Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובקשר לרכב הפרטי- מדובר על לימודים על אוטומטי.

מצד אחד אני מת על קטנועים ואופנועים, אני רוכב אופניים קנאי, וההרגשה של דו גלגלי פשוט עושה לי טוב. מצד נשי, ההורים לוחצים, והאבא מוכן לממן לי ואפילו להתפשר על האוטומטי וגם להוסיף אותי בביטוח על הרכב שלו[בימר סדרה 5, שנת 96, ישן אבל סופר מפנק ונראה מעולה]. מה כדאי לי לעשות לדעתכם? כרגע יש לי טלפונים של מורה לקטנוע שאומרים שהוא מעולה[ווילי מבצפר מיכל נראה לי], ויואל אחד, לא יודע מאיזה בצפר, שהמורה שלי עם הילוכים המליץ לי עליו[אפילו שהוא לא באותו בצפר איתו, הוא אמר לי שהוא אחד התותחים]. העצות שלכם יכריעו בנושא אם אני היום אתקשר לווילי או יואל.

בברכת יום טוב, רועי. תמיד מוכן ושמח לעזור, בכל נושא.

פורסם

אני כותב כרוכב אופנוע

1.אם אתה נהג חדש עדיף שאת ההכרות שלך עם הנהג והכביש הישראלי תעשה על ארבע גלגלים ורק לאחר צבירת ניסיון תעלה לדו גלגלי

2. דו גלגלי זה עסק יקר ביטוח בסביבות 5000 ש"ח ציוד מגן, כמו קסדה טובה, מעיל איכותי וכו' ובקלות אתה מגיע להוצאה של

8000-10000 ש"ח כולל ביטוח כאשר עדיין לא קנית את הכלי

לכן עליך לבדוק האם יש לך את היכולת להחזיק דו גלגלי מבחינה כלכלית ובנוסף יש לקחת בחשבון את חוסר הניסיון שלך על הכביש.

עריכה: אני מבין שאין לך בכלל רישיון בכלל אז ברור שעדיף להתחיל עם 4 גלגלים

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
אני כותב כרוכב אופנוע

1.אם אתה נהג חדש עדיף שאת ההכרות שלך עם הנהג והכביש הישראלי תעשה על ארבע גלגלים ורק לאחר צבירת ניסיון תעלה לדו גלגלי

2. דו גלגלי זה עסק יקר ביטוח בסביבות 5000 ש"ח ציוד מגן, כמו קסדה טובה, מעיל איכותי וכו' ובקלות אתה מגיע להוצעה של

לכן עליך לבדוק האם יש לך את היכולת להחזיק דו גלגלי מבחינה כלכלית ובנוסף יש לקחת בחשבון את חוסר הניסיון שלך על הכביש.

רכיבה של שנים של התחמקות מהמוות על אופניי טרק נחשב לניסיון?

ואני מעוניין יותר בקטנוע כרגע, אני רק אוטוטו בן 18.

פורסם

לדעתי, הסיכון הגלום ברכיבה יומיומית על דו"ג לא שווה את הרווח. אם מישהו רוכב בשביל האדרנלין - את זה אני מבין. זה משהו ששווה לשבור בשבילו עצמות. להסתכן באשפוז על בסיס יומיומי כדי לחסוך זמן/כסף נראה לי לא משתלם. גם הסטטיסטיקה לגבי רוכבים צעירים גרועה מאוד, כפי שכבר ייעצו לך כאן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא יכלו לנסח את זה טוב יותר ממני כמו התגובה שמעלי.

בשביל מי שאופנוע זה משהו שבוער בעצמותיו, ולוהט באיבריו - רכיבה בהחלט שווה את זה, כי החיים פשוט לא יהיו אותו הדבר בלי זה.

אבל בשביל לחסוך זמן (ובעיקר כסף)? זה באמת לא שווה את זה. בטח לא בצורה יומיומית.

