Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהוג להעריך את הספידסטר (VX220) כשווה ללוטוס אליז (הבסיס שלהן זהה לחלוטין), אבל בשישי קראתי את הכתבה של יואב קווה בהארץ על הספידסטר, וגיליתי פרט אחד שלא ידעתי עליה.

יואב קווה טוען ששלדת הספידסטר כוילה בשביל הנהג הטיפש. כלומר היא כוילה כך שכמעט בכל מצב הגלגלים הקדמיים יאבדו אחיזה קודם, ויתרחש תת היגוי, שהוא קל לתיקון בהרבה מהיגוי יתר.

איך זה נעשה? פשוט מאוד. הצמיגים מאחור הם 225/45R15, ומלפנים, שימו לב, 175/55R55. כן כן, למיטב ידיעתי זו אכן מידה שאינה בדיוק קיימת באופן נורמלי.

עם כאלו צמיגים אין פלא שכך מתנהגת המכונית.

האליז, דרך אגב, מצוידת ב-205/50R16 מאחור ו- 185/55R15 מלפנים. מידות הגיוניות בהרבה.

מכאן התהיה - כיצד התנהגות הכביש של השתיים מושווית, כאשר ההבדלים בצמיגים כה דרסטיים?? בכל מבחן שקראתי לשתיהן נקבעת התנהגות מאוד גבוהה והן מקבלות ציוני 5 כוכבים כמכוניות לנהג...

ודבר אחד אחרון - בסופ"ש קראתי הרבה עיתונים, ובמקרה קראתי כתבה על הבנות של פיקה צביק. נעזוב את העובדה שהן מטומטמות. הנה ציטוט לא מדויק (אך מנסה להשאר נאמן למקור) של פסקה מהכתבה:

"רציתי אוטו קטן וספורטיבי, אבל אבא רצה לקנות לי אוטו שיהיה לו גם ת'מקדימה וגם ת'מאחורה, כזה שיקח זמן עד שאני אימעך בתאונה. אז הוא קנה לי יונדאי לנטרה, שזה כזאת משפחתית גדולה"

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

במילון ליד ההגדרה "פוסטמה", צריכה להיות תמונה שלה

התפוח לא נפל רחוק מהעץ...

בנוגע ל-VX220,

אתה בטוח שאלו מידות הצמיגים הנכונות ? או שזה מה שהיה רשום ב"הארץ" ?

פורסם

אני לא חושב שהבחירה במידות צמיגים אלו (בהנחה שאלו הנכונות) כוונה לנהג ה"טיפש"

כלומר בחירה של צמיגים צרים בציר הקדמי לעומת צמיגים רחבים על הציר האחורי לא הייתה כדי לכייל מכונית סלחנית.

כמעט כל מכונית ספורטיבית טהורת גזע (בד"כ גם הנעה אחורית) נועלת מידות צמיגים שונות בציר הקדמי והאחורי

תמיד בציר הקדמי הצמיגים הצרים באופן יחסי לאחוריים

לגבי המידה עצמה 175/55 הספידסטר כנראה לא צריכה יותר מדובר בצמיגים שמשמשים להיגוי בלבד, הציר המניע נעול בצמיגים רחבים יותר.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

אפרופו הכתבה של יואב קווה, מישהו שם לב למשפט אודות ההגה של הספידסטר "אילו דרסתי חיפושית הייתי יודע מיד לא רק מה גודלה וצרתה אלא גם מה היא אכלה באותו בוקר"?

גניבה ספרותית בוטה ממורנו ורבנו ג'רמי קלארקסון שליט"א (במקור על הפרארי 355, אם אני זוכר נכון). זו לא פעם ראשונה שקווה מצטט את קלארקסון, אבל עד עכשיו הוא לפחות ציין זאת...

ועוד משהו בשולי הכתבה: יש שם המלצה על מסלולים לטיולי נהיגה בצרפת. מילא שקווה ממליץ לשכור פיג'ו 206 (שבגרסת השכרה תהיה במקרה הטוב בעלת מנוע 1.4 הטומן בחובו 75 כ"ס אדירים), אבל אני לא חושב שזה חכם לעודד כל ערס עם הונדה סיוויק שחושב שהוא נהג מירוצים בגלל שהוא יושב כמו שומכר (עם הראש מציץ מהחלון האחורי) לצאת ל"טיול נהיגה" (ומצד שני: אין הרבה ערסים שיודעים לקרוא, וגם אם כן, הם לא קוראים הארץ ואולי זו סתם מזימה להעלים כמה מהם :twisted: )

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

יואב קווה, זה לא אותו אחד שהתלונן שיש לו תת היגוי בכיכר עם 911?

פחח :lol:

לרוחב הצמיגים, אין קשר לתכנון לנהג ה"טיפש", כמו שאמר דויד, ואני אוסיף -

המטרה של סידור כזה (שהוא נכון, יואב לא טעה במה מותקן בספידסטר) היא הגיון פשוט - לרכב הנעה אחורית עם מנוע מרכזי יש חלוקת משקל כזאת שלא דורשת צמיגים גדולים מלפנים שיתמכו במשקל גבוה על הסרן הקדמי.

כמו בהרבה מאוד מכוניות ספורט טהורות, כך גם הספידסטר נהנית מגלגלים קטנים יותר שמקטינים את המשקל על הציר הקידמי ומחדדים את ההיגוי.

האחוריים, לעומת זאת, צריכים להוריד כוח לכביש ולשמור על אחיזה ולכן הם רחבים יותר, בין השאר.

