Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי אפשרות לקנות רכב שנת 86 שאני מאוד רוצה, לרכב אין טסט משנת 2003 (הרישיונות לא הוקפאו ויש לשלם בערך 5000 ש"ח אגרת טסטים).

לאחר הרבה חיפושים בפורום הגעתי לשרשור כמו זה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=162113&highlight=%D7%94%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%AA+%D7%91%D7%A2%D7%9C%D7%95%D7%AA+%D7%98%D7%A1%D7%98

שבו נטען שקיימת פרוצדורה להעברת בעלות לרכב ללא טסט שהוא לא אספנות.

הרכב שאני מעוניין בו לא כשיר כרגע לטסט, הוא עומד 8-9 חודשים בלי שום דבר מתחת למכסה מנוע.

הכיוון מחשבה שלי הוא:

1. להעביר בעלות.

2. לגרור את האוטו למקום שאוכל לתקן אותו ולהכין אותו לטסט.

3. לשלם את האגרה להעביר את האוטו טסט ושלום על ישראל.

איך אני מבצע את תהליך העברת הבעלות בלי להוציא קודם כסף על אגרות, הכנה לטסט והעברת האוטו טסט?

ואיזה הפתעות מצפות לי בדרך?

בתודה,

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רכב שהוא לא רכב אספנות לא ניתן לא ניתן להעביר בעלות ללא טסט

צריך לעשות טסט ללכת למשרד הרישוי לעדכן את הטסט אם לא לוקח בערך חודש עד שזה מתעדכן

בנוסף רכב מעל שנה בלי טסט חייב בדיקת מעבדה

כל מה שנכתב כאן לא נוגע ברכב אספנות

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם
שלום לכולם,

יש לי אפשרות לקנות רכב שנת 86 שאני מאוד רוצה, לרכב אין טסט משנת 2003 (הרישיונות לא הוקפאו ויש לשלם בערך 5000 ש"ח אגרת טסטים).

לאחר הרבה חיפושים בפורום הגעתי לשרשור כמו זה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=162113&highlight=%D7%94%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%AA+%D7%91%D7%A2%D7%9C%D7%95%D7%AA+%D7%98%D7%A1%D7%98

הרכב שאני מעוניין בו לא כשיר כרגע לטסט, הוא עומד 8-9 חודשים בלי שום דבר מתחת למכסה מנוע.

הכיוון מחשבה שלי הוא:

1. להעביר בעלות.

איך אני מבצע את תהליך העברת הבעלות בלי להוציא קודם כסף על אגרות, הכנה לטסט והעברת האוטו טסט?

בתודה,

תעשה איתו זיכרון דברים עד לטסט,(בתנאי שהוא יסכים)

תעשה לה טסט, אחרי הטסט סע למשרד הרישוי עם הרישיון החדש, ותבקש שהיפתחו לך את החסימה. וזהו.

גיא

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם
רכב שהוא לא רכב אספנות לא ניתן לא ניתן להעביר בעלות ללא טסט

צריך לעשות טסט ללכת למשרד הרישוי לעדכן את הטסט אם לא לוקח בערך חודש עד שזה מתעדכן

בנוסף רכב מעל שנה בלי טסט חייב בדיקת מעבדה

כל מה שנכתב כאן לא נוגע ברכב אספנות

מה זאת אומרת בדיקת מעבדה?

מה זה?

איפה עושים את זה?

מה בדיוק בודקים שם?

מה רמת הבדיקה שם?

לפני הטסט או אחרי?

פורסם

ארז בוקר טוב, שנה טובה, גמח"ט, שבת שלום ושות'...

כמו שאמר אריה לפני, העברת בעלות בלא טסט ניתן לבצע רק ברכב אספנות (ז"א למעלה מ30 שנה, כאשר ברישיון רכב שלו רשום כ"רכב אספנות") - מה שהופך את הנושא ללא רלוונטי במקרה של מכונית מודל 86'.

עצתי לך, באם הרכב שווה מבחינתך את ההשקעה - לשלם את האגרות, להעביר טסט (הרכב בן 21, ולכן אם למעלה משנתיים הוא ללא רישוי תידרש למעבדה/מכון התקנים - מה שאומר סכום נוסף בסדר המתקרב לאלפייה נוספת, לפני תיקונים...לזה תיאלץ להוסיף תשלום אג' טסט, ביטוח חובה, רצוי גם צד ג', אישור מוסך, כיוון פרונט וכו'...."בעדינות" - יתווסף לסיפור 4000 ש"ח נוספים). או אז, תוכל להעביר את הרכב טסט, ולנהוג בו עד שתחפוץ להפקיד ניירות.