ואין הרבה קשר בין אופניים לאופנוע, כי הבעייה שלך (ברכיבה לא ספורטיבית) אינה השתלטות על הכלי, אלא התמזגות עם התנועה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

תראה, אני חושב שעדיף ללמוד על רכב ככלי ראשון כי הוא יותר שימושי ואם ממנים לך אז למה לא

אם אני מבין נכון את הלימוד על קטנוע אתה צריך לממן לבד וגם את הקנייה,

אם אתה כלכך רוצה קח לך כמה שיעורים על קטנוע צא לכביש ותראה איך אתה מסתדר, לפעמים אתה מגלה שזה לא מתאים לך כרגע, מניסיון עם חבר שלי שנינו הלכנו ללמוד והוא היה מורעל על אופנועים אבל אחרי השיעור הראשון הוא נשבע שהוא לא עולה על אופנעו/קטנוע בחיים, פשוט לא התאים לו העניין שחייו תלויים בנהגים אחרים.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
אני כותב כרוכב אופנוע

2. דו גלגלי זה עסק יקר ביטוח בסביבות 5000 ש"ח ציוד מגן, כמו קסדה טובה, מעיל איכותי וכו' ובקלות אתה מגיע להוצאה של

כל מילה בסלע.

נהיגה באופניים, גם בכביש, לא דומה אפילו לנהיגה ברכב ממונע.

יש שלל נהגים מטורפים במדינה הזו וקשה להתחמק מתאונות גם עם 4 גלגלים.על 2 גלגלים יהיו לך תאונות, וזו כמעט עובדה מוגמרת.והנזק שיקרה לך מהתאונות האלה...לא רוצה לדבר על זה בכלל.

את ההיכרות הראשונית עם הכביש עדיף בהרבה לעשות עם מכונית.

אחרי כמה שנים, כשכבר תכיר את החיה הזו שהיא הכביש הישראלי, תוכל לקנות אופנוע בכיף. יהיה לך מספיק ניסיון כדי להנות מהרכיבה ולא להסתכן כמו נהג שלא מכיר את הכביש.

וזה לא שלא תוכל יותר לרכוב על האופניים האהובות שלך...התחביב יישאר, אל תדאג.

בכל מקרה.

ההורים שלך מעדיפים מכונית.

חברי הפורום אומרים לך שעדיף מכונית.

יש פתגם רוסי(כמדומני) שאומר:"אם מישהוא אומר לך שאתה שיכור, תגיד לו שילך לעזאזל. אם 5 אנשים אומרים לך שאתה שיכור, לך לישון."

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
כל מילה בסלע.

נהיגה באופניים, גם בכביש, לא דומה אפילו לנהיגה ברכב ממונע.

יש שלל נהגים מטורפים במדינה הזו וקשה להתחמק מתאונות גם עם 4 גלגלים.על 2 גלגלים יהיו לך תאונות, וזו כמעט עובדה מוגמרת.והנזק שיקרה לך מהתאונות האלה...לא רוצה לדבר על זה בכלל.

את ההיכרות הראשונית עם הכביש עדיף בהרבה לעשות עם מכונית.

אחרי כמה שנים, כשכבר תכיר את החיה הזו שהיא הכביש הישראלי, תוכל לקנות אופנוע בכיף. יהיה לך מספיק ניסיון כדי להנות מהרכיבה ולא להסתכן כמו נהג שלא מכיר את הכביש.

וזה לא שלא תוכל יותר לרכוב על האופניים האהובות שלך...התחביב יישאר, אל תדאג.

בכל מקרה.

ההורים שלך מעדיפים מכונית.

חברי הפורום אומרים לך שעדיף מכונית.

יש פתגם רוסי(כמדומני) שאומר:"אם מישהוא אומר לך שאתה שיכור, תגיד לו שילך לעזאזל. אם 5 אנשים אומרים לך שאתה שיכור, לך לישון."

אוקיי, תודה על העזרה כולם. אני אתקשר ליואל.

פורסם
לך על פתרון ביניים - תלת גלגלי!

אני אתקשר לתל אופני לאס ווגאס, אתה תארגן ת'כסף, סבבה?

