Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גוף חדש לרכב קלאסי בישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רציתי לכתוב תגובה ארוכה ופרטנית אבל...מעיון בדברים שכתבתי לפני שנה וחצי ויותר מסתבר שהם רלוונטיים היום יותר מתמיד, אמנם אין הנחתום מעיד על עיסתו, אבל צדקתי ברוב הדברים שכתבתי, צדקתי במהות, וצדקתי בדרך, הרבה ליגלגו על מה שאמרתי וקראו לי "רואה שחורות", "לא מבין" "לא יקום ולא יהיה"...ועוד, מסתבר שלפעמים מה שברור כשמש לאחד נחשב למעורפל לאחר...ואני עדיין שחייבים לעשות חושבים ובגדול-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
רציתי לכתוב תגובה ארוכה ופרטנית אבל...מעיון בדברים שכתבתי לפני שנה וחצי ויותר מסתבר שהם רלוונטיים היום יותר מתמיד, אמנם אין הנחתום מעיד על עיסתו, אבל צדקתי ברוב הדברים שכתבתי, צדקתי במהות, וצדקתי בדרך, הרבה ליגלגו על מה שאמרתי וקראו לי "רואה שחורות", "לא מבין" "לא יקום ולא יהיה"...ועוד, מסתבר שלפעמים מה שברור כשמש לאחד נחשב למעורפל לאחר...ואני עדיין שחייבים לעשות חושבים ובגדול-רן

רן שלום.

נכון, הצעת בזמנו את "צוות החשיבה",

הרעיון נראה אז והיום טוב להרבה אנשים יחסית.

רבים הציעו את עצמם בפורום ובאמצעים אחרים להיות שותפים באותו הצוות.

אך משום מה לא הרמת את הכפפה.

לא נראה לי הוגן לבוא היום ולטעון טענות כפי שאתה טוען/מתלונן בציטוט שלמעלה.

אנחנו עדיין מחכים לך, שתרים את הכפפה שאתה השלכת ...

מי כמוך יודע שקל להציע הצעות, להעלות רעיונות, ולאמר "ראיתם, צדקתי".

קל להקיש את הכל על המקלדת.

אך לעשות - קשה יותר.

חג שמח

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אבי, אתה יודע הכי טוב שהאחרון שמפחד משינוי או מלעשות זה אני, אבל כאשר אומרים לך "עזוב טוב ככה, ולא צריך כלום" זוהי הדריכה במקום, שמשמעותה השארות מאחור,שמרנות, קפיאה על השמרים, הססנות, וארועים שמכתיבים את הדרך ולא להיפך.... וזו התוצאה! ממולץ לקרוא קצת מהתגובות לכתבה, מסתבר שהרוב הדומם אומר דברו בשקט, השאלה כמה השקט שלו נקלט במקומות הנכונים, ועדיין לא שמעתי תגובה רשמית....רן

נ.ב

אני צפיתי את ההתפלגות, אני צפיתי את קריאת התגר על ההגמוניה של המועדון, (תישאל את זמי)...ואני צפיתי מועדונים מתחרים, עבור על השירשורים שלי לפני הבחירות האחרונות לוועד, להזכירך הכל כתוב וחתום בדברי הימים, זה לא עושה אותי חכם יותר, טוב יותר או מבין יותר... זה רק מצביעה שוב על הבעייה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

הגוף החדש הוקם ע"י אספני רכב קלאסי, החוששים שמועדון החמש אינו שומר על זכויותיהם של בעלי רכבי אספנות. למיטב הבנתי, החשש הספציפי של אספנים אלו הוא משינוי עתידי כלשהוא בתקנות רכב אספנות, ובמיוחד לגבי הסעיפים המעניקים כיום הנחה של 75% בביטוח חובה לרכבי אספנות, ופטור ממעבדה מוסמכת לרכב אספנות שלא חודש רשיונו שנתיים או יותר.

מדיניותו הרשמית של מועדון החמש בנושא זה פשוטה וחד-משמעית - המועדון נגד כל שינוי שיפגע בזכויות וההקלות שהושגו במהלך השנים בנושא זה, ובאופן ספציפי המועדון מתנגד לכל שינוי בנושא הפטור ממעבדה מוסמכת והנחת ביטוח החובה. בו-זמנית, המועדון גם מתנגד לכל שינוי בנושא הגבלת הנסיעה בשעות 7-9 בבוקר, משום שלהערכת המועדון שינוי כזה יכול לפגוע באותן הקלות שתוארו קודם.

