Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, רכשתי לא מזמן אופנוע בריטי ישן ואני מחפש בעל מקצוע או מישהו עם נסיון רב בשיפוץ שיהיה מעונין להביא אותו למצב כמעט חדש. אני אדאג לכל החלקים הדרושים אך עבודת המכניקה ו/או קוסמטיקה תוטל על מי שיהיה מעונין לקחת עליו את הפרויקט.

האופנוע מניע ונוסע טוב ויש לו טסט. יש לי ספר חלקים וגם workshop manual

האם תוכלו להמליץ על בעל עסק או אדם פרטי שיוכל לבצע עבודה כזו? אפשר גם בה"פ

תודה לכל מי שיוכל לעזור

פורסם

נסה אצל בנצי קישון בשדרות הרציון ליד קיבוץ גלויות בתל אביב. יש לו המון נסיון והמון חלקים. הוא מתעסק בעיקר עם BSA, AJS, matchless, ו norton

טלפון 0523 973269

פורסם

לא אמרת מה התקציב שאתה מוכן "להקריב" למען פרוייקט זה.

אפשר תמונה של האופנוע, סתם בשביל "לשטוף" את העיניים?

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

שלום ותודה למי שענה ושלח ה"פ

לאחר שיטוטים מרובים ברשת הישראלית מצאתי שפורומים או אתרים שאמורים לדון באופנועי אספנות בארץ הם..איך לומר..

בדיוק ההפך משוקקי חיים. לא מצאתי אפילו יומן שיפוץ אחד לרפואה. פניתי לחברים כאן כי הייתה לי הרגשה שזו הבמה הפעילה היחידה בנושא אבל אני כבר לא בטוח. בסך הכל ראיתי ברשת מס' תמונות של אופנועים משופצים ברמות די גבוהות ורציתי ליצור קשר עם בעלי אופנועים כאלו.

בכל אופן, תודה רבה למי שעזר ולמי שיעזור

רועי

פורסם

אבל איזה אופנוע זה בכלל? אפשר תמונות? :roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

שלום רועי.

יש לי מספר שאלות אליך, שאולי הן יוכלו לקדם את הענינים: מדוע אתה רוצה שמישהו אחר יבצע את העבודה? האם אתה לא בענין הטכני? האם אין לך פנאי לכך? האם לא מענין אותך השיפוץ, אלא רק התוצאה הסופית? אתר המחייב אותך איך לשפץ - לא קיים, לפחות לא ידוע לי על כזה ואם קיים כזה - אז מבלי לבקר בו הוא שגוי! אין צורה נכונה לשפץ אופנוע. יש כאלה המתחילים במנוע, יש בגלגלים, יש בשלדה - והכול נכון.

פורסם

הסיבה שאני מחפש מישהו שישפץ את האופנוע היא שאין לי את היכולות הטכניות לבצע את השיפוץ.

כשהאופנוע יהיה תקין אני בטוח שאוכל לבצע את הטיפולים השגרתיים לבד.

הייתי כמובן מעדיף להפקיד את האופנוע בידיו של אדם שיוכל ללמד אותי תוך כדי העבודה או שאני אסייע לו

לבצע חלק או את כל התיקונים הדרושים. חלק מהרעיון של רכישת אופנוע כזה נבע מהרצון ללמוד אבל יש פער גדול מדי בין הרצון ליכולת. הייתי מאוד רוצה שאחד מבני משפחתי או חבריי יהיה בעל נסיון רב או בעל גישה טכנית לנושא אבל כמו שאומר המשפט:

"משפחה לא בוחרים" ובנוגע להמשך המשפט, מה לעשות שאף אחד מהחברים שלי לא בענין?

כל מה שציינתי נוגע רק לקטע הטכני. בכל מה שנוגע לחלק הקוסמטי אין לי מושג איך עושים לבד ובכלל אני מאמין שיש אנשים מספיק מקצועיים בתחום.

תודה

רועי

פורסם

אני הייתי מציע שתנסה לבד למרות חוסר היידע,

אחרי שתשב על כל חלק וחלק ותנסה להבין איך הוא עובד ולמה,הכל יהיה יותר ברור וקל.

מקסימום לא תצליח תמיד תוכל לתת את החלקים לבעל מקצוע.

את העניין הקוסמטי אתה יוכל לתת לצבעי אחרי שתפרק,יהיה לך יותר זול, וכך גם תבחר בעל מקצוע טוב לפי התקציב.

החלקים המיועדים לניקל קצת יותר בעייתים, הם צרכים להיות מושלמים לפני הציפוי...

בקיצור רמת השיפוץ תלויה בך, מנסיון עדיף שאתה תעשה את זה, אחרת התוצאות לא יהיו לשביעות רצונך...

בהצלחה.

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

ובכן, חוסר ידע טכני הוא המיכשלה. אני יכול לעודד אותך שרבים עמדו בפני בעיה זו - והצליחו. האם תוכל לתת קצת פרטים בנוגע לאופנוע, כגון סוג? או שמדובר בסוד? כך אוכל להפנות אותך לאתר מתאים. אני ממליץ לך לנסות לבד!

בקשר לשיפוץ: דאג לחוברת מפורטת של יצרן הכלי (או צילום שלה) ולתמונות "פיצוץ" של הכלי. דאג לצלם כול חלק לפני ובמהלך פירוקו ותייק בצורה מסודרת במחשב, לפי נושאים (לדוגמא: "מנוע" או "שלדה"). דאג לגבות החומר בסיום. הכן מבעוד מועד קופסאות פלסטיק לצורך איכסון החלקים המפורקים. הטובות והזמינות ביותר הן אלה של הגלידות או מיכלי שמן מנוע ריקים ופקוקים, עם פתח חתוך בדופן. רשום על כול קופסא את התכולה, לפני הכנסת החלקים. כך תרשום על דופן נקיה והכתוב לא ירד לאחר יומיים (אני אפילו דאגתי לנקות עם טינר את האזור הכתוב). שמור כול חלק, גם אם הוא הרוס ללא תקנה. לזרוק תמיד תוכל. הכן מבעוד מועד חוט קשירה מתכתי, תיל, לצורך קשירת חלקים ללא תבריג, אלה שחשוב סדר ההרכבה שלהם. קשור כמובן בסדר הנכון. ארגן לך אמבט ניקוי חלקים על בסיס סולר וכו'. ניתן לקנות מוכנים וניתן לעשות לבד בבית. ניתן גם למצוא באינטרנט רעיונות לכך. אלה הם רק חלק מהטