Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל המומחים,

יש לי רכב גולף מודל 1995; אוטומט; 1800 סמ"ק; 90 כ"ס אהוב ביותר - סה"כ עם 110,000 ק"מ.

כשרכשתי את הרכב ערכתי לרב בדיקה ב"טסט ליין" מצאו כל מיני ליקויים - שעד כמה שאני מבין זה שטויות במיץ פלפל (אם יש כזה מיץ); הרכב עובד מעוללה, אבל רק ליתר ביטחון רציתי לשאול מספר דברים:

בכל הקשור ל"no cyliinder allocation":

מצאו אצלי "no cyliinder allocation"' מישהו יודע מה משמעות המילים הללו בעברית (ואני לא מדבר רק על תרגום מילולי) ? מה זה אומר בידיוק ? ליד זה כתוב attention, וזה מה שמפחיד אותי....

בכל הקשור לנתוני קומפרסיה:

יש לי נתוני קומפרסיה כפי שמופיעים בטופס הבדיקה המצ"ב - 21,20,20,20; האם זה טוב ? מה שאני לא מבין איך זה שבטופס הבדיקה למטה יש טבלת מספרים עם מספרים גבוהים ונמוכים יותר ובכל זאת קובעים את הקומפרסיה שלי על 21,20,20,20 בלבד?

מישהו יודע מהם נתוני הקומפרסיה הנורמלים של רכב מהדגם שלי ? ולצרף אסמכתאות כלשהם בעניין ?

האם יתר הנתונים המופיעים בבדיקה המצ"ב והגרף שמצוייר בה תקינים ???

engine rpm: 352 rpm; start consumption: 99.5 amp;

end consumption: 96 amp ; load duration 3.6sec.

פורסם

הבדיקה הזאת היא בדיקת קומפרסיה עקיפה, מבוססת על בדיקת צריכת הזרם של הסטרטר.

היא מאפשרת לראות, אם אין הבדלי קומפרסיה חריגים בין הצילינדרים.

בדרך כלל, אם יש נפילת קומפרסיה, היא תיהיה בצילנדר אחד או שניים, ולא בכולם.

הנתונים של המנוע שלך מהבחינה הזאת תקינים, והפרש של 1 לא מצביע על בעייה.

אבל למה המנוע מטונף ברמה כזאת, שלא מאפשרת לזהות מספר מנוע ?

פורסם

no cyliinder allocation

זה אומר שלא נתנו למחשב לזהות איזה צילינדר מבין הארבעה הוא מספר אחד, ולכן אם היה מצב שבצילינדר מס' 2 למשל, אין קומפרסיה, אז אל תרוץ ישר להחליף בו בוכנה, כי המחשב כתב מס' 2 לבוכנה כלשהי ולאוו דווקא לבוכנה 2 האמיתית. בקיצור, זה חסר משמעות מבחינתך.

תוצאה של 20,20,20,21 היא מעולה. לשאר המספרים אל תתייחס.

פורסם

שלום לכל המומחים,

ניקיתי את מספר המנוע והמספר זהה עם מספר רישיון הרכב - אז עם זה אין לי שום בעיה.

בכל הקשור לנתוני קומפרסיה:

אני לא מבין איך זה שבטופס הבדיקה למטה יש טבלת מספרים עם מספרים גבוהים ונמוכים יותר ובכל זאת קובעים את הקומפרסיה שלי על 21,20,20,20 בלבד? כלומר, בטופס למטה מופיעים מספרים של 22 ו-19 - האם הם עושיפ ממוצע כשהם קובעים מהם נתונים הקומפרסיה שלי ? מישהו יודע "לקרוא" את הגרף שמופיע למטה בציור ?

ובכל מקרה אשמח לדעת אם מישהו יודע מהם נתוני הקומפרסיה הנורמלים של רכב מהדגם שלי ? ולצרף אסמכתאות כלשהם בעניין ?

ולגבי יתר הנתונים:

א. רציתי לדעת מה הם אומרים :

ב. האם הם תקינים ג. מהם הערכים הנורמליים לכל בדיקה כזו ?

פורסם

ידידי, אתה חופר יותר מידי.

הנתונים בסוף הדו"ח חסרי משמעות עבורך- הם אומרים, מה היה משך הבדיקה, ומה היו סיבובי מנוע במהלך הבדיקה.

ושוב פעם, מדובר בבדיקת קומפרסיה יחסית, הערכים שהתקבלו הם לא ערכים אמיתיים ומוחלטים, אם אין הפרשים גדולים בין הצילינדרים, הבדיקה נחשבת תקינה.

אם זה לא מספק אותך, גש למוסך ובצע בדיקת קומפרסיה אמיתית עם שעון, שמתחבר במקום הפלג. רק נתונים שנמדדו בבדיקת קרומפרסיה עם שעון לחץ אפשר להשוות לנתוני היצרן, ואז לקבוע, אם הם תקניים או לא.

מכוני הבדיקה לא מבצעים את הבדיקה הזאת.

פורסם

בדיקת הקומפרסיה בשיטה הנ"ל מאפשרת לראות, אם אין הבדלי קומפרסיה חריגים בין הצילינדרים.