במהלך השנים האחרונות, המועדון פעל לשיפור תנאיהם של אספני הרכב (הכרה במשאיות, אוטובוסים), וגם למיסוד סופי של הפטור ממעבדה מוסמכת, שלא הופיע במפורש בתקנות עד לפני כשנתיים. קביעה סופית בעניין נעשתה ב"הוראת נוהל 10/2005 של משרד התחבורה" מיום 5.12.05, שנוסחה וסוכמה בהשתתפותו הפעילה של יו"ר המועדון.

זכותם של אספנים להתאגד, אם כי לא ברור עיקרון הפעולה של גוף שמטרתו למנוע שינוי או לשמר מצב קיים. שהרי, אם לא יהיה בשנים הקרובות נסיון כלשהו להרע את זכויות בעלי רכבי האספנות, לא ברור מה יעשה אותו גוף במשך כל הזמן הזה. קשה לשמור על גוף פעיל ויוזם, כאשר עיקר מטרתו היא לעמוד על המשמר ולדאוג שלא יקרה כלום.

מדיניותו של מועדון החמש היא לפעול באופן אקטיבי, בהתאם למטרות המועדון, וזאת ע"י פעילות חברתית, תצוגות, ארועים, סיוע לחברים, העלאת המודעות לנושא האספנות בישראל, חינוך לתרבות מוטורית, מעורבות חברתית, וכמובן גם ע"י פעילות מתמדת בשיתוף פעולה עם הרשויות, לשמירה על זכויותנו ושיפור מתמיד בהקלות ובזכויות של בעלי רכבי אספנות.

בברכה,

קובי מילוא

דובר מועדון החמש

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

רן,

קובי ענה רשמית, כדובר המועדון, ובנושא פעילותו של המועדון ועמדתו.

אני עונה לך כחבר לחבר, ולא כחבר ועד או בעל תפקיד.

איני טוען שלא חזית, שלא ראית דברים מסויימים, ושלא דרשת שינוי.

ברור גם שאיני חושב שאתה פוחד משינוי.

אני רק חושב לעצמי שיש מצב בו אדם צריך להבין שיש גם צורך לעשות, ולא רק לשבת על הגדר.

ואם אינו יכול להקדיש זמן לעשיה, ויש רק קומץ חברים שכן יכול - המצב יישאר כמו שהוא פחות או יותר,

ולא יעזרו "הקיטורים".

תמיד יש רוב דומם, אך מיעוט שאינו דומם יכול לעורר נושאים רדומים ו/או לשנות דברים.

ולדעתי היו די רבים שרצו להצטרף ליוזמתך.

לא מאוחר, וייתכן שיש טעם לנסות לגבש פורום חשיבה כזה או אחר.

יהיה מעניין, יהיו פיצוחים, ואולי, אולי גם תהיינה תוצאות.

אם לא תנסה לא תדע.

חג שמח.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם
הגוף החדש הוקם ע"י אספני רכב קלאסי, החוששים שמועדון החמש אינו שומר על זכויותיהם של בעלי רכבי אספנות. לפי כל מה שקראתי שמעתי ודיברתי ואפילו בדקתי במידת יכולתי, אני רואה שיש אמת בחששות הללו למיטב הבנתי, החשש הספציפי של אספנים אלו הוא משינוי עתידי כלשהוא בתקנות רכב אספנות, שהועלו כפי שזה מסתמן בידי קבוצת אנשים ששינויים אלה יכולים להניב להם רווחים כספיים עתידיים . ובמיוחד לגבי הסעיפים המעניקים כיום הנחה של 75% בביטוח חובה לרכבי אספנות, ופטור ממעבדה מוסמכת לרכב אספנות שלא חודש רשיונו שנתיים או יותר הבנתי שזה יותר מהתקנה האחרונה .

