Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוטובוס שעבר את גיל 20

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום! ברשותי אוטובוס שיגיע למצוות (גיל 20) בעוד מספר חודשים, מה שאומר שלא יוכל לשמש כאוטובוס להסעת נוסעים ויהיה חייב לרדת מהכביש.

רציתי לדעת האם באפשרותי, לשנות את הסטטוס שלו למשאית וכך יוכל לנסוע (לא בשירות נוסעים) עד גיל 30 בו הוא יחשב אוטובוס אספנות?

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם תשנה אותו למשאית תאלץ לפרק ממנו את הספסלים ואז בגיל 30 הוא יהיה משאית אספנות ולא אוטובוס אספנות (בתנאי שהוא במשקל כולל מתחת ל12 טון).

פורסם

תקנה 281 לתקנות תעבורה קובעת כי לאוטובוס מעל 20 שנים לא ינתן ויחודש רישיון רכב.

באותה תקנה (סעיף אחר) ישנו ניגוד כי לאוטובוס אספנות מותר להסיע עד 6 נוסעים.

וכמו כן ההגדרה לרכב אספנות כוללת בתוכה גם אוטובוס ששנת יצורו לפני 30 שנים.

כלומר ישנם 10 שנים שלא ניתן לעשות עם האוטובס כלום. (מגיל 20 ועד 30 שנים)

בעקבות שירשור זה טילפנתי לממונים, לבדוק נושא פרוץ זה.

אני העדכן ברגע שאקבל תשובה.

ירון מאיר

פורסם

משקלו הכולל של האוטובוס הזה הוא 16 טון.

ולmaier, תודה רבה!

פורסם

לדעתי לא יתנו. חבל להפוך למשאית. איך אני רואה בכביש אוטובוסים פרטיים בני יותר מ-20? אגב, איזה אוטובוס יש לך?:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

מרצדס 0303 תוצרת הארץ, קניתי מאגד קצת לפני פירוק, לאחרונה חברתי לקבוצה חביבה של אנשים טובים שעוזרים לי להחזיר אותו לכביש...:roll: בינתיים יש לו מספר חודשים להיות "אוטובוס", ולכן אני שואל, כדי לדעת אם הוא יוכל לנוע בכבישים בין שנות ה-20 ל-30 לחייו.

פורסם
לדעתי לא יתנו. חבל להפוך למשאית. איך אני רואה בכביש אוטובוסים פרטיים בני יותר מ-20? אגב, איזה אוטובוס יש לך?:roll:

יש הסעות בירושלים, בד"כ של הישיבות, מרצדסים משנות ה-80 המוקדמות! או שמיניבוס- דין אחר? (מיניבוסים "גדולים", לא "טרנזיטים")!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
מרצדס 0303 תוצרת הארץ, קניתי מאגד קצת לפני פירוק, לאחרונה חברתי לקבוצה חביבה של אנשים טובים שעוזרים לי להחזיר אותו לכביש...:roll: בינתיים יש לו מספר חודשים להיות "אוטובוס", ולכן אני שואל, כדי לדעת אם הוא יוכל לנוע בכבישים בין שנות ה-20 ל-30 לחייו.

הייתה לי תחושה!:-D אני חולם על ה-303 יותר ישן, תוצרת גרמניה, עם החלונות המעוגלים והמזגן, שיושב מאחורה- אבל אין אותם יותר...:cry:

השאלה: אם מתחייבים, כי האוטובוס לא יסיע אנשים, ואפילו מבקשים, שיהיה כתוב ברישיון שאסור- עדיין לא יחדשו לו רישיונות?

פורסם
יש הסעות בירושלים, בד"כ של הישיבות, מרצדסים משנות ה-80 המוקדמות! או שמיניבוס- דין אחר? (מיניבוסים "גדולים", לא "טרנזיטים")!

מיניבוסים ואוטובוסים - רשיונות אחרים. אין שום בעיה להפעיל מיניבוסים עד גיל 20 ואפילו יותר...

פורסם

אחלה אוטובוס ,

איזה גיר יש לו zf

או גיר מרצדס?

אם אתה לא יודע אז תוכל להבחין במיקום של פסנתר ההילוכים.(1234r)

אם פסנטר ההילוכים ממוקם מתחת ללחצני פתיחת/סגירת דלתות אז זה גיר מרצדס.

אם הפסנטר ממוקם בחלקו העליון של לוח השעונים אז זה גיר zf

על כל מקרה ותצטרך עזרה בכל נושא הקשור לאוטובוס פנה אליי בפרטי,

אני מכיר את האוטובוסים האלה בעניים עצומות, גם מלמטה וגם כנהג.

ירון מאיר

פורסם
מיניבוסים ואוטובוסים - רשיונות אחרים. אין שום בעיה להפעיל מיניבוסים עד גיל 20 ואפילו יותר...

לא נכון , כי ברישיון הרכב של מיניבוס מצויין - אוטובוס.

בכל אופן, כך זה היה במיניבוסים של אגד.

ירון מאיר

פורסם

היי ירון. לאוטובוס שלי יש גיר מרצדס...אפנה אליך בפרטי.

• תוכן חדש...