Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כשהקונה מסרב להעביר בעלות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

או שיותר גרוע מזה, תוריד את הרכב מהכביש (אתה יודע מה ההשלכות של זה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
או שיותר גרוע מזה, תוריד את הרכב מהכביש (אתה יודע מה ההשלכות של זה).

תומך ומחזק,

הבעלות שלך ולכן אתה יכול להוריד את הרכב מהכביש לצמיתות. אני משער שזו חרב מספיק מאיימת בפניו של הקונה.

גש אליו עם מסמך שאומר שמהרגע בו הוא קיבל חזקה על הרכב (ז"א מהרגע בו נתת לו את המפתחות), הוא אחראי לכל דו"ח שיתקבל על שם הרכב.

תחתים אותו על המסמך ותוסיף שם שהוא מתחייב להעביר בעלות על שמו תוך X שעות (24 / 48 או מה שנראה לך הגיוני).

במידה והוא מסרב, ללא כל נקיפות מצפון או רגשות אשם, גש למשרד הרישוי ותוריד את הרכב מהכביש.

הפעם, לשם שינוי, הכח הוא בידיים שלך ויש לך מה לעשות.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

מה אומר החוק לגבי הורדה מהכביש של הרכב שמכרתה? יש סיכוי שתקבל תביעה מהקונה שתמיד יוכל להגיד שזה מה שסיכמתם לגבי העברת בעלות. במידה ויש זיכרון דברים וכמובן רשום בו ההתחיבות להעברת בעלות

פורסם

1. לא מוכרים רכב ללא העברת בעלות בו במקום.

2. לא מאמינים לאף אחד אף פעם לגבי העברת בעלות.

3. אתה תהיה נחמד איתו היום, ומחר הוא יצפצף עליך ועל כל דוחות המשטרה/עיריה שתקבל כולל שלילה ונקודות.

4. משרד הרישוי לא יעיין בשום מסמך שלך שהוא חוזה/זכרון דברים וכו', ולא ינקוף אצבע בכלום בענין זה.

5. משרד הרישוי מכיר רק טופס אחד - "העברת בעלות", כל טופס אחר הם לא מכירים ואסור להם להתייחס אליו.

6. לגבי הוכחות אחרות שמכרת את הרכב - רק דרך בית-משפט וקבלת צו שופט המורה למשרד הרישוי לבצע פעולה כלשהי.

7. הורדת רכב מהכביש, היא איום טוב, אבל להזכירכם מדובר במהלך חד כיווני, רכב שירד מהכביש - לא חוזר יותר לכביש.

לקונה הרכב תעמוד זכות להגיש תביעה משפטית על הנזק שגרמת לו. זה שלא בוצעה העברת בעלות, עדיין לו מבטל את הקניין שלו ברכב.

חובת העברת בעלות היא על המוכר תוך 15 יום.

אם סיכמתם בחוזה סנקציה של הורדת רכב מהכביש תוך תקופה מסויימת במידה ולא תבוצע העברת בעלות - אז כבר הסיפור אחר.

כל מה שנשאר לך כרגע לעשות, זה לנסות להפחיד אותו ואולי הוא ישתף איתך פעולה. בפועל אתה לא יכול לעשות כלום בלעדיו או בלי עזרת בית-משפט.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

מה זה- מסרב? למה, מה הטעון שלו? יש אפשרות לעשות, והוא עדיין לא מוכן?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אגב על פי החוק חובת העברת הבעלות היא על המוכר של הרכב! בעל הרכב הרשום במסוף אחראי לרכב מטוב עד רע! המלצה גש למשרד הרישוי ותתיעץ שם, יש להם אפשרות לעזור והגש תלונה רשמית במשטרה, לאסמכתא בכל מקרה. הודע לקונה כי בכוונתך לעשות כן לפני הביצוע-בהצלחה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

הטיפול בבעיה, כמו בכל סיכסוך, הוא ספציפי ולא כוללני.

אתה צריך לנסות בכמה מישורים, יש להבין מה מטרתו של הקונה שאינו מוכן לעשות איתך העברת בעלות.

ואז לפעול במישור המתאים. אם זה בדרך רישמית חוקית - אפשר להקליט אותו כהכנה ושיפוי בפני תביעה עתידית,

יש תלות גם במה שנאמר בהסכם בינכם ומה נכתב בו (זכרון הדברים) - האם יש סנקציה למי שמפר אותו, האם סירובו לבצע את העברת הבעלות נחשב להפרת החוזה?,

אם אין לך הסכם בכתב אלא רק בעל פה, הדברים נתונים לפרשנות רבה יותר - ויש משקל לשאלות הנוגעות לשוויו של הרכב (זול - הורדה מהכביש נראית אופציה סבירה: גם בגלל הטרחה שתהיה עליו אח"כ עלמנת - לתבוע, וגם שבבי"מ תוכל לנמק כי הרכב נמכר למטרה אחרת ולא נועד לשימוש ככלי רכב) ככל שהוא יקר יותר, עדיף להתנהל מול הקונה בצורה מתוחכמת יותר.

גם מיהות הקונה חשובה - האם זה אדם שסביר להניח ירוץ לבי"מ או לא. תהה על קנקנו!

