Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, האפסון הישנה התפגרה, הגיע הזמן להשתדרג!

השימוש בפקס הולך להיות דליל - פעם פעמיים בחודש, לכן ההתלבטות היא בין מכשיר משולב פקס, לבין שימוש בפקס דרך המחשב (עם מודם ותוכנה).

עד כמה התהליך של שליחת פקס דרך המחשב מסורבל?

האם השימוש הדל מצדיק תוספת תשלום על הפקס במכשיר? יש פער של 200 שקל בערך.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

שני היתרונות הגדולים של מכשיר משולב הם חסכון במחיר וחסכון במקום.

החסרון הגדול הוא שאם משהו מתקלקל (ולצערנו המכשירים האלה בד"כ לא אמינים לאורך זמן, אם כי זה עניין של דגם) אז הכל מתקלקל ואין לך יותר לא מדפסת ולא פקס ולא נעליים.

השימוש בתוכנת פקס דרך המחשב ומודם פשוט ביותר וגם חוסך את ההתעסקות עם הנייר. הדברים נכונים כל עוד אתה שולח רק מכתבים שאתה מדפיס ישירות על המחשב, שכן אם תרצה להעביר תמונות ודברים אחרים, או טופס שכבר הודפס חיצונית למחשב אז תצטרך לסרוק אותו קודם (וגם זה לא סיבוך גדול). בזמננו, זמן האימייל, השימוש בפקס הולך ופוחת, אז לא הייתי ממליץ על השקעה בו, בטח לא כחלק ממכשיר משולב.

באופן אישי אני סולד ממכשירים משולבים לסוגם על אף הפיתוי, וזה מתוך נסיון לא טוב איתם. מעבר לכך, מספר הפעמים שאני משתמש בפקס ו/או סורק הוא זניח ולא מצדיק את ההתעסקות לדעתי. קנה מדפסת טובה- יש עכשיו דגמי לייזר מעולים וזולים- ועזוב אותך מהשאר.

זו עצתי, מקווה שתרמתי משהו

:loco:...Judge Not, Lest Ye Be Judged

פורסם

צודק uRical, זה גם מה שאני חושב לגבי הפקס. דבר נוסף - איך מקבלים פקס במחשב? מה אם התוכנה לא פתוחה ברגע שמישהו שולח?

לגבי שאר הרכיבים, אני מעוניין במשולבת עם סורק, עם מחסניות דיו נפרדות לכל צבע. אפשר המלצות על דגמים ספציפיים?

פורסם

עדיין קיימים פה ושם ארגונים בודדים, בארץ ובעולם,

שזקוקים לפקס. זה מעצבן, אבל עדיין לא נעלם מהעולם.

אם אתה צריך לשלוח פקס פעם ב-4-3 חודשים, אין טעם לקנות

מכשיר משולב הכולל פקס - מספיק להתעלק מדי פעם אצל חבר

או מקום עבודה שיש בו פקס.

מכשירים משולבים עם פקס לא זקוקים למחשב דלוק

כדי לקבל פקס, הם פועלים במקרה הזה בדיוק כמו פקס רגיל.

הניסיון שלי עם מכשירים משולבים (ללא פקס) הוא דווקא מעולה -

ה-1210 של HP עובד אצלי כבר שנים, עם 0 תקלות.

איכות ההדפסה שלו מזמן כבר לא בליגה הבכירה,

אבל איכות הסריקה מעולה.

ההבדל במחיר בין מכשירים משולבים לסתם מדפסת הוא כל כך קטן,

שעדיף כבר לקנות משולב. זה תופס בדיוק אותו מקום על השולחן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

"מכשירים משולבים עם פקס לא זקוקים למחשב דלוק

כדי לקבל פקס, הם פועלים במקרה הזה בדיוק כמו פקס רגיל."

התכוונתי איך מקבלים פקס כשעובדים עם מודם ותוכנה במחשב, בתור חלופה למכשיר משולב פקס.

פורסם

יש כל מיני אפשרויות,

1. אם אתה יודע שאתה צריך לקבל פקס אז אתה מדליק את המחשב ומפעיל את התוכנה במצב קבלת פקסים.

2. אפשר לבקש שישלחו לך פקס ישירות לתא הקולי בקו שלך, למשל אם הטלפון שלך 038885555 אז שישלחו ל- 15338885555. אתה אח"כ מושך את הפקס מתי שנוח לך.

3. אותו עיקרון עובד גם בשליחה לסלולרי (נדמה לי עם 154 ולא 153).

