Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופנוע BMW R90S שנת ייצור 1970

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אני לא ממש מבין באופנועים לכן אבקש את חוות דעתכם על האופנוע שבכותרת

לאחרונה מנסים לעניין אותי בנושא ואני ממש "0" בכל מה שקשור לאופנועים אבקש את דעתכם כולל על ערכו האספני ומחיר .

הרכב במצב מושלם מכנית ופיזית .אנסה לצרף תמונה להמחשה

hi_res_R90S.jpg

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם

מה אתה רוצה לדעת? היכן האופנוע כעת? בארץ? מה מצב הניירת שלו? מתי פעם אחרונה רישוי/טסט? כמה רוצים עליו? מי יטפל בו - אתה? אולי מוסך? תפרט יותר ונוכל לעזור יותר.

פורסם
מה אתה רוצה לדעת? היכן האופנוע כעת? בארץ? האופנוע בארץ עם טסט נוסע מה מצב הניירת שלו? מתי פעם אחרונה רישוי/טסט? כמה רוצים עליו?אני צריך לתת הצעה זו בדיוק מה שאני שואל את דעתכם!! מי יטפל בו - אתה? כן אולי מוסך? תפרט יותר ונוכל לעזור יותר.
השאלה העיקרית ערך אספני

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם

תבדוק אצל גדליה (מוסך בת"א) הוא האבא הרוחני של כול האקזמפלרים שנשארו בארץ מהיצרן הזה

הוא היה היבואן בשנים האמורות ולכן ניתן לראות בו את מי שהביא אותם לאויר (העולם) הארץ...

הוא מחזיק חלפים, מוסך וחנות למכירת משומשים.

פורסם
השאלה העיקרית ערך אספני

ממה, שאני יודע, ואולי טועה- לא מי יודע מה- יש אותם מלא... חוץ מזה- אני אישית ממש לא נהנה לרכב על הכלי, שכאשר נותנים גז- מושך לצד (מנוע לאורך)- אבל שוב- זה אישי...:oops: פוזה יש לו אבל, ללא ספק- נראה מרשים!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

דורון לבימר יש ערך אספני שעולה עם השנים, המנועים הגדולים נחשבים למוצלחים ל-100 ל-90 ול-80, יש את הערך הגבוה ביותר, והם אידאלים לרוכבים בוגרים עם סבלנות שאינם מפחדים להשקיע בתחזוקה שוטפת, ואינם מתאימים לחוליגאנים! המנוע אמין מאוד, וטיולים בשניים למרחקים לא זרים עבורם, כלי מקורי ברמה בסיסית טובה יתן תמורה מצויינת למחיר, בחו"ל בעיקר בארה"ב מחירהם גבוהים יחסית לחבריהם מאותם שנתונים, קיימים מס' רב של מועדוני מעריצים בעולם ויש להם גרעין קשה של אוהדים במיוחד לדגמים הקלאסיים! שוק החלפים חי וער ומתבסס בעיקר על יבוא מאירופה או ארה"ב, אוברהול למנוע כזה עלול להיות עסק יקר בעיקר אם לא ניתן להשיג את כל החלפים בארץ אולם אחרי טיפול יסודי למערכות הבסיסיות, וישור קו מקצועי האופנוע ישרת אותך שנים רבות ללא בעיות- אני מחפש כבר זמן רב אחד כזה! וממליץ בחום על אימוץ ללא קשר לערך אספני-בהצלחה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
ממה, שאני יודע, ואולי טועה- לא מי יודע מה- יש אותם מלא... חוץ מזה- אני אישית ממש לא נהנה לרכב על הכלי, שכאשר נותנים גז- מושך לצד (מנוע לאורך)- אבל שוב- זה אישי...:oops: פוזה יש לו אבל, ללא ספק- נראה מרשים!

המנוע הוא דווקא רוחבי, מה שגורם לאפקט הזה הוא גל ההינע.

