Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מיושן

מגאן קבריו
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם

בבעלותי רכב מודל 83, ניגשתי למשרד הרישוי ושם נמסר לי כי ישנם פחות מעשרה אקזמפלארים מהמודל שלי ולכן הם נותנים לי את הזכות לקבל רישוי של רכב "מיושן"

אם אפשר לדעת מה זה אומר, מה היתרונות/חיסרונות של שינוי זה.

תודה מראש

פורסם

רכב מיושן, בשונה מרכב אספנות הוא סטטוס שאתה "נכנס" אליו אם אתה רוצה ואם לא, ופירושו שלרכבך מלאו 19 שנה והוא נדרש בטסט כל חצי שנה ולא כל שנה. חוצמזה, זהו.

יום טוב

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ולכן הם נותנים לי את הזכות לקבל רישוי של רכב "מיושן"

זכות? על שונאינו זכות כזו...ה"זכות" הגדולה שנפלה בחיקך היא לעבור את סיוט הטסט ובדיקת רכב מיושן פעמיים בשנה במקום פעם כמו עד עתה.

למותר לציין שאינך נהנה מהיתרונות של רכב "אספנות" ולכן רכב מיושן זה רע יותר מרכב "רגיל"

תנחומינו הכנים

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
הפקידה במשרד הרישוי הציעה לי לשלם אגרה בסה"כ 100 ש"ח במקום אגרה על כול הטסטים שהרכב עמד.

ישנה איזו שהיא פריבילגיה נוספת? אולי ביטוח ואגרת טסט שנתית?

אתה בטוח שמדובר ברכב משנת ייצור 1983 ? אולי 1973

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

מה שאתה מדבר זה פשוט שטויות, אל תצפה שמישהוא כאן יאמין לזה.

רכב מודל 83 נכנס לסטטוס "רכב מיושן" כבר בשנת 2002 ולא רק עכשיו.

משרד הרישוי לא עושים הנחות ומבצעים לאף אחד, אין דבר כזה "הפקידה הציעה לי", היא לא סוכנת מכירות.

אתה חייב לשלם אגרה על כל השנים שהרכב עמד + בדיקת מעבדת רכב מוסמכת, אם הרכב עמד יותר משנתיים.

טסט וביטוח לרכב מיושן הם רגילים לגמרי, מחיר הטסט מתחלק לשני חלקים, כי את הטסט אתה מבצע פעמיים בשנה.

פורסם
בוקר טוב לכולם

בבעלותי רכב מודל 83, ניגשתי למשרד הרישוי ושם נמסר לי כי ישנם פחות מעשרה אקזמפלארים מהמודל שלי ולכן הם נותנים לי את הזכות לקבל רישוי של רכב "מיושן"

אם אפשר לדעת מה זה אומר, מה היתרונות/חיסרונות של שינוי זה.

תודה מראש

ענק!!! למישהו כאן יש חוש הומור, הייתי אומר! :lol:8):-P אם באמת מדובר בפקידה- אני רוצה לראות אותה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אין שום "זכויות" נוספות בגלל הנדירות הרכב, אם כבר להפך. את המשרד הרישוי ממש לא מעניין ערך סנטימנטלי או כל ערך אחר של הרכב. את ה"זכות" של רכב מיושן, כפי שכבר כתבו לפניי, מקבל כל אוטו בן יותר מ-20, וה"זכות" הזו כוללת בדיקות נוספות ואישורים נוספים, כגון פעמיים בשנה טסט. ככה שאת ה"זכויות" כאלה שישמרו לעצמם! בהנחה, שמה שאתה מספר- זו האמת, ואין סיבה לחשוב אחרת- נראה, שמישהו כאן התבלבל- או אתה, או הפקידה.

אולי, ואני כאן מאד זהיר- הפקידה באמת מבינה משהו במכוניות, והיא עשתה לך טובה, ופתרה אותך מבדיקת מכון התקנים- זה יכול להיות, אם כי סבירות נמוכה ...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אם הרשיונות היו מוקפאים אז לא דרוש לשלם עבור תקופת ההקפאה.

נדירות הרכב לא ממש מעניינת את הרשויות...

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

או שהרכב שלך לא שנת 83, או שהפקידה טעתה, או שלא הבנת אותה.

אני בספק אם כשתחזור למשרד הרישוי הפקידה תחזור על אותם דברים.

האפשרות היותר סבירה בעיני, זה שהרכב שלך נכנס לשנתו ה-30, והציעו לך להפכו לאספנות.

גם אם יש רק אקזמפלר אחד בארץ, החוקים הם אותם חוקים כמו לגבי 5,000 אקסמפלרים אחרים.

לא שואלים אותך אם אתה רוצה להפוך את הרכב ל-"רכב מיושן" - אתה נכנס לסטטוס הזה בעל כורחך.

כן שואלים אותך אם אתה רוצה להפוך את הרכב לאספנות - כאן יש יתרונות וחסרונות.

הגדרת רכב מיושן לפי תקנות התעבורה

"רכב מיושן" -

(1) רכב, למעט טרקטור, גרור ואוטובוס, שבמועד חידוש רשיונו מלאו תשע-עשרה שנים משנת יצורו;

(2) אוטובוס שבמועד חידוש רשיונו מלאו חמש-עשרה שנים משנת ייצורו;

מתוך תקנות התעבורה:

281.(ב) רישיון לרכב מיושן ולמונית בתום עשר שנים משנת יצורה יהיה לשישה חודשים ובלבד שבעל הרכב יציג לפני בדיקת הרכב תעודה כאמור בתקנה 273(ו)...

(ג) לא יחודש רישיון לרכב מיושן אם חלפו שנתיים מיום שפג תוקפו.

(ד) האמור בתקנת משנה (ג) לא יחול על רכב נוסעים פרטי, רכב פרטי דו-שימושי, אופנוע ורכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר לא עולה על 6,000 ק"ג ובלבד שבעל הרכב המציא תעודה כאמור בתקנה 273(ו) ואישור מעבדה מוסמכת, על פי מפרט שקבע מנהל אגף הרכב, כי הרכב נבדק בתוך שלושה חודשים לפני מועד הבדיקה ונמצא תקין.

273.(ו) המבקש חידוש רישיון לרכב מיושן, למונית בתום עשר שנים משנת יצורה או לרכב אספנות יציג לפני הבדיקה תעודה מאת מוסך מורשה בנוסח שקבעה הרשות, כי הרכב נבדק תוך שלושה חודשים לפני הבדיקה ונמצא במצב מכני תקין.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

מגאן לא מתאים. GS לא מתאים- לא 83, אלא אם מדברים על ה-GSA. אם זה GSA- דווקא מתאים שנתון, אבל "רכב בין בודדים בארץ"?!:roll: -ת'אמת, שעכשיו כן...:cry:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...