4. יש שירותי פקס למייל של בזק ושל ספקי האינטרנט, הבעיה היא שזה בתשלום חודשי (לא גדול, כמה שקלים)

ואגב - גם אם יש לך מכשיר עם פקס חומרתי, אני מניח שאין לך קו טלפון ייעודי לפקס. אז ממילא תצטרך לדעת מתי צפוי פקס כי אחרת הפקס יענה לכל השיחות והן לא יגיעו לתא הקולי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
יש כל מיני אפשרויות,

1. אם אתה יודע שאתה צריך לקבל פקס אז אתה מדליק את המחשב ומפעיל את התוכנה במצב קבלת פקסים.

2. אפשר לבקש שישלחו לך פקס ישירות לתא הקולי בקו שלך, למשל אם הטלפון שלך 038885555 אז שישלחו ל- 15338885555. אתה אח"כ מושך את הפקס מתי שנוח לך.

זה חלק מהשירות של בזק? או שזה שירות בתשלום?

3. אותו עיקרון עובד גם בשליחה לסלולרי (נדמה לי עם 154 ולא 153).

הכוונה שזה נשמר בסלולרי כקובץ תמונה ואז אפשר להדפיס את זה איפה שרוצים? זה גם בתשלום?

4. יש שירותי פקס למייל של בזק ושל ספקי האינטרנט, הבעיה היא שזה בתשלום חודשי (לא גדול, כמה שקלים)

ואגב - גם אם יש לך מכשיר עם פקס חומרתי, אני מניח שאין לך קו טלפון ייעודי לפקס. אז ממילא תצטרך לדעת מתי צפוי פקס כי אחרת הפקס יענה לכל השיחות והן לא יגיעו לתא הקולי.

שמעתי שמכשירים משולבים נוטים "להשתלט" על הקו..לזה אתה מתכוון? מה הכוונה לא יגיעו לתא הקולי?

מה קורה כשמתקשרים אליי - שומעים צליל של פקס?

אם שמים את התוכנה על מצב קבלת פקסים אוטומטי, אז אותה תופעה תתרחש עם המודם?

גם ככה אני לא אקבל פקסים שאני לא יודע עליהם מראש, אני פשוט לא מבין כלום בנושא הזה..

פורסם

2. קבלת פקסים לתא הקולי בבזק זה חלק משירות "תא קולי", כלומר אתה חייב תא קולי כדי להשתמש בזה. אין תשלום נוסף מעבר לזה.

3. אותו דבר לגבי קבלת פקסים בתא קולי סלולרי. הפקסים נשמרים במערכת של חברת הסלולר עד שתתקשר לשמוע הודעות, ותעקוב אחרי ההנחיות להדפסת הפקס. ממש לא קשור לקבצי תמונה או כל דבר כזה.

גם כאן אתה חייב תא קולי ואין תשלום חודשי נוסף מעבר לזה. מה שכן - שליפת הפקסים תעלה כסף כעלות שיחה לסלולרי, בניגוד לשליפת פקסים מתא קולי של בזק. (בדיוק כמו שליפת הודעות קוליות)

לגבי השתלטות - אם אתה מגדיר מצב מענה אוטומטי, אז באמת הפקס יענה לכל השיחות. זה לא מה שאתה רוצה בקו שמיועד לשימוש רגיל.

זה נכון גם למכשיר פקס חומרתי וגם לתוכנה.

פורסם

אם אתה משתמש פעם-פעמיים בחודש בפקס ויש לך מקום שממנו אתה יכול לשלוח אז זה לא שווה את ה200 שקל.

אם יש/יהיה לך שימוש בו אז תיקנה מכונה משולבת.

פורסם

הבנתי את העניין, קורצת לי יותר האפשרות של פקס במחשב וקניית משולבת ללא פקס, רק לפני זה אני אבדוק עם מודם אם זה עובד אצלי.

עכשיו צריך לבחור חברה ודגם - שמעתי דברים טובים על ברדר, מצד שני שמעתי גם שאיכות הדפסת תמונות צבע היא לא משהו (שמעתי = קראתי בזאפ וכו' :wink:).

בקשר ללקסמרק - הבנתי שכדאי להתרחק כיוון שהדיו החלופי יקר ומיכלים קטנים, וגם אין הפרדה של מיכלי צבע.

HP - גם כאן אין הפרדה של מיכלי צבע.

עד כאן האם זה נכון? אם אפשר המלצות ודעות.

פורסם

אתה חייב מדפסת צבעונית?

אם לא - רק לייזר.

יש היום מכשירים משולבים לייזר ב1100-1200 ש"ח מעולים. חלקם אפילו עם פקס חומרתי.

הסורק שלהם תמיד צבעוני.

