Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

נושא בע"ח ובמיוחד כלבים, מאוד רגיש אצלי. ז"א, שאני מאלו שמאמינים שלרוצח חיה צריך להתייחס כמו לרוצח אדם, אז סליחה מראש, אם אני אשמע קיצוני מדי.

יוצא לי, כמול כולנו, לראות כלבי נחייה ברחוב וכל פעם כואב לי הלב ואני לא מפסיק לחשוב על זה כמה דקות.

אני חושב על זה שכלב נחיה כל היום קשור לבעליו, הכלב לא יכול לשחק עם חברים והכי עצוב זה שאם כלב אכזרי מתנפל עליו, אין ממי לבקש עזרה או בקיצור חיי עבדות מובטחים.

בנוסף להכל, אני חושב שכל ההכשרה של הכלבים האלו היא התעללות אחת גדולה וזה עוד יותר מעצבן אותי.

אני מכיר את המשפט שבטבע החזק שורד וכאן זה גם הכלל. הבן אדם הוא החזק ולכן הוא ינצל את בעלי החיים, כדי להקל עליו את החיים.

אני יודע שבשביל נכים לקבל כלב נחייה זו איכות חיים אחרת והרבה יותר טובה, אבל מה עם הכלב? הרי לו זה בדיוק ההפך.

לברדורים אמורים להיות כלבים שמחים ומה אם אני אגיד לך שכשאני מסתכל על פרצופו של כלב הנחייה אני רואה רק עצב? אולי אני מדמיין, אבל עדיין אני רואה את זה כל פעם.

אשמח לשמוע דעות, זה באמת מעניין אותי.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

העובדה שמדובר בכלב נחייה לא אומר שמתעללים בו ושלא משחקים עימו או שלא מעניקים לו אהבה וטיפול הולם. אתה הרי לא באמת חושב שעבור בעליו מדובר בנטו כלי ותו לא, מה גם שעבור בעליו מדובר ב"בן משפחה" וכיו"ב כמו שלמרבית בעלי חיות המחמד ואף יתכן שבגלל חשיבותו הרבה הכלב מקבל טיפול ואוכל טובים יותר משמרבית הכלבים מקבלים.

פורסם

אני חושב שאתה צריך להיות נכה בעצמך - בשביל להבין נכים אחרים.

ככה יש סיכוי שתקבל לידך כלב נכייה ותוכל לשחק איתו כל היום ולהיות מאושר!

מצטער שהדעה שלי קצת קיצונית, אני פשוט מעריך חיי אדם יותר מאשר אני מעריך חיי בעלי חיים.

לילה טוב,

עמרי.

פורסם

את האמת אני דיי מסכים עם פותח השירשור, אפילו שאני רואה שרוכבים על סוסים זה מעיק עלי, שלא נדבר על אלו שרתומים לעגלה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני אגיד לך את דעתי בתור בנאדם שב-90% מהמצבים אני מעדיף כלב חבר על חבר כלב:

אני מאוד אוהב כלבים,ולראייה מגיל 4 ועד היום (מעל 20 שנה),לא היה לי בבית מצב של פחות מכלב אחד,היו לי סיטואציות של כלב וחתול,כלב+כלבה+חתול,8 כלבים בבית (2 בוגרים ועוד 6 גורים) וכדומה........

כמו שאתה מבין אני מניח,אני ממש אוהב כלבים,ואני יודע שגם כאשר ארצה להתחתן בעתיד,אחזקת כלב בבית תיהיה תנאי מבחינתי (לא פחות ולא יותר),ואין סיכוי שבעולם שיוולד לי ילד ולא יהיה כלב בבית (אין לך מושג כמה כלב נותן ביטחון ותחושת אחריות לילדים קטנים).

למה אני מספר לך כמה אני אוהב כלבים וכמה אני קשור לכלבים ?

כי בתור אחד שהיתה לאמא שלי חברה עיוורת,אני יודע להעריך את הקשר המדהים והמיוחד בינה לבין הכלב שלה.......

ראשית,הכלבי נחייה עוברים קורס מיוחד,לרוב הקורס הזה מתקיים בחו"ל,בסטנדרטים יחסית די גבוהים של פנסיון.

