Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזדה אספנות? הלוואי!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רואה שאנשים רבים מבררים על ייבוא של רכבי אספנות, אבל נדיר מאוד שאנשים מחפשים רכבים יפנים.

ניתקלתי בדגם שנקרא 110S ספורט.

בעבר קראו לו גם קוזמו (לא נראה לי שיש קשר לקרמר).

מצורפת כאן כתבה של בעל רכב שכזה. אולי אתם מכירים אותו. :-P

אז מעבר לעובדה שלטעמי הרכב נראה מעולה, הרי שהוא גם בעל מנוע וואנקל והפסקה הפותחת של הכתבה מסכמת את כל העניין בנושא זה מבחינתי.

למיטב הבנתי, להשיג קוזמו ספורט בימינו, בטח עם הגה שמאלי זאת משימה לא פשוטה.

בכל אופן, האם אתם מכירים ייבוא של רכבי אספנות יפנים? האם יש לכך ביקוש?

ובכלל... האם מישהו נתקל ב-110S בעבר?

האם יש רכבים יפנים נוספים משנות ה-60/70 שאולי שווה להתעמק בהם (אולי ה-2000GT שמוזכרת בכתבה?)?

בכל אופן- תמונה שווה אלף מילים.

PMX0506LENO06_large.jpg

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה,יש יפניות ששרדו יותר משלושים שנה?

תזהר שהיא לא תתפרק במשלוח...

בכל מקרה תנסה בארה''ב (הגה שמאלי) z280

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

אני מסכים איתך לגבי המראה של האוטו. הוא יפהפה. גם כתבתי על זה כאן בעבר.

מכוניות ואופנועים יפנים מקבלים לאט לאט הערכה בתור כלים ראויים לאספנות, ולא רק הדגמים האקזוטים. עדיין לא בוגטי רויאל, אבל בדרך :wink:

נמרוד

פורסם

שלום.

לא כל כך מסכים איתכם וגם לא כל כך אהוד אבל!!!

מיצובישי בימי מילחמת העולם השניה יצרה את מטוסי הקמיקז [זירו] אשר עשו שמות בחיל הים והאויר האמרקאי [פרל-הרבור].

ובנוסף, ייצרו מכוניות שלא מביישות אף אספן. אמנם לא בוגטי רויאל כמו שנימרוד ציין, אבל אמא שלהם מכונית יפה מצורפת בתמונה וראיתי אותה בתארוכה בפריז.

בברכה בני ל.

CIMG1300.JPG

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

לא ירדתם לסוף דעתי.

אין לי כרגע שום כוונות להביא כזה רכב. "הלוואי". כמו שכתבתי בכותרת.

מה שכן רציתי לומר ולפתח פה דיון, הוא העובדה כי כבר יש רכבים יפנים ששווים לדעתי שחזור או שימור.

ספציפית העלתי את הקוזמו כי אני נורא אוהב תצורות מנוע שונות.

לצורך העניין, אני יודע כי קיים בארץ גם סוזוקי RE-5 במצב דנדש. באופנועים בכלל, ממש לא מתביישים לשחזר יפנים, שאלתי היא מדוע בארץ אין עניין דומה עם מכוניות? הרי בטוח יש כמה יפניות משנות ה-70 ששוות מבט... :-)

f1-1.jpg

פורסם

הסיבה לכך שלא רואים יותר מידי יפניות אספנות היא מיעוט הדגמים שהסתובבו כאן באותם שנים. הרי "תודות" לחרם הערבי בשנות השישים והשבעים היו כאן רק קונטסה וסובארו. כשהפסיק יבוא הקונטסות הסובארו נשארה היחידה עד שהתחילו לטפטף הסוזוקי והדייהטסו, בתחילת שנות השמונים.

כרגע המצב הוא שרוב מכוניות האספנות היפניות הן סובארו ומיעוטן קונטסה. אולי לאט לאט תגבר ההכרה לדגמים שלא יובאו לפה בצורה סדירה ואז תסתובבנה יותר יפניות אספנות על כבישינו, ולא משנה אם אקזוטיות יותר או פחות.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

הקונטסה הסתובבה כאן עוד כשלתוצרת יפן היה כאן (ובכל העולם) מוניטין של זבל (וזה היה מוצדק), רכבים יפניים נהיו אמינים רק באמצע-סוף שנות השבעים (בדיוק עם תחילת ייבוא סובארו לכאן).

אגב, אם כבר חפץ לבך במזדה רוטורית אספנות, חפש RX-7 דור ראשון. גם תמצא בכמויות רכבים במחיר שפוי עם הגה שמאלי, וגם לא תהיה בעיה להזמין חלק זה או אחר מאיביי.

800px-Mazda-rx7-1st-generation01.jpg

והקוסמו... גם אם תהיה אספן ברמה של ג'יי לנו, עדיין לך תמצא אחת כזאת, בטוח שלא עם הגה בצד הנכון.

נ.ב. עוד מכונית קאלט - NISSAN 240Z FAIRLADY

800px-Datsun_240Z.jpg

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
כשהפסיק יבוא הקונטסות הסובארו נשארה היחידה

הקונטסות לא יובאו לכאן - הן הורכבו ויוצרו כאן.

הקונטסה הסתובבה כאן עוד כשלתוצרת יפן היה כאן (ובכל העולם) מוניטין של זבל (וזה היה מוצדק)
הקונטסה ממש לא היתה "מכונית זבל" - היא היתה מכונית אמינה לא פחות (ואולי יותר) מהאנגליות והצרפתיות שהסתובבו כאן על הכבישים בשנות השישים.

נ.ב. עוד מכונית קאלט - NISSAN 240Z FAIRLADY

לא Nissan, אלא Datsun.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

מיצובישי בימי מילחמת העולם השניה יצרה את מטוסי הקמיקז [זירו] אשר עשו שמות בחיל הים והאויר האמרקאי [פרל-הרבור].

בני שלום,

1. מיצובישי ייצרו את מטוסי הזירו ואת מטוסי הקמיקזי אולם אלא לא אותם מטוסים.

2. השיטה הייתה מטומטמת ואכן הביאה את חיל האויר היפני לקרשים הרבה לפני חיל הים האמריקאי. אין בעיה לייצר מאות מטוסים טובים, יש בעיה גדולה "לייצר" 5 טייסים טובים.

ונחזור לנושא, מסתובבת בארץ RX-4 (מנוע רוטורי משופר בצורה מיפלצתית) ואם זאת לא קלאסיקה יפנית, אני לא יודע מה כן.

תמונה להמחשה:

RX4.jpg

RX4A.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

היא באמת 1200, שיטת מדידת הנפח במנועי וונקל היא שונה.

זה דוקא כיף כשבאים לבטח את האוטו או לשלם אגרת רישוי.

דרך אגב, היא הייתה ירוקה, צבעו אותה בלבן?

היא הייתה שייכת בזמנו לאחד מבכירי המשפרים בארץ, חבר טוב בשם דני זלצברג.

מנוע ה 2 רוטורים שלה הוצא ובמקומו הוכנס מנוע 3 רוטורים טורבו של RX7.

עוד כמה שיפורים (מקורי 200 כ"ס), ההנעה האחורית, והמשקל הנמוך של האוטו(950 ק"ג) הביאו אותו למצב שהייתי עושה כל הזמן פתיחות (טוב נו, הייתי צעיר ודביל, היום אני כבר לא צעיר...) עם סוזוקי 600F ומשאיר להם עשן אגזוזים.

מה מצבה היום, אין לי מושג.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...