Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז למי שיודע ומי שלא,אני גר בהונג קונג,שזה בגדול מרכז העסקים של המזרח הרחוק,מה שאומר שאפשר למצוא בו אנשי עסקים מכל קצוות העולם.

לפני שבוע יצאתי לשבת באיזשהו פאב לדרינק.

תו"כ שאני יושב על הבר וסוקר את הסובבים אותי,הרגשתי מכה קלה ביד,והסתובבתי לראות מה\י זה,וגבר שלי הסתובב והתנצל על שפגע בי.

כמובן שצחקתי ואמרתי שטויות קורה, ואז הוא שאל אותי מהיכן אני.

סיפרתי לו שאני גר בהונג קונג,אבל במקור מישראל,ואז הוא התחיל לצחוק וחייכתי אליו במעיין מבט שואל כזה של "מה אתה צוחק?", ואז הוא אומר לי "אחי, אני מערב הסעודית !!!" בהתלהבות,ומחבק אותי ומזמין לי שתייה,תו"כ שהוא מספר לי שהוא הגיע להונג קונג כדי להשתתף בתערוכת שעונים שמתקיימת פה.

ואז התגלגלה לה שיחה שמצד אחד הפתיעה אותי,ומצד שני עם הנסיון חיים היא ממש לא הפתיעה אותי.

הוא סיפר לי שהוא בעל חברה לייצור שעוני יד,ויש לו מפעל אחד בערב הסעודית,ועוד מפעל אחד בסין,ושהוא מתגורר כבר מזה זמן מה בדובאי,ואז התפנה להכיר לי את האנשים שהיו שם איתו (שימו לב לשילוב המעניין):

שותפו לעסקים שהוא גם חבר טוב שלו (פקיסטני) וחברה שלו (קוריאנית), שותפו השלישי לעסקים (אפגניסטני) וארוסתו (שוודית מדהימה),ולקינוח,מנהל המפעל שלו בסין (הודי).

מבלי להכנס לפרטים ספציפיים על עבודתי הוא הבין שגם אני מתגורר בהונג קונג למטרות עסקים,ואז אמר "כל כך חבל שהמדינות שלנו לא יכולות לעשות עסקים בצורה ישירה",ואני סיפרתי לו בכלליות על המצב בארץ והבעיות עם הפלסטינאים,ושזה באמת חבל שהדברים ככה מבחינת עסקים,כי גם החברה שלי מעוניינת לעבוד עם המדינות שלהם,אבל זה קשה,ונתתי לו דוגמא לכך שיש לנו כמה לקוחות בלבנון,וכל המצב מאוד מקשה על יצירת העסקים,כיוון שהכל חייב להתנהל דרך גורם שלישי,למרות ששני הצדדים מעוניינים לעבוד בצורה ישירה.

ואז הוא פלט את המשפט שלמרות שלא הפתיע אותי,באותה שנייה זה די הימם אותי:

"those fucking muslims,they making problems all over the world,they realy need to take things

more easily,maybe the can use a drink or two....."

ואז הוא המשיך ואמר,

they're problem is that they not opened to the world.....here,i am a muslim too, but i'm drinking,i'm going out to clubs and pubs and love everybody cause we all have one god"

תרגום תמציתי למי שלא הבין,

הבחור מערב הסעודית טען שהמוסלמים עושים בעיות בכל העולם ושהם צריכים לקחת דברים ביותר קלילות,ושאולי לא יזיק להם משקה או שתיים....

בהמשך הוא טען שהבעייה שלהם היא שהם לא מספיק פתוחים אל העולם,והעיד על עצמו ש"הנה,אני גם מוסלמי,ועדיין אני שותה אלכוהול (מה שאסור לפי הדת),אני יוצא למועדונים ופאבים ואוהב את כולם כי בסופו של דבר לכולנו יש אלוהים אחד.

מפה השיחה התגלגלה כבר לדברים אחרים,ובהמשך הערב כשהם רצו ללכת למקום אחר הם התעקשו שאבוא איתם ונמשיך את הבילוי יחד,והיו ממש נחמדים,פשוט נהנתי.

למה אמרתי שהשיחה הזאת הפתיעה אותי מצד אחד ומצד שני לא ממש?

מכיוון שיצא לי לחוות פה בהונג קונג כבר כמה מפגשים כאלה עם ערבים מוסלמים ממדינות עשירות,ורוח הדברים היתה דומה (הם הראו המון פתיחות כלפי ישראל),אבל מה שהפתיע אותי זה שהפעם הוא לא רק הראה פתיחות כלפי ישראל,אלא ממש תקף את הפלסטינאים.

אני יכול להעיד על עצמי,שעד לפני שהגעתי להונג קונג אני "האמנתי" כמו הרבה ישראלים ש"ערבי טוב זה ערבי יושן....בשק", בייחוד לאחר שהייתי לוחם בצבא וראיתי את כל החרא מול העיניים וחברים נהרגים,ודווקא המעבר הזה להונג קונג, והמפגשים האלה עם אנשים מהסוג הנ"ל,ייצרו לי את התחושה שוואלה,לא כולם חראות,יש כאלה גם בצד שלהם שמבינים אותנו טוב מאוד ותומכים בנו.

