Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חודש הבא הביתה :)

כיוון שתמיד היו לי שאיפות גדולות, שאת חלקן אני ממש מעוניין להגשים, אני די מוותר על כל הקטע של נסיעה לחו"ל/חופש/אבטלה/ שיכורים ברחובות.

את רוב מועדי ההרשמה למכללות פספסתי ואת אלו שלא, אני עדיין לא עומד בקרטריונים שלהם (השלמת יחידות ופסיכומטרי שעלי לעשות השנה). בכל מקרה, אני מתכנן ללמוד באוקטובר 08.

חשבתי, לפני שאני אלמד לתואר, לעבור קורס של כמה חודשים, ע"מ לצאת עם תעודה לפני שאני אתחיל את התואר. דבר שייקל עלי בעתיד בשוק העבודה ויעשיר את הידע שלי.

התחום שאני מתעניין בו הוא היי טק ואם להיות יותר ספציפי, אני מאוד נמשך לאבטחת מידע.

אשמח לשמוע דעות בעיקר על מכללת ההייטק בהרצליה פיתוח - הבנתי שקורס שם הוא בסביבות ה-200 שעות במשך שלושה חודשים - בקיצור, המון ללמוד במעט זמן - בדיוק מה שאני אוהב :)

אשמח גם לשמוע על ג'וןן ברייס, למרות הביקורות המעולות עליו, הוא כרגע בעדיפות שנייה אצלי.

דרך אגב, ביררתי ב-HACKERU ולמידה הכי קצרה של 9 חודשים תמורת סכום לא מבוטל של סביבות ה-20,000 ש"ח גרמו לי לחשוב על משהו אחר.

אם יש מקומות אחרים שמקיימים קורסים באזור השרון/מרכז, אשמח גם לשמוע !

תודה רבה לכל העונים !

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה אתה רוצה ללמוד ?

אם אתה מתעניין באבטחת מידע, אני מניח שמדעי המחשב, מתמטיקה או לכל הפחות הנדסת תוכנה.

תראה, עד שנה ג' יהיה לך קשה ללמוד ברצינות ולעבוד. אני עשיתי את זה מחוסר ברירה כלכלית ושילמתי בציונים נמוכים, לחץ אדיר ואובדן החשק המיני (טוב , זה בעצם לא :-)). אין טעם מעכשיו ללכת לעשות קורס, כשממילא לא תוכל לתת משרה משמעותית באף מקום עבודה. חבל על הכסף.

תתחיל ללמוד לתואר, אם תהיה לחוץ לך לעבודות סטודנטיאליות או שפשוט תחרוש על ספרים :

אז תתחיל ללמוד אבטחה מהספר הכתום של אוריילי http://www.oreilly.com/catalog/csb/

תמשיך לפה : http://www.oreillynet.com/catalog/puis3/

http://www.oreillynet.com/catalog/swarrior/

http://www.oreillynet.com/catalog/websec2/

וזה רק של או'ריילי...יש עוד מיליון ספרים בערך.

קרא גם פה http://www.donkboy.com/html/learn.htm כולל כל הביבליוגרפיה והקישורים.

תתקין לינוקס בבית ותתמקצע עליו ברמה שאתה יודע לעשות כל קונפיגורציה אפשרית, תשפר את האנגלית מה שיותר כי כל החומר באבטחת מידע הוא רק באנגלית.

זה יעלה לך סכום צנוע יותר, יתן לך ידע מעמיק יותר אבל ידרוש ממך תחת מברזל ובאמת לאהוב את התחום הזה. רובו סובב סביב בליעת ידע רב מה שיותר.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

יש לי את כל מה שאתה רשמת, או לפחות כך אני חושב :)

כרגע אני בקריאת ספרים, אבל אני מעוניין בקורס ומבחינתי זה ממש לא בזבוז של כסף, למרות למידת התואר והעובדה שלא יהיה לי הרבה זמן לעבוד במהלכו.

לקחתי את ההמלצה לספרים הספציפים האלו לתשומת ליבי, אך עדיין זו לא מטרתי. תודה.

