Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אני מעוניין לקנות ויליאנט 74 במצב שמיש,כשראיתי את הרכב שמתי לב ע"י לחיצות יד על הגג סקאי שהכל מתחת חלוד עד רקוב.אז ככה האם ניתן לתקן זאת,מה סדר גודל של עבודה כזאת מבחינת מחיר ואם אפשר קצת עצות ממי שנתקל בבעיה כזאת.תודה מראש יוסי.

GMC SAFARI 4.3 1989

CHEVROLET CORSICA 1995 2.2

לשעבר בעליה של פונטיאק לה מנס 1974 5.7 שנמכרה בצער עקב קניית דירה.

פורסם

עברתי את זה. זה לא פשוט ולא זול.

יש להסיר (ולהחליף) את הסקיי, דבר שמצריך גם הורדת השמשות הקדמית והאחורית. לבצע תיקון פחחות לגג ובאותה הזדמנות גם למסגרות החלון הקדמי והאחורי. ייתרון קטן הוא שלא צריך צבע חיצוני אלא צבע מגן.

בדרך כלל יש עוד הוצאות כי אפשר להחליף את מסגרות הניקל של השמשות ואולי גם את התקרה הפנימית שיכולה להנזק בתהליך אם היא תפוסה מבפנים על ידי מסגרת השמשה.

גג סקיי מוכן וגזור וכן תקרה פנימית גזורה ומוכנה שמותאמים למודל שלך ניתן להשיג אצל ספקים מחו"ל. אם תהיה בירידים הגדולים בהרשי וקרלייל, תוכל לקנות ולקפל לתוך המזוודה.להביא מסגרות ניקל זה כבר יותר מסובך.

הנה תמונות מהתהליך שעברתי עם המוסטנג.

75321255vHLlOU_ph.jpg

75321862EwGvDU_ph.jpg

75321920JIZMIw_ph.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

למה כל מי שמשפץ גג סקאי לא צובע את הגג גם בצבע הרגיל, הרי צבע רגיל דוחה מים יותר טוב מצבע הגנה נגד חלודה, לא ?

בכלל מה הרעיו של הגג סקאי מעבר ליופי ? האם זה לתת מראה של קבריולט ?

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

בגדול צריך להוריד את ציפוי הסקאי ולעשות פחחות לגג. בגדול יותר - אם אתה לא פדנט של שמירת מקוריות הרכב - ותר על הסקאי וצבע את הגג. סדר גודל של מחיר - אין טעם לדבר ספציפית על הגג, מן הסתם עבודת הפחחות תכלול עוד מקומות ברכב, גש לפחח לקבל הצעת מחיר כללית לכל התיקונים ברכב.

פורסם
למה כל מי שמשפץ גג סקאי לא צובע את הגג גם בצבע הרגיל, הרי צבע רגיל דוחה מים יותר טוב מצבע הגנה נגד חלודה, לא ?

בכלל מה הרעיו של הגג סקאי מעבר ליופי ? האם זה לתת מראה של קבריולט ?

או קיי, לא הובנתי.

החסכון הוא בליטוש, בפיניש וכו'.

ובאשר למשפט האחרון שלך, שאלת וענית באותו משפט. גג סקאי זה רק בשביל היופי...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

תודה לכל המגיבים. האם יכולה להיות אפשרות שלא יהיה ניתן להציל את הגג?

GMC SAFARI 4.3 1989

CHEVROLET CORSICA 1995 2.2

לשעבר בעליה של פונטיאק לה מנס 1974 5.7 שנמכרה בצער עקב קניית דירה.

פורסם

אין דבר, שאי-אפשר לעשות- הכל שאלת המחיר, וגם ידיים של מי שעושה!