מדיניותו הרשמית של מועדון החמש בנושא זה פשוטה וחד-משמעית - המועדון נגד כל שינוי שיפגע בזכויות וההקלות שהושגו במהלך השנים בנושא זה, אני עדיין לא מבין אם כך למה היה צורך בהתערבות חיצונית כדי להגן דאז ובאופן ספציפי המועדון מתנגד לכל שינוי בנושא הפטור ממעבדה מוסמכת והנחת ביטוח החובה. בו-זמנית, המועדון גם מתנגד לכל שינוי בנושא הגבלת הנסיעה בשעות 7-9 בבוקר, משום שלהערכת המועדון שינוי כזה יכול לפגוע באותן הקלות שתוארו קודם. אף אחד לא טוען שמועדון החמש לא שיפר ולא עשה כלום, אבל נעשו דברים למען מטרות ורווח אישי ופרשיות שהושתקו ונמחקו (אני עוקב ולא מגיב)

במהלך השנים האחרונות, המועדון פעל לשיפור תנאיהם של אספני הרכב (הכרה במשאיות, אוטובוסים), וגם למיסוד סופי של הפטור ממעבדה מוסמכת, שלא הופיע במפורש בתקנות עד לפני כשנתיים. קביעה סופית בעניין נעשתה ב"הוראת נוהל 10/2005 של משרד התחבורה" מיום 5.12.05, שנוסחה וסוכמה בהשתתפותו הפעילה של יו"ר המועדון. זו המטרה של המועדון לא? אז אתה אומר שנעשה מה שהיה אמור להיעשות וזה טוב, אך גם נעשו דברים שלא היו אמורים להיעשות ופה נובעת הבעיה .

זכותם של אספנים להתאגד, אם כי לא ברור עיקרון הפעולה של גוף שמטרתו למנוע שינוי או לשמר מצב קיים. למנוע שינוי ולשמר מצב קיים מפני חשש רציני לשינוי לרעה וניסיונות שיוני למטרת רווח אישי שהרי, אם לא יהיה בשנים הקרובות נסיון כלשהו להרע את זכויות בעלי רכבי האספנות, לא ברור מה יעשה אותו גוף במשך כל הזמן הזה. יגבירו את הפעילות של חובבי רכבי האספנות בכל מה שאפשר , או פשוט יהיו שם קשה לשמור על גוף פעיל ויוזם, כאשר עיקר מטרתו היא לעמוד על המשמר ולדאוג שלא יקרה כלום. את האמת הכי מדהים אותי עד עכשיו היא התוקפנות המדהימה שבה נוקט מועדון החמש נגד ההתארגנות הזו !

אם ההתארגנות לא נועדה להחליף אלא להיות "כלב שמירה" כהגדרתך והגדרת המועדון אז לדעתי מועדון החמש היה אמור להיות דווקא מרוצה מההתארגון הזו שמוסיפה עוד כוח לאנשים שעוסקים בתחום או אוהבי התחום .

מדיניותו של מועדון החמש היא לפעול באופן אקטיבי, בהתאם למטרות המועדון, וזאת ע"י פעילות חברתית, תצוגות, ארועים, סיוע לחברים, העלאת המודעות לנושא האספנות בישראל, חינוך לתרבות מוטורית, מעורבות חברתית, עד פה הכל טוב ויפה, מעניין למה הדגשת דווקא את החלק הבא! וכמובן גם ע"י פעילות מתמדת בשיתוף פעולה עם הרשויות, לשמירה על זכויותנו ושיפור מתמיד בהקלות ובזכויות של בעלי רכבי אספנות. כולי תקווה שזה נכון, לצערי שמעתי וראיתי הרבה שמעידים שהחלק המודגש בכתב שלך לא נכון בלשון המעטה ולכן הגוף החדש הוקם .

בברכה,

קובי מילוא

דובר מועדון החמש

אני גם אצטט מהכתבה ב

YNET

ממקימי הארגון החדש, אין כיום אף גוף במדינה ששם בראש סדר העדיפות שלו לשמור על אספני הרכב ומכוניותיהם. "הגוף החדש בא לענות על צרכיהם של אספני הרכב, כדי לשמור על זכויותיהם ועל יכולתם לאסוף, לשפץ ולקלוט כלי רכב בעלי מורשת מוטורית נוספים"

שזה לא אמור להפריע למועדון החמש, אלא אם כן יש משהו מוסתר שגורם להתפרצות הזו נגד ההתארגנות , שבאה לענות על הניסיונות לפגוע בציבור האספנים למטרות רווח אישי וכדי שזה אפילו יהיה יותר הגון החששות למעשה כזה או אחר .

