Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי להוסיף ביטוח נגד גניבה לרכב שלי (Dodge Charger), ולשם כך הזמנתי שמאי מ "כחלון שמאים".

השמאי בא, הסתכל, צילם, אמר שהערכתו תהיה נמוכה יותר, מאשר רכב משופץ - ואם אני אולי רוצה לחכות עד לאחר השיפוץ.

אמרתי שלא, אני מעונין בביטוח.

היום קיבלתי את ההערכה - 20,000 שקל.

??????

דיברתי עם השמאי, אשר אמר כי הוא ברר וכי ניתן לקנות רכב חדש בארה"ב ב-30000 ש"ח, וכי שלי לא משופץ, אז הוא שווה 20 אלף.

??????

קשה לי לחשוב מהיכן להתחיל לתקוף את הטיעון המשונה הזה.

האם נתקלתם בבעיה כזו, של הערכת חסר לביטוח?

איך מגיעים להערכת שווי "אמיתית" של רכב אספנות?

תודה

אייל

פורסם

שלום רב.

מבלי לראות את הרכב, ורק על סמך העובדות שהיצגת,

איני מבין מה הבעיה.

השמאי העריך את הרכב במצבו כיום (לפני השיפוץ) על פי אומדן שהתבסס עליו.

זו אינה הערכה "בחסר" כמו שכתבת, זה כנראה המחיר שהרכב שווה בפועל.

האם לך הוא עלה הרבה יותר? איני יודע. התשובה בידך.

שים מודעה, נסה למכור אותו, ותראה מה יציעו לך. אם יציעו הרבה יותר - השמאי טעה.

אם יציעו בערך את מחיר השמאי - הערכתו נכונה.

ערב טוב

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

היי,

רכב כמו שלך במצב משופץ נמכר סביב ה-10K-20K דולר ארה"ב, תלוי במקוריות (Matching numbers), סוג המנוע (small block, big block), כאלו במצב תצוגה ינשקו לכיוון ה-30K דולר ומעלה. שנת 1972 נחשבת לשנה מעניינת לדגם זה, אך לא ה"נחשקת", לפחות מבחינת השוק האמריקאי.

במצב של לפני שיפוץ, ניתן לרכוש בארה"ב רכב כמו שלך במחירים שנעים בין 2K ל-6K-8K, שוב, תלוי במצב הרכב.

צריך לראות את מצב הרכב שלך, כדי להבין מה מצבו לפני שיפוץ אך גם אם הוא במצב לא רע בכלל אך עדיין לפני שיפוץ, הערכת המחיר שנתן השמאי, לדעתי, ריאלית.

אבלללל....

השאלה הנשאלת היא מה משמעות הערכת המחיר שלו ובאיזה סוג ביטוח אתה מתכוון לבטח את הרכב.

אם הביטוח משמש לביטוח מקיף, אשר כולל מקרה גניבה/שריפה, אתה צריך לברר אם הפוליסה כוללת הוצאות נלוות להחזר, קרי עלויות ייבוא ושינוע רכב, לרבות המיסוי ואז, מחיר הפוליסה צריך להקבע על-פי עלויות משוערות של ייבוא רכב במצב זהה לשלך כיום ותשלום הפרמיה יהיה בהתאם לזה ולא למחיר הערכת השמאי.

רוב חברות הביטוח לא יסכימו לקחת אחריות כוללת במקרה גניבה, משמע נשיאה בהוצאות ייבוא והוצאות נלוות והנושא נתון למשא ומתן שלך איתן לפני עשיית הביטוח.

מקווה שעזרתי,

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

נקודה נוספת למחשבה....

בואו ונגיד שמישהו קנה בארץ רכב אמריקאי ששווה פה משהו סביב ה-10000 ש"ח, נגיד לצורך הדוגמא דודג' דארט משנות השבעים.

בהנחה ורכב דומה במצב סביר יעלה בארה"ב פחות או יותר אותו הדבר, להביא אותו לארץ יעלה קרוב לפי 3.

כשאותו רכב מיובא יהיה כאן ובעליו ירצה למכור אותו יאמרו מיד כולם... למה אתה מבקש 30? הרכב שווה 10.... זה שלו עלה 30 להביא את הרכב, לאו דווקא אומר שזה שוויו האספני, אלא עלות ההשקעה באותו רכב.

הבעיה פה בישראל היא נדירות וייחודיות כלי הרכב והעובדה שלא תמיד (לרוב...) ניתן למצוא חלופות לרכב כאן בארץ ולכן האפשרות היחידה היא לייבא ולכן, נקודת מוצא ל"משא ומתן" מול חברות ביטוח צריכה להיות נדירות הרכב כאן בארץ וחוסר היכולת למצוא תחליף זהה במחיר הרכישה או במחיר השוק בארץ, שכן אין שוק... נדירות וייחודיות הן מילה גסה מבחינת המבטחים וזה מתחבר פעמים רבות למונח "ערך סנטימנטלי" שכן הוא לא ניתן להוכחה במקרים רבים (אולי יש מקום לנוכחות מומחים מהתחום במשא ומתן כזה או אחר בנושא).

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

נדמה לי שכוונתו של אייל (תקן אותי אם אני טועה) היא שההשוואה לרכב חדש איננה במקום.

הקשר היחיד בין הצ'ארג'ר שלו לחדשה הוא ששם ואולי עיצוב נוסטלגי.

האם אפשר לגזור הערכת מחיר של SL כנפי שחף ממחיר SL חדשה???

אגב, אני לא מביע דיעה שלי בנושא כי אין לי שום הבנה בנושא שמאות רכב אבל זה ההגיון שאני הבנתי מדבריו של אייל.

פורסם
נדמה לי שכוונתו של אייל (תקן אותי אם אני טועה) היא שההשוואה לרכב חדש איננה במקום.

הקשר היחיד בין הצ'ארג'ר שלו לחדשה הוא ששם ואולי עיצוב נוסטלגי.

האם אפשר לגזור הערכת מחיר של SL כנפי שחף ממחיר SL חדשה???

אגב, אני לא מביע דיעה שלי בנושא כי אין לי שום הבנה בנושא שמאות רכב אבל זה ההגיון שאני הבנתי מדבריו של אייל.

אתה צודק, אך הוא רשם שם כמה שאלות...

לגבי הטיעון, אני מסכים לגמרי ולדעתי טיעון אווילי ולא מקצועי בהחלט של אותו שמאי. כמעט כמו לומר שמחיר שעון עתיק לא יכול להיות יקר כי שעון חדש עולה הרבה פחות. אותה הקבלה קיימת על כל דבר בעל ערך אספני, כנ"ל גם לרכב.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם
אתה צודק, אך הוא רשם שם כמה שאלות...

לגבי הטיעון, אני מסכים לגמרי ולדעתי טיעון אווילי ולא מקצועי בהחלט של אותו שמאי. כמעט כמו לומר שמחיר שעון עתיק לא יכול להיות יקר כי שעון חדש עולה הרבה פחות. אותה הקבלה קיימת על כל דבר בעל ערך אספני, כנ"ל גם לרכב.

נקודה נוספת לדעתי היא זה שהשמאי אמר שהרכב בארה"ב עולה כך וכך.

תפקידו הוא להעריך את מחיר הרכב כאן ולא שם. מחיר הרכב כאן חייב לכלול עלויות יבוא שהרי אם כך יכול לטעון שמאי רכב שהערך של מאזדה 3 הוא 12,000$ כי ככה עולה בארה"ב...

בקיצור, לי השמאי הספציפי הזה לא נשמע מקצועי במיוחד, אולי תנסה את מזלך עם אחר.

פורסם

תודה רבה ליאור.

אני לא רוצה למכור את הרכב, אלא לבטח על מנת לקבל פיצוי במקרה אובדן על פי ערכו האמיתי, שבמקרה הזה כלל הובלה ומכס, שהם כידוע גבוהים מעלות הקניה בפועל.

בעייתי במקרה הזה היא כי שילמתי על אותה הערכה לא מקצועית, ועל כן אני לא חושב ש"ללכת לשמאי אחר" זה פשוט - מכיוון שגם לו אצטרך לשלם....

אני לא ציפיתי שבית שמאים, אשר נדרשו להערכת שמאי בתשלום, יפגינו בורות.

לי זה ברור, שהערכת שווי אמורה להנתן "כמה יעלה להחליף את הרכב, במקרה גנבה, בזהה בדיוק".

אייל

פורסם
תודה רבה ליאור.

אני לא רוצה למכור את הרכב, אלא לבטח על מנת לקבל פיצוי במקרה אובדן על פי ערכו האמיתי, שבמקרה הזה כלל הובלה ומכס, שהם כידוע גבוהים מעלות הקניה בפועל.

בעייתי במקרה הזה היא כי שילמתי על אותה הערכה לא מקצועית, ועל כן אני לא חושב ש"ללכת לשמאי אחר" זה פשוט - מכיוון שגם לו אצטרך לשלם....

אני לא ציפיתי שבית שמאים, אשר נדרשו להערכת שמאי בתשלום, יפגינו בורות.

לי זה ברור, שהערכת שווי אמורה להנתן "כמה יעלה להחליף את הרכב, במקרה גנבה, בזהה בדיוק".

אייל

למה אתה לא פונה ליצחק לוי במקום להתברבר כאן.

הרי הוא אחד הטובים והמקצועיים בענף

פורסם

היי,

אני לא יודע ולא מכיר את ''כחלון שמאים'' ובלי לזלזל ולפגוע.

אני שילמתי 600 ש''ח וקיבלתי שמאות של לוי יצחק,

על פי חוות דעתו ומחירון קראוס - הרכב שלי עמד על רמה 1.1/2

דהיינו גבוה (לטעמי).

אני אישית ביקשתי להוריד מעט בכדי להפחית את הפרמיה.

שים לב הפרמייה אמורה להיות לא יותר מאחוז וחצי מערך הרכב.

נקודה נוספת להבהרה הביטוח מכסה במקרה של טוטאל לוסט בלבד.

דהיינו כל נזק שנגרם לרכב באשמתך ואינו טוטל לוסט אינו מכוסה ע''י הביטוח!!!

גם לא פיצוי כספי ובטח שלא החזר לכשירות, בכך חברות הביטוח די מתנערות ממך.

פניתי במכתב למפקח על הביטוח שיוסיף לפוליסה נזק שאינו טוטל לוסט. מכיוון שיש מצב בו רכב שמבוטח בצד ג' פוגע חלילה ברכב אספנות יקר, הפוליסה שלו מחוייבת לפצות כספית את הרכב הנפגע.

הנושא בימים אלו נבדק ובמידה ותהיייה תשובה שלילית

אשקול מחדש חידוש פוליסת המקיף לרכב

כי......... המרוויחיים העיקריים הם חברות הביטוח.

לילה טוב

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

גם במקרה שלי, שמאי של לוי יצחק העריך בצורה הוגנת, והרכב מבוטח בסכום הקנייה בחו"ל+היבוא+המיסים+השיפוץ כך שבמקרה של גניבה \ טוטל לוס תוחזר מלוא ההשקעה.

פורסם
היי,

אני לא יודע ולא מכיר את ''כחלון שמאים'' ובלי לזלזל ולפגוע.

אני שילמתי 600 ש''ח וקיבלתי שמאות של לוי יצחק,

על פי חוות דעתו ומחירון קראוס - הרכב שלי עמד על רמה 1.1/2

דהיינו גבוה (לטעמי).

אני אישית ביקשתי להוריד מעט בכדי להפחית את הפרמיה.

שים לב הפרמייה אמורה להיות לא יותר מאחוז וחצי מערך הרכב.

נקודה נוספת להבהרה הביטוח מכסה במקרה של טוטאל לוסט בלבד.

דהיינו כל נזק שנגרם לרכב באשמתך ואינו טוטל לוסט אינו מכוסה ע''י הביטוח!!!

גם לא פיצוי כספי ובטח שלא החזר לכשירות, בכך חברות הביטוח די מתנערות ממך.

פניתי במכתב למפקח על הביטוח שיוסיף לפוליסה נזק שאינו טוטל לוסט. מכיוון שיש מצב בו רכב שמבוטח בצד ג' פוגע חלילה ברכב אספנות יקר, הפוליסה שלו מחוייבת לפצות כספית את הרכב הנפגע.

הנושא בימים אלו נבדק ובמידה ותהיייה תשובה שלילית

אשקול מחדש חידוש פוליסת המקיף לרכב

כי......... המרוויחיים העיקריים הם חברות הביטוח.

לילה טוב

לא ידעתי שלוי יצחק עושה שמאות לסירות דיג...:roll:

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

• תוכן חדש...