הכלבים לא עוברים שום התעללות,מתוך הנחה שהכלב חייב להיות "נקי" מכל בעייה פסיכולוגית,לכן מתייחסים אליהם ממש יפה במהלך האילוף.

שנית,אני יכול לומר לך שעיוורים ממש לא רואים את הכלב נחייה בתור כלי,הם רואים אותו בתור הרבה מעבר לקרוב משפחה, מבחינתם הכלב הוא חלק מהם,ולא סתם חלק מהם,הוא אחד האיברים הכי חשובים בגוף שלהם-העיניים.

לסיום אומר לך,שהכלבי נחייה לא משמשים בתפקידם למשך כל ימי חייהם,אלא בדר"כ הם לפרקי זמן יחסית קצרים של עד שנתיים, ולאחר מכן הם נמסרים לאימוץ ע"י העמותה לכלבי נחייה,למשפחות אוהבות.

במקרה של חברה של אמא שלי,היא החזיקה את הכלב שלה במשך 9 שנים,למרות שרצו להחליף לה אותו כמה פעמים לכלב צעיר, אבל היא סירבה בתוקף מכיוון שהיתה מאוד קשורה לכלב,בסופו של דבר היא הסכימה לקבל כלב חדש רק בתנאי אחד:

שהכלב הקודם שלה,ייאומץ ע"י משפחתי :)

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אני חושב שאתה צריך להיות נכה בעצמך - בשביל להבין נכים אחרים.

מצטער שהדעה שלי קצת קיצונית, אני פשוט מעריך חיי אדם יותר מאשר אני מעריך חיי בעלי חיים.

לילה טוב,

עמרי.

אתה בן אדם שאני לא מסכים עם דעתו אבל לא מצאתי מילים ענייניות להביע זאת [עריכת ניהול]

פורסם

עומרי,

עם כל הכבוד לכמה אתה מעריך חיי אדם או כלב, יש גם צורה להתבטא,ואם הייתי אחד המנהלים,לא רק שהייתי מצנזר אותך,גם הייתי מעיף אותך לקיבינימט מהפורום,כתבת תגובה שהיא התת של התת רמה.

לפותח השרשור,מבין לליבך,אבל לא היית צריך לרדת לרמה של עומרי.

פורסם

כמו שאתה מבין אני מניח,אני ממש אוהב כלבים,ואני יודע שגם כאשר ארצה להתחתן בעתיד,אחזקת כלב בבית תיהיה תנאי מבחינתי (לא פחות ולא יותר),ואין סיכוי שבעולם שיוולד לי ילד ולא יהיה כלב בבית (אין לך מושג כמה כלב נותן ביטחון ותחושת אחריות לילדים קטנים). דווקא כן יש לי מושג, אני הייתי אחד מאותם הילדים:-)

ראשית,הכלבי נחייה עוברים קורס מיוחד,לרוב הקורס הזה מתקיים בחו"ל,בסטנדרטים יחסית די גבוהים של פנסיון.

הכלבים לא עוברים שום התעללות,מתוך הנחה שהכלב חייב להיות "נקי" מכל בעייה פסיכולוגית,לכן מתייחסים אליהם ממש יפה במהלך האילוף. אם אני עוקב אחרי הפורום אז אתה לא גר בארץ נכון? לפני לא הרבה זמן שידרו בערוץ שמונה סדרה תעודית על אילוף כלבי נחייה - המראות שהיו שם רחוקים כמעט שנות אור ממה שאתה מתאר.

שנית,אני יכול לומר לך שעיוורים ממש לא רואים את הכלב נחייה בתור כלי,הם רואים אותו בתור הרבה מעבר לקרוב משפחה, מבחינתם הכלב הוא חלק מהם,ולא סתם חלק מהם,הוא אחד האיברים הכי חשובים בגוף שלהם-העיניים. לא אמרתי שעיוורים רואים את כלב הנחייה בתור כלי, חס וחלילה. עיוורים הם גם בני אדם, אבל עדיין הם לא יכולים לשחק עם הכלב או לצאת איתו החוצה ולרוץ איתו, נכון? חוץ מזה, שמאלפים את הכלב לכך שלא יעניין אותו שום דבר חוץ מבעליו, כולם פשוט לא קיימים בשבילו וזה הכי מעציב אותי.

