Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

היום קיבלתי מכתב מביטוח לאומי והם דורשים ממני לשלם 2664 שקל, כולל קנס 192 שקל.

כתוב שלא עבדתי בשנת 2006 ושנת 2007.

שנת 2006 באמת לא עבדתי אבל אני בעתודה טכנולגית והם שילמו עלי ביטוח לאומי עד כמה שידוע לי(כי קיבלתי מכתב שהשנה הם מפסיקים לשלם).

שנת 2007 אני עבדתי כמו גדול ויש לי את כל התלושים חוץ מאחד שאני לא מוצא לצערי.

בקיצור מה אני יכול לעשות?

ניגשתי אליהם לפני כחודש להציג להם את המכתב שקיבלתי מהצבא שאומר שמהשנה הם מספיקים לשלם ביטוח לאומי.

אמרו שהם יתקשרו לצבא לברר מה זה ועכשיו קיבלתי מכתב עם חוב של 2664 שקל.

:(

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
שלום

היום קיבלתי מכתב מביטוח לאומי והם דורשים ממני לשלם 2664 שקל, כולל קנס 192 שקל.

כתוב שלא עבדתי בשנת 2006 ושנת 2007.

שנת 2006 באמת לא עבדתי אבל אני בעתודה טכנולגית והם שילמו עלי ביטוח לאומי עד כמה שידוע לי(כי קיבלתי מכתב שהשנה הם מפסיקים לשלם).

שנת 2007 אני עבדתי כמו גדול ויש לי את כל התלושים חוץ מאחד שאני לא מוצא לצערי.

בקיצור מה אני יכול לעשות?

ניגשתי אליהם לפני כחודש להציג להם את המכתב שקיבלתי מהצבא שאומר שמהשנה הם מספיקים לשלם ביטוח לאומי.

אמרו שהם יתקשרו לצבא לברר מה זה ועכשיו קיבלתי מכתב עם חוב של 2664 שקל.

:(

שמע היה לי את זה גם לפני כבערך חצי שנה

אאני גם בעתודה טכנולוגית.

אני שלחתי להם מכתב שאני לומד בעתודה+ הבאתי להם תלושי עבודה וטופס סיכום של שנה שכחתי את השם של הטופס והם ביטלו את התשלום.

או שתוציא מכתב שבין תאריכים מסויימים למדת והצבא שילם

איליה

פורסם

אין כמו להתחיל את השנה עם מכתב מבית משפט, שאומר שעלי לשלם 3.5K עד ה 14.4 בגין קנסות תעבורה שלא שולמו אחרת לא יחודש לי הרשיון :lol:

( הירגעו כולם, מדובר על בערך 4 קנסות על הרכבת נוסע מגיל 16 כשהיה לי אופנוע 50CC שהספיקו להכפיל את עצמם הרבה פעמים מאז :wink:)

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
מה גם שבשנת 2006 עוד למדתי ביב'. הם לא מצפים ממני לעבוד? היה לי יום הולדת 19 רק בדצמבר 2006!

אז מה אני עובד מגיל 17.5.

כאשר התחלת ללמוד לא קיבלת מכתב מהצבא בישביל ביטוח לאומי שמודיע שאתה עתודאיסט?

פורסם

שטויות, גם לי עשו את זה.

למדתי בעתודה טכנולוגית, ניגשתי לסניף של ביטוח לאומי ושאלתי אם אני צריך לשלם. אחרי שבוע שלחו לי הביתה שוברי תשלום. שילמתי והכל היה בסדר.

אחרי שהייתי שנה בצבא קיבלתי מהם זיכוי של כל הכסף בחזרה.

גם לפני חצי שנה, קיבלתי מהם מכתב שאני חייב להם איזה 3000 ש"ח בגלל חוב שלא שולם. אז כבר הייתי שכיר, והמעביד שלי שילם ביטוח לאומי כנדרש. שלחתי תלושי משכורת בהם מופיע גם תאריך תחילת ההעסקה שלי, ואחרי חודש זיכו אותי על הכל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא חושב שהם עובדים בשיטת מצליח, אחרי שהחזירו לי כסף 3 פעמים (יוזמה שלהם - קיבלתי מהם מכתב שבו הודיעו לי שהם מזכים אותי בסכום מסויים, או שמחזירים ישירות לעו"ש שלי).

עניין החוב (כאשר אדם עובד) נוצר, לפי מיטב הבנתי, מכיוון שהם עובדים בסבב מסויים:

בט"ל לא עוקב כל חודש אחרי אדם, אלא עובד בסבב כך שכל אדם נבדק כל שנה (נניח. לפי אורך הסבב).

כך יכול להווצר מצב שיש לך חוב, למרות שעבדת במשך התקופה וזאת בגלל שהם לא עדכנו את הסטטוס שלך. שליחת תלושי משכורת בצורה יזומה תמחק את החוב.

פורסם
נראה לי הם עובדים בשיטה של "ננסה". מכל השטויות שהם שולחים מישהו משלם כסף לחינם.

כן הם עובדים על השיטה הזאת בדיוק!

תבוא לביטוח לאומי אתה תצטרך למלא תופס איפה עבדתה מתאריך עד תאריך וזהו! אני אפילו לא הצגתי תלושים להוכחה והייה לי חודש שהייתי מובטל. בסוף יצא שביטוח לאומי חייב לי כסף :-D

פורסם

בקיצור תלך לביטוח לאומי תציג להם את התלושי שכר ואת העובדה שהית עתודאי וימחקו לך את החוב.

בביטוח לאומי יד ימין לא יודעת מיד שמאל וכל מחלקה לא יודעת מה קורה במחלקה אחרת ובגלל זה נוצר הבלגן

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

ביטוח לאומי הוא גוף מפוזר.

בעבר קיבלתי מכתב דרישה לתשלום על 8 שנים, ובסוף שילמתי להם על 10 ימים.

הטיפול פשוט: גש אליהם עם כל תלושי המשכורת מכל מעסיק שיש לך מיום הגיעך לגיל 18, ואליהם צרף אישורים ממוסדות הלימוד לגבי תאריכי כיתה י"ב, תאיריכי הלימוד במסגרת עתודה, תאריכי חיול ושחרור במידה ויש לך, וכל מסמך אחר המעיד על עיסוק. ישבו איתך אפילו שעתיים במידה ויש צורך, ויעברו על כל המסמכים. עבור התקופה הקצרה של התלוש אותו אינך מוצא, אולי יבקשו תשלום של עשרות שקלים, ומנגד במידה ויש רציפות במקום העבודה, הם יכולים לקבל את הטענה או לבדוק בתיק הניכויים של המעסיק ואז לזכות אותך מכל הסכום שכתבו לך.

בהצלחה.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...