Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכן, אחרי זמן רב של גישושים בפורום ומחוצה לו (בעיקר הרבה גישושים לפני כתיבת הודעה זו, שלא יגידו שלא השתמשתי בחיפוש..) החלטנו אבי ואני לחפש מכונית קלאסית ראשונה.

ממה שראיתי, ממליצים כאן לרוב להתחיל עם מכוניות כמו אסקורט, קורטינה, חיפושית, דארט/ואליאנט וכו'. מכיוון שאנחנו לא נעולים על דגם מסויים, הייתי שמח אם תעזרו לנו להתמקד.

הדרישות:

1. גודל - יש לנו מגבלת מקום מסויימת. אסקורט עוד תדחס איכשהו, אבל לצערי מכוניות כמו קורטינה והאמריקניות יורדות מהתמונה.

2. מצב הרכב - לפני שיפוץ, אבל עדיף שלא במצב של מוות קליני. גם מכונית במצב נסיעה תתקבל בברכה.

3. עניין - שיהיה חשק לקום מוקדם בבוקר לצאת אל המכונית ולראות אם היא ישנה טוב בלילה. חיפושית לא מספיק עושה לנו את זה. רכבי שטח דווקא מעניינים מאוד את אבי, אותי קצת פחות. בעיקרון אנחנו מעדיפים מכונית אירופאית, אבל זה לא שיש לנו הרבה ברירות בכל מקרה...

4. פשטות השיפוץ - גם מבחינה מכאנית, גם מבחינת עלויות כספיות, וגם מבחינת זמינות חלפים. כלומר, מחפשים משהו שנוכל לעבוד עליו כמה שיותר אצלנו בחניה עם תיבת כלים, למרות שאנחנו לא מכונאי-על (אבל כן עם נסיון בסיסי). עדיף מכונית עם עלות רכישה זולה, משהו עם 4 ספרות לפני ה-ש"ח. וכן, ברור לי שההוצאות רק מתחילות ברכישה, ושצריך להכין את הכיסים לבאות.

מכוניות שעולות על הדעת הן: אסקורט, רנו4, דה-שבו, אולי פג'ו 104. אתם מוזמנים להוסיף עוד כאוות נפשכם.

יש לי נטיה מסויימת לכיוון הרנו4 (הייתה כזו לסבי כשהייתי ילד) אבל גם אחרי שקראתי עשרות עמודים מתוך השרשור של "רנו4 כדאי?" - עדיין לא הצלחתי להבין אם כדאי.

לאבא שלי יש מחשבות על קונטסה1300 שהייתה לו אי שם בתולדות ההיסטוריה - האם היא מתאימה למתחילים? גם אם אבא שלי עוד זוכר איך לתחזק אותה, יש סיכוי למצוא אחת במצב נורמלי, או לאתר חלפים?

טוב, מצטער על ההודעה הארוכה והמעט מבולגנת, זה רק מראה לכם עד כמה אנחנו לא ממוקדים וכמה שאנחנו צריכים את הטיפים שלכם.

תודה,

אורן

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שיפוץ רכב אספנות למתחילים יכול להיות מהנה ויכול להיות סיוט, לכן לבחירת סוג הרכב יש משמעות אדירה. למתחילים זמינות חלקים ומחיר השיפוץ, היכול בקלות לגרום נזק עצום לכיס אם נכנסים להרפתקאה כזו, ללא הכנת שטח מעולה, עלול להיות ההבדל בין הצלחה לכישלון! לדעתי מיהרת לשלול את החיפושית, אני משפץ היום אחת כזו ונהנה מכל רגע, זמינות החלקים ומחירם שווה לכל נפש, רכב פשוט ביותר לשיפוץ, והיא מכילה בתוכה, המון קסם קלאסי, תוכל לתת בה כל סממן שתירצה, והרכב מהנה לנהיגה, ישנם עשרות כלי רכב כאלה למכירה במגוון מחירים, ורכב ששופץ בצורה טובה יתן תמורה הולמת בניידות אמינות וישמש אותך מצויין כרכב נסיעה לטיולים וכד! וכאשר תירצה להמשיך לפוריקט הבא ימכר במהירות וימצא יד אוהבת נוספת...חשוב שוב-רן

דוגמה קלאסית:

Volkswagen-VW-Beetle-Bug-Art-Print-Poster.jpg

vw_bug.jpg

72106_9832_by_petribros.jpg

אם זה לא יעשה לך את זה כלום לא יעשה לך את זה........