אז מה שמפריע לי בכל זה בכלל שיש שני מצבים אפשריים שהם :

1. אם הארגון הוקם למען מטרה עיקרית של שמירה על זכויות האספנים ואין למועדון החמש מה "להסתיר" או פעולה "חשודה" אז בעצם שני המועדונים ירוויחו אחד מהשני ולא יהיו ניגודי אינטרסים לעולם ! ואני מתכוון לעולם! וזה לא אמור "להכעיס" את הנהלת או חברי מועדון החמש ולכן לא אמורה להיות כזו תוקפנות כלפיו .
  2. אם הארגון הוקם למען מטרה עיקרית של שמירה על זכויות האספנים ויש למועדון החמש או ליתר דיוק "כמה מחברי המועדון" אינטרס זר שכנראה יכניס להם רווח באופן ישיר או עקיף או לא משנה איך אז המצב הזה מועדון החמש כן יהיה תוקפני להקמת המועדון החדש (כמובן לא באופן ישיר כי אז זה יהיה ברור שמשהו לא בסדר .

לצערי אני רואה את המצב השני כמצב ה"קיים", ולכן אני בעד הקמתה של התארגנות כזו .

ואם אני טועה אז מה הבעיה בקבלת החשדנות הזו בהבנה ,במיוחד לאור כל הסיפורים שרצו ,רצים וירוצו , כי בסך הכל האגון החדש נועד אך ורק לשפר ולשמר את המצב הקיים במחינת זוכויות וחובות אספני הרכב הקלאסיים .

בברכה,

פאדי עוואד

חובב מוטוריקה מגיל צעיר מאוד ועד היום ובעל רכב אספנות

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

בנוסף לדבריו המנומקים והמנוסחים היטב של פאדי, אני מוצא לנכון להגיב על דברי דובר המועדון בהתייחס ל-"אספני כלי הרכב הארצישראלים".

ראשית, אני אפתח בכך שאני (והבנתי שעוד כמה משתמשים קבועים) לא משתתף יותר בפורום הנוכחי - בכל מקרה, כל עוד הוא נמצא תחת צנזורה שתמחק כל דבר שאינו נוח למאן דהוא בעל שליטה. ו א ו ל ם כל אימת שטוענים כנגדי אני משיב (חבל שדובר המועדון אינו עושה כן), גם אם הדבר כרוך בחוסר נעימות כזה או אחר.

ושנית ולגופו של עניין, החשש של "אספני כלי הרכב הארצישראלים" - החשש הוא כללי מהתנהלות המועדון בכל הנוגע לתקנות האספנות. בתקופה האחרונה למדנו כי השולטים בפעולות של המועדון הם 2-3 אנשים שקובעים, מבצעים ולעיתים אפילו לא מודיעים על כך לאיש. החשש הוא לאו דווקא מן ההווה. בעוד תקופה מסויימת אני מעריך כי יהיו שינויי גברא בניהול המועדון - מי יבטיח כי ה"שליטים" החדשים לא יפעלו מסיבות כאלו ואחרות לשינויים בתקנות האספנות??? - יש לי תשובה. והיא - "אספני כלי הרכב הארצישראלים".

לעניין עיקרון פעולה של "אספני כלי הרכב הארצישראלים" שאינו מובן לדובר המועדון. לפי גישתו של דובר המועדון - הרי לא ממש ברור ההגיון ועיקרון הפעולה של מועדון החמש. לצורך הדוגמא, חבר מועדון מהצפון - שאינו מגיע לאירועים!!! ומשלם דמי חבר - מה הוא מקבל אם אין לו רכב למשל??

המטרה העיקרית של "אספני כלי הרכב הארצישראלים" היא אכן לשמור על תקנות האספנות הקיימות. זוהי מטרה עיקרית אבל לא מטרה יחידה (ומצערת היתתמותו של דובר המועדון בעניין זה). אנו נכתוב כתבות (יש לנו כבר קשר עם עיתון מוביל בארץ), נערוך מפגשים שבועיים ואירועים, נשלח הודעות באופן קבוע...ואני מקווה שהמסר הובן - אנו כאן כדי לפעול ולהנות - לא רק בכדי לעקוב אחר פעילות מועדון החמש. בכל מקרה מאז שהודענו בפומבי על הקמתנו ופעילותנו אנו חשים בשינוי (באם אדרש לכך אני אביא "ציטוטים" מטעם בעלי עניין במועדון שדיברו אחרת עד לא מכבר) , בכל מקרה, בהכרזות הפומביות - והכל כתוצאה מקיומנו.