אשמח לשמוע דעות על המכללה

פורסם

בתחום אבטחת מידע קורס התחלתי כזה הוא בזבוז זמן וכסף. כמו בהרבה תחומים שקשורים למערכות מידע, הדרך היחידה ללמוד היא באמצעות דפיקת הראש בקיר ויריקת דם מסיבית. רצוי במשך שעות הלילה המאוד קטנות.

אם אתה אוהב אבטחת מידע, אתה חייב ללמוד לבד והמון בלי קשר לקורסים. מומחים לאבטחת מידע לא יתרשמו מהקורס בהייטק או ג'ון ברייס. אם אתה רוצה להשקיע את הכסף שלך באופן חכם, תתחיל להשקיע בללמוד לתואר המתקדם של CISSP שהוא באמת תואר שמעריכים בענף הזה. הוא דורש נסיון ולכן הייתי מתחיל לחפש עבודה ללא דיחוי.

לעניות דעתי, אלא אם כן אתה מראש מתכנן על תפקיד ניהולי פרופר, תואר אקדמי לא בהכרח יעזור לך להתקדם בתחום הזה. בלי קשר, תואר אקדמי זה תמיד דבר טוב אם תחליט שאתה רוצה לעשות משהו אחר.

פורסם

אם אתה הולך לעשות תואר, מכללת הייטק וג'ון ברייס זה בזבוז זמן והרבה כסף .

אנחנו לא נמצאים בזמן בועת ההייטק שכל פלוץ שעשה קורס , מצא מיד עבודה במשכורות עתק.

אני ממליץ לך לעשות מכינה שתקל עליך את התואר ותסיר את החלודה, ואף יכולה להביא אותך למצב בו תוכל להתקבל אפילו לאוניברסיטה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אנחנו לא נמצאים בזמן בועת ההייטק שכל פלוץ שעשה קורס , מצא מיד עבודה במשכורות עתק.

נכון, אנחנו כבר התקדמנו לשלב שבן אדם מוכשר שיוצא מהצבא נחטף ע"י חברות ההיטק, ללא תואר או קורס, רק בעזרת כישרון וניסיון של שלוש שנים בצבא בתור מש"ק מחשב.

לספר לך על אנשים שרק יצאו מהצבא ומרוויחים מינימום של 10 לחודש? לספר לך על תנאים מעולים? אני לא אספר, אני מבין שאתה בתחום, אז אתה כבר יודע על מה מדובר.

בכל מקרה, לא על המזל אני משחק ולכן אני מתכוון להשקיע בלימודים.

זו אמורה להיות התוכנית שלי פחות או יותר:

תחילת לימודים במכללת תל אביב יפו בנושא מדעי המחשב במסלול שמשלב גם ניהול. התנאים של המכללה לא קלים בכלל - מינימום של פסיכומטרי 680 ו4 יחידות מתמטיקה עם 90 לפחות ועל אנגלית לא נדבר :)

אז מה לעשות, יש את החכמים שלמדו וקרעו את התחת בתיכון ועכשיו זה משתלם, אני לא מהאנשים האלו ולכן אני צריך לתקן מתמטיקה.

בכל מקרה, על מדעי מחשב במכללה ועל המכללה בכלל שמעתי רק דברים טובים, הבנתי שיש לה שם מאוד חזק בארץ ומבחינת מדעי המחשב היא מקום שלישי בארץ, אחרי הטכניון ואוניבירסיטת ת"א.

בעבר היא אף הייתה שלוחה באוניברסיטה בת"א והיום היא כבר, אך זה לא משנה, כיוון שלפי דברי חבר שלומד שם כרגע, רוב המרצים הם אותם מרצים של אוניברסיטאת ת"א.

בקיצור, אני מתכנן ללמוד במועד אוקטובר 08, עד אז יש לי זמן, נכון? למה לא לנצל אותו לקורס? מה רע להרוויח תעודה לפני שמתחילים את הלימודים?