זיכרון דברים/הסכם מכר/וכו' - כוחם יפה בעירבון מוגבל: מדובר בתק' זמן ממושכת של 8 שנים, ועד אז: שגם הבעלים הנוכחי יהיה בריא... :-)

פורסם
שלום לכולם,

הכיוון מחשבה שלי הוא:

1. להעביר בעלות.

בתודה,

קרא את הקישור המצורף.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=166765&highlight=%D7%94%D7%A2%

"ברוכים הבאים לעולם הטילונים"

אלבום צילומים - http://public.fotki.com/ufd41/

אתר הטילונים הקלאסיים I.C.M וכל השאר - http://icmisrael.com/

פייסבוק - http://www.facebook.com/groups/icmisrael/

פורסם

תודה רבה לכם על התשובות, אני חושב שאני ארד מהעניין :-(.

ולכן אני אספר הכל כדי להיות שלם עם עצמי סופית.

הרכב המדובר הוא סובארו XT טורבו לבנה כמצורף בתמונה.

חיצונית הרכב מושלם בלי מכה אחת והיא בהחלט יפיפיה אמיתית, משהו שבהחלט שווה לשמור לדורות הבאים.

לי יש אחת כזאת שחורה, במצב פנימי טוב ומצב חיצונית סביר, והחשמל ברכב הרוס (הרסו אותו, חתכו מחברים, חוטים גלויים, מעקפים) הרכב שלי כבר חודש אצל חבר חשמלאי תותח שנושם סובארו כל היום ובעזרת צמת חשמל שהשגתי אני מקווה לסגור את הפינה הזאת סוף סוף.

אני כרגע עובד עד תחילת הלימודים באוקטובר ואני אצבור סכום כסף יפה של בערך 12 אלף, חשבתי להשקיע אותו על בולמים לרכב שלי והעברת הרכב צביעה, טיפול קל בחלודה לא רצינית ופחחות קלה ולהביא אותה שתראה כמו בתמונה השניה (2 חצאיות, תוספת קטנה מאחורה ומקדימה, ספויילר יכול לבוא יותר מאוחר).

הבעיה היא שאני לא יכול לראות את ה XT הלבנה הולכת לחלקים אני לא מוכן להשלים עם זה (כן, אני קצת שרוט) והשקעה מידית עליה זה חוץ ממחיר קניה נמוך תכלול 5000 ש"ח אגרות, הרכבת המנוע וכל מה שמסביב, קשה לי להאמן שזה יצא פחות מ 7000 ש"ח בסופו של דבר, אין לי מושג מה קורה מתחת לאוטו (חלודה?) למרות שהוא נראה מושלם להפליא, בפנים הוא יחסית שלם למצב ה XT בארץ, וחוץ מזה הבן אדם שמחזיק ברכב טוען שהוא השקיע המון על חלקים לרכב והרבה חלקים הם חדשים (אבל צריך כנראה קלטצ' חדש).

הבן אדם שמחזיק ברכב הוא לא הבעלים הרשום שלה אלה חבר שלו מאחד הכפרים בארץ (אותו סיפור בדיוק כמו שהיה עם ה XT שלי רק שהפעם אני לא מכיר את הבעלים הרשום ואין לי מושג מול מי יש לי עסק).

אני יודע שאני אוכל להשיג את כל החלקים מהרגע להרגע ולא אתקע באמצע.

אני יכול לקנות אותה לחלקים אבל במקום לפרק אותה לשמור אותה עד ל 2016 ולקוות שאז אני יוכל למצוא את הבעלים ולעשות איתו העברת בעלות, אבל מכוון שאני גר בעיר ולא מושב ואין לי מקום לשמור אותה אני אהיה בבעיה ("אבא, אתה יכול לא להחנות יותר בחניה שלנו עד 2016" לא כל כך יעבוד :-)).

איך יוצאים מזה?

עריכה: ראיתי כבר קודם את הקישור בהודעה שמעלי, אני בכל מקרה יום ראשון על הבוקר אלך למשרד הרישוי לדבר איתם פנים מול פנים.

IMGP0276a.jpg

wa6784a.jpg

IMGP0289b.jpg

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

יש לי הצעה אחרת : קנה את הלבנה כפי שהיא ללא טסט לצורך חלקים, אל תפרק אותה (מנסיון, אחר כך חצי מהחלקים נעלמים) אלא שמור אותה כפי שהיא ונסה למצוא חבר במושב/מחסן להשכרה בעלות צנועה (תבדוק עם החבר'ה בפורום אספנות אולי תעשו שותפות). כשתצטרך חלקים תמיד יהיה לך מאיפה לפרק.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אל תגע באוטו!

