Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שקרא את השרשור בטכני יודע על סיפור המצת, ולמי שלא -

ניסיתי להחליף את המצת ברכב, מה שמצריך פירוק של כל קונסולת המזגן (תהליך של 4 שעות בפעם הראשונה, ו 5 דקות בפעם השנייה אחרי שלמדת איך לעשות את זה).

את המצת בסוף לא הצלחתי לסדר, ובנוסף כשהרכבתי את הקונסולה חזרה שחכתי בטעות את התריס שמאחורי פתחי האוורור סגור כשהכפתור בקונסולה עצמה מכוון על פתוח, מה שיצר מצב שזרימת האוויר סגורה ואין דרך לפתוח אותה דרך הכפתור.

היום, נסעתי למוסך המרכזי של פיז'ו על מנת שיבצעו החלפת מצת ויבדקו מה לא בסדר עם המזגן (עדיין לא ידעתי שזו בעייה כזו שולית).

כשהגעתי לשם, הבוחן ניגש לרכב כדי לראות מה לא בסדר ולפתוח כרטיס -

כשהסברתי לו מה עשיתי, הוא הגיב כך, עוד לפני שהניח אצבע על הקונסולה -

"תראה, נראה לי שעשית פה בלאגאן רציני.

פירקת פה הכל, ונראה לי שהרסת כמה דברים בפנים.

קודם כל, צריך לפרק את הכל - זה בערך שעת עבודה שלמה (שעולה 180 ש"ח), אחרכך צריך לבדוק מה הלך לך שם ולהרכיב לך חדש, ואחרכך להחליף את המצת ולהרכיב לך הכל בחזרה."

קצת מתמטיקה פשוטה -

שעת עבודה (פירוק הקונסולה) = 180 ש"ח

להכניס את היד לבפנים, להעמיד פנים שמחליפים חלק = בערך חצי שעת עבודה שעולה 60 ש"ח, חלק דמיוני שהוחלף עולה בסביבות 200 עד 400 ש"ח.

להחליף את המצת = עוד עשר דקות עבודה, ומצת שתעלה 50 שקלים.

להרכיב הכל בחזרה = עוד שעת עבודה ו 180 שקלים.

בסך הכל - 870 ש"ח, לפני מע"מ.

שאלתי אותו אם יש אפשרות שאפרק וארכיב בעצמי, הם רק יבצעו את התיקון (מכיוון שאני יודע לעשות את זה בחמש דקות) וקיבלתי נזיפה שאומרת - אם אתה מפרק לבד לך חפש את החברים שלך במוסך אחר.

תוך כדי שאני מתלבט אם שווה לי לבזבז 1000 שקלים כדי לגרום לפיר המרכזי לעבוד, ראיתי אותו מסתכל ומתעסק שם עם משהו שתפס את צומת ליבי - הוא פירק את הכפתור שאחראי לפתיחה והסגירה של הפיר, והסתכל לתוך החור.

גם אני הסתכלתי לפני שהוא מיהר להרכיב את הכפתור בחזרה, וראיתי את הידית הפנימית שאחראית על הפתיחה והסגירה של הפיר והבנתי שאני יכול לפתור את זה לבד ובשתי שניות, מכיוון שהבעייה נובעת מזה שהרכבתי את החיבור לפיר הפוך.

אמרתי לו תודה רבה ולהתראות, יצאתי מהמוסך, לקחתי את המפתח של האוטו, דחפתי אותו לחור שמאחורי הכפתור והזזתי את הידית באופן ידני למצב פתוח, לאחר מכן החזרתי את הכפתור.

הופה - הבעייה נפתרה!

מצת קניתי ב 2 ש"ח ושמתי בתא הצדדי בדלת, בשביל כל כך הרבה כסף לא שווה לשבור את הראש כדי שתהיה מצת עובדת ברכב (למרות שזה מפריע לי והייתי שמח אם היא הייתה עובדת).

כך שילמתי 2 ש"ח וקיבלתי מזגן עובד ומצת לרכב :lol:

דבר אחד החלטתי - למוסך שרודר פיג'ו בב"ש אני בחיים לא נכנס יותר.

יש להם עוד מוסך בב"ש, קטן יותר, ובפעם הבאה שאצטרך טיפול מיוחד \ רגיל כלשהו אלך אליו - יכול להיות ששרודר פלצנים כאלו בגלל המוסך הענק והיוקרתי, ולכן אתן למוסך הקטן יותר סיכוי.