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

תודה רן על ההתייחסות, אני מסכים איתך שהכנת הקרקע היא קריטית ולכן רציתי לשתף את בעלי הנסיון בהתלבטות.

בקשר לחיפושית, שקלנו אותה, דיברנו עליה, ויש לי חיבה כלפיה. כמובן מדובר בתופעה יחידה מסוגה, וניתן למצוא על הכביש יותר חיפושיות עתיקות מאשר קאיה סראטו חדשה כמו שיש לאבי. אין לי ספק שהיא מתאימה מאוד מבחינה טכנית לשיפוץ ראשון, אבל אם היינו מחפשים רכב רק מבחינה טכנית היינו קונים עוד קאיה (:mm_eek:) ולא רכב קלאסי. לא נעים להגיד, אבל היא פשוט לא עושה לנו את זה ברמה שנשקיע את מיטב כספנו זמננו ואהבתנו בה. ואתה יודע, אם אין את החשק אז כל הפרוייקט יפספס את המטרה.

בוא נגיד ככה, מה הרכב הבא שהיית ממליץ עליו? :)

פורסם

היי אורן,

עם הנתונים/מגבלות שנתת - הרשימה מאוד בעייתית:

פשטות מכנית וכלכלית, זמינות חלקים טובה, ובמצב סביר - אבל לא חיפושית, רכב שטח בגודל של אסקורט, אבל אירופאי? גם וויליס נפסל. קונטסה? לך תמצא חלקי חילוף. פיג'ו 104 - הדגמים ששרדו בחצרות ובדרכים הם בעיקר מודלים 82' - 83' (עדיין לא אספנות).

עדיין, יש די רכבים אחרים - שאחזקתם "אנושית", והשאלה היא אם הם "עושים לך את זה" (פולקסווגן גולף/פולו, סובארו, פיאט 127, פורד פיאסטה, רנו 14, ועוד, אך עם חלוף הזמן - יותר קשה למצוא..)

הישועה עבורך לא תצמח מהעולם הווירטואלי, שאין חולק על תרומתו האדירה, אך בשלב ראשון המלצתי לך היא להגיע למפגשי המועדון השונים, לראות - לשאול - להכיר - ולדבר עם החברים. רק כך, לדעתי, תוכל להתגבש לגבי הרכב האידאלי עבורך - ולחשוב איך החלום הופך למציאות (מציאות שתלכלך ת'ידים והפנים, תגזול זמן, תהרוס בגדים, תפצע את ידיך, סכומי כסף לא מבוטלים יעלמו עבור כלי עבודה עוד בטרם הזכרנו חלקים, בעלי מקצוע, מוסכים....אבל בסופו של תהליך, יעניקו לך הנאת יצירה פרטית שלך).

תהנה..

פורסם

גם לי יש המון נוסטלגיה לקונטסה 1300 שהיתה הרכב הראשון במשפחה אך השיפוץ והאחזקה של המכונית הזו שהיתה כה פופולרית קשים היות וכמעט בלתי אפשרי להשיג חלפים,גם לא בעולם... ידיעת השפה היפנית חובה....

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

מיני ?

s_mini-cooper.jpg

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
תודה רן על ההתייחסות, אני מסכים איתך שהכנת הקרקע היא קריטית ולכן רציתי לשתף את בעלי הנסיון בהתלבטות.

