Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר נתן לי רכב אספנות שרשום על שם אביו.

שהיינו במשרד הרישוי הסתבר לנו שעל הרכב רובץ עיקול.

אבא של חבר שלי לא מעוניין אפילו לבדוק על מה העיקול ומה החוב.

הרכב לא במצב נסיעה כבר מעל לעשר שנים והוא זקוק לשיפוץ יסודי.

האם יש דרך להסיר את העיקול?

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

גש לרשם המשכונות או לאתר שלהם וקבל את המידע לגבי מי המעקל, ואז תוכל לגשת לברר מה מהות ועלות העיקול.

יכול להיות שאם האבא של החבר לא רוצה לטפל בעיקול הוא יודע למה...

פורסם

קצת סדר,

רשם המשכונות עוסק במשכונות... עיקול הוא משהו אחר ורישומו אינו מתנהל בהכרח אצל רשם המשכונות.

יש לבדוק מי הוא מטיל העיקול ובאיזו מסגרת הוטל (בימ"ש,הוצל"פ,מינהלי-פק' המיסים,משכון וכיו"ב). אח"כ יש לפנות למטיל העיקול ולברר האם הוא מוכן להסירו,יש להניח יסכים שכן ממילא "מימוש" של רכב במצב כזה יעלה לו יותר ממה שיקבל עבורו,אולי בכלל אין חוב ולכל היותר תמיד אפשר להסכים על תשלום קטן כזה או אחר כנגד הסרת העיקול.

במקרים נדירים כשיש לך עילה אמיתית לכך,ניתן לפנות בהליך משפטי להסרת העיקול,לא נראה שזה המצב בענינך.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
חבר נתן לי רכב אספנות שרשום על שם אביו.

שהיינו במשרד הרישוי הסתבר לנו שעל הרכב רובץ עיקול.

אבא של חבר שלי לא מעוניין אפילו לבדוק על מה העיקול ומה החוב.

הרכב לא במצב נסיעה כבר מעל לעשר שנים והוא זקוק לשיפוץ יסודי.

האם יש דרך להסיר את העיקול?

עיקול הוא שלב ביצועי.. דהיינו החרמה בפועל של רכוש כלשהו על מנת לגרום להחזרה/תשלום של חוב.. זאת בניגוד לשיעבוד/מישכון רכוש כבטוחה להחזרה/תשלום חוב.

אם הוצא צו עיקול לרכב, אך הרכב לא עוקל בפועל.. והחוב לא הוסדר.. אין משמעות הדבר בהכרח שיהיה קל להסיר את העיקול. או שתגלה שהחוב כבר לא קיים..

אתה עלול לגלות שהחוב אכן כבר לא קיים.. אולי בשל עיקול רכוש אחר של החייב (אביו של החבר)

אתה גם עלול לגלות שהחוב קיים מאוד עדיין.. שהרכב הנ"ל הוא הרכוש היחידי הרשום על שם החייב.. ולא היה שום דבר אחר בר עיקול במקומו.. כדאי להצטייד בתמונות עדכניות של הרכב ומצבו ולנסות להפוך את החוב עבור הנושה ל"חוב אבוד"

בהצלחה

פורסם

כנראה, שאכן יש סיבה שהוא לא מעוניין... אם זה ככה- אין לך דרך לעשות כלום עם האוטו. בשלושה רכבים, שרכשתי מאנשים, שנטשו אותם, שנייםובגרושים, ואחד במחיר די גבוה- היה רשום "רכב מעוקל" ב"הערות", ואכן לא ניתן היה לעשות העבר הבעלות לרכב! בשני המיקרים הסתבר, שהחוב שבגינו היה רשום עיקול, סודר כבר לפני כמה שנים (שני האנשים היו בעלי עסק, כ"א בתחומו). אבל, העניין של הסרת רישום של העיקול ממשרד הרישו, דרש מהם ריצות בין המשרדים לא מבוטלות, שהם אכן עשו אך ורק מטובת ליבם, ובגלל שאהבו את האוטו, ולא רצו שייזרק, אלא יגיע לידיים טובות. במיקרה השלישי היה משתלם לבעלים להתרוצץ ולהסדיר את החוב שלו לעיריה, כי קיבל סכום לא קטן. אני בהחלט יכול להבין את האבא של החבר שלך, שלא מוכן לבזבז את הזמן שלו ע"ם להציל גרוטאה שלא נסעה כבר כמה שנים, וככל הנראה אין לו שום סנטימנטים כלפיה. ועוד פחות מזה הוא מוכן לבזבז את הזמן והעצבים שלו בשביל מישהו, שזר... עצוב, אבל בעירקרון הוא צודק... אגבף באיזה אוטו מדובר? בעוד אאודי?:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

היה לי רכב שהזנחתי ביגלל שהיה מעוקל אך לא פירקתי עקב סנטימנטים. לאחר 6 שנים היתקשר אלי בעל הרכב שאל אם הרכב עדיין אצלי ושמח לומר שהעיקול הוסר. הרכב עדיין אצלי וככל הנראה ישוקם בעתיד ביגלל ריגשי האשמה.

פורסם

רכב הוא אאודי 100 מודל 74 ומטיל העיקול הוא המ"עם או מס הכנסה.

לפי בעל הרכב העיקול הוטל עקב טעות של הרואה חשבון שלו...

השאלה היא אם אני אצלם את הרכב שבאמת נראה גרוע, יש סיכוי שיסירו את העיקול?

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

פורסם

לא מאמין. אבל אם הוא יעזור לך להסיר- זה בהחלט יעזור. אבל שאלה- האם אכן החוב לא קיים יותר?:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

מנסיון כאשר יש יותר מרכב אחד לחייב - גם אם החוב עדיין לא הוסדר הם מוכנים להסיר את העיקול מרכב ספציפי (במיוחד אם הוא לא שווה (כמעט) דבר) אם יחסיו עם הרשויות לא משהו - אז זו בעיה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם זה אכן ככה- אז, עכשיו, בואו נחשוב, למה הבן-אדם לא רץ לשחרר את הרכב הספציפי מהעיקול?:twisted:

פורסם
אם זה אכן ככה- אז, עכשיו, בואו נחשוב, למה הבן-אדם לא רץ לשחרר את הרכב הספציפי מהעיקול?:twisted:

לפי מה שהבן שלו אמר לי זאת סתם עצלנות.

פורסם

כעיקרון, ניתן לבטל עיקול בחלוף 10 שנים מיום רישומו. יש לבדוק אצל מי נרשם העיקול (רשם המשכונות, השיעבודים וכו').

לפנות אליו בדרישה להסרת עיקול, בנימוק כי העיקול נרשם לפני 10 שנים, ולא מומש.

בד"כ, אם לא ניתן לאתר את זהות המעקל, הרשם יורה על פרסום הודעות בעיתונים וכו'.

אם אין התנגדויות, העיקול מוסר.

מטבע הדברים, הפרוצדורה פשוטה יחסית במצב המתואר, היינו כאשר לא ניתן לאתר את הגורם המעקל. אם זהות המעקל ידועה, הרשם יורה מן הסתם על קבלת עמדתו קודם להסרת העיקול.

על כן, המלצתי (ואין באמור בכדי להוות תחליף ליעוץ משפטי), היא לבדוק קודם אצל מי נרשם העיקול, אח"כ לבדוק מי הוא הגורם המעקל, ואם לא ניתן לאתר אותו באמצעים סבירים, לבקש מהרשם לבטל את העיקול, בכפוף להוראותיו (פרסום מודעה בעיתונים וכו').

• תוכן חדש...