כולי תקווה שתגובתי זו לא תתקל בצנזורה כזו או אחרת.

אני מקווה שתחלחל ההכרה כי עדיף שיהיו מספר גופים שיפעלו למען אותה מטרה - רצוי יחד ולא לבד. הקיום של "אספני כלי הרכב הארצישראלים" יגן ללא ספק על האספנים בארץ בעצם קיומו - במועדון ידעו היטב כי הם אינם פועלים בריק והדבר יגרום להם לחשוב פעמיים בטרם יבצעו פעולה כזו או אחרת.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
ראשית, אני אפתח בכך שאני (והבנתי שעוד כמה משתמשים קבועים) לא משתתף יותר בפורום הנוכחי - בכל מקרה, כל עוד הוא נמצא תחת צנזורה שתמחק כל דבר שאינו נוח למאן דהוא בעל שליטה.

שלום ירון,

אני מבקש להפנות את תשומת לבך (אם טרם עמדת על כך בעצמך) שהדיון הזה שנושאו IVC נפתח בפורום האספנות הרשמי של מועדון החמש, לא נמחק ממנו, ואף זכה לתגובה מדובר המועדון.

עצם קיומו של הדיון הזה באכסניה הזו בוודאי אינו נוח או נעים במיוחד למי שאתה מכנה "בעלי שליטה", ובכל זאת הוא כאן, ולא נמחק.

אני חושב שאחרי חודשיים תמימים של חילופי האשמות, חשדות הדדיים, (גם ואולי בעיקר) אי הבנות, הנכונות שמופגנת על ידי אנשי מועדון החמש לקיים את הדיון הזה ראויה להערכה.

פורסם

ארנון, איני מבין על אלו אי הבנות הינך מדבר (אני דווקא נוטה להבין היטב בדר"כ). עצם העובדה ש"בעלי השליטה" לא איפשרו, עד כה, דיון בנושאים חשובים לי ולאספנים רבים וטובים בתואנה כי מדובר בנושא פנימי של המועדון או כי מדובר בפורום רישמי של מועדון החמש או כי הדבר הוא וויכוח שאינו יאה, לא גורם לי להערכה כעת, לאחר שהם באופן מוגבל מאפשרים זאת.

מעבר לכך, לצערי, הדובר מגיב רק מעל בימה בה יש לו יכולת "שליטה".

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
שלום ירון,

אני מבקש להפנות את תשומת לבך (אם טרם עמדת על כך בעצמך) שהדיון הזה שנושאו IVC נפתח בפורום האספנות הרשמי של מועדון החמש, לא נמחק ממנו, ואף זכה לתגובה מדובר המועדון.

עצם קיומו של הדיון הזה באכסניה הזו בוודאי אינו נוח או נעים במיוחד למי שאתה מכנה "בעלי שליטה", ובכל זאת הוא כאן, ולא נמחק.

אני חושב שאחרי חודשיים תמימים של חילופי האשמות, חשדות הדדיים, (גם ואולי בעיקר) אי הבנות, הנכונות שמופגנת על ידי אנשי מועדון החמש לקיים את הדיון הזה ראויה להערכה.

אינני מבין, ואני כנראה לא היחיד על איזה אי הבנות מדבר מר ארנון ? מכתבו המיתמם של דובר המועדון אשר אמור כפי הנראה ללמד אומנו שהכל ממש הכל בסדר, בעוד שרובנו מבינים את התנהלות הענינים. מר מילוא השמיט ממכתבו פרק שלם אשר לא נוח לו להציג, אבל באופן ברור יכול היה לשפוך אור על הסיבות להקמת ההתארגנות החדשה.

ושאלה לי למר ארנון הנכבד, האם היית מוסר את רכושך (לענייננו האוסף שלך ) להנהלה הנוכחית של מועדון החמש ?. זאת פעם ראשונה שאני קורא מה שכותב מר עוואד, אבל לי אין ספק, הוא אכן הבין יפה את השתלשלות העניינים. - זאב

zeev

פורסם

במיקרה הזה- אני דווקא מאד בעד, שהחברים יחזרו לפורום אספנות- כי יש כאן מלא חברים (כמוני, למשל), שפשוט התגעגענו אליכם! ומכוון, ששני ה"צדדים" מציינים, לפחות באופן רשמי, שאין ולא אמור להיות כאן שום ניגוד אינטרסים- אני אישית רוצה, שהכל ימשיך להתנהל כאן- אין לי כח לקפוץ כל פעם בין הפורומים!:-( בואו נחיה, ונראה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
אז מה שמפריע לי בכל זה בכלל שיש שני מצבים אפשריים שהם :

