Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מעוניין לקבל הסבר פשוט וברור על המושג כלוב פאראד.

בהנחה שאני מעוניין לצמצם למינימום את הרעשים (השראות) שעלולים להתלבש על כבל סיגנל רגיש, האם רדיד אלומיניום פשוט עושה את העבודה?

חן חן,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

רדיד אלומיניום שמחובר להארקה יעשה את העבודה .

אצלנו ביחידה משתמשים בכבלי קואקס של 75 או 50 אום כשלכבלי 50 אום יש בידוד כפול כי משתמשים בהם לאותות RF שנמדדים במילי-וולטים ולפעמים גם במיקרו אז כמה שיותר עבה יותר טוב (כמובן בגבול הטעם הטוב).

איך זה עובד ?

כול רעש או גל אלמ"ג שרוצה לעבור דרך מתכת שמחוברת להארקה פשוט לא כ"כ יכול כי הפוטנציאל שיתפתח על המתכת ישר יתפרק לאדמה וכך ההפרעה לא "תתלבש" על הקו .

זהו פאראדי על רגל אחת .

ועדיפות לנחושות , המוליכות שלה פשוט יותר טובה .

ומשום מה כבר עולה לי ראש מה אתה זומם (:twisted:) ,לעטוף את הכבל פלוס ?

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

ז"א שאם אני סתם עוטף את הכבל ולצורך העניין מחזיק אותו באוויר העטיפה הזאת לא שווה כלום? הבידוד יתרחש רק כאשר הרדיד יהיה מחובר להארקה?

תודה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כלוב פאראדיי הוא מתקן שמונע משדותאלקטרומגנטיים מלחדור לתוכו. הפיזיקאי הניסיוני הבריטי מייקל פאראדיי היה הראשון שבנה כלוב שכזה ב-1836.

פאראדיי הבין כי כתוצאה מחוק גאוס, מטען חשמלי מוכל תמיד כולו בצד החיצוני של מוליך טעון. כל מה שנמצא בחלל הפנימי המוקף לגמרי במוליך יהיה מוגן מהשפעתם של השדות האלקטרומגנטיים שבחוץ. פאראדיי בנה חדר המצופה בנייר כסף ומיקם בתוכו אלקטרוסקופ. המכשיר הוסיף למדוד מטען חשמלי אפסי בתוך החדר גם כשקירותיו הופגזו במטענים שחולל פאראדיי.

הפיזיקאי האיטלקיג'ובאני בטיסטה בקריה חזה עוד במאה ה-18 את שפאראדיי הצליח להוכיח.

ניתן להבין את פעולתו של כלוב פאראדיי אם מתארים לעצמנו שהשדה החיצוני גורם להיווצרותו של זרם חשמלי במעטפת הכלוב אשר יוצר שדה חשמלי זהה בגודלו והפוך בכיוונו לשדה החיצוני. שני השדות מבטלים האחד את השני.

בחיי היום יום אנו משתמשים בכלובי פאראדיי למטרות מעשיות רבות. כל תנור מיקרוגל מכיל כלוב פאראדיי. ציוד חשמלי הרגיש למטען חיצוני מוגן על ידי כלובים כאלה (סיכוך). כאשר פוגע ברק במכונית הוא אינו מזיק למי שבתוכה, משום ששלדת הרכב משמשת ככלוב פאראדיי. זו גם הסיבה לכך שאנטנת הרדיו ממוקמת מחוץ למכונית, שהרי גלי הרדיו לא מסוגלים לחדור באופן איכותי אל תוך הרכב.

מתוך ויקיפדיה

כשלמדתי אלקטרוניקה כשהגענו לפרק של קבלים וסלילים אחד הדברים הראשונים שלמדו אותנו זה על כלוב פאראדיי התכוונתי להביא את הסיכום המקורי שכתבתי אבל לא מצאתי את החומר

גלעד מירון

פורסם

קבל ח"ח על ההסבר , אני לעומתך בחיים לא הייתי מצליח לתת כזה הסבר ( כשאני למדתי את זה ,זה היה לפני כמה שנים טובות מאוד ) .

ז"א שאם אני סתם עוטף את הכבל ולצורך העניין מחזיק אותו באוויר העטיפה הזאת לא שווה כלום? הבידוד יתרחש רק כאשר הרדיד יהיה מחובר להארקה?

תודה.

איתמר.

הבידוד לצורך העניין יהיה גם כשאתה לא מחבר להארקה ,אבל שאתה מחבר להארקה אתה מרוויח בידוד הרבה הרבה יותר חזק (רציפות אדמה).

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

למה לא להשתמש בכבל שמגיע כבר מסוכך? יותר זול, קל, מהיר ואיכותי.

אם הסיכוך לא מחובר לאדמה אין בידוד מרעשים (האפקט של הכלוב) וכל הבידוד לא שווה כלום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תבלין קל לאשכול,

היו לי פעם RCAים של מונסטר (דיי יקרים הבאתי מחו'ל) מכל כבל היה יוצא בכל צד חוט נחושת ועל האריזה שלהם היה רשום לשצריך לחבר את זה לבודי של האוטו או לגוף של הרדיו דיסק וגם אל הגוף של המגבר איפה שמבריגים אותו לרכב.

היה רשום שזה לסיכוך ומניעת רעשים

אז הבנתי שזה למעשה ה כלוב פראד ?

בכל אופן, ניתקלתי ב RCAים של REDSOUND שגם כן ניראו ככה (ולפי מה שאני מכיר את החברה הזו הם דיי סינים או משהו בסיגנון)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

כנראה שכן.

אם תשים לב, בחיבור RCA מסביב לפין המרכזי יש "שושנה" שנוגעת בגוף הקונקטור נקבה. הגוף אמור להיות מחובר לאדמה והשושנה אמורה להיות מחוברת לסיכוך. אני לא יודע כמה מקפידים על זה בכבלים זולים, אבל זה השימוש בכל אופן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...