Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי חלודה בשילדת הרכב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אומנם הרכב שכרגע מעניין אותי הוא איננו רכב אספנות אבל את התשובה לזה אתם בפורום האספנות כניראה תידעו הכי טוב...

בלא מעט מיקרים אני רואה בשיפוצים שחלקים מהשילדה שנגועים ברמה כזו או אחרת מנוסרים ומוחלפים ע"י חתיכת פח אחרת.

השאלה שנישאלת היא מה זה בעצם עושה למרכב עצמו ?

זה לא מחליש אותו וגורע מהיתנהגות הרכב ?

ואם כן כמה משמעותי הדבר ?

האם ההיתם מצפים ליראות חלודה (במרכב) ברכבים כבני 20 +- ?

או שהדבר מעיד על הזנחה מוגזמת ?

אם נהיה ספציפיים יותר, פורד סיירה 87-93 או אלפה 75 משנים דומות ?

תודה מראש, עידן.

פורסם

לא יודע לגבי האלפא- אבל הפורד סיירה שהייתה לי (84) לא הייתה חלודה במיוחד, כזכור לי, ובטח לא בשלדה. אם יש חלודות "קיצוניות" בכל מיני מקומות- א. לא הייתי נוגע באוטו, אם לא מדובר במשהו ממש מיוחד וקשה להשגה (וזה לא המיקרה), וב. כנראה, שהאוטו המדובר היה רוב הזמן בסביבה לחה, נניח, באיזור קרוב לים או משהו- שוב, לא הייתי נוגע- חלודה- זה כמו סרטן של המתכת- גם בטיפול הטוב ביותר- לעולם לא תדע, מתי ובאיזו צורה זה יחזור!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

בקיצור ולעניין , מעבר למשהו שטחי/ ניתן להחלפה/ חמור אבל באזור קל להחלפה ללא דפנות פנימיות וכו...

לא להתקרב לחלודה!

כמו שGLUK אמר "הסרטן של המתכת".

טלאים במבנה כן מחלישים את המבנה תיאורטית ויוצרים מרכזי מאמצים בחומר , אבל רתך טוב יכול להוריד אותם למינימום ואף לייצר תפר שחזק יותר מהמתכת עצמה , שורה תחתונה , בעל מקצוע טוב יכול לעשות טלאים ותיקונים מסויימים שהופכים את החלשות המבנה ללא רלוונטית ביחידות מידה נורמליות.

פורסם

מענין למה אתה שואל, בענין אלפא 75 אני מכיר את הנושא טובבבב מאוד....לצערי.

בעיקרון, אפשר לתקן הכל אבל ברוב המקרים צריך לפרק המון בשביל לעשות עבודה מקצועית באמת, וגם אחרי הפירוק המאוד מאסיבי (מנוע, מסרק, מתלים, ולפעמים זו רק ההתחלה) העבודה עצמה תעלה מאוד ביוקר. חוץ מזה נדיר מאוד עד בלתי אפשרי שתהיה חלודה מאסיבית בשלדה בלי רקבונות איומים בבודי, או תיקון תאונה קשה שתוקנה רע כבר קודם. בכל אחד מהמקרים (לאל אם כן זה רכב מאוד מאוד יקר) זה לא ישתלם, ואל תתפתה לתיקון זול אלא אם כן לא אכפת לך שהרכב יתקפל עליך לשניים.

ב 75 twin spark שלי היה מקרה כזה כתוצאה מתיקון נסתר בשלדה שנעשה לפני הרבה שנים (לא אני ולא הבדיקה עלינו על זה) הרכב היה כמו חדש מכל בחינה, תכל'ס הוא הלך לפח. בשום צורה לא השתלם לתקן

• תוכן חדש...