1. אם הארגון הוקם למען מטרה עיקרית של שמירה על זכויות האספנים ואין למועדון החמש מה "להסתיר" או פעולה "חשודה" אז בעצם שני המועדונים ירוויחו אחד מהשני ולא יהיו ניגודי אינטרסים לעולם ! ואני מתכוון לעולם! וזה לא אמור "להכעיס" את הנהלת או חברי מועדון החמש ולכן לא אמורה להיות כזו תוקפנות כלפיו .
  2. אם הארגון הוקם למען מטרה עיקרית של שמירה על זכויות האספנים ויש למועדון החמש או ליתר דיוק "כמה מחברי המועדון" אינטרס זר שכנראה יכניס להם רווח באופן ישיר או עקיף או לא משנה איך אז המצב הזה מועדון החמש כן יהיה תוקפני להקמת המועדון החדש (כמובן לא באופן ישיר כי אז זה יהיה ברור שמשהו לא בסדר .

לצערי אני רואה את המצב השני כמצב ה"קיים", ולכן אני בעד הקמתה של התארגנות כזו .

ואם אני טועה אז מה הבעיה בקבלת החשדנות הזו בהבנה ,במיוחד לאור כל הסיפורים שרצו ,רצים וירוצו , כי בסך הכל האגון החדש נועד אך ורק לשפר ולשמר את המצב הקיים במחינת זוכויות וחובות אספני הרכב הקלאסיים .

בברכה,

פאדי עוואד

חובב מוטוריקה מגיל צעיר מאוד ועד היום ובעל רכב אספנות

פאדי שלום.

הנחת המוצא שלך היא שמועדון החמש תוקפני כלפי ההתארגנות הזו.

ראשית, אבקש לראות פרסום רשמי כלשהו של מועדון החמש, או תגובה רשמית של אחד מבעלי התפקידים במועדון, שבהם הובעה תוקפנות כזו. אבקש לא להביא לי ציטוטים עלומים בשם אנשים אלמוניים, אלא ציטוט ברור, מפי אדם ששמע במו אוזניו, ולא דרך טלפון שבור כזה או אחר.

שנית, אבקש לא לערבב בין "תוקפנות" לבין "תמיהה", או "ביקורת". תוקפנות היא לא דרך פעולה שבה אנחנו מאמינים, אבל עדיין זכותנו להביע תמיהה וביקורת.

את התמיהה כבר הבעתי, ואחזור עליה שוב - קשה לי להבין כיצד פועל אירגון שמטרתו היא מניעה ושימור מצב קיים.

כעת גם אביע ביקורת - לדעתו של מועדון החמש, מוטב היה לחובבי רכבי האספנות לנצל "יתרון לגודל" ולא להתפצל לקבוצות שונות, שלכל אחת מהן תהיה השפעה מועטה יותר מאשר קבוצה אחת ובעלת עוצמה. בנוסף, כאשר מדברים בשני קולות, יכול להיווצר ניגוד אינטרסים, ולצערי המצב אותו אתה מתאר בו "לא יהיו ניגודי אינטרסים לעולם" הוא תיאורטי בלבד. דעות שונות הן לגיטימיות, וגוף אחד עושה מכנה משותף סביר של מגוון הדעות שבו, ומייצג את הנושא בצורה עיקבית מול הרשויות. שני גופים, לוקים בהגדרה ביכולתם להגיע למכנה משותף, והתוצאה יכולה להיות פניה בשני קולות, שתגרום לרשויות לא להאזין לאף אחד...

שוב - אני מביע כאן תמיהה וביקורת - אבל לא תוקפנות. זכותם של אנשים להתאגד, וזכותם לא לאהוב את הנעשה במועדון החמש. עדיין, המחוייבות של כולנו היא להיות מדוייקים בעובדות, ולא לחטוא בדיס-אינפורמציה.

ראשית, אני אפתח בכך שאני (והבנתי שעוד כמה משתמשים קבועים) לא משתתף יותר בפורום הנוכחי - בכל מקרה, כל עוד הוא נמצא תחת צנזורה שתמחק כל דבר שאינו נוח למאן דהוא בעל שליטה.

