Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דוד שלי מוכן למכור לי את הסוסיתא שלו, ששוכבת כבר מעל 10 שנים ללא שימוש.

את שם הדגם אני לא יודע, לא מבין בזה. מדובר בשנת 1970 (כבר יכולה להיות אספנות), והיא בעלת מרכב סטיישן.

השאלות הן,

האם יש לי פטור על כל השנים שלא שולם טסט?

האם אצטרך בשיפוץ מקיף לחלקי הבודי למרות שמדובר בפייברגלאס?

הבנתי שיש תאימות בין הסוסיתא לפורד, איזה דגם של פורד מדובר?

ונניח, שלאחר השיפוץ (והוא יהיה רציני במידה וההחלטה תצא לפועל), בכמה הסוסיתא יכולה להימכר?

אני מחפש רכב מיוחד לנהוג בו, וההוצאות עליו יהיו די נמוכות, לשם הכיף נטו. אבל אני לא מוכן לשפץ את הרכב ב-10K ולמכור אח"כ ב-5K.

וגם לא מחפש להתעשר :roll:

אני באמת מצפה לתשובות אובייקטיביות,

ואני מודה לכל מי שנכון לעזור.

אביחי

פורסם

כנראה מדובק בדגם כרמל דוכס 13/60 עם מנוע טריומף

1. כן אתה פטור, זה היופי של רכב אספנות

2. עקרונית לא, רק אם יש שברים או התקלפות צבע מאסיבית

3. בדגמים המוקדמים יותר (סוסיתא קוביה) המנוע הוא 1000 סמ"ק של פורד אנגליה. בדגם שלך זה יותר תואם לטריומף.

לגבי השאלה הכלכלית - אל תעשה את החשבון הזה. אתה לעולם לא תחזיר את ההשקעה.

שפץ רק אם זה מה שעושה לך את זה, אם לא - מכור במצב הנוכחי ויש מי שיקנה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אספנות היא סוג של הובי ל"משוגעים" לדבר.

לרכב אספנות במצב טוב אין מחיר ואי אפשר לשקלל את ההשקעה לצורך מחיר הרכב

באספנות אתה יכול לבקש כמה שאתה רוצה

אבל אתה תקבל רק כמה ש"משוגע" אחר יסכים לשלם, וגם לשיגעון יש גבול.

אם תעבור כאן על שירשורים ישנים, תגלה הרבה מקרים שבהם אנשים שיפצו בהרבה כסף והציעו את הרכב למכירה בפחות ממחיר השיפוץ.

אם אתה משוגע לדבר - תשפץ, תהנה ותסע. לא חושבים על למכור כשקונים רכב לאספנות.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בפתח תקוה יש אחת בדיוק אבל בדיוק בדיוק כזאת נטושה ועומדת בחניה מעל 20 שנה ברחוב כץ פינת קק"ל

הרכב המדובר נראה בדיוק כך:

norm_6A1853AB3B594872BFFF75EA6EA30CC9.JPG

רום כרמל?

אביחי

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

לא יודע, אבל זה הסוסיתא כמו שלו (רק סטיישן)- כלומר, עם המכלולים של טריאומף, ולא של פורד. של פורד הייתה "הקוביה" הראשונה, ואחרי זה היה "רום 1300" שיש לי, שנת 78- הוא כבר זהה לחלוטין מכנית לאסקורט MK1-2... אחריו היה פחות או יותר אותו אוטו, אבל עם מכניקה של הילמן.

לגבי מה ששאלת, אוסיף למה שנאמר לפניי: אם האוטו (אני מדבר על הסוסיתא שלך) במצב סביר חיצונית, ומכנית, אפילו שלא נסע 10 שנים- אז, לא צפויות לך לדעתי הוצאות מטורפות להחזרתו לחיים:

1) "טיפול החיה"- התנעת המנוע, בדיקה והחלפות של חלקי ברקסים, דלק וכ"ד- שוב, אם הכל לא במצב "קטסטרופה"- לא ממש יקר, עדיף שמוסך, שאתה סומך עליו, יעשה- אלא אם אתה יודע ורוצה לעשות בעצמך, זה לא ממש קשה.

2) ניקוי וסידור של הפנים- שוב, הכל תלוי, באיזה מצב- אם האוטו עמד 10 שנים פתוח- סביר להניח, שתזדקק לחידוש מלא, וזה כמה אלפים. שוב- תלוי, מי עושה, ובאיזו רמה.

3) חיצונית- אם אין לך שברים, או שיש מעט- לא אמור לעלות הרבה הפחחות- שוב, אלפים בודדים מאד.

4) למכור- כפי שהגדירו לפניי- תלוי, באיזה מצב זה יהיה, ואם תמצא "משוגע" אחר, שיהיה מוכן להשקיע- ועדיין, לא מדובר באוטו ממש יקר, גם במצב מושלם, ככה שאל- תצפה לקבל בשום מצב יותר מ-10 לדעתי, ו "10" זה גם יהיה ממש טוב, שוב, לדעתי. ככה, ש"כלכלי" זה לא- רק בשביל הכיף...

5) מבחינת הנהיגה- התענוג שבענ יין- זה אך ורק לנהוג באוטו "ישן וחביב", ולראות את המבטים של האנשים מסביב- כי, מכל בחינה אחרת, כל אוטו מודרני הרבה יותר נח וכיפי להיגה, אין מה לעשות.

מקווה, שעזרתי לך לקבל החלטה, בהצלחה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
4) 5) מבחינת הנהיגה- התענוג שבענ יין- זה אך ורק לנהוג באוטו "ישן וחביב", ולראות את המבטים של האנשים מסביב- כי, מכל בחינה אחרת, כל אוטו מודרני הרבה יותר נח וכיפי להיגה, אין מה לעשות.

מילא שהרכב לא מודרני ולא נוח כחדש

הבעיה היא שההגה כאן הוא הגה רגיל ולא הגה כוח.

בנסיעה זה פחות בעייתי, אבל בחניות מתחילה ה"מלחמה" ומי שלא מכיר ורגיל, רק מזה יכול להתיאש ולהתאכזב.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

טוב, זה רק "ילדי שמנת", שלא גדלו על המכוניות, שאין להן הגה כח, ושנים נהגו בהן!:wink: לי במשאית 12 טון אין הגה כח, ות'אמת- לא ממש חסר...:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

לא הבנתי את האחרון שהגיב..

מה שכן, אני עם הסיירה בלי הגה כוח (אני מיוזמתי הורדתי), ולא ממש מתלונן.

ילד שמנת אני לא, תאמינו לי :).

בכ"א, לא הבנתי הא הסוסיתא היא "רום כרמל" או דגם אחר?

השבוע אני אבדוק מה העניינים איתה באמת.

אביחי

פורסם

בכ"א, לא הבנתי האם הסוסיתא היא "רום כרמל" או דגם אחר?

השבוע אני אבדוק מה העניינים איתה באמת.

אביחי

כנראה מדובר בדגם כרמל דוכס 13/60 עם מנוע טריומף.

עדי גולדנברג 13399

• תוכן חדש...