Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוף סוף הספיטפייר שמחה. היא קיבלה זוג קרבוראטורים מחודשים ע"י צביקה מנתניה.

למרות שהספיטפייר בשנת 68 נמכרה בארה"ב עם קרבוראטור אחד, Stromberg CD150, מכיון שבאירופה ב-68 כל הספיטפיירים שנמכרו היו עם שני קרבורטורים SU 1.25, התלחתי, אחרי יעוץ אם קובי כמובן, להתחיל חיפוש אחרי זוג קרבוראטורים.

בקיצור - את הסעפת מצאתי בשוקעתיק של המועדון לפני שנה.

את הקרבוראטורים מצאתי ב-EBAY באנגליה.

את ה-KIT לשיפוץ הקרבוראטורים קניתי מ-CALIFORNIA ב-EBAY.

ה-MANIFOLD GASKET הגיע מ-CANADA.

כל ה-LINKAGE הגיע מ-SOUTH AFRICA.

והכי הכי חשוב - השיפוץ עצמו נעשה ע"י המומחה צביקה בנתניה.

למרות שצביקה קצת רחוק מבית שמש והייתי צריך להגיע כמה פעמים, זה לא היה לשווא.

ה-TUNING של ה-CARBURATORS מאד עדין, ובעצם תלוי בכיוון מדויק של כל המערכות.

ההבדל בנסיעה עצום - ההספק של הדגם עם זוג הקרבוראטורים הוא 75BHP, בהשוואה ל-SINGLE STROMBERG 150CD שנותן רק 60BHP.

ברכב שמשקלו הכולל מגיע ל-700 קילו אפשר להבין עד כמה זה משפיע.

אגב, בדקתי ומצאתי שהרכב שלי נמכר לראשונה בצרפת (לפי מספר שילדה), ז"א שהחזרתי אותו למצב האוריגינאלי.

עוד דבר - הספיטפייר MK3, שנת יצור 68-69, היה הכי קל במשקל מכל השנים (64-81),

וגם הוא היה עם ההספק הכי גבוה בכל שנות היצור (אפילו יותר מה-1500).

למרות כל זאת, זה לא רכב לנסיעה מהירה. העדיפות היא בהילוך 3 ביער מול הרבה סיבובים.

שוב, תודה תודה לצביקה שמתקשר אלי בלילה לבדוק איך הקרבוראטורים. ואני ממליץ על כל מי שמחפש מישהו עם הרבה ידע וסבלנות על צביקה קרבוראטורים מנתניה.

תמונות בהמשך.

(אגב קובי, המנוע של הספיטפייר היה כל כך מוצלח שבסופו של דבר MG לקח אותו (1500) ל-MG Midget בשנת 1975.)

ARON

"I WOULD RATHER PUSH A TRIUMPH THAN DRIVE A MG"

#1.jpg

#2.jpg

#3.jpg

#4.jpg

#5.jpg

If at first you dont succeed

Dont try ski diving

פורסם

תתחדש, כיף לראות עוד ספיטפייר בארץ הקודש , במיוחד MK3 :lol:. ד"א אין לך בעיית התחממות? ב MK3 פתרו את הבעיה עם הגדלת הראדיאטור, שמתי לב שאתה עדיין עם הראדיאטור הקטן.

שחר.

עבודה:טיוטה 4*4 תחביב:הובי איילנד אדוונצר הדבר האמיתי:ספיטפייר mkIII

פורסם

דווקא אין לי בעיה של התחממות למרות שיש לי רדיאטור קטן.

כיוון נכון של ה-DISTIBUTER וה-TIMING מאד משפיע על חום המנוע.

לספיט שלי יש רדיאטור לשמן מנוע, זה היה חלק אוריגינאלי לרכב ואפילו מופיעה תמונה של ה-OIL COOLER בתוך הספר טיפולים של הרכב כשהוא מגיע חדש מהחברה.

Dont try ski diving

פורסם

מזל-טוב! מכונית ספורט אנגלית "חייבת" להיות עם שני SU לפחות, וככה צריך להראות מנוע של ספיטפייר - כל הכבוד.

אני עברתי תהליך דומה לפני הרבה שנים עם ה-MGB שלי, ואני זוכר שינוי עצום לטובה בביצועים ובתגובת הדוושה.

תהנה !

אגב קובי, המנוע של הספיטפייר היה כל כך מוצלח שבסופו של דבר MG לקח אותו (1500) ל-MG Midget בשנת 1975.

לא בדיוק - הם לקחו אותו ל-Midget משום שמנוע ה-A שהיה בה קודם לא עמד בתיקני זיהום האוויר שנכנסו לתוקף בארה"ב ב-1975. במקום להעביר את מנוע ה-A תקינה יקרה, הם לקחו את מנוע הספיטפייר שכבר היתה לו תקינה כזו מקודם.

I WOULD RATHER PUSH A TRIUMPH THAN DRIVE A MG

And I though I would just ignore this provocation, but I cannot resist it:

The fact is that with the Triumph, you will indeed push a lot. However, I promise to stop by with my MG, and give you a lift back home :twisted:

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

koby it ultimately must have been humiliating for a former BMC company, MG at abington, to have

to accept a spitfire engine as a major modification to the MG midget

The Midget's 1275 cc A series had reached the practical limit of its capacity in 1964.

unlike the triumph engine 1296cc which triumph could enlarge to 1493cc.

True this enlargment by triumph was done to compensate for the emmisiions of the early 70's, but MG could not got any more power out of thier old engine. In any case the midget 1500 was substantially faster in acceleration and top spped than the absolete 1275cc midget

The 68 mk3 spitfire is faster and more powerfull with its 1296cc engine than the 1500 because of the emmissions regulations regulating the 1500. In every year running fro 1962 to 1979 the spitfire outsold the midget some times by doubling thier sales.

The spitfire also out sold in every year the spridget the austin healy sprite. l

Best regards

Dont try ski diving

• תוכן חדש...