אגב, הרקבונות, במיוחד מתחת לסקאי- מחלה כרונית של כל הפלימוטים ודודג'ים- עוד לא פגשתי אחד, שאין לו, במיוחד עם גג סקאי!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

מחלה של כל האמריקאיות גאנה:lol: ראיתי אמריקאיות משנות ה80 שכבר מתפוררות.. ומה שהפתיע אותי זה רכב הקפריס 74 שאצלי עכשיו, חלקי פח מסוימים באוטו נראים כאילו יצאו אתמול מהמפעל כשהאימפאלה של דימה לשעבר כבר נראית... טוב, לא נדבר על זה.. מישהו כבר מזמן הסביר לי שעם השנים איכות הפח והברזל בכלל נפלה בדרסטיות לאורך שנות ה70 בארה"ב ורואים את זה בשנתונים של הרכבים האמריקאיים מתחילת ה70 עד ה80.

פורסם

את הפיירמונט שלי לא ראית, נכון? -אז, לי יש תופעה אחרת: הקורות הקידמיות הלכו לגמרי, והצדדים של הגג, מעל הדלתות- גם כן! אין לי את הגג סקאי, לשמחתי, ככה שהגג אצלי לפחות "נקי" באמצע, אבל עדיין יש מלא עבודה שם. מה שכן- לאוטו עשו לפחות פעם פחחות חפרית, ככל הנראה...:-(

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

כן, גם אצלי. הקורות של החלונות קדמי ואחורי הלכו, הקורות של הדלתות מסביב לחלון מתפוררות.. ובנוסף נזקי הסקאי. אני צריך לבנות חצי אוטו מחדש. אבל התאהבתי באוטו ואני אעשה את זה. חצי שנה אני כבר אוסף חלקים והיום במז"ט השגתי את החלק שלא כ"כ לחוץ לי אבל היה הכי קשה להשיג - גיר ידני 5 הילוכים! מקווה להכניס את האוטו בקרוב לפחחות, בנתיים חוסך.

לברק שמשפץ את האולדס 88 הלבנה מירושלים לשעבר יש גם את אותה בעיה, הצדדים של הגג מסביב לדלתות מתפורר וגם בדלתות עצמם נהיו חורים. ככה כל האמריקאיות מסוף ה70.

פורסם

הפתרון לחלודה ורקבונות בגג פשוט: קונים אוטו בלי גג....צחוק בצד,

אין פתרון קל לחלודה, חלודה היא הסרטן של המתכת, ואם לא מטפלים ביסודיות ובצורה מקצועית זה עלול להגיע לסופניות!

השאלה היא לגבי מידת ההשקעה הכספית שלך ומידת הרצון שלך להחזיק ברכב לתקופה ארוכה, יש להסיר את הסקאי והפלסטיק משני הצדדים של הגג, כולל הקורות עד לרמה של פח חשוף (מחייב תשלום לפחח ולמי שירפד לך את הרכב מחדש) גג חלוד מעיד גם על חלודה במקומות אחרים ונסתרים, רמז, שפוך מים על הגג ועקוב אחרי הכיוונים להם הם זורמים, שם תימצא עוד חלודה, מרזבים, סופי כנפיים, פינות קיפולי פח, מעברי אוויר, וכו, רק אחרי טיפול יסודי ומקצועי של הכנת הפח ריתוך טלאים במקומות הקשים, ליטוש וטיפול יסודי נגד חלודה, ניתן להחזיר את הסקאי למקום, ואת הריפוד הפנימי! ואז...לעבור לריצפת הרכב (מאז שניוטון המציא את כוח המשיכה אכלנו אותה) עבודה מקצועית תיקח ממך סכום נאה עד מאוד, במחיר הזה שווה לשקול כבר על שיפוץ מלא כפי שעשה בני, או יבוא רכב דומה מחו"ל במצב טוב-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

יוסי שלום

ממה שאתה מתאר, הרקבון בגג די מאסיבי. תוכל לעשות תיקונים מכאן עד להודעה חדשה, אבל זה יהיה יקר מאוד, ואף פעם לא יהיה מושלם מכל מיני סיבות. חד משמעית.

הפתרון הכי טוב, זול ופשוט הוא להביא גג שלם. נשמע מפחיד אבל במציאות זה ממש לא סיפור.

אם תצטרך עיצות איך לעשות את זה - בשמחה.

חג שמח

איתן

• תוכן חדש...