Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר הרבה זמן אני חושק במרצדס. מכיוון שהפכתי לאב לאחרונה (המיאטה בצילום מימין היא מימי רווקותי) והרכב אמור לשמש את אשתי, באים בחשבון רק דגמי 4 דלתות וחלום ה-SL (או לפחות CLK) ייאלץ להמתין.

סדרות C ו-E לדורותיהן נופלות בגלל מראה הטקסי, מה שמשאיר אותנו עם S.

שתי הגרסאות האחרונות של ה-S (מ 1998 ומ 2005) יקרות בטירוף וזו של שנות ה-90 מכוערת ומגושמת.

נשארנו עם ה-S קלאס של שנות ה-80 (החדשה ביותר ב YAD2 היא מ 1991).

הרכב אמור לשמש את אשתי לנסיעה יום-יומית קצרה בתוך ת"א, כולל קטע קצרצר באיילון (הרכב השני הוא מליסינג, כך שהוא יעשה את רוב הקילומטרז').

לא שמתי לעצמי יעד תקציבי, אבל משיטוט ב YAD2 התרשמתי שמחירי S כזו נעים בין 17 אלף ל 47 אלף ש"ח.

מכיוון שאין לי את הזמן והידע להתעסקות בעצמי, אני רוצה להכניס את הרכב למוסך ומוכן להוצאה של 20-25 אלף ש"ח כדי להגיע לישור קו קוסמטי ובעיקר מכני - על מנת שזה יהיה רכב שיראה מוסך בעיקר בטיפולים שוטפים.

יש לי כמה שאלות בנדון:

1. האם השאיפה שלי היא מציאותית, או שמרצדס בת 20 לעולם לא תהיה רכב אמין ליום-יום?

2. יש לא מעט מודעות למכירה - האם יש דגם אמין יותר מהאחרים - האם ה-280, מחליפתה ה-300, או אולי בכלל לחפש 500?

3. רבות מהמודעות הן של בני דודינו, מה שידרוש ממני טיול שבת לכפרי הגליל. אני זקוק לטיפים על מה להסתכל, ממה להיזהר והאם עם רכב כזה הולכים למכון בדיקה, כמו עם רכב בן ארבע-חמש?

אשמח לכל עיצה.

פורסם

רק אם אתה לא מפחד מניציגות מס ההכנסה ומע"מ.....:lol:

כי מבחינת אמינות נוחות ושאר החיים ביום יום לא צפויה בעיה מיוחדת....-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

לחבר שלום

בודי 126

יש לשים לב לתיבת ההגה (לא ניתן לשפץ בארץ)

קורת השלדה עליה יושבת התיבה, סדקים ,רקבונות

תא במנוע החלקו האחורי מתחת לתיבת הנתיכים רקבונות

רקבונות בגג בסמוך לחלון האחורי

רקבונות צירי דלתות

שים לב ב91 עדיין הותקן הגיר האוטומט בעל שלושה הילוכים 120 קמש 3500 סלד

בדגמים בעלי הסאן רוף בדיקת נזילות

בדיקת תצרוכת שמן

ראש מנוע רגיש להתחממות בדיקת העברת שמן למים

בדיקת מערכת המיזוג חובה

בסהכ רכב אמין ,לא ישאיר אותך באמצע הדרך ,נוחות נסיעה ובידוד מצויינים

ממליץ על דגם 280 וה300

דגמי 450 500 560 מנועים זוללי דלק וזקוקים ליד מטפלת צמודה

רכב כזה לוקחים למכונאי שמכיר את הדגם הספציפי (כמו מרכז איילון או אדמונד )

יגאל

פורסם

1. האם השאיפה שלי היא מציאותית, או שמרצדס בת 20 לעולם לא תהיה רכב אמין ליום-יום? היא תהיה אמינה יותר מהליסינג שלך.

2. יש לא מעט מודעות למכירה - האם יש דגם אמין יותר מהאחרים - האם ה-280, מחליפתה ה-300, או אולי בכלל לחפש 500? ה-280 תשחט אותך בדלק. אז 500 ? למרות ש-SEL (גרסה ארוכה), אם אתה בענין, תהיה נפוצה יותר ב-500.