לסיכום -

תתחיל משיחת הבהרה בנוגע לרצונותיו של הקונה בענייין, - עדיף שתהיה מוקלטת כאופציה לשימוש עתידי, תעבור לאיומים בהפעלת סנקציות נגדו כי הפר את ההסכם שהיה בינכם (כגון - הורדת הרכב מהכביש, שליחת גרר לקחת אותו, מכירת הרישיונות וכד') ואז בחר במימוש הסנק' המתאימה, בהתאם לכח שיש בידך (הראיות שלטובתך) והמסקנות שהסקת לגבי העניין.

בברכה, עומר.

האקסיות: שתי חיפושיות, פורד ברנדה, אלפא 33, אלפא ספרינט, קייזר פריזר cj5, וולוו 121... הנוכחיות: חיפושית גרמניה שנת 71 ועוד איזו שרירנית אמריקאית מנופחת ונוהמת.

פורסם

דרור, בוא נשאל שאלות אחרות:

1. האם פנית אל הקונה טלפונית וסיכמת איתו על קיום העברת הבעלות ? אם כן, מה גרם לעסק להשתבש ?

2. האם כשפנית אליו טלפונית, הוא סירב להעברת הבעלות ? אם כן, באיזו טוענה ?

3. אני מניח שלא העברת את הרכב לבעלותו מסיבות כמו תיקון ליקויים שלקחת על עצמך וכדומה (בדרך כלל כשעדיין לא מבצעים העברת בעלות, מדובר בנושא שכזה). האם העניין מעוגן שחור על גבי לבן, בדף ונייר ?

פורסם

לעצם העיניין , הנושא הועלה לכאן לפורום גם על מנת שהקונה שקנה ממני את האופל

רקורד 59 יראה את הכתוב כאן ויבין שהנושא לא פועל לטובתו .

הרכב נמכר שלא היה בר נסיעה והתחייבתי לשחרר את הרכב עם טסט ועובד .

היה דרוש להחליף אטם ראש , הוחלף בסופו של דבר ראש והרכב הוכן לטסט

כולל בלמים משאבות לגלגלים , שאפילו הועלו לכאן בשירשור בנושא .

הוחלפו גומיות חדשות למוט מייצב .

קניתי 4 צמיגים חדשים כראוי מכיוון שהצמיגים היו יבשים ולא ראויים לנסיעה .

הרכב עבר טסט ומאוחר יותר נמסר לקונה שהיה חייב עדיין כסף .

מבלי קשר לכסף אמרתי כי אני מוכן שנעשה כבר בעברת בעלות .

רמי ועידן בנו הצטירו כחברה , ממש כמשפחה אוהבת ומעריכה את שעשיתי בשבילם .

לימים היגיע מועד הטסט השני (כעבור חצי שנה ) ונתגלתה לפני הטסט בעיה בבלמים

הקידמיים , רמי הביא את הרכב אלי ובבדיקה התברר שגומיה לא אטמה כראוי ויש נזילת נוזל בלם .

החלפתי גומיות ורפידות חדשות ונגשתי עם הרכב לטסט שהרי היה על שמי עדיין .

לאחר זמן מה היגיע אלי רמי ולקח את הרכב .

היום אנו כבר שנה אחרי הקניה , לטענתו הצודקת המגבים לא עובדים ברכב אולם לא בדקו זאת

בטסט אף פעם כלומר מבחינתי ההתחיבות שלי היא לתת את הרכב עם טסט , ואני אחרי המכירה

העברתי את הרכב טסט , פעמיים !

מפליא אותי כי אינו רוצה להעביר בעלות , כאילו מה ? קושר אותי למשהו ?

הרי האינטרס העליון בהעברת הבעלות הוא חייב להיות שלו יותר מאשר שלי .

כיום הרכב כבר ללא טסט , והרכב שברשותו לא יוכל לגשת למבחן חצי שנתי ולא לשלם אגרה

היות והרכב לא על שמו :-) קצת מוזר לי הגישה שלו .

אני רודף להעביר בעלות ונתקל בהתחמקויות שאתמול התבררו שככאלו שממש לא מעוניין להעביר בעלות .

אמת ניגשנו פעם להעביר בעלות בדואר אולם היתה בעיה ולא יכולנו להעביר בעלות באותה עת אולם מאז

לא נפגשנו בדואר לשם כך מטענות שונות .

דרך אגב , המכירה וההסכם נעשו בע"פ ולא בכתב .

זהו חברים , כמה שנשמע לכם מוזר , וגם לי , זהו המקרה .

נראה אם יבין הקונה שכדאי שהרכב יעבור על שמו ומהר ולטובתו .

כן , נרשמו כאן עיצות חלקם מעניינות וחלקם קשות . זהו חומר למחשבה .

תודה לכם על התגובות .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
הזויי העניין, בסופו של דבר הם שילמו על הרכב??

כן ,

לא היתה כלל בעיה עם התשלום . שילם כפי שסיכמנו .

נו , אבל ,,,

נניח שמחר ירצה לנסוע עם הרכב , לא יוכל , הרכב כבר ללא טסט

והקונה לא יכול להוציא אפילו רשיון לשלם אגרה .

מעניין לא ?

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...