פורסם
לדעתי, הסיכון הגלום ברכיבה יומיומית על דו"ג לא שווה את הרווח. אם מישהו רוכב בשביל האדרנלין - את זה אני מבין. זה משהו ששווה לשבור בשבילו עצמות. להסתכן באשפוז על בסיס יומיומי כדי לחסוך זמן/כסף נראה לי לא משתלם. גם הסטטיסטיקה לגבי רוכבים צעירים גרועה מאוד, כפי שכבר ייעצו לך כאן.

לא מסכים איתך, הרבה פעמים אני נוסע על אופניים בכביש ולא לוקח את האוטו בגלל הפקקים, ואני ללא עבר תאונות(התנועה עומדת אין מי שיתנגש בי), ותאמין לי שזה מעצבן להגיע מזיע, ואם ההורים היו מרשים הייתי נוסע על טוסטוס. בכלל עדיף לך רשיון לאוטו וכשיש פקקים לקחת טוסטוס.

לגבי הסטטיסטיקות-כל הסטטיסטיקות זה בולשיט, על פי הסטטיסטיקה כל נער שביעי לוקח סמים. זה נכון?

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם
לא מסכים איתך, הרבה פעמים אני נוסע על אופניים בכביש ולא לוקח את האוטו בגלל הפקקים, ואני ללא עבר תאונות(התנועה עומדת אין מי שיתנגש בי), ותאמין לי שזה מעצבן להגיע מזיע, ואם ההורים היו מרשים הייתי נוסע על טוסטוס. בכלל עדיף לך רשיון לאוטו וכשיש פקקים לקחת טוסטוס.

לגבי הסטטיסטיקות-כל הסטטיסטיקות זה בולשיט, על פי הסטטיסטיקה כל נער שביעי לוקח סמים. זה נכון?

תגדיר סמים....

פורסם

קודם כל אם הסטיסטיקה על הסמים לא נכונה זה לא לכיוון שאתה חושב....

לגבי רוכבי אופנועים ,יש שני סוגים ,אלה שכבר נפלו ואלה שיפלו.

לפני חודש וחצי חבר טוב שלי התרסק עם אופנוע לתוך מעקה .

שבר לסת ,שיניים ויד ,צלקות לכל החיים ,וכאבי תופת .(קסדה מעיל ונעליים טוטל לוס כמו שאמור לקרות)

אני הייתי בחו"ל ככה שכמה מילים בטלפון אחרי כמה ימים זה כל מה שידברתי איתו (מאוד קשה עם לסת שבורה).

את האמת דאגתי מאוד ,עד שאחד החבר'ה סיפר לי שהבחור הפצוע שאל את העו"ד לאיזה אופנוע הכסף מהביטוח יספיק .

אז הבנתי שהראש לפחות נשאר אותו דבר.

אם זו לא הגישה שלך ,אל תתקרב לאופנועים!

כולם נופלים בסוף.

לא הבנתי למה רשיון אל אוטומט אגב?

(הכותב רכב נפל וירכב ויפול ,כרגע אין על מה)

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

קח כל הגדרה שתרצה, בתור נער בהווה אני יכול להגיד לך שלפחות בירושלים התופעה לא קיימת, אולי 1-2% אחד מבני הנוער משתמשים.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

אתה חושב שכך המצב.

אני בכלל לא גר בירושלים ואני יכול לומר לך שאתה טועה.

אם אתה חושב ככה, מה טוב שחוג החברים שלך איכותי וכולכם ילדים טובים (וגם אני רוצה לחשוב עלי ככזה, ולא אני לא משתמש בסמים מכל סוג) - אבל צא קצת מחוץ לחוג החברים שלך לאיזורים אחרים בעיר, ומה לעשות שהמצב הנתון הוא שיש הרבה יותר נוער בסיכון וכאלו שנפלו בין הכיסאות מאשר "ילדים טובים".

אני מבטיח לך שהרבה יותר מאחד או שני אחוז מבני הנוער משתמשים בסמים - בכל עיר בארץ.

ואני לא יודע מה רץ לך בראש כשאתה שומע את המילה סמים, אבל זה לא רק מזרקים ונרקומנים - גם מי שמעשן ג'ויינט עם חשיש \ גראס משתמש בסמים, וזה הסוג שממנו יש המון, לא נרקומנים כפי שמצטייר לך בראש בוודאי.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תוכן חדש...