עם כל הצער עליו: אין לך כסף מיותר. אתה לא יודע, של מי הוא בכלל- מה שאומר, שקודם כל, ולפני הכל- אתה צריך לתפוס את הבן-אדם עצמו, ולוודא, שהוא בכלל מסכים ויודע מכל העניין. בלי זה- אין לך בכלל מה להתקרב אפילו למשרד הרישוי- אף אחד אפילו לא מוכן יהיה לדבר איתך, ללא בעלים הרשמי של האוטו (ואני חוזר ומדגיש- ללא איש עצמו, לא בטוח שידברו איתך אפילו עם ייפוי כח ות.זהות שלו ביד!) אתה לא בדיוק יודע, מה מצב האוטו מבחינת הפחחות. ואחרון חביב- יש לך אוטו זהה, שאתה אוהב, ואם תזרוק עכשיו כסף על זה- תקפח אותו, וחבל!

מה שכן- אני בהחלט מבין אותך, וגם לי חבל לראות, ואני לא מבין, איך כזה אוטו נדיר מגיע למצב כזה?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

איך הוא הגיע למצב הזה?

אי שם בשנת 2003 פורסמה בלוח פוקוס XT לבנה למכירה, אני זוכר את המודעה, זאת אותה אחת.

אותו בחור שמחזיק בה עכשיו לא עשה לה טסט אבל גם לא העמיד את האוטו.

הוא הנמיך אותה יותר מידי, כמה מדבקות מטופשות, שפשפוף קל בחצאית הקדמית ובתחילת שנת 2007 אחרי שהתעלם מאיזה רעש הלך לו המנוע.

הוא העמיד אותה אצל בן אדם שהוא סמך עליו שיתקן לו את האוטו ומאז האוטו שם.

שוב, הבעלים החוקיים של הרכב הוא חבר של אותו אדם שמחזיק בה עכשיו והם בקשר, לא צריכה להיות בעיה של שיתוף פעולה.

חוץ מזה שמסקרן אותי לדעת מה התשובה של משרד הרישוי בנושא, ואני בטוח שיש עוד אנשים בפורום שישמחו לשמוע את התשובה.

זה נכון שאני לא מכיר את האוטו הזה ספציפית, ואני גם לא שמאי או בוחן רכב אבל בניגוד לכמעט כל האנשים בארץ אני הלכתי וממש מיפיתי את כל הרכבים האלה בארץ, אני מאמין שאני יודע על 90% לפחות מאלה שעוד נשארו, יצא לי לדבר עם המון בעלי XT בעבר ובהווה (מהדור שהן עוד שמשו לרכבי מילוט...:-)) ושמעתי את כל הסיפורים.

פירקתי והרכבתי (לא לבד כמובן) כבר שלושה XT, נהגתי על 6 כאלה כולל 4X4 אחת, אין כמעט משהו שאני לא יודע על הרכב הזה, את כל המחלות האפשריות, כל הקומבינות, ואיפה מטפלים בהן.

ובגלל זה כואב לי, כי אני יודע שהאוטו הזה פשוט שמור בצורה בלתי רגילה, מספיק לי רק לראות שהדש בורד שלו לא מפוצץ כדי להבין שיש לי עסק עם אוטו שמור (חוץ מהרכב שלי ועוד אולי 3 XT אחרות אין לאף אחת דש לא מפוצץ), גם הבודי נמצא במצב מדהים שנתקלתי רק ב XT שמורות שפשוט לא עברו תאונות בעלי משמעות.

במבט על תא המנוע ובית הגלגלים לא מצאתי זכר לסדקים מתאונה, יש ממש קצת חלודה בכנפיים וזה לא אומר כלום.

עוד שיקול לקנייה היא הסיבה שיש לי המון חלקים לרכב הזה, חוץ מפגוש קידמי, קלטש', משאבות, פנסים וצמות חשמל אני יכול לבנות עוד XT אם היתה לי שילדה.

אני יודע שההוצאה הכספית תהיה גדולה וכרגע אני לא אשפוך את כל הכסף שלי כדי לגלות אם אני צודק.

החישוב הוא כזה: 4000 מחיר קניה (אני מקבל את האוטו עם כל החלקים: מנוע מפורק, ראשים משופצים, הגיר כבר במקום, הכל רק צריך להרכיב), 5000 אגרות, 7000-4000 ש"ח על תיקונים והכשרה לטסט.

זה יצא בערך 13-16 אלף ש"ח לפני הפתעות וביטוח.

במכה אחת זה נראה קצת בעיה וגם סיכון, במיוחד אם רק אחרי כל ההשקעה והטסט אני צריך להעביר בעלות.

אם היתה לי האפשרות להעביר את האוטו על שמי הייתי יכול למרוח את כל התהליך הזה על גבי שנה וכך לא להסתבך כספית.

בגלל זה מחר אני אהיה על הבוקר במשרד הרישוי ואני אחזור לעדכן.