הטונר מספיק להמון המון דפים, בניגוד למחסניות הדיו הקטנטנות של מדפסות ההזרקה.

פורסם

לגבי HP- דווקא הראשים כו מופרדים לצבעוני ושחור.

עם זאת, אני תומך בדעתו של wil ומדבר מתוך נסיון- אם זה לא ממש אבל ממש הכרחי להדפיס תמונות בצבע, המנע מקניית כל מכשיר הזרקת דיו (ואני מניח שאתה לא משרד עורכי דין, אז לא כדאי לקנות מדפסת לייזר צבעונית, המחירים עדיין בשמיים); הדיו מספיק למעט זמן באפן יחסי, המחסניות יקרות (בייחוד המקוריות ועם מחסניות דיו הזרקה משוחזרות יש הרבה פעמים בעיות אמינות), המחסניות נסתמות וצריך לנקות אותן מדי פעם.

לעומת זאת, קניתי לפני כשנתיים מדפסת לייזר של HP והמחסנית הספיקה לשנתייםי של לימודים אקדמיים בהם הדפסתי המון חומר (מדעי הרוח...). יש לזכור שהמחסנית המקורית שמגיעה עם המדפסת (בכל המקרים!) היא רק שליש-חצי מלאה. מכך שההדפסה בלייזר היא חסכונית הרבה יותר, ואין מה לדבר על האיכות בהשוואה להזרקה (שוב, מתוך נסיון רב שנים). לפני מספר חודשים קניתי מחסנית חלופית במקום המקורית שנגמרה- האיכות נשארה מעולה ואני יודע שעכשיו יש לי טונר לשנתיים-שלוש לפחות.

אני מניח שאין הבדל משמעותי באיכות ההדפסה בין מדפסות הלייזר של החברות השונות. לדעתי ההבדל העיקרי בין המדפסות הוא במערכות הפריפריאליות וביכולות נוספות. באופן אישי אני מעדיף HP בשל מנגנון הזנת הדפים התחתון שכמעט אף פעם לא נתקע, בניגוד למערכות הזנה עליונות (כמו ברוב הפקסים והמדפסות הלא-משרדיות).

מכל הנסיון שהיה לי עם מדפסות ומכשירים משולבים של HP בטכנולוגיה של הזרקה- אני לא ממליץ. גם בשל הבעיות שתמיד יש עם מערכות הזרקה והמחסניות, כמו שכבר ציינתי, וגם משום שהמכשירים עצמם נטו להתקלקל חד-דו שנתית. מדפסת הלייזר בינתיים, טפו טפו, עושה יופי של עבודה בלי בעיות ותקלות.

:loco:...Judge Not, Lest Ye Be Judged

פורסם

אני מעוניין בצבעוני...אז לייזר לא מתאים.

לגבי HP - התכוונתי להפרדה במיכלי הצבע, כלומר שלוש מחסניות נפרדות לאדום, כחול וצהוב, כמו שיש בברדר ואפסון.

מה אתם אומרים על הדגמים הבאים?

CANON MP160

http://a.zap.co.il/model.asp?model_id=480330

BROTHER DCP-115C

http://a.zap.co.il/model.asp?model_id=401066

EPSON CX3900

http://a.zap.co.il/model.asp?model_id=479637

BROTHER DCP-130C

http://a.zap.co.il/ratemodel.asp?model_id=502061

אם מישהו מכיר עוד דגמים זה יתקבל בשמחה :wink:

פורסם

היום אתה משיג מדפסת לייזר צבעונית בפחות מ 1500 ש"ח.

גם קנון

גם HP

גם לקשמרק

וגם זירוקס

הקאץ' הגדול הוא במחירי הטונרים שיכולים להגיע גם ל 400 שקל לטונר צבע אחד. (תכפיל ב 4)

הקאץ' היותר גדול הוא שהחברות לא פראייריות, ונותנות לך טונר "לניסיון" עם חצי מהכמות. עכשיו במקום להדפיס 1000 דף - אתה מדפיס 500 וזורק את המדפסת לעזאזל.

קנון הם היוצאים מהכלל ונותנים טונרים מלאים

(ד"א הם מייצרים את המנועים לHP וHP יקרים יותר ונותנים חצי טונרים ועדיין קונים אותם יותר..)

אבל הקאץ' הענק מכל הוא החלפת התנור.

יש מדפסות שצריך להחליף בהן תנור כל X דפים בנוסף לטונר

התנור עלול להגיע לאלפי שקלים.

וזה רלוונטי דווקא למדפסות הזולות - אלו של ה 300 שקל.

• תוכן חדש...