לכן לדעתי היא לא רלוונטית לבדיקת קניה. במילא אם קיימת קומפרסיה חריגה בין הצלינדרים, המנוע לא יעבוד עגול. וכל מכונאי מיומן ירגיש בכך בלי כמעט לבדוק. השיטה אינה מאפשרת לקבוע את הקומפרסיה האמיתית שיש במנוע.

חנן, ברכב הנ"ל כאשר המנוע חדש אמורה להיות קומפרסיה של 190 PSI. מתחת ל150 PSI יש לשפץ את המנוע.

נניח לרגע שבבדיקה הנ"ל היו מספרים שווים בכל הצילינדרים, אבל בהסרת הפלגים השעון יראה 149 PSI בכולם.

האם גם אז היית אומר ל david10000 שהתוצאה היא מעולה ?. ואיך ניתן לדעת את מצב המנוע לפי קומפרסיה שווה, ולא לפי הקומפרסיה האמיתית ?.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דוד, האם תיתכן שחיקה אחידה וזהה לגמרי בכל הצילינדרים?

אני חושב, שתמיד בצילינדר אחד או יותר השחיקה תיהיה יותר גדולה, יראו את זה בבדיקה יחסית, ומשם אפשר להמשיך לבדיקה עם שעון.

פורסם

צודק, כמעט ולא תיתכן שחיקה אחידה וזהה לגמרי בכל הצילינדרים. אם כי כבר ניתקלתי בבדיקת שעון שהקומפרסיה היתה כמעט

140 PSI בכולם. הטענה העיקרית שלי היא, מדוע לא לבדוק מראש עם שעון, ולידע את הקונה בקומפרסיה האמיתית.

דוד.

פורסם

טוב, כולם יודעם את התשובה :

בדיקה יחסית הרבה יותר פשוטה ומהירה, בבדיקה במכוני בדיקה לא נוגעים בכלל בכלי עבודה, ואף אחד לא יתחיל לפרק פלגים ולבדוק עם שעון.

ברשת מכוני בדיקה "קומפיטסט" ויתרו גם על בדיקת קומפרסיה יחסית, הם בודקים רק הספק בגלגלים וקובעים לפי זה את מצב המנוע.

פורסם

"כולם יודעם את התשובה " חוץ ממני. ייחסתי את זה לעצלנות. :-P

דוד.

פורסם

תודה על הניסיון לעזור,

אשמח לדעת אם מישהו יודע מהם נתוני הקומפרסיה הנורמלים של רכב מהדגם שלי ? ולצרף אסמכתאות כלשהם בעניין ?

ולגבי יתר הנתונים:

אף אחד מכם לחא ענה לי:

א. מה משמעות הבדיקות הללו ?

ב. האם הם תקינות

ו-ג. מהם הערכים הנורמליים לכל בדיקה כזו ?

אני רק רוצה להבין, כל המומחים כאן כשלוקחים רכב לבדיקה ומקבלים דו"ח שכתוב ב"סינית" עם כל מיני מספרים לא מבינים מהם המספרים הללו ??? או שיש במקרה צדיק בסדום שמבין במקרה מה משמעות הבדיקות הללו, ומהם הערכים הנרמלים בכל בדיקה ?

פורסם

"אשמח לדעת אם מישהו יודע מהם נתוני הקומפרסיה הנורמלים של רכב מהדגם שלי ? ולצרף אסמכתאות כלשהם בעניין ?"

נראה שאתה לא קורא את מה שכותבים. בתגובה הראשונה שלי כתבתי את נתוני הקומפרסיה, של רכב מהדגם שלך.

דוד.

פורסם
בדיקת הקומפרסיה בשיטה הנ"ל מאפשרת לראות, אם אין הבדלי קומפרסיה חריגים בין הצילינדרים.

לכן לדעתי היא לא רלוונטית לבדיקת קניה. במילא אם קיימת קומפרסיה חריגה בין הצלינדרים, המנוע לא יעבוד עגול. וכל מכונאי מיומן ירגיש בכך בלי כמעט לבדוק. השיטה אינה מאפשרת לקבוע את הקומפרסיה האמיתית שיש במנוע.

חנן, ברכב הנ"ל כאשר המנוע חדש אמורה להיות קומפרסיה של 190 PSI. מתחת ל150 PSI יש לשפץ את המנוע.

נניח לרגע שבבדיקה הנ"ל היו מספרים שווים בכל הצילינדרים, אבל בהסרת הפלגים השעון יראה 149 PSI בכולם.

האם גם אז היית אומר ל david10000 שהתוצאה היא מעולה ?. ואיך ניתן לדעת את מצב המנוע לפי קומפרסיה שווה, ולא לפי הקומפרסיה האמיתית ?.

דוד.

דוד, עבור שיטת הבדיקה הזו, התוצאות הן מצוינות. לגבי עצם היעילות של הבדיקה הזו, כבר התבטאתי פעם בשרשור אחר, ואין טעם לחזור על הדברים.

פורסם

ל- davidmzr, כפי שכתבתי בפתיחת השירשור, ביקשתי גם לקבל אסכתאות לכך; ובלי להעליב, הייתי מעדיף לראות את הוראות היצרן לנגד עיני מאשר להאמין לכל אחד שאומר לי כל דבר - לימדו אותי כשהייתי קטן שפטי מאמני לכל דבר, לחתול ול...עכבר...

• תוכן חדש...