פורסם

לגל ההינע יש מספיק תנע זוויתי בשביל למשוך את האופנוע?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

הנהיגה בבמיבר משולה לנהיגה בקרוזר, המנוע שולח פולסים לגל ההינע והנהיגה הטיבעית בו היא נהיגת שיוט (מומנט) ולא נהיגת גז מלא, בעת הורדת הילוך מהירה עלול להיווצר אפקט קל של נעילת גלגל אחורי בגלל שינוי המהירות ולכן רוכבים מנוסים משלבים גז ביניים בעת ההורדה, הכלי אינו כלי ספורטיבי או כלי להשתחלות זריזה בין מכוניות, לרכיבה ארוכה תמיד עדיף בימר טוב מאופנוע ספורט מודרני כיוון שהישיבה בו נוחה יותר לגב לידיים וניתן לכסות איתן קילומטרז מכובד ללא בעייות. נהגתי על בימרים רבים, ואני יכול להעיד כי בשבילי הוא הכלי האידאלי, חשוב לבצע תאום מנוע מקצועי למניעת ויברציות להקפיד על צינורות וואקום תקינים, גומיות תושבות מנוע ותושבות כיסא (!) תקינות והכי חשוב גל הינע מאוזן ותקין ואז החוויה מושלמת וללא ויברציות מרגיזות!

התיאור של התחושה של גנאדי הוא תיאור של גל הינע לא מאוזן או גומיה קרועה, באופנוע תקין קשה מאוד להבחין בכך!

לאופנועים האלה כוח לא חסר, עליו עיקר גאוותם-רן

פורסם

לעניות דעתי, אם כבר פיתחנו את הנושא, אזי אפקט ההטייה של הכלי הזה (כאשר הוא מצויד בגל הינע, לא החדשים שמתיימרים להיות BMW אבל יש להם מנועים אוסטריים חד בוכנתיים) הוא לא בעית חוסר איזון של השאפט. פשוט כך הוא בנוי ומה ששושנים אמר נכון, לדעתי. הורדת הילוך לא זהירה גורמת לגלגל להנעל לשבריר שניה. בל נישכח שלאופנועים האלו מצמד ענק, בדרך כלל דיסקה גדולה ויבשה (כמו באוטו). אני חושב שהיום היצרן פתר הבעיה עם גלי איזון המסתובבים נגדית לציר.

פורסם

ירחמיאל, מנסיון אופונע מאוזן טוב, עם בולמים תקינים, גומיות שלמות, לא נוטה לשום צד, הבעייה פסיכולוגית.. אתה מוזמן לרכב על בימר 82 של חבר טוב שלי, ואם תרגיש בנטייה כלשהי הבירה (המשקה המר!) עלי, אגב גם לווספות ניקשר בטעות הנושא של משקל צד אחד (המנוע) מטה את הווספה.... בולשיט...או בעיברית: חראשלשור. -רן

פורסם

אתם קצת מגזימים בתיאור, ומבלבלים בין שתי תופעות.

מנועי הבוקסר של ב.מ.וו (זה המונח שהיה חסר כאן), גורמים לאופנוע לנטות מעט מאוד ימינה כשנותנים גז. בעמידה זה מעט מורגש, ברכיבה - בכלל לא. הנטייה הזו באה מהמנוע עצמו: גל הארכובה הוא בציר אחד עם האופנוע. במנועים אחרים גל הארכובה הוא לרוחב האופנוע, ולכן זה לא קורה. גל ההינע עצמו לא עושה את זה.

מה שגל הינע כן עושה, זה שינוי בזוית השלדה יחסית לגלגל האחורי בתאוצה או בלימה פתאומיים, דבר שיכול להוביל לאובדן אחיזה. בדגמים החדשים יותר יש לגל ההינע מוט מקביל (שנקרא פאראליבר) שמונע את התופעה הזו.

לעניין הערך האספני, כל אופנוע של ב.מ.וו יש לו ערך אספני, ול R90S יש ערך גבוה ב 50% בערך מה R90/6 הרגיל במחירון נאדא. כמו שאמרו - בדוק את שנת היצור כי לא היה כזה דגם ב 1970.

נמרוד

• תוכן חדש...