בקשר לחיפושית, שקלנו אותה, דיברנו עליה, ויש לי חיבה כלפיה. כמובן מדובר בתופעה יחידה מסוגה, וניתן למצוא על הכביש יותר חיפושיות עתיקות מאשר קאיה סראטו חדשה כמו שיש לאבי. אין לי ספק שהיא מתאימה מאוד מבחינה טכנית לשיפוץ ראשון, אבל אם היינו מחפשים רכב רק מבחינה טכנית היינו קונים עוד קאיה (:mm_eek:) ולא רכב קלאסי. לא נעים להגיד, אבל היא פשוט לא עושה לנו את זה ברמה שנשקיע את מיטב כספנו זמננו ואהבתנו בה. ואתה יודע, אם אין את החשק אז כל הפרוייקט יפספס את המטרה.

בוא נגיד ככה, מה הרכב הבא שהיית ממליץ עליו? :)

חיפושית יותר ישנה.....:lol:

צחוק בצד, אני הלכתי (רכבתי יותר נכון) על ווספה......

חפש כאן:

http://www.yad2.co.il/Cars/Special.php?AreaID=&CarSpecialID=4&CarSpecialSubCatID=&FromYear=&UntilYear=&Hand=&fromPrice=&untilPrice=

1_6_1_21875_20070828130850.jpg

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
היי אורן,

עם הנתונים/מגבלות שנתת - הרשימה מאוד בעייתית:

פשטות מכנית וכלכלית, זמינות חלקים טובה, ובמצב סביר - אבל לא חיפושית, רכב שטח בגודל של אסקורט, אבל אירופאי? גם וויליס נפסל. קונטסה? לך תמצא חלקי חילוף. פיג'ו 104 - הדגמים ששרדו בחצרות ובדרכים הם בעיקר מודלים 82' - 83' (עדיין לא אספנות).

אני מבין שהרשימה די בעייתית, אבל קצת פחות בעייתית ממה שבטעות גרמתי לך להבין. קודם כל, חשוב לציין - הרכב לא חייב להיות בגיל אספנות. מכונית משנות ה-80' תתאים גם.

דבר נוסף, אין חובה לאירופאיות, אצלנו בבית אין גזענות :) ההעדפה לאירופאיות היא טכנית: כמעט כל האמריקניות גדולות מידי, קונטסה מסובכת מידי לאחזקה, וסובארו קצת פחות מעניינת עבורנו.

לגבי רכב שטח - אנחנו מעדיפים מכונית פרייבט.

מקווה שזה מבהיר קצת את ההעדפות.

עדיין, יש די רכבים אחרים - שאחזקתם "אנושית", והשאלה היא אם הם "עושים לך את זה" (פולקסווגן גולף/פולו, סובארו, פיאט 127, פורד פיאסטה, רנו 14, ועוד, אך עם חלוף הזמן - יותר קשה למצוא..)

גולף MK1/פולו - בהחלט בא בחשבון. יש זמינות חלפים בארץ או שצריך לייבא הכל? האם יש בגולף דור ראשון מכלולים זהים לגולף דור שני?

סובארו - בעדיפות נמוכה יותר.

פיאט 127 - אפשרי בהחלט. אני מנחש שיש חלפים באופן יחסי, לא?

פיאסטה - בעדיפות נמוכה.

רנו 14 - אפשרות מעניינת מאוד, אבל גם נדירה למדי. לא זוכר מתי ראיתי פעם אחרונה אחת על הכביש. בעצם אני כן זוכר, וזה היה לפני כשנה בתל אביב.

הישועה עבורך לא תצמח מהעולם הווירטואלי, שאין חולק על תרומתו האדירה, אך בשלב ראשון המלצתי לך היא להגיע למפגשי המועדון השונים, לראות - לשאול - להכיר - ולדבר עם החברים. רק כך, לדעתי, תוכל להתגבש לגבי הרכב האידאלי עבורך - ולחשוב איך החלום הופך למציאות (מציאות שתלכלך ת'ידים והפנים, תגזול זמן, תהרוס בגדים, תפצע את ידיך, סכומי כסף לא מבוטלים יעלמו עבור כלי עבודה עוד בטרם הזכרנו חלקים, בעלי מקצוע, מוסכים....אבל בסופו של תהליך, יעניקו לך הנאת יצירה פרטית שלך).

