Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכן,כמו שאמרתי,שלום לכולם. אני בר,חייל בן 18 בח"א,ואני לא יודע ממש אם פונים אליכם הרבה אנשים בגילי או לא,אבל ממה שראיתי ישנם כמה וכמה חברים פעילים בפורום בגילי,כך שאני מרגיש בנוח יחסית לפנות אליכם.

בכל מקרה,תנו לי להתחיל ע"י כך שאני אספר את סיפורי:

אני גר ביישוב קטן באיזור ירושלים,ויש לי רשיון כבר שנה וקצת. אני מאוד אוהב לנהוג בכל מה שמזדמן לי,ולבדוק את הגבולות המכניים שלי הרכבים שאני נוהג בהם,לעיתים תוך גרימת דנט קטן פה ושם,אבל זה מחוץ לעיניינינו. הסיפור האמיתי מתחיל כששמתי לב למכונית אאודי 80 שחונה כבר כמעט שנה במקום ספציפי,והתאהבתי.

ניסתי לברר פרטים על המכונית ועל הבעלים שלה,על מצבה המכני,וכו'. לצערי,לאחר כמה שבועות של ניסיונות,העליתי חרס בידי. אך לאחרונה חל שינוי משמעותי,לאחר שפגשתי בחור כלשהו מהיישוב שמכיר את הבעלים של המכונית,והשגתי את המספר פלאפון שלו. התברר לי שמדובר באאודי 80 (שזה כבר ידעתי,מן הסתם) שנת 74',מנוע 4 צילינדרים,בעל נפח של 1300 סמ"ק,עברה פחחות וצבע בשנת 2006,מנוע מקורי,והכי טוב,במצב נסיעה (+). (למרות שהפנים לא במצב משהו בכלל,דשבורד סדוק,ריפוד קרוע,וכיו"ב).

המחיר שהוא מבקש עליה הוא 3500 ש"ח. עכשיו,אני יודע שאין לכם נטייה לענות לי בצורה אובייקטיבית,בגלל אהבתכם למכוניות אספנות,אבל אבקש ממכם לענות בכנות.

האם באופן כללי זה שווה את הכסף? מהן עלויות התיקונים והאחזקה של כזאת מכונית? מה לגבי הטסטים שאני אמור לעשות כל חצי שנה? וביטוח? ודלק?

בקצרה,אבקש ממכם לחוות חוות דעתכם על המכונית (תמונות מצורפות),ולחלוק עמי קצת מהידע שיש לכם על מכוניות קלאסיות,ולגבי הפרקטיות של כל העניין,בהנחה שאני אשתמש בה כמכונית של יום יום ולא כמכונית שתשב במוסך ותצא רק בסופי שבוע.

בכל מקרה,תודה רבה לכל העונים,ואני מקווה שאכן יוכל להתגשם חלומי הישן נושן ולהיות הבעלים של המכונית המדהימה הזאת.

DSC00058.JPG

DSC00056.JPG

DSC00062.JPG

פורסם

ברוך הבא

במחיר הזה לא מבין מה יש להתלבט .

 

לגבי הטסטים מספיק לשלם אחד ולרשום את הרכב כאספנות והוא אינו צובר אגרות

בהצלחה

פורסם

היא כבר רשומה כאוטו אספנות. השאלה העיקרית שאני בעצם שואל זה מה הן ההוצאות על מכונית כזאת? אחזקה,כמה זה יוצא,האם האוטו נחשב כאחד אמין,מה לגבי הטסטים? כמה הם עולים? ולגבי השיפוץ הפנימי,כמה הוא אמור לעלות? דברים כאלה. אני מבין שאתם אומרים לי לחטוף את האוטו,אבל זה בגלל שאתם לא אובייקטיבים,כמו שאמרתי.

פורסם

אחזקה זולה, מכלולים כמו פולקסווגן גולף/שירוקו...

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

 

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום.

ראשית, אנא הקפד לכתוב כותרות עינייניות לשירשורים שלך - את זו כבר תיקנתי.

פרטים על תקנות רכב אספנות תוכל לקרוא בשירשור הדביק הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=526346&postcount=3

 

קובי

מנהל הפורום

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

באמת אין לך מה לחשוב בכלל,מציאה.

אם העסקה לא תצא לפועל אני אשמח לקנות אותה!

בהצלחה יניב.

:evil:

1983 & Opel Astra DTI 2003 , Citroen Visa Club 1982

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום

 

במחיר כזה, מכונית שהיא במצב נסיעה ושאתה מאוהב בא, כדאי לקחת.

 

זו מכונית ישנה ולכן על תיקונים אין מה לקטר ולפעמים זה יקר אבל בדגם הנ"ל יש מכלולים של זולים של פולסווגן (תקנו אותי אם אני טועה) ולכן תיקונים יהיו במחיר סביר (תלוי למי)

 

בכל מקרה בהצלחה ותעדכן אם קנית או לא.