ארז

פורסם

מתוך סקרנות, האם האוטו הזה חולק מכלולים עם הסובארו DL של אותה תקופה ?

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

היו כאלה שהחליפו למנוע 1800 בלי טורבו

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

תשמע, שיהיה לך בהצלחה- אותי אישית מאד יישמח, אם האוטו כזה ייגיע לידיים אוהבות, במקום "העכביש"!:-D

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אופיר, לרכב יש המון במשותף עם ה DL אך גם המון "שידרוגים" הפכו הרבה מהחלקים ללא תואמים ונדירים בשביל ה XT.

מנוע:

ל XT מנוע 1800 בעל 8 שסתומים שדומה למנוע הלאונה הרגיל, אך מכוון שמנוע ה XT נועד לעבוד עם טורבו יחס הדחיסה שלו נמוך יותר (1:7.7 במקום יותר גבוה) ולכן אין אפשרות להשתמש במנוע הלאונה הרגיל אלה אם רוצים שלא יהיה טורבו.

גיר:

הגיר של ה XT שונה מהלאונה, הוא מחוזק יותר כך שיוכל לעמוד בכח הנוסף שהטורבו מספק, יש האומרים שהגיר של הלגאסי מאוד דומה לו ויכל להתאים במידה וה"האוזינג" היה מתאים (אין לי מושג לא מתכוון לנסות).

מאוד נדיר למצוא גיר לרכב אבל אפשרי, ואני לא מעיז דבר על ה 4X4.

מרכב:

ה XT והלאונה באותן מימדים, אם אני לא טועה גם השילדה דומה כך שה XT היא בעצם לאונה בתחפושת רק עם אוירודינמיקה מעולה והתנהגות טיפה יותר טובה.

הגלגלים והג'אנטים הם בדיוק אותו דבר כמו בלאונה מבחינת מידות.

בלאונה הגלגל רזרבי נמצא מתחת למכסה מנוע, ב XT יש שם טורבו אז הוא נמצא בבגז' ותופס קצת מחלל תא המטען.

חלקים:

משאבת דלק שונה, ב XT מספקת דלק ב 4-5 באר, אין לי מושג כמה בלאונה אבל זה לא מתאים.

בולמים - אותו דבר כמו הלאונה, אבל יש אפשרות שידרוג שרצויה לפי מה שהבנתי (אני עדיין עם הרגילים כמו בלאונה).

פילטר דלק - יש תחליפי עושה את אותה העבודה בסדר, נראה לי שונה מהלאונה אבל לא בטוח.

מגב לחלון שונה (ב XT יש אחד, בלאונה 2 מגבים).

ב XT יש גם מחשב ECS שאין בלאונה.

הקלאצ' שונה - החלפתי לא מזמן למקורי שבפוקס מצאתי (2500 ש"ח כולל ההרכבה).

רדיאטור שבמקור אני כמעט בטוח בא עם 2 שורות, אבל אומרים לי כל הזמן ששורה אחת זה בסדר גמור.

משאבת מים מעולם לא התקלקלה לי אין לי מושג לגביה.

אלטרנטור שונה ב XT, לא נפוץ אך גם לא קשה עדיין להשיג.

בפירוט טיפולים שאני עושה לאוטו כתוב הרבה פעמים בקבלה: "תחליפי לאונה" שזה בעיקר גומיות, ציריות, פקקים (של מיכל מים עודפים למשל שגם הוא לא תואם ללאונה), ועוד כל מיני.

חשמל:

אין זכר ללאונה.

החשמלאי שמטפל לי באוטו עכשיו הצליח לשפץ לי את הידית אור גבוה בעזרת מנגנון כזה של לאונה, אבל פה זה נגמר.

הבנתי שמנגנון הפנסים הנשלפים זהה אחד לאחד למזדה 323F.

פלסטיקים:

אין זכר ללאונה, ב XT יותר עדינים מהלאונה אך ניתנים לשמירה ביד אוהבת.

הדש בורד אוהב להתפוצץ מחשיפת מרובה לשמש, והפלסטיק שמזווד את איזור הרדיו והלוח שעונים אוהב להשבר שאנשים לא חכמים קודחים בו חורים בשביל מחזיק לפלאפון.

חלודה:

באותן נקודות כמו הלאונה חוץ מזה שמעולם לא ראיתי XT עם חלודה מסביב לשמשה האחורית.

לאונה טורבו היא סיפור שונה מכוון שכל המכלולים שלה כמו של ה XT אבל זה לא רלוונטי כי אין בארץ כאלה.

אני יכול להתעמק עוד בנושא אם יש עניין.

עוד שעה אני במשרד הרישוי...

ארז

• תוכן חדש...