השטויות של קווה מצחיקות כל פעם מחדש, ממש מוסף קומי הוא עושה לעצמו שם :D

פורסם

קודם כל, ברור שאני יודע שבמכוניות ספורט עם הנאה אחורית הגלגלים הקדמיים צרים יותר. העניין הוא שהספידסטר והאליז הן בעצם כמעט זהות. איך אתם מסבירים את העובדה שלאליז מידות הגיוניות לאוטו קטן ששוקל איזה 600 קילו - 205 מאחור ו-185 מלפנים, בעוד לספידסטר מידות מוגזמות בטירוף כמו 225 מאחור (מידה של אימפרזה STI ועוד מכוניות חזקות מאוד וכבדות בהרבה) ומידה מגוחכת של 175 מלפנים (כמו היאריס של אמא שלי).

אני מאמין שזה יותר מסתם בשביל לחדד את ההיגוי - רכב שיכול להאיץ כמו הספידסטר יוכל בקלילות להתגבר על מגבלות האחיזה של הצמיגים הקדמים הקטנים והתוצאה - תת היגוי מוחשי בהרבה מאשר אצל האליז (שם מגבלות האחיזה של האחוריים בוודאי קטנות יותר).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הו הו...

ואתה עוד לא ראית אותו נוהג לך על האוטו... (גם בחניון-שמש, אם אתה מכיר...)

אני כן. :?

הוא בא לראות את הטווינגו כשמכרתי...

כאב לי הלב, פשוט כך. :cry:

MCS 2008

פורסם

(...)

מה הנסיון שלך על 911?

רוצה לדעת משהו? נהגתי על 911 (נה נה נה נה נהנ נה בננה)

וכן יש לה תת היגוי ראשוני. אבל ברגע שתוריד חצי מילימטר של גז האוטו יעיף את הזנב.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

רוחב הצמיג הוא לא גורם ישיר לאחיזה

רבים נוטים לחזוב שככל שיש יותר שטח מגע של הצמיג עם הכביש האחיזה גבוהה יותר

הדבר לא נכון

המשוואה הפיזיקלית אומרת:

חיכוך=מקדם חיכוך X כוח נורמלי (שווה למשקל בקו ישר)

מה שנכון הוא שככל שהצמיג רחב יותר המשקל מפוזר על שטח רחב יותר (שטח המגע) ולכן ניתן לייצר את הצמיג מגומי טוב יותר וכך להגדיל את מקדם החיכוך.

אם לצמיג רחב יש אותו מקדם חיכוך כמו לצמיג צר, האחיזה תהייה דומה תחת אותו משקל.

פורסם

(...)

מה הנסיון שלך על 911?

רוצה לדעת משהו? נהגתי על 911 (נה נה נה נה נהנ נה בננה)

וכן יש לה תת היגוי ראשוני. אבל ברגע שתוריד חצי מילימטר של גז האוטו יעיף את הזנב.

אני מקווה שיש לך יותר נסיון משיש לך על המגאן \ יאריס.

אם אתה חושב שהתכוונתי לצחוק על קווה כמישהו עם נסיון, אז אתה צריך לרדת מהעץ קצת.

הכוונה שלי היא שזה מגוכח לשפוט תת-היגוי של רכב שנדחק בכיכר, שם כל רכב עם כל הנעה יסבול בסופו של דבר מתת היגוי אם לא נוקטים ב"פעולות נגד".

כמו כן, מה שמשעשע במה שקווה רשם הוא שאם הוא היה עושה מה שאמרת (תגלית המאה) - הוא לא היה כותב את השטות שהוא כתב, וזו היתה גם כוונתי.

באוטוקאר התייחסו לסוגייה כשאחד הקוראים ציטט את זה שהם רשמו של996 יש תת היגוי:

סטיב סאטקליף ענה (ציטוט חופשי): נכון, ל996 יש תת היגוי, אך למזלנו פורשה המציאה מנגנון חדשני נגד העניין - דוושת מצערת.

פורסם

הדבר לא נכון

המשוואה הפיזיקלית אומרת:

מה שנכון הוא שככל שהצמיג רחב יותר המשקל מפוזר על שטח רחב יותר (שטח המגע) ולכן ניתן לייצר את הצמיג מגומי טוב יותר וכך להגדיל את מקדם החיכוך.

לירן, אתה טועה, קרא את המאמר של חיים במאמרים של פורום תפוז ותבין את העניין טוב יותר. הגורמים המשפיעים על האחיזה הצידית הם מבנה הצמיג, לחץ האוויר ומידות הצמיג - ככל שהוא רחב ובעל חתך נמוך יותר, הוא יאחז יותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הדבר לא נכון

המשוואה הפיזיקלית אומרת:

לירן, אתה טועה, קרא את המאמר של חיים במאמרים של פורום תפוז ותבין את העניין טוב יותר. הגורמים המשפיעים על האחיזה הצידית הם מבנה הצמיג, לחץ האוויר ומידות הצמיג - ככל שהוא רחב ובעל חתך נמוך יותר, הוא יאחז יותר.

רוני

במאמר כתוב בדיוק את מה שאמרתי רק שהוא הסביר מהן המגבלות והגורמים להעלאת מקדם החיכוך כאשר הצמיג רחב יותר.

תכל'ס הוא הסביר למה מקדם החיכוך עולה כאשר הצמיג רחב יותר.

הוא גם אמר שאין משמעות לרוחב הצמיג אלא לפיזור המשקל על פני הצמיג !!!

• תוכן חדש...