Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בתיקון טלויזיה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עושה מצווה לנזקקים.

המכשיר יונדאי HU-D29A מותח את ההטיה האופקית.

למען הגילוי הנאות..בנעורי עסקתי בתיקון טלויזיות.

פתחתי את המכשיר בחיפושי אחר פוטנציומטר horizontal size ולמרבה הפתעתי אין ולו פונטנציומטר אחד על הלוח.

מה שמביא אותי למחשבה שהכיוונים (כמו בסוני שלי למשל) נעשה באמצעות השלט עם קוד טכנאי.

משהו ידוע? ראה? שמע?

עזרה תתקבל בברכה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
פתחתי את המכשיר בחיפושי אחר פוטנציומטר horizontal size ולמרבה הפתעתי אין ולו פונטנציומטר אחד על הלוח.

מה שמביא אותי למחשבה שהכיוונים (כמו בסוני שלי למשל) נעשה באמצעות השלט עם קוד טכנאי.

משהו ידוע? ראה? שמע?

עזרה תתקבל בברכה.

קודם אני רוצה שתדע שאני לא מכיר את הדגם ואת הטלוויזיה האלו.

ישנם אותם פוטנציומטרים שהיו בטלוויזיות של פעם רק שהם השתנו הם לא ניתנים לכיוון ידני, אלה כמו שרשמת עי השלט של הטכנאי (בשינוי תדר).

בברכה

גלעד

פורסם

לגבי טלויזיות אני לא יודע. לגבי מסכי מחשב אני יודע שאכן אין כבר טרימרים והכיוון נעשה באמצעות תוכנות ייעודיות. יש סיכוי רב שהכיוון הוא בכלל אוטומטי.

מה שאני כן בטוח הוא שהבעיה לא תיפתר ע"י כיוון מתח הטיה כזה או אחר. אם האופקי פתאום נמתח סביר להניח שיש בעיה בהטיה האופקית. אם אתה מבין (ומכיר את כל כללי הזהירות בעבודה עם CRT) חפש רכיבי הספק מקוצרים (ולעיתים רחוקות מנותקים) במעגל של האופקי. בנוסף חפש קבלים אלקטרוליטים יבשים (נדרש ESR Meter בכדי לזהות קבל יבש).

• תוכן חדש...