צודק, אני לוקח הכל בחשבון. אם העניינים יתגלגלו נכון אנחנו גם נבוא לבקר במפגשים. תודה.

תהנה..

12345

פורסם
גם לי יש המון נוסטלגיה לקונטסה 1300 שהיתה הרכב הראשון במשפחה אך השיפוץ והאחזקה של המכונית הזו שהיתה כה פופולרית קשים היות וכמעט בלתי אפשרי להשיג חלפים,גם לא בעולם... ידיעת השפה היפנית חובה....

גם אצלנו, זה היה הרכב הראשון שסבא שלי קנה אחרי שעלה לארץ, ובשלב מסויים אבא שלי קנה את הקונטסה ממנו.

חבל, אבל מכיוון שהיפנית שלי לא משהו, אני מבין שכרגע לא נחפש קונטסה.

פורסם
מיני ?

מבדיקה ראשונית נדמה לי שהיא נמכרת במחירים גבוהים יחסית לכל השאר. או שזה רק רושם ראשוני מוטעה?

פורסם
חיפושית יותר ישנה.....:lol:

צחוק בצד, אני הלכתי (רכבתי יותר נכון) על ווספה......

חפש כאן:

http://www.yad2.co.il/Cars/Special.php?AreaID=&CarSpecialID=4&CarSpecialSubCatID=&FromYear=&UntilYear=&Hand=&fromPrice=&untilPrice=

תודה על הלינק, עברתי עליו.

האמת שהתמונה של הדיאן מעוררת חשק, אני חייב להודות. יהיה הגיון פרקטי בלהעדיף דיאן על פני דה-שבו?

ואגב, מה אתם אומרים על אוטוביאנקי A112? שמעתי שיש לה מחלות-שלדה, יש בזה משהו?

פורסם

הכל תלוי בהבנת השוק של המוכר.

מיני משופצת למשעי אכן תימכר בסכום רב, אך גם יצא לי לראות מיניז מקוריות שהחליפו ידיים בעבור סכומים ארבע ספרתיים.

אם זו מיני "נטושה" אז בכלל.

מומלץ דווקא את המיניז לא לחפש אצל "חובבי רכב" שמודעים לערכן הרב אלא אצל אנשים מבוגרים שפשוט קנו אותו כפיתרון תחבורתי.

לדעתי לפחות. בעיקר אם אתה מתכוון לשפץ בעצמך.

אני חיפשתי מיני משופצת שמוסבת לקופר, אז המחירים בהחלט שונים לגמרי ומגיעים לעלותו של רכב מודרני רגיל.

אם מחפשים בסבלנות אפשר למצוא, כבר קיבלתי לא מעט "טיפים" על מיניז מקוריות שעומדות די נטושות, תמיד שווה לרחרח אחרי כאלו.

שיהיה בהצלחה, בכל מקרה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני בהחלט לא פוסל את המיני (מכונית מרתקת). אבל מכיוון שאני לא נעול על דגם מסויים ולא "מיניפיל" כמו רבים וטובים אחרים - אם אמצא שני דגמים שונים באותו המצב, עם אותה זמינות חלפים ושמעניינות אותי באותה המידה, אלך כנראה על הזולה יותר, ורוב הסיכויים שהיא לא תהיה המיני.

או במילים אחרות - היא תצטרך להיות ממש מציאה..

תודה לך

פורסם

פורד אנגליה, אסקורט דור ראשון, פיאט 600/850/127, רנו 4, אוטוביאנקי ג'ויניור, כרמל דוכס, מוריס מיינור, אופל קדט, פז'ו 204/304, NSU פרינץ, גולף דור I, סיטרואן דה-שבו/דיאן.

כמעט בלתי אפשרי להשיג חלפים לקונטסה, ואם חיפושית "לא עושה לך את זה" - עזוב אותה - בלי אהבה זה לא הולך...

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• תוכן חדש...