פורסם

עם כל הכבוד התנאים הללו הם תנאים של אוניברסיטה. עם התנאים האלו אתה בקלות יכול להתקבל לת"א או לטכניון, למדעי המחשב. אם אתה ממילא מתכוון לעמוד בתנאים של פסיכו 680 ומתמטיקה מעל 90, אז בוודאות עדיף לך להתקבל וללמוד או בת"א או בטכניון. חבל עם נתונים כאלה "להתבזבז" במכללה.

ROOONEEYY

פורסם

אני התקבלתי עם תנאים פחות או יותר זהים, להנדסת חשמל באוניברסיטת ת"א (לפני 5 שנים),

אז שלא יעבדו עליך : המכללה הזאת תקבל אותך גם עם ממוצע 80 ופסיכו 550. באחריות.

תעשה לעצמך טובה ענקית ותנסה להתקבל לאוניברסיטה, במקרה הגרוע תתחיל במכללה.

כשאני נרשמתי ללימודים אי שם בשנת 2001, נרשמתי ל2 אוניברסיטאות + מכללה.

בסופו של דבר התקבלתי ל2 האוניברסיטאות, בחרתי אחת מהן וביטלתי את ההרשמה למכללה (עלה לי איזה אלפייה או שתיים)

בלק ג'וקר : זה אכן אפשרי שיתקבלו לעבודה הישר אחרי הצבא,

אבל כיום אנשים לא עובדים באותו מקום 30 שנה כמו פעם.

היום אתה עובד בחברה 3-4 שנים וממשיך הלאה. (אלו כוחות השוק, אני דווקא נגד זה ובעד התבססות במקום עבודה)

אלה שלא עשו תואר ושלא יהיה להם הרבה מזל, בסופו של דבר יפלטו מהחברות האלה, ימצאו את עצמם בגיל 30 פלוס , בלי מקצוע (רשמי) ביד, עובדים כטכנאי PC במקרה הטוב.

וזה גם באחריות - לצערי אני מכיר לא מעט כאלה.

(אנשים שעשו 25 אלף שקל בחודש כשיצאו מהצבא וחשבו שהם חכמים יותר מכולם שהם לא הולכים ללמוד, והיום מרוויחים חמישית עד רבע מהסכום הנ"ל בלי שום יכולת להתקבל לחברה שמכבדת את עצמה ובלי מוטיבציה או אפשרות להתחיל תואר)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בעניין המכללה, אני למדתי שם באחד המחזורים הראשונים.

מבחינת ציונים יכולתי להתקבל גם לאוניברסיטה והעדפתי ללמוד שם בגלל האווירה והתחושה, ואני לא מתחרט.

למכללה שם טוב מאד , אם מזה אתה חושש. הרמה שווה לאונ' תל אביב ורק היחס של הסגל נחמד ולא מגעיל כמו שם.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אייל, קראתי את הנקודה שלך ואין לי מה להגיד, אלא להסכים איתך.

לפי מה שהבנתי, ואל תשכח שאני די צעיר בנושא, מכללת תל אביב יפו היא בעלת דרישות של אוניברסיטה, מלמדת ברמה של אוניברסיטה וגובה די לימוד כמו אוניברסיטה, לא כמו מכללה !

אני לא מעוניין ללמוד באוניברסיטה, מהסיבה היחידה שאני לא מעוניין לחזור לשעות לימוד של תיכון, ז"א כל יום עד ארבע- חמש.

אז כן, אני יודע שבמכללה ובמדעי מחשב בכלל, אני אטחן בשנה הראשונה, אבל עדיין יהיה לי את החופש שלא יהיה לי באוניברסיטה.

ועכשיו בינינו...

עם תואר של מכללת תל אביב יפו במדעי המחשב + קצת כישרון מצידי לא ייתנו לי עבודה יפה? אני די מאמין שכן וזה ממש לא יהווה מכשול עבורי. ההפך הוא הנכון, הבנתי שהרבה חברות היי טק מחפשות סטודנטים מהמקום.

דרך אגב, כל הידע/הבנה שלי מהמקום לקוחים מלימודים של חבר, כך שזו לא עוד שמועה.

האמת שאם היה לי כסף, הייתי הולך לבינתחומי הרצליה, אבל 90 אלף לתואר אין לי.

