Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בבקשה עזרה בקשר ללנצ'יה דדרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא.

יש גם גריסאת סדאן:

miles-dedra.jpg

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
לא.

יש גם גריסאת סדאן

אפילו בארץ, ואפילו ההורים שלי כמעט קנו 2 ליטר ידנית כזו במקום המגאן אי אז ב1998...

עד שהם גילו שיש רק ידני :roll::mad:

(מצד שני, לעומת המגאן שנמכרה ב60K+, הדדרה שווה היום בקושי 30K...)

פורסם
לא.

יש גם גריסאת סדאן

אפילו בארץ, ואפילו ההורים שלי כמעט קנו 2 ליטר ידנית כזו במקום המגאן אי אז ב1998...

עד שהם גילו שיש רק ידני :roll::mad:

(מצד שני, לעומת המגאן שנמכרה ב60K+, הדדרה שווה היום בקושי 30K...)

רועי, למיטב ידיעתי, הדדרה הגיעה בגרסאות 1.6 ו-1.8 ידניות ו-2.0 אוטומטית (ממנה נמכרו כ-10 יחידות, בין השנים 94-96). אתה בטוח שהאוטו עליו אתה מדבר היה בישראל, או שדובר על הזמנה מיוחדת?

תומר?

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

אני זוכר עוד את הפרסום, זו היתה גרסת סוף ייצור (בסוף 97' או בתחילת 98', לא בטוח) - עם מושבי עור ואבזור מפה עד לירושליים - אבל תיבה ידנית בלבד...

ההורים שלי ניסו להתעניין על אוטומטי אבל לא היה, אז הם ירדו מזה.

פורסם

עוד לא יצא לי לראות את הסטיישן דוקא

עכשיו בקשר לרכב, הוא לא נחשב לאחת הנפילות של לאנצ'יה? מה הוא שווה מבחינת יכולות דינמיות וכו' וכו'? המנוע 1.6 לפי מה שראיתי די אנמי.....

יובל.

פורסם
עוד לא יצא לי לראות את הסטיישן דוקא

עכשיו בקשר לרכב, הוא לא נחשב לאחת הנפילות של לאנצ'יה? מה הוא שווה מבחינת יכולות דינמיות וכו' וכו'? המנוע 1.6 לפי מה שראיתי די אנמי.....

היתה, בזמנה, לא רעה יחסית - אבל גם לא הבריקה בצורה מדהימה.

פורסם

שלום.

בתור נציגה ה(בלתי רשמי) של סמל"ת - הרשו לי להרחיב:

בשנת 1988 יצאה לאוויר העולם הפיאט טיפו. הטיפו היתה חסכונית, מרווחת ומעבר לכל - הציעה שילדה אשר מאפשרת "הלבשת" סוגי מרכב שונים.

אחת מתצורות המרכב היותר פופולאריות היתה הסדאן.

מבנה השילדה איפשר "הדבקה" של תא מטען מרווח להפליא, שילוב של תא נוסעים מרווח ובטיחותי ובטיחות פאסיבית גבוהה.

את הוריאציות הספורטיביות של שילדת הטיפו כולנו מכירים (פיאט קופה, אלפא GTV) אך את הווריאציות המשפחתיות זכינו להכיר פחות.

בשנת 1989 הוציא קונצרן פיאט העולמי 2 מכוניות לאוויר העולם : זהות מבחינת מכללים מכאניים אך שונות מבחינת זהות מותגית.

הראשונה - אשר זכתה להצלחה צנועה במקומותינו היא הפיאט טמפרה. השנייה היא הלנצ'יה דדרה.

הדדרה הופיעה בשתי תצורות מרכב (שהוזכרו כאן) - סטיישן וסדאן.

מגוון המנועים היה גדול וכלל -

1600 עם 90 כ"ס

1800 בעל שני קמשפטים אשר הפיק 103 כ"ס

2000 בעל שני גלי זיזים אשר הפיק 115 כ"ס

2000 מוגדש בעל 8 שסתומים אשר הפיק 160 כ"ס

2000 אינטגראלה 4X4 אשר הפיק עד 220 כ"ס ושאל את מנועיו ותיבות ההעברה מן הדלתא אינטגראלה והתפתח בהתאם למסלול התפתחותה של הדלתא אינטגראלה.

1900 טורבו-דיזל אשר הפיק 90 כ"ס

1800 16 שסתומים אשר הפיק 113 כ"ס (החל משנת 96)

1800 16 שסתומים שהפיק 130 כ"ס ואת מנועו ניתן למצוא בפונטו ABARTH ובפיאט ברצ'טה.

הדדרה הציעה רמת אמינות בסיסית של פיאט טמפרה ורמת פאר של לנצ'יה קאפה.

בכל הדדרות אשר זכו להגיע לישראל ניתן למצוא מושבי אלקנטרה (עור סינטטי הפוך), בקרת אקלים דיגיטלית, דיפוני עץ (אמיתיים) ועוד פינוקים קטנים.

בניגוד לדעה הרווחת, רכב זה נהנה מאמינות גבוהה ביותר ועלויות אחזקה נמוכות להפליא - שכן הוא מבוסס על מכללי הטמפרה.

בישראל שווקו שלושה דגמי דדרה -

1600 בשנים 90 עד 97

1800 בשנים 90 -97

2000 94-96.

דגמי ה1600/1800 נהנו ממתיחת פנים שהגיעה בשנת 96.וכללה פנים מודרני , תוספת של פנסי ערפל ופגושים שונים. ב1800 נוספו למנוע 8 שסתומים אשר העלו את הספקו מ103 ל 113 כ"ס.

בדגמי ה2000 האופציה היחידה היתה תיבה אוטומטית 4 מהירויות (במקור מבית פולקסוואגן - ר' טמפרה 2000) ורמת איבזור גבוהה מהסטנדרט - אפילו במונחים של דדרה.

ירידת הערך הקטלנית של דגמי לנצ'יה השונים הביאה לרמת מחיר נמוכה להפליא, וכיום נהנית הדדרה מביקוש עירני להפליא אשר מגיע בעיקר מצד חובבי רכב אשר מוכנים "להתפשר" על גיר ידני ומרוויחים מכך רמת איבזור גבוהה ביותר, שילדה מעולה ותמורה מצויינת לכסף.

הדגם המומלץ ביותר הוא ה1800 בעל 8 שסתומים.

תומר.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

הדלתא שבתמונה נראית דומה מאוד חיצונית לדדרה.

האם זוהי גירסת לנצ'יה לבראבו-בראבה, 145\6 של פיאט ואלפא ?

או שזו עדיין אותה שילדת דלתא ישנה וטובה ?

טל.

פורסם
הדלתא שבתמונה נראית דומה מאוד חיצונית לדדרה.

האם זוהי גירסת לנצ'יה לבראבו-בראבה, 145\6 של פיאט ואלפא ?

כן.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תוכן חדש...