3. רבות מהמודעות הן של בני דודינו, מה שידרוש ממני טיול שבת לכפרי הגליל. אני זקוק לטיפים על מה להסתכל, ממה להיזהר והאם עם רכב כזה הולכים למכון בדיקה, כמו עם רכב בן ארבע-חמש? קח אותה לבדיקה במוסך שלך שיטפל בה, מוסך שמכיר את הרכב יידע מה לבדוק, ויידע גם לתת לך הערכת מחיר מראש. (יש 2-3 שמתמחים בהן באזור המרכז).

אני את שלי (W123) קניתי "על עיוור". קיבלתי המלצה (מחן פרחי) על רכב מסויים. נסעתי בלילה לירושלים, הסתכלתי, היה קליק. קניתי.

אשמח לכל עיצה. לך על זה

אחרי זה לא תוכל לחזור למשפחתיות 1.6 משעממות.

שרשור רלוונטי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=137779&highlight=w126

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

כן!

עד איזור שנת 94 מרצדס עשו מכוניות. בהמשך הם התחילו לייצר שברולט עם סמל...עד 94 איכות היצר עדיין היתה מעולה. אם תראה פרק של טופ גיר שבו הם לקחו אי קלאס משנת 94 (שעלתה להם 800 פאונד...) והעבירו אותה כל מבחן אפשרי במטרה לרסק אותה ולא הצליחו תישאר המום...בסוף הם פוצצו אותה עם דינמיט, שום דבר אחר, כולל הצפה לא עזר.

וברצינות: מוסך - רק ראובן מ"מרכז איילון". אל תתפתה לאחרים גם אם הם נראים יותר זולים, מדובר בבעל מקצוע יוצא מהכלל, עם ידע עצום ציוד מעולה ומכונאים מנוסים ביותר. ואגב, גם המחירים סבירים לחלוטין.

דגמים: 280-300. אמינים מאוד, נוסעים לא רע, וקל מאוד למצא להם חלפים או מנועים שלמים מיבוא בזול. דגמי ה 8 צילינדרים אמינים קצת פחות, אוכלים יותר דלק, עולים יותר, אבל נוסעים (בעיקר 420 ו 500) אחרת לגמרי. חזקים ביותר, אז תעשה את השיקול.

להיזהר: בודי, רקבונות, פחחיות. המרצדסים מהשנים הללו מחלידות לא מעט, וכמו בכל רכב ישן - בעיקר עם צבעו, תיקנו, או כל צורה אחרת של עבודת פח לא מקצועית לחלוטין. עדיף רכב מקורי, כמו בכל רכב קלאסי אחר.

מבחינה מכנית, כמו בכל רכב אחר. תראה שצמות החשמל לא נפתחו ואין סימני ונדאליזם חשמלי. כל הסימנים הרגילים בתא מנוע. תסע ותרגיש. היא צריכה לנסוע חלק בלי שום גמגומים (הזרקה והצתה) הגיר צריך להתחלף בצורה חלקה לחלוטין בהעלאה הורדה וקיקדאון, (גירים שלא תוחזקו נכון עושים בעיות במרצדס) ותשים לב לטמפרטורה, עם מזגן, מחוץ לעיר (יורדת) ובתוך הפקקים (עולה עד 85-90 מעלות מקסימום). כל סימני התחממות - להיזהר ביותר. המנועים הללו מאוד רגישים לזה.

אם נראה לך עד כאן, ברכבים האלו בדיקה בהחלט יכולה לעזור. קומפרסיה צריכה להיות 150 בכל הצילינדרים למנוע 280, לא הרבה פחות.

אגב, אני דווקא כן הייתי הולך על ה אי קלאס של 86-95. נכון, נראה אולי לא משהו אבל איכות מדהימה, ביצועים מעולים, בדגמים המפוארים פאר כמו באס קלאס, לא כ"כ מגודלים כמו האס, והעיקר - התנהגות כביש כיפית ומפתיעה באמת. חגיגה אמיתית בכביש מפותל. וסלע יציב בכביש רגיל. קח אי 280 ותנסה...

בהצלחה

איתן

פורסם

האם מרצדס כזאת (כולל המכונית של רז) תחזיק מעמד 30K ק"מ בשנה?

מה בנוגע לעלויות הביטוח של רכבים כאלה?

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

למה לא ללכת על דגמי 320 שנים 1993 עד 1998 בודי 140 6 צילינדר, ממצוע צריכת דלק של 8 ק"מ לליטר עלויות אחזקה זולות למרות השם .עלות ביטוח יחסית זולה,כל הדברים האלה נכתבים על ידי בתור אחד שמחזיק אחת כזו שנת 1996 כ-6 שנים אומנם כרגע היא למכירה לצורך מודל חדש יותר אבל אין מילה רעה על הרכב .

