Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נודע לי שקיים מכשיר דיגיטלי שמודד (כנראה) התנגדות או מפל מתח ומתרגם באופן מדוייק לקומפרסיה.

אם זה נכון, היתרון - במיוחד לרכבים ישנים - גדול מאוד.

מישהו מכיר?

תודה,

T

No trees were harmed in the sending of this message, however a large number of electrons were terribly inconvenienced...

פורסם

המכשיר נותן הפרש באחוזים,והוא נותן השואה בין הצילנדרים, בצורה השוואתית. באחוזים יחסית לנורמל, מתאים לרכבים חדשים, לא מתאים לרכבים ישנים, כמו אוסטין היילי, ברכב ישן הבדיקה הישנה והטובה , והמספקת אינדקצייה טובה יותר, היא בעזרת שעון קומפרסייה, ושעון וואקום,

למי שיודע לפענח את התוצאות של השעון וואקום בסרק ובעת האצת המנוע, יחד עם השוואה לתוצאות גובה ואחידות הקומפרסייה בכל 4 הצילנדרים, עדיפה בהרבה הבדיקה הזאת.

בברכת חג שמח ושנה טובה.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

 

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הבדיקה הממוחשבת סתם קישקום עם יש לך סטרטר טוב ומצבר חזק כל מנוע יוצא תקין ומכוני הבדיקה גם מחזיקים עו"ד צמוד

הבדיקה הנכונה והטובה זה לבדוק נפילת לחץ הפוך ובדיקת קומפרסיה אז אתה מקבל מידע מדויק לגבי מצב המנוע ואיפה התקלה עם יש במדויק

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

בדיקת קומפרסיה בודקת את מידת הלחץ של האויר הדחוס בצילינדר

ובדיקת לחץ הפוך(נפילת לחץ)מראה את הדליפות לחץ על כל צילינדר וצילינדר

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

הבדיקה מודדת את צריכת הזרם של המתנע.

בכל פעם שבוכנה נמצאת במהלך דחיסה ההתנגדות לפעולתו של המנוע עולה ולכן עולה צריכת הזרם שלו. ניתן להשוות את מידת העלייה בצריכת הזרם שנגרמת ע"י מהלך הדחיסה של כל אחת מהבוכנות במנוע ולהשוותה לצריכת הזרם של הבוכנות האחרות במנוע ולנתונים תאורטיים של כמה אמורה להיות צריכת הזרם במנוע תקין.

הבדיקה נותנת אינדיקציה כללית בלבד על מצבו של המנוע. יתרונה הגדול של הבדיקה הזו הוא במהירות הביצוע: שניות ספורות לעומת דקות ארוכות שלוקח לבצע בדיקת קומפרסיה קלסאית.

על מנת להעריך במדוייק (יותר) את מצבו של מנוע מסויים, אין מנוס מבדיקת קומפרסייה ובדיקת ליקג' ("לחץ הפוך").

פורסם

אני מציע לעשות קצת יותר כבוד לבדיקה הזו. אני משתמש בכלי הזה (לא כזה שבודק זרם במתנע אלא סורק תקלות ייעודי שבודק את שינוי מהירות הקרנק בכל פעימת בוכנה, אבל הרעיון זהה) בעבודתי על בסיס יומיומי ועל פיו מחליט על בדיקות המשך פולשניות יותר. במאה אחוז מהפעמים שבהן היה הפרש משמעותי בין הצילינדרים גם גיליתי תקלות משמעותיות כמו למשל: שסתום פליטה פתוח עקב תקלה בג'קוברקס או ראש מנוע אכול לגמרי עקב עבודה ללא שמן. כשהבדיקה נתנה תוצאה של זהות בין הציל' הבעייה תמיד התגלתה במערכת הזנת הדלק כמו למשל מזרק לא תקין. אני מקבל ממנה הפרדה מצוינת בין בעיות בהזנת הדלק ובין בעיות מכניות. בשום מקרה עוד לא ביצעתי בדיקות דחיסה או ליקאג' במנוע שיש לי עבורו את הבדיקה הזו בסורק התקלות.



האמת היא גם שבמנועי הUNIT INJECTOR שאני בד"כ עובד עליהם, בדיקת קומפרסיה מסורתית היא לא ממש ריאלית. אין מצתי להט ובשביל לפרק מזרק צריך להרים את הפסנתר, עניין פעוט של איזה 50 ק"ג (המנוע שוקל יותר מטון), ואז מן הסתם גם אין פעימות יניקה דחיסה וכו' .

 

 

אגב, לא הבנתי למה הבדיקה הזו פחות טובה במכוניות ישנות ביחס למכוניות חדשות.

פורסם

אגב, לא הבנתי למה הבדיקה הזו פחות טובה במכוניות ישנות ביחס למכוניות חדשות.

 

חנן - אני לא משוכנע שאני צודק אבל יש לי השערה מסויימת:

כל עוד משווים את נתוני צריכת הזרם שבין הצילינדרים באותו המנוע, אז אם מצבם המיכני דומה, גם צריכת הזרם אמורה להיות דומה (במיוחד אם הבדיקה נעשית מספר פעמים - דבר שעוזר להתגבר על בעיות שונות כמו חוסר איזון בין סלילי המתנע).