הפורום הזה הוא הפורום הרשמי של מועדון החמש. מי שכותב כאן, מתארח בביתו הוירטואלי של המועדון, ולכן יש כאן כללי משחק מסויימים.

למועדון החמש אין בעיה שיפתח כאן דיון ארוך, נוקב וביקורתי על מדיניותו של המועדון בנושאים שונים. היו בפורום אספנות עשרות דיונים כאלו בעבר, והם לא צונזרו או נמחקו, ובלבד שהדיון נעשה בצורה תרבותית ומכובדת. האנלוגיה היא שאצלי בבית אני אסכים שיבקרו אותי, אבל לא אסכים שיקללו או יעליבו אותי.

אבל - אנחנו לא נאפשר כאן דיון שיעסוק בסוגיות אישיות של חברי מועדון, או בסוגיות העוסקות ביחסים שבין חברי מועדון למוסדותיו. אלו נושאים פנימיים של המועדון מול חבריו. כמועדון חברים אנחנו מחוייבים לכבד את פרטיותם של חברינו, ואלו נושאים שעליהם נדון רק בפורום הסגור שלנו, שבו כותבים חברי מועדון שקיבלו על עצמם את התקנון שלנו.

השירשור הזה עוסק כרגע בצורה תרבותית בביקורת ודיון על מדיניותו והתנהלותו של המועדון, ולכן אין שום כוונה לצנזר אותו ותהיה התייחסות הולמת לתכנים שבו ע"י בעלי תפקידים במועדון. יחד עם זאת, הודעות שיעסקו בנושאים אישיים הקשורים ליחסים שבין חברי מועדון למוסדותיו, יועברו לפורום הסגור או ימחקו, לפי ההקשר.

ושנית ולגופו של עניין, החשש של "אספני כלי הרכב הארצישראלים" - החשש הוא כללי מהתנהלות המועדון בכל הנוגע לתקנות האספנות. בתקופה האחרונה למדנו כי השולטים בפעולות של המועדון הם 2-3 אנשים שקובעים, מבצעים ולעיתים אפילו לא מודיעים על כך לאיש. החשש הוא לאו דווקא מן ההווה. בעוד תקופה מסויימת אני מעריך כי יהיו שינויי גברא בניהול המועדון - מי יבטיח כי ה"שליטים" החדשים לא יפעלו מסיבות כאלו ואחרות לשינויים בתקנות האספנות??? - יש לי תשובה. והיא - "אספני כלי הרכב הארצישראלים".

מועדון החמש הוא עמותה, הפועלת ע"פ תקנון מסודר. בעלי התפקידים שבה פוועלים מכח הסמכות המוענקת להם ע"י האסיפה הכללית של המועדון, בבחירות דמוקרטיות. לאחר שנבחר וועד המקבל את אמון החברים, יש לו סמכויות לפעול ולבצע בהתאם להבנתו את "רוח העם". גם ממשלה לא מבצעת משאל עם לפני כל החלטה - היא פועלת מכח הסמכות שניתנה לה בבחירות.

לדעתו של מועדון החמש יש פתרון פשוט מאד עבור אותם חברים החוששים שמא בעתיד יהיו שינוי גברא שיגרמו לשינוי מדיניות - לוודא במסגרת זכותם הדמוקרטית שאכן יבחרו למוסדות המועדון אנשים שדעתם מתאימה לרצונם של אותם חברים-חוששים. ברור שאם החוששים בחרו שלא להיות חלק מהעמותה, אין להם יותר את הזכות הזו, אבל זו בחירה שלהם. "אספני כלי הרכב הארצישראלים" סבורים שעדיף לנסות לעשות זאת מבחוץ - זכותם.

מעבר לכך, לצערי, הדובר מגיב רק מעל בימה בה יש לו יכולת "שליטה".

לא - דובר המועדון מגיב רק על במה שבה הדיון הוא עינייני, אינו גולש לפסים אישיים, ואינו עוסק בפומבי בנושאים הקשורים בסוגיות אישיות של חברי מועדון, או בסוגיות העוסקות ביחסים שבין חברי מועדון למוסדותיו. שאר הבמות בהן עסקו בנושא הזה בתקופה האחרונה לא ענו להגדרה הזו, ולכן דובר המועדון לא הגיב שם.

קובי מילוא

דובר מועדון החמש

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• תוכן חדש...