פורסם
היום אתה עובד בחברה 3-4 שנים וממשיך הלאה. (אלו כוחות השוק, אני דווקא נגד זה ובעד התבססות במקום עבודה)

אלה שלא עשו תואר ושלא יהיה להם הרבה מזל, בסופו של דבר יפלטו מהחברות האלה, ימצאו את עצמם בגיל 30 פלוס , בלי מקצוע (רשמי) ביד, עובדים כטכנאי PC במקרה הטוב.

וזה גם באחריות - לצערי אני מכיר לא מעט כאלה.

ואני מכיר לא מעט מהנדסים שנפלטו מהשוק בגיל 45, עם יותר מ15 שנות ניסיון כמהנדסים ובקושי רב מאוד מצליחים למצוא עבודה מכובדת, כי חברות ההיי-טק מעדיפות צעירים שיש להם כוח ואפשרות להישאר ולטחון שעות בעבודה.

לספר לך על אנשים שרק יצאו מהצבא ומרוויחים מינימום של 10 לחודש? לספר לך על תנאים

בקיצור, אני מתכנן ללמוד במועד אוקטובר 08, עד אז יש לי זמן, נכון? למה לא לנצל אותו לקורס? מה רע להרוויח תעודה לפני שמתחילים את הלימודים?

א. אתה מאמין לכל מה שאנשים אומרים?

ב. אם יש לך את כל נתוני הקבלה לאוניברסיטה, יש לך את הזמן, יש לך את הכוח ויש לך את הכסף - לך על זה, זה אחלה רעיון שיוכל לעזור לך המון.

אני לא מעוניין ללמוד באוניברסיטה, מהסיבה היחידה שאני לא מעוניין לחזור לשעות לימוד של תיכון, ז"א כל יום עד ארבע- חמש.

אז כן, אני יודע שבמכללה ובמדעי מחשב בכלל, אני אטחן בשנה הראשונה, אבל עדיין יהיה לי את החופש שלא יהיה לי באוניברסיטה.

עם תואר של מכללת תל אביב יפו במדעי המחשב + קצת כישרון מצידי לא ייתנו לי עבודה יפה? אני די מאמין שכן וזה ממש לא יהווה מכשול עבורי. ההפך הוא הנכון, הבנתי שהרבה חברות היי טק מחפשות סטודנטים מהמקום.

דרך אגב, כל הידע/הבנה שלי מהמקום לקוחים מלימודים של חבר, כך שזו לא עוד שמועה.

א. אל תחשוב שבמכללה יהיה לך קל יותר. בסופו של דבר אתה צריך לקחת בדיוק את אותם קורסים באותו פרק זמן, ויש רק שתי דרכים להקל עליך בשעות הלימוד. הראשונה היא ע"י קיצוץ חומר הלימוד וקיצורי דרך - ואתה לא רוצה ללמוד במקום שעושה את זה. השנייה היא ע"י מתיחה של התואר לסימסטרי קיץ ולשנה נוספת - ולא תמיד אתה רוצה לעשות את זה.

ב. שלא יפחידו אותך סתם, גם בוגר מכללה מוצלח יצליח למצוא עבודה טובה. אולי קצת יותר קשה, אולי צריך קצת יותר מפרקים וקצת יותר מזל, אבל זה שם. אני מכיר המון מהנדסים בוגרי מכללות שעובדים בג'ובים "נחשבים" יותר מבוגרי אוניברסיטאות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

א1. כאשר זה אנשים הקורבים אלייך, אתה מאמין להם.

א2. קיצורי דרך? חס וחלילה, אם הייתי חושב על זה, כבר הייתי ממלא היום לוטו.

ב2. זה הקטע, שאני באמת לא פוחד. היום ההבדל בין תואר במכללה לאוניברסיטה זניח וחוץ מזה, לפי מה ששמעתי, מכללת תל אביב יפו היא לא עוד מכללה.

חוץ מזה, אני עדיין מאמין שבן אדם עם כישרון (אני לא מדבר בהכרח עלי) יתקבל לעבודה ולא משנה איזה תואר הוא יוציא.

תודה.

• תוכן חדש...