אני אישית מאוד נהנה כל פעם כשאני נפגש עם אנשים כאלה,וכבר יצא לי לא מעט לשבת עם מוסלמים מקטאר,איחוד האמירויות, ערב הסעודית,דובאי ושות', ובשיחות עם כולם,שבאופן טבעי גלשו גם למצב בין הפלסטינאים לערבים,כולם הביאו את תמיכתם בישראל.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תתפלא אבל יש אנשים כאילו גם בעזה וג'נין, ויצא לי לדבר עם כמה מהם, גם באנגליה למשל לא פעם ישבתי עם בחור ערבי שסיפר לי שהוא בשמחה היה גר איתנו באותה הדירה ..

יתרה מכך אפילו הדירה שלי בלונדון הייתה שייכת לערבי מוסלמי, שעשה לי הנחה כי אני יהודי והוא רוצה שאני אהיה מבסוט בביקור שלי בלונדון ..

פורסם

יש ויש ,יצא לי לדבר גם עם מוסלמים בהודו ובטורקיה ולא כולם היו כל כך תומכים....

אגב רוב אלה שעבדו מול תיירים ישראלים היו די אנטי (נקודה למחשבה) .

אגב 2 שים לב שלפקיסטני והסעודי יש חברות מבחוץ, אבל לאחיות שלהם בחיים לא יהיה חבר שוודי.

ואין לי ספק שאם הם היו שותים קצת המצב היה הרבה יותר רגוע(למי יש כוח להילחם עם הנגהובר?).

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
יש ויש ,יצא לי לדבר גם עם מוסלמים בהודו ובטורקיה ולא כולם היו כל כך תומכים....

רמת ההשכלה וההכנסה בהודו וטורקיה שונות לגמרי מרמות ההכנסה וההשכלה בקטאר ודובאי למשל, והמשוואה מאוד פשוטה:

ככל שרמת ההשכלה וההכנסה גבוהה יותר,כך הפתיחות למערב גבוהה יותר,וכך גם הסלידה מהטרור והגינוי הפלסטינאי.

ויצא לי לשבת גם עם מוסלמים מהודו,הרבה מוסלמים מהודו, אלה מבינם שקיבלו חינוך מערבי דיברו בדיוק כמו אלה שישבו איתי בפאב,אלה שהתחנכו בהודו גם היו באותה רוח כללית,אבל טיפה יותר מתונים.

פורסם

אני יכול להעיד על עצמי,שעד לפני שהגעתי להונג קונג אני "האמנתי" כמו הרבה ישראלים ש"ערבי טוב זה ערבי יושן....בשק", בייחוד לאחר שהייתי לוחם בצבא וראיתי את כל החרא מול העיניים וחברים נהרגים,ודווקא המעבר הזה להונג קונג, והמפגשים האלה עם אנשים מהסוג הנ"ל,ייצרו לי את התחושה שוואלה,לא כולם חראות,יש כאלה גם בצד שלהם שמבינים אותנו טוב מאוד ותומכים בנו.

מי יודע, אולי תכיר גם את אחותו. אולי תתאהבו, תתחתנו ותולידו ילדים שגם להם תהיה אמא ערבייה, כמו לפרס...

איש, זה שאנחנו תקועים פה (כלומר אנחנו, אתה לא) עם הסיכסוכים המקומיים העדתיים/לאומיים שלנו לא אומר שהעולם לא זז קדימה וכולם מתערבבים בכולם. בחתונה של אח של אשתי בכפר קטן באיטליה הוא (אנגלי ממוצא נורווגי, סקוטי, הודי ואיטלקי) התחתן עם איטלקיה מקומית (קתולית), כאשר בחתונה נכחו גם אני (יהודי מישראל ממוצא פולני-רוסי), השושבין שלו (סקוטי) וחברתו של השושבין (סינית עם הורים מהונג קונג). ההורים של הסינית, דרך אגב, לא ידעו על הקשר. הם לא רצו שהיא תתחתן עם מישהו שאיננו סיני, למרות שהם גרים בגלזגו (נשמע מוכר, לא?!) החברה הטובה של אשתי (מוסלמית מבוסניה) לא יכלה להגיע. חבל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

FALOU,

יש לי 2 דברים להגיד לך:

1.אל תגיד למישהי שמהונג קונג שהיא סינית,זה יעליב אותה (עניין של מעמדות).

2.מפליא אותי שההורים של ההונג קונגית רצו שהיא תיהיה עם מקומי,לרוב,לפחות פה בהונג קונג,יש להונג קונגיות שאיפה להיות עם מערביים,כי מבחינתם המערב=כסף.

ודבר שלישי ואחרון,

לא נראה לי שאני אכיר ערבייה, כבר יש לי חברה שהכרתי פה,והאמת שממש טוב לי איתה........תבוא לחתונה שלי בתור נציג האתר ?........ :)

פורסם

אם תזמין אני בטוח אבוא (מינימום נשלח צ'ק על חשבון האתר...).

לגבי הסינית, מהונג קונג אלו ההורים שלה. היא נולדה בגלזגו, כך שמקומי לגביה הוא סקוטי.

מאז הם התחתנו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עידן

תמיד נעים לשמוע דברים כאלו כשזה בא מהמקום הכי בלתי צפוי, אני למשל פגשתי אנשים "משלנו" שחושבים שאין לנו זכות קיום.

אבל יש לזכור, שמה שהחבר הסעודי השמיע לא משקף שינוי כיוון ו/או "הכאה על חטא", כמו אצלנו גם אצלם יש החושבים פתוח, ויש החושבים צר.

יש המשמיעים מה שנח, מתאים וכדאי להיות מושמע באותו רגע נתון, האמן לי הוא לא היה משמיע את הדברים הללו לו ישבתם בבית קפה בדובאי, ואני לא לגמרי בטוחה שהדוד הסעודי הייה כל כך פרו-יהוד עם "סחבק צרפתי" עוכר ישראל שמעביר איתו ערב של בירה.

אירית

פורסם
FALOU,

כמו שאומרים בענף שאני עוסק בו:

מזל.

אני כבר כמה ושמה שירשורים מתעניין : במה אתה עוסק ?

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

הבעיה העיקרית שלנו כאן (וגם אתה מעיד על עצמך שסבלת ממנה) היא שאנחנו משוכנעים ש"כל הערבים אותו הדבר".

אז זהו, שהם לא.

וגם לא כל היהודים.

ובכלל, הכללות מלמדות משהו רק על זה שמכליל.

פורסם
עידן

תמיד נעים לשמוע דברים כאלו כשזה בא מהמקום הכי בלתי צפוי, אני למשל פגשתי אנשים "משלנו" שחושבים שאין לנו זכות קיום.

אבל יש לזכור, שמה שהחבר הסעודי השמיע לא משקף שינוי כיוון ו/או "הכאה על חטא", כמו אצלנו גם אצלם יש החושבים פתוח, ויש החושבים צר.

יש המשמיעים מה שנח, מתאים וכדאי להיות מושמע באותו רגע נתון, האמן לי הוא לא היה משמיע את הדברים הללו לו ישבתם בבית קפה בדובאי, ואני לא לגמרי בטוחה שהדוד הסעודי הייה כל כך פרו-יהוד עם "סחבק צרפתי" עוכר ישראל שמעביר איתו ערב של בירה.

אירית

100% true

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

יש המשמיעים מה שנח, מתאים וכדאי להיות מושמע באותו רגע נתון, האמן לי הוא לא היה משמיע את הדברים הללו לו ישבתם בבית קפה בדובאי,

אני אפתיע אותך ואומר לך שגם בדובאי התקבלנו יפה,ואני לא מתכוון פה בהונג קונג ע"י אנשים מדובאי,אלא בדובאי עצמה ע"י מקומיים.

לא סתם כתבתי את אותה משוואה שציינתי,היא דיי אמינה מתוך יחסית די הרבה מוסלמים שיצא לי להתחכח איתם במהלך עבודתי, וככל שהם אמידים ומשכילים יותר,כך הם יותר סולדים מהטרור ומבינים את ההסתה שעושים לקוראן,וכן הם מעוניינים "להפתח" אל הישראלים.

כמה להפתח ?

עוד סיפור מעניין:

לפני כ-11 חודשים היתה משלחת של כ-50 ישראלית בדובאי (אז זה היה סוד גדול,היום כבר לא ממש),במהלך כל התדריכים שהיו לנו טרם יציאת המשלחת נאמר לנו מפורשות לא לדבר שם עברית,לא ללבוש בטעות חולצה עם הדפס בעברית או שיכול לקשר לישראל,ולהזהר מפליטות פה סטייל "יאללה משה,קפוץ לבריכה!!!".

את כל אלה אמרו לנו,אבל זה לא היה מסיבות בטחוניות.

הסיבה היתה הרבה יותר פשוטה:

הדובאים,שהיו בעצם המארחים שלנו (וקיבלו אותנו מדהים) ביקשו את כל אלה רק מהסיבה שהם לא רצו שנמשוך יותר מדי תשומת לב,כי הם פחדו מאיך העולם הערבי הלוחמני (קרי מדינות כמו איראן,סוריה וכדו') ייסתכלו עליהם בתור מדינה מוסלמית שלא מקיימת כל קשרים עם ישראל,איך הם מקבלים בזרועות פתוחות את הישראלים.

אני יכול לומר לך,שאף אחד לא הרגיש חוסר ביטחון לרגע,התקשורת המקומית בהתחלה היססה,אבל לאחר מספר גישושים הם באו ודיברו עם הישראלים,והמקומיים גילו התעניינות בישראל.

אז זה כבר לא היה במגרש שלנו,זה היה במגרש שלהם.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...