 

הבעיה מתחילה שמשווים את הנתונים שהתקבלו לנתונים של "מנוע יציג". כאן נכנסים פרמטרים שאינם קשורים בהכרח למצב המנוע הנבדק.

דוגמאות: מצב המצבר, איכות החיבור החשמלי בין המצבר למתנע, סטרטר שאיננו תקין ב- 100%, שיניים שחוקות בזר השיניים של המתנע (בקיצור הבנת את הרעיון - כל דבר כזה משנה את צריכת הזרם הרגעית ויוצר סטייה מול הנתון היציג).

מצד שני - יתכן מנוע שכל הצילינדרים שבו שחוקים מאוד אבל בצורה אחידה. במקרה כזה האנדיקציה תהיה צריכת זרם נמוכה בהשוואה ל"מנוע היציג", אבל אחידה בין כל הצילינדרים.

כאן נשאלת השאלה אם צריכת הזרם נמוכה בשל מנוע גמור או בעיה היקפית אחרת (מצבר לדוגמא).

 

לסיכום: הבדיקה הזו נסמכת על תקינות רכיבים היקפיים, שברכב ישן אין לדעת את מצבם.

 

מה דעתך?

פורסם

למיטב ידיעתי, בכל הבדיקות האלה , גם בחדשים וגם בישנים, לא מתייחסים לערך האבסולוטי של הזרם או מהירות הקרנק אלא רק להבדלים בין הצילינדרים. מן הסתם מתוך הנחה בסיסית שכשמנוע מתבלה אז יש צילינדר שמתבלה יותר מהאחרים. אני רואה את זה בסורק שלי. לעולם, גם כשהמנוע מת לגמרי, הצילינדר הכי חזק נבחר כצילינדר של מאה אחוז והשאר מיוחסים אליו. אם זה היה מיוחס מול נתונים "יציגים" כפי שהצעת, אז אף פעם לא הייתי רואה צילינדר של מאה אחוז.

פורסם
אם זה היה מיוחס מול נתונים "יציגים" כפי שהצעת' date=' אז אף פעם לא הייתי רואה צילינדר של מאה אחוז.[/quote']

 

אם אינני טועה, אז במכוני בדיקה כן משווים את הנתונים האבסולוטיים שנמדדו - לערך יציג.

נראה לי שכדאי לשאול את - KOMPY, כדי שיאשר / יישלול את אשר כתבתי.

פורסם
נודע לי שקיים מכשיר דיגיטלי שמודד (כנראה) התנגדות או מפל מתח ומתרגם באופן מדוייק לקומפרסיה.

אם זה נכון, היתרון - במיוחד לרכבים ישנים - גדול מאוד.

מישהו מכיר?

תודה,

T

 

עדיין לא הבנתי עד עכשיו מה היתרון הגדול בשיטת הבדיקה הזאת לרכבים ישנים. :?:

פורסם

אצלי בפיאסטה, בבדיקה שליפני קניה נימצא כי המנוע "עייף" ולא מתפקד כראוי, בדף התוצאות נירשם שככל משנוע סובל מבלאי גבוהה.

עקב הק"מ הנמוך, מצב הרכב, וההיתרשמות שלי כאחד ש"מבין" לקחתי את ההימור ורכשתי את האוטו בצל חששות כבדים. היה לי ספק בתוצאות הבדיקה בעיקר ביגלל אופי פעולת המנוע, הסרוב שלו לעלות לטורים גבוהים בלחיצה על דוושת התאוצה "עד הסוף" (המנוע היה מאיץ ל 6K לשניה ואחרי זה היה נחנק ויורד ל 4K ומטה, עם שיחרור הדוושה לחצי ממהלכה המנוע טיפס ל 6K חזרה, ועוד תופעות כאילו שניראו שהן שיכות למערכת הניהול ולא ותקינות המנוע).

אחרי תקופה של נסיעה ברכב, ותקלות "מוזרות" של אי סחיבה, הישתנקות וכו', הוכנס הרכב למוסך מורשה מומלץ (אחרי אי אילו טיזוזים למכוני בדיקה ומוסכים מורשים שקבעו שהמחשב של הרכב "הלך") נימצאה צינורית כל שהיא קרועה אשר חדר דרכה אוויר ושיגע את החיישנים.

בדיקה "אמיתית" של קומפרסיה היתה מגלה את זה ומזכה את המוכר באי אילו שהם שקלים עודפים בכיסו. :lol:

וכמו שאני אומר תמיד, אין תחליף לשעון ואקום ומכונאי מוכשר! פעם אמר לי איזה מכונאי שאני ממש מעריך "כל מה שאני צריך זה שעון וואקום כדי לדעת מה המנוע הזה שווה ומה התקלה. בלי הכלי הזה אני כמעט נכה..."

 

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

מסכים לחלוטין עם גילי, המנועים הישנים פשוטים מוכרים וחסרי תחכום, וככאלה הבדיקות חייבות להיעשות בהתאם, וכיוון שאין נזק בבדיקה כזו, הרי שמיותר לחלוטין לוותר עליה, מדד הקומפרסיה והלחץ ההפוך (נפילת לחץ, קומפרסיה הפוכה, ועוד שמות) יתן נתון מדוייק על מצב המנוע והרינגיים!-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

×
×
  • תוכן חדש...