Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפלקון 1960 שלי אהובה עלי יותר מהמוסטנג. הדגם הזה שזור בסיפור ילדות ובחלום שלא עזב אותי והתממש רק בשנת 2005.

על החלום והגשמתו אפשר לקרוא כאן:

http://www.5club.org.il/articles/article_1.asp

החלום שלי הוא להפוך את הפלקון לרכב יומיומי, כלומר לא ממש כי הקורדובה 2007 שלי נוחה יותר, בטוחה יותר, ממוזגת יותר ובטח אמינה יותר בנסיעות לירושלים, לבת ולנכד.

אבל הרצון לראות פלקון 1960 בחניה שלי, להכנס אליה כשמתחשק לי ולהחנות אותה בין כל היפנומטיות במגרש החניה בעבודה תמיד קיים.

אז אחרי שהמוסטנג התמקמה לה, משופצת ומבריקה, הגיע הזמן להגשים ולהשלים את החלום.

מסתבר שהמציאות קצת יותר מורכבת והפלקון זקוקה לשידרוג רציני בכמה מערכות, שיעשה את ההבדל בין רכב אספנות שנוסע 500 ק"מ בשנה ורכב יומיומי.

המערכות שזקוקות הכי הרבה לשידרוג ואפילו לשיקום הן ההגה, הבלמים, המיתלה הקדמי והנספחים לו. הרכב אגב במצב נסיעה וגם נוסע (קצת...).

החלטתי לא לעשות הכל בבת אחת כמו במוסטנג (להזכירכם שה"בבת אחת" לקח למעלה משנתיים) אלא בשלבים כשקצב העבודה מוכתב על ידי זמינות חלפים.

חלפים לפלקון 1960 נדירים מאד כי זה דגם ייחודי. דגם 1961 דומה לו חיצונית אבל אפילו המנוע הוא אחר, שלא לדבר על הטמבון הקדמי (ותודה לבת הבכורה שלי, נורית שנמצאת ביוסטון, טקסס והיא ובעלה, אלעד נראו לאחרונה סוחבים טמבון קדמי ברחובותיה של עיר החלל...).

שלב ראשון היה בעצם המשך לשיפוץ המוסטנג כשההגה שוקם, למעט גלגל ההגה שבנתיים הוא של מוסטנג (המוסטנג היא בעצם פלקון בתחפושת, למי שלא יודע).

שלב ב' יהיה באפריל כשאסע לכינוס בקרלייל ואחר כך ליוסטון, שם כבר נורית מכירה בע"פ את כל חברי מועדון הפלקון המקומי שיש להם חלקים...אז אביא משאבת בלם וחלקי מיתלה לרוב, אלא אם אמצא בארץ. את צינורות הבלם ומשאבות הגלגלים אשקם או אייצר או אשיג כאן.

זהו בנתיים. אם הכל ילך כמו שצריך, הרכב יהיה מוכן אחרי פסח...

בתמונות שצולמו ביום חמישי נראה הרכב יורד מהמובילית אחרי שיפוץ ההגה ומדגמן לאור השמש לפני שהוא יורד עמוק למחתרת לחצי שנה לפחות...

IMG_7644.JPG

IMG_7645.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

]למעט גלגל ההגה שבנתיים הוא של מוסטנג (המוסטנג היא בעצם פלקון בתחפושת, למי שלא יודע).

אני עדיין אוהב את המוסטנג יותר :wink:

אבל שיהיה בהצלחה בשיפוץ

• תוכן חדש...