פורסם

היי בר,

3,500 ש"ח יכול להיות הרבה כסף, ובאותה נשימה יכול להיות כלום - אין תשובה מוחלטת..

 

לגבי (חלק מ)שאלותיך:

 

העלות השוטפת של רכב אספנות היא 147.50 ש"ח אג' טסט חצי שנתי, 380 ש"ח ביטוח חובה, 380 ש"ח ביטוח "צד שלישי".

לכך רצוי מאוד להוסיף ביטוח גרירה +/- 180 ש"ח. ברכב אספנות, ניתן להעביר בעלות גם בלי להידרש לבצע טסט.

 

לגבי הרכב המסויים:

אודי 80 'נולדה' ב72' (מכונית השנה 73'), וכאן אתה מדבר על שנתון מוקדם של הדגם (הדור הראשון יוצר עד 78': עבר עידכון מכני ב75', וקוסמטי ב77'). כמו כן מדובר על 2 דלתות (הרוב המוחלט של האודי 80 נמכרו בארץ עם 4 דלתות - מה שהופך את הרכב המסויים 'שלך' למיוחד יותר (למי שאוהב את הסגנון של הרכבים הללו).

 

מבחינה מכנית, מדובר ברכב אמין למדי כאשר המכלולים המכניים (ציריות, מע' בלמים, הגה, בולמים וכו') זהים לחלוטין לפולקסווגן פאסאט מאותו שנתון. המנוע כיכב גם בפולקסווגן גולף - ולמעשה (בארץ..) שימש את האודי 80 עד/כולל שנת 86' (עד91' בגולף): 1297 סמ"ק, 55 כ"ס ב5500 סל"ד, 147 קמ"ש. משקל עצמי של 860 ק"ג וצריכת דלק 10 ק"מ לליטר.קח בחשבון, שבמידה והרכב עומד תקופה לא מעטה, יותר מסביר שיידרשו הוצאות לא מעטות עבור "יישור קו" (בדיקת מע' הגה, בלמים, ניקוי קרבורטור, בדיקת מע' מים: צינורות, ניקוי/שיפוץ רדיאטור, גומיות ציריות) - הכל עולה כסף, ובסה"כ מצטבר סכום שיכול בקלות לעבור את עלות הרכישה.

 

מעבר לכך, חלקים קוסמטיים לאודי ישנות קשה מאוד להשיג גם בחו"ל (למרות שבסה"כ מהתמונות נראה כי הרכב שלם). הדגם המסויים "שלך" הוא הדגם הבסיסי (80L) - נטול ניקלים, כך שלא נידרש להשלים (טמבון קידמי ואחורי זהה לפולקסווגן פאסאט), למעט 'צלחות' לג'נטים שחסרות. לגבי ה'דש בורד' - השמש והאקלים בארץ לא היטה חסדו לפלסטיק גרמני - ונראה שבאודי הנזקים אפילו התעלו על עצמם: לא ניתן להשיג חדש, ושיפוץ מאוד בעייתי ועפ"י רוב התוצאות לא יפות.

 

אני אוהב את הדגם הנ"ל, ועדיין - לא הייתי ממליץ לך עליו כרכב יומיומי: אפילו והרכב יהיה במצב מכני מושלם, רמת הבטיחות של רכב אשר תוכנן בתחילת שנות ה70' נופלת מכל תחליף מודרני שתצליח למצוא בסכום הנ"ל, וזה עוד לפני שדיברנו על בטיחות פאסיבית (אודי הציגו בדגם הנ"ל מע' אשר מנעה סטיית הרכב ואיבוד שליטה גם במקרה של פיצוץ גלגל בנסיעה)

 

נ.ב - באם תחליט בכל זאת לקנות את האוטו, ותיזדקק לסמלי "audi" ו- "80" אוכל לתת לך..

פורסם

תודה רבה על המידע המועיל. לאור זאת,במידה ואני ארצה לשפץ בצורה כזאת או אחרת את הדשבורד או הפנים הכללי,מה בעצם אני אצטרך לעשות? ובכללי,כמה עולה טיפול כזה לפנים האוטו?

(אה,וד"א,הסמלים מונחים במקומם היאה והנאה,ואפילו מבריקים מתמיד לאחר הגשם.)

פורסם

הוא נהג חדש .. הוא צריך ביטוח נהג חדש !

מישהו יודע כמה עולה ביטוח נהג חדש על רכב אספנות ?

פורסם
הוא נהג חדש .. הוא צריך ביטוח נהג חדש !

מישהו יודע כמה עולה ביטוח נהג חדש על רכב אספנות ?

 

תוספת של עשרות שקלים בודדים.

עשיתי בזמנו לביתי לאופל קדט הצהוב .

 

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

 

וסרשטיין דרור

×
×
  • תוכן חדש...