אוסף ביתי :-)קפריס הרטופ1966,מנוע V8 8)טנדר GMC אפא'צ 1964 מנוע V8 :-P רכבים בבניה ואיבזור לאחרים.

פורסם

וזו של שנות ה-90 מכוערת ומגושמת.

זה היה ניסוח עדין.

לדעתי ה-W140 היא בהמה גסה חסרת חן. (וסליחה, הבנתי שיש לך כזו).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

רז ממש לא כועס כל אחד והרכבים שהוא אוהב לי אין כל בעייה עם הרכב הזה כי במחיר שלו ובמה שאתה מקבל ממנו אני לא חושב שיש הרבה רכבים כאלה...

ושים לב עד היום הרכב הזה משרת הרבה הרבה אנשים במעמד הגבוהה והעשיר בעולם

אוסף ביתי :-)קפריס הרטופ1966,מנוע V8 8)טנדר GMC אפא'צ 1964 מנוע V8 :-P רכבים בבניה ואיבזור לאחרים.

פורסם
זה היה ניסוח עדין.

לדעתי ה-W140 היא בהמה גסה חסרת חן. (וסליחה, הבנתי שיש לך כזו).

chain.gifchain.gifchain.gifduel.gif

ממש לא! דווקא הדגם האחרון של ה-S הוא כזה! עשו אותו כבר ממש מוגזם, עם כל ה"ניפוחים" והכל. כל מה שהיה לפני- לטעמי בסדר גמור. לו היה לי כסף- הייתי הולך על הדגם הלפני-האחרון, מלפני כמה שנים.

אגב, לשואל השאלה- למה אתה שולל את ה-E בגלל ה"מראה של המונית"- לדעתי, אם האוטו לא בצבע הלבן- לא נשאר שום זכר למונית בדגם הזה! ולאישתך לדעתי יהיה יותר קל להסתדר עם האוטו יותר קטן, כאשר הנוחות הפנימית שלו לא ממש נופלת מהנוחות של ה-S! (אני אומר את זה בתור אחד, שעד לא מזמן חיפש לעצמו את ה-E משנת 86 עד 90, וראה ונסע בכמה).

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
האם מרצדס כזאת (כולל המכונית של רז) תחזיק מעמד 30K ק"מ בשנה? המרצדס תוכל לעשות גם יותר השאלה הגדולה היא כמה בלאי יהיה וכמה יעלה להשאיר את הרכב ברמה טובה עם נסועה כזאת.

מה בנוגע לעלויות הביטוח של רכבים כאלה? אף חברת ביטוח סדירת לא תסכים לבטח את הרכב בביטוח מקיף יתכן שניתן לבטח נגד גניבה באותה צורה שמבטיח רכבי אספנות

חמישה

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אהלן

ביום שישי הלכתי לראות מרצדס מודל 1978

280 SE

מאחר ואני לא כול כך מבין בעניין אולי מישהו יכול להסביר מה ההבדלים

בן E קלאס וS קלאס ובכלל מה הדגמים

והאים בדגם280 יש מספר דגמים

פורסם

ושים לב עד היום הרכב הזה משרת הרבה הרבה אנשים במעמד הגבוהה והעשיר בעולם

הנסיעה האחרונה של הנסיכה דיאנה.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

אני יכול להגיד לך מנסיון שה280 בודי 126 אחלה אוטו . טיפולים בזמן יתנו לך שקט לתקופה ארוכה. צריכת דלק ממוצע של 1ליטר ל8 ק"מ . תחפש רכב שמור . לי יש 280 שנת 84 עם 140000 ק"מ מקורית לחלוטין .

טיול מועדון 007.jpg

טיול מועדון 026.jpg

טיול מועדון 014.jpg

פורסם

שלום,

יש לי גם מרצדס 230e 123w מודל 83' , אחלה רכב יש לו כוח :lol: , המערכת הזרקה אמינה, הגיר אצלי כמו שאמרו קודמי מחליק בהחלפות אבל מחליף בדוק לפני שאתה קונה, בדוק חופש הגה - אצלי החלפתי כבר את כל המערכת (סיפור לא זול) ,בכל מקרה אם אתה זקוק למוסכניק יש לי אחד (אם תצתרך טלפון פנה בה"פ).

בהצלחה,

שי

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...