לסיום אומר לך,שהכלבי נחייה לא משמשים בתפקידם למשך כל ימי חייהם,אלא בדר"כ הם לפרקי זמן יחסית קצרים של עד שנתיים, ולאחר מכן הם נמסרים לאימוץ ע"י העמותה לכלבי נחייה,למשפחות אוהבות.

אני לא זוכר במדוייק, אבל אני די בטוח שלא מדובר פה בפרק זמן של שנתיים. הרי רק בגיל שנה הם עוברים סדנת אילוף ארוכה ויקרה, לא יכול להיות שזה מיועד לכזה פרק זמן קצר.

דרך אגב, כבר ראיתי כלבה בת שמונה שעברה קרוס אילוף מחפשת בית חיים, משמע : נזרקה מביתה לטובת כלב צעיר.

במקרה של חברה של אמא שלי,היא החזיקה את הכלב שלה במשך 9 שנים,למרות שרצו להחליף לה אותו כמה פעמים לכלב צעיר, אבל היא סירבה בתוקף מכיוון שהיתה מאוד קשורה לכלב,בסופו של דבר היא הסכימה לקבל כלב חדש רק בתנאי אחד:

שהכלב הקודם שלה,ייאומץ ע"י משפחתי :)קודם כל, כל הכבוד, אבל אתה מסכים איתי שלא כולם כמוה? חוץ מזה, עם כל הרצון הטוב, למצוא בית לכלבה בת 9 כמעט ובלתי אפשרי ולצערי, אתה לא יכול להגיד לי שאני לא צודק. מה עוד שכלבה שחיה איתי תשע שנים גם תמות איתי, לא משנה מה יקרה, היא לא תצטרך למצוא את עצמה מחפשת בית אחר

.....

פורסם

מה שכתבתי אודות הקורס אילוף של הכלבי נחייה נאמר מתוך מה שיצא לי לדבר עם מישהי שהיתה המלווה של אותה עיוורת בחו"ל (הן יצאו לחו"ל כדי להתרשם מקרוב מהקורס אילוף).

זה לא נכון ששום דבר לא מעניין את כלבי הנחייה פרט לבעלים שלהם,דווקא בגלל הקורס שהם עוברים הם עוד יותר מפנימים את חשיבות האדם והם מאוד חמים (מבחינת חברותיים).

הכלבים יכולים להתחיל את האילוף שלהם כבר מגיל חצי שנה,והם מתפקדים ככלבי נחייה לפרק זמן קצר מהסיבה הפשוטה שהכלב נשחק מזה עם הזמן.

זה בדיוק כמו שכלבים שמשמשים להרחת סמים\חומרי נפץ עובדים במשמרות של רבע שעה בקירוב, מעבר לזה הם לא יעילים (כל רבה שעה הכלב חייב הפסקת עבודה כדי להתרענן,אחרת חוש הריח שלו נפגע ומקשה עליו באיתור הריחות אותם אולף לרחרח).

זה נכון שיש כאלה שמוסרים כלבי נחייה בוגרים למסירה,שוב,לרוב זה נובע מכך שבעל הכלב מאוד נקשר לכלב,ומעדיף להשאירו במקום לקבל כלב צעיר יותר,אבל מה לעשות,גם לזה יש גבול,ובשלב מסויים אין ברירה אלא להחליף את הכלב באחד צעיר יותר.

פורסם
מה שכתבתי אודות הקורס אילוף של הכלבי נחייה נאמר מתוך מה שיצא לי לדבר עם מישהי שהיתה המלווה של אותה עיוורת בחו"ל (הן יצאו לחו"ל כדי להתרשם מקרוב מהקורס אילוף).

זה לא נכון ששום דבר לא מעניין את כלבי הנחייה פרט לבעלים שלהם,דווקא בגלל הקורס שהם עוברים הם עוד יותר מפנימים את חשיבות האדם והם מאוד חמים (מבחינת חברותיים).

לא הבנת אותי.

כלבי הנחייה לומדים להתרכז רק בבעלים כאשר הם מלווים אותו. לדוגמא בעמידה ברמזור, שום דבר לא יזיז לכלב, שום רעש, הוא צריך לדעת מתי אפשר לעבור ורק בזה הוא מתרכז.

ברור שאם תיגש לכלב הוא יהיה חברותי איתך, אחרי הכלב זה כלב ועוד לברדור :)

הכלבים יכולים להתחיל את האילוף שלהם כבר מגיל חצי שנה,והם מתפקדים ככלבי נחייה לפרק זמן קצר מהסיבה הפשוטה שהכלב נשחק מזה עם הזמן.

תראה, יכול להיות שאתה צודק, אבל בדבר אחד אני בטוח: כאשר מציעים לך לגדל גור ולשמש לו אומנה עד שהוא יהיה בוגר לקורס, נותנים לך שנה איתו.

זה בדיוק כמו שכלבים שמשמשים להרחת סמים\חומרי נפץ עובדים במשמרות של רבע שעה בקירוב, מעבר לזה הם לא יעילים (כל רבה שעה הכלב חייב הפסקת עבודה כדי להתרענן,אחרת חוש הריח שלו נפגע ומקשה עליו באיתור הריחות אותם אולף לרחרח).

לפי ההגיון הבריא זה לא הגיוני, אתה בעצם טוען שעוקץ עושים משמרות של רבע שעה - רבע שעה :) בכל אופן, הכלבים אכן צריכים זמן לנוח, אבל לא כל רבע שעה.

זה נכון שיש כאלה שמוסרים כלבי נחייה בוגרים למסירה,שוב,לרוב זה נובע מכך שבעל הכלב מאוד נקשר לכלב,ומעדיף להשאירו במקום לקבל כלב צעיר יותר,אבל מה לעשות,גם לזה יש גבול,ובשלב מסויים אין ברירה אלא להחליף את הכלב באחד צעיר יותר.לעולם, אבל לעולם אני לא אסכים עם המשפט הזה.

תראה,

אני לא בא לשנות סדרי עולם.

אניי פשוט חושב על זה שכלב נבחר להיות כלב נחייה/כלב משטרה/כלב עוקץ בלי שום רצון שלו. ז"א, באותה מידה שהוא נבחר, כך הוא גם יכל לגדול במשפחה עם בית פרטי וחצר וילדים קטנים ובקיצור...חיים אחרים.

דבר נוסף שמרגיז אותי הוא נושא "ההחלפה". כלבים לא משמשים בתפקיד שלהם כל החיים ולאחר שהם סיימו ונתנו את השנים הטובות של חייהם הם נזרקים לאשפתות.

הרי תחשוב רגע הגיוני, לכלב עוקץ יש בדרך כלל קדנציה של חמש שנים, אשר לאחריה הוא בדר"כ הולך הביתה עם הלוחם שהיה איתו. איזה כלב הוא יהיה? הרי כל מה שלימדו אותו זה לתקוף, כלב משפחה הוא לא יהיה.

פורסם

יש נושאים יותר בוערים ומקוממים מהשטות שאתה מעלה, סליחה על הבוטות.

כלבי הנחייה שאני מכיר מטופלים יפה, עם הרבה חום ואהבה מצד הבעלים שלהם.

העולם שלנו דפוק ויש אנשים שונים שמתעללים בחיות, אבל אם תטפל קודם

באלה שמתעללים בבני אדם, אני מבטיח לך שהתעללות בעלי החיים תיעלם מן העולם.

יש לי דוגמה טרייה בראש כרגע, אבל עזוב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני מאוד אוהב כלבים. אמנם יש לי רק 2, ואחד מהם אני לא סובל[סיפור מסובך], אבל אחד מהם אני אוהב כמו אח. יותר מאח. הוא החבר ההכי טוב שלי[ויש לי מספיק חברים אנושיים]. אבל אתה יודע על מי אני באמת מרחם? על הכלבים של עוד 2 מיליון שנה, שהם למדו לקרוא ולגלוש באינטרנט, והם רואים את ההודעה הזאת, וקולטים איזה יצור אתה שמרחם על כלבי נחיה, שחושב שעדיף שהם היו משוחררים בטבע או משהו[אמ, למרות שכלבים הם חיה מבויתת].

בברכת יום טוב, רועי. תמיד מוכן ושמח לעזור, בכל נושא.

• תוכן חדש...