במידה וגם שם המצב דומה, מעכשיו אני מטפל רק אצל המוסכניק הישן והמוכר פה בעיר, אמנם חבל לי על היסטוריית הטיפולים הרציפה של הרכב אבל לפחות אני יודע שהוא עושה עבודה טובה ולא מנסה לגנוב ממני.

כמו כן, אוכל לשמור קבלות על כל טיפול ותיקון ולהמשיך איתם את רצף הטיפולים שניתן לראות בספר.

אשמח לשמוע מה דעתכם, וכמו כן אם יש לכם נסיון זהה \ דווקא טוב עם מוסך שרודר פיג'ו בב"ש.

שנה טובה לכולם, בן:idea:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

היי,

צר לי לבשר לך,אבל במקרה זה המוסך צודק.

אתה צריך להבין שחלק ניכר מהרווח שלהם עלייך זה העבודת פירוק והרכבה, לכן אין הרבה מוסכים מורשים שיתנו לך לפרק ולהרכיב לבדך,את זה בדרך כלל אפשר לארגן עם מוסכים קטנים.

מה גם שמראש אמרת שבעצם אתה גרמת לבעייה במזגן,אז למה שהמוסך ייתקן לך את המזגן בעלות אפסית, ואחרי זה אתה שוב פעם תרכיב את הכל תו"כ גרימת נזק למשהו,ותבוא עם זה בתלונות למוסך ?...

תנסה להבין את הצד שלהם גם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
היי,

צר לי לבשר לך,אבל במקרה זה המוסך צודק.

אתה צריך להבין שחלק ניכר מהרווח שלהם עלייך זה העבודת פירוק והרכבה, לכן אין הרבה מוסכים מורשים שיתנו לך לפרק ולהרכיב לבדך,את זה בדרך כלל אפשר לארגן עם מוסכים קטנים.

מה גם שמראש אמרת שבעצם אתה גרמת לבעייה במזגן,אז למה שהמוסך ייתקן לך את המזגן בעלות אפסית, ואחרי זה אתה שוב פעם תרכיב את הכל תו"כ גרימת נזק למשהו,ותבוא עם זה בתלונות למוסך ?...

תנסה להבין את הצד שלהם גם.

יש הבדל בין "לתקן את המזגן" , לבין "להזיז את התריס" , הריי המוסכניק ידע בדיוק היכן להסתכל, וזה פשוט גועל נפש.

במוסך נורמאלי, היו אומרים לך "שמע, לקחתי לך רק על פירוק, כי את הבעיה פתרנו ממש צי'קצ'ק זה רק איזה משהו שהורכב הפוך"

פורסם

שניר,פספסת את הנקודה שלי.

הנקודה לא היתה אם לקרוא לזה לתקן או להזיז תריס,הנקודה היתה שברוב המוסכים המורשים לא יסכימו לקומבינה של "אני אפרק וארכיב,אתה רק תזיז את התריס".

הסיבה הפשוטה היא שמוסך מורשה נותן לך סוג של אחריות על התיקון שעשה,ומכיוון שכך הוא לא ייקח על עצמו את הסיכון שאתה תפרק,הוא יזיז לך את התריס תמורת 50 שקלים או חינם,אתה תרכיב מחדש,ואחרי שבוע תבוא אליו בתלונה שהוא עשה משהו לא נכון,כי פתאום התפרק לך איזה כפתור מהדשבורד באיזור שאתה פירקת.

במוסכים קטנים אין כל בעייה לעשות את הקומבינות האלה,שם יש יותר גמישות.

מעבר לזה,אין לי מושג איך השירות של שרודר באופן כללי ביחס למורשים אחרים,אף פעם לא טיפלתי אצלהם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

יצא לי להיכנס למוסך (יותר נכון למחסן לקנות כמה קליפסים פלסטיק ועוד אילו חלקי פלסטיק קטנים לחצאיות)

המחסנאי היה בשוק כי הוא לא יודע שיש דבר כזה סקסו VTR ("מה זה??? יבוא אישי??") ואחרי שאמרתי לו מספר רישוי

הוא עדיין היה בשוק ועמד דקה בהלם... היועץ שירות שעמד בכניסה גם נתפס קצת בהלם.

בכל מקרה אני נמנע גם להיכנס לשם, ולפי מה שהבנתי גם הם מעדיפים להשאיר את זה כך :lol:.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

• תוכן חדש...