Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי על שינוי מאוד מבורך שיכול להתווסף לתקנות האספנות: מתן אפשרות להחזיר רכב אספנות שהורד מהכביש ונטול רשיונות.

סביר להניח שמשרד הרישוי מאוד לא יאהב את הרעיון, אבל אני מניח שעם מו"מ מאומץ ניתן יהיה להגיע לפתרון - מעבדה חיצונית שתאשר את רמת השיפוץ ו\או הטלת מגבלות שונות על השימוש ברכב.

מי מרים את הכפפה ? מועדון החמש ? IVC ?

פורסם

הרעיון לכשעצמו מבורך כמובן, אבל ישנן כמה בעיות אינהרנטיות ברכב ללא ניירות כלל, שיש לתת עליהן את הדעת ולהציע פתרונות אפקטיביים להן :

1. בראש ובראשונה - כיצד מזהים את הרכב ? האם לפי מס' שלדה , מס' מנוע ? ואם אין ?

2. כיצד קובעים מיהו הבעלים החוקי של הרכב בהווה ?

3. האם זה יצור פתח לרישוי כלי רכב שמעולם לא היה להם רישוי ישראלי ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בשלב ראשון, הכוונה היא לרכב ש"ידוע" למדינה, כלומר מספר הרישוי שלו ידוע, מתוך כך גם מספרי זיהוי אחרים (מנוע, שלדה) וכל שעומד בינו לבין חזרה לכביש היא הגדרתו כ"מבוטל" ברשומות משרד הרישוי.

ההגיון הוא כזה:

1. למדינה אין הסתייגות מהחזרת רכב אספנות לכביש, אחרי שהיה מושבת במשך שנים ארוכות, מבלי שעבר טסט ו\או שולמה אגרת רישוי עבורו.

2. אם רשיונותיו בוטלו בשלב כלשהו בעבר (פעולה פורמלית שאין לה קשר למצבו) המדינה כבר לא מוכנה שיחזור לכביש.

האם אין מקום לדון עם רשות הרישוי על הסרת המגבלה הזו אך ורק כאשר מדובר על כלי רכב בני יותר מ-30 שנה, למטרת שיפוץ ?

הבעלים החוקי הוא זה שבתקופתו בוטלו הרשיונות, כמובן.

פורסם

רעיון נכון, יש הרבה רכבים שהורדו מהכביש ללא סיבה נראית לעין, כלומר מסיבות טכניות לחלוטין ללא קשר למצב הרכב וחבל על הרבה רכבים ברי שיקום שהולכים בסופו של דבר לפירוק/גריסה.

לצורך אישור הרכב אני מניח ש"בדיקת מעבדה" סטנדרטית תוכל לאשר תקינות הרכב, מנסיון בטכניון זו בדיקה מקיפה וכוללנית ביותר.

הבעיה שכן תוכל להיווצר במצב הנ"ל: הרבה רכבים שבעליהם אינם בין החיים/קשישים מאוד וכו', דבר שיכול ליצור בעיות עם העברת בעלות לרכב.

פורסם

לא יודע אם ניתן לבקש הכרזה גורפת, מאחר והנושא עלול ליפול עוד בטרם קם.

יעלה מיד החשש כי הדבר מהווה פתח לקומבינות כאלו ואחרות.

יתכן שיש לבצע את המהלך בשלבים, תוך הגדרה מדוייקת מאד של מה אנו מבקשים.

בשלב הראשון ניתן אולי לבקש אישור רק לרכבים שהורדו עקב אי חידוש רשיון (להבדיל מתאונה למשל),

אם זה יצליח, ניתן יהיה לאחר תקופת זמן לנסות להרחיב את התקנה.

זו רק דוגמא, אם הנושא יעלה על ידי אחד הגופים "כעומד לביצוע", יהיה צורך בחשיבה מעמיקה

על ההשלכות והתוצאות שעלולות להגרם בעטיו.

יום טוב

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אני מסכים בהחלט שיש לבצע זאת בשלבים, ולא לדרוש אישור גורף מלכתחילה, וכך כתבתי בהודעה קודמת.

לדעתי, אנו מבקשים שתינתן האפשרות "להחיות" את רשיונותיו של רכב בן 30 שנים ויותר, אם בוטלו בעבר מסיבה פורמלית (בקשה של הבעלים, ולא טוטאל-לוס).

הבקשה צריכה להיות מוגשת על ידי הבעלים הרשום.

בוא ונעשה סיעור-מוחות קצר. איזה בעיות דבר כזה יכול לאפשר ?

בעיה אחת שעולה על דעתי - אפשר יהיה לשחזר רשיונות של רכב שאינו קיים כבר, לגנוב מכונית קיימת ו"להלבין" אותה באמצעות הניירות החדשים.

פורסם

יש גם את הבעיה הירוקה.

הרי הנטיה לאחרונה בארצות העולם למזער את הנזק האקולוגי עד כמה שניתן.

יש סכנה שברגע שיתחילו דרישות/בקשות/רעיונות וכד' בנושא שהעלית,

יקומו הגופים הירוקים וידרשו לא רק שלא לקבל את הבקשה החדשה,

אלא גם להכביד את העול (קרי: שעות הנסיעה) של רכבי האספנות שכבר קיימים בשטח.

האם את זה אנו מבקשים?

כתב כבר מישהו שעדיף לא להעיר את האריה...

יש לכלכל צעדים כאלו במשנה זהירות, עם הרבה מחשבה, ואולי גם מעט פרסום.

הרעש יעיר אריות.

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם
יש לכלכל צעדים כאלו במשנה זהירות, עם הרבה מחשבה, ואולי גם מעט פרסום.

האם העלאת הרעיון כאן חורגת מהדרישה ל"משנה זהירות" ו"מעט פרסום"?

כי מטרת מועדון החמש היא שימור רכבים ישנים, וחבל שבגלל תקנה קשיחה נגזר גורלם של רכבים שניתן היה לשפצם (בממון רב, ברוב המקרים, ולכן הירוקים יכולים להיות רגועים - מכאן לא יבוא השטפון).

פורסם

היי ארנון

על פניו הרעיון כשלעצמו נראה מבטיח - אולם, ראשית בכמה רכבים מדובר, כלומר כמה רכבים לדעתך רשיונם בוטל (לא עקב תאונה, נזק טוטל לוס)?

מעבר לכך - אני חושב שיש לעשות בבירור יותר מקיף מול משרד הרישוי - ייתכן וכבר כעת קיים נוהל מפותל לביצוע החזרה לכביש. בכל מקרה הדבר צריך להעשות מול גורמים בכירים במשרד הרישוי.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

או שאולי להפוך את הרכב שמועמד לעליה "ארצה" להפוך אותו לרכב עם מגבלות רבות אשר ישתיקו את הארגונים הירוקים וגם ימנע מאחרים להיכנס ל"פרצה" שנוצרה פה. אחד הרעיונות זה למנוע נסיעה בכבישים מהירים, הגבלת נסיעה מעל לX קמ"ש, יותר מ-2 טסטים בשנה. בעצם צריך למצוא כמה מגבלות אשר ימנעו מהישראלי לקנות "רכב אספנות מוגבל", במקום 75% הנחה להעביר ל50% הנחה.

אני מדבר אך ורק על "רכב אספנות מוגבל" אשר חזר לנסיעה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
על פניו הרעיון כשלעצמו נראה מבטיח - אולם, ראשית בכמה רכבים מדובר, כלומר כמה רכבים לדעתך רשיונם בוטל (לא עקב תאונה, נזק טוטל לוס)?

האמת? אין לי שמץ של מושג.

פה ושם מופיעים כאן דיונים על רכבים מעניינים שרשיונם בוטל.

מדי פעם עולה באתר יד-2 מודעת מכירה לרכב ללא ניירות. כמה דוגמאות בלתי מייצגות מרגע זה: סיטרואן דיאן, וולוו 121, מיני, משאית מגירוס 4x4, לנצ'יה גאמה.

נחמד היה אילו הרכבים הללו היו יכולים לשוב לכביש -אך ורק למטרת שיפוץ ושימור.

אם רשות הרישוי תתנגד לאישור גורף, אולי ניתן להוסיף הגבלה על העברת בעלות לתקופה מסויימת (אחרי ההעברה הראשונית על שמו של הקונה) וזאת כדי שלא יפתח פתח למיני "קומבינות".

מעבר לכך - אני חושב שיש לעשות בבירור יותר מקיף מול משרד הרישוי - ייתכן וכבר כעת קיים נוהל מפותל לביצוע החזרה לכביש.

לפי מה שנכתב כאן לא אחת - אין. אם יש, מה טוב.

פורסם
חשבתי על שינוי מאוד מבורך שיכול להתווסף לתקנות האספנות: מתן אפשרות להחזיר רכב אספנות שהורד מהכביש ונטול רשיונות.

סביר להניח שמשרד הרישוי מאוד לא יאהב את הרעיון, אבל אני מניח שעם מו"מ מאומץ ניתן יהיה להגיע לפתרון - מעבדה חיצונית שתאשר את רמת השיפוץ ו\או הטלת מגבלות שונות על השימוש ברכב.

מי מרים את הכפפה ? מועדון החמש ? IVC ?

לפי מה ששמעתי, הרעיון שלך כבר הועלה בעבר והוא בטיפול.

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

ארנון - מניסיוני שלי - מרבית כלי הרכב שהעלית כאן אינם כאלו שרשיונם בוטל, אלא רכבים שנרכשו למטרת פירוק (כבאיות, רכבי צבא ומשטרה, רכבי או"ם, נושאי רישוי זר ועוד), רכבים שבעליהם נפטר או שאין אפשרות להשיגו, רכבים שנרכשו ללא "ניירות" (לעיתים עקב חובות כבדים למשרד הרישוי בגין אגרות שלא שולמו) ועד כה לא ניסה מאן דהוא לאתר את בעליהן כלל.

לדעתי הסיטואציה שהעלית (רכבים שרשיונם בוטל על ידי בעליהן) היא שולית עד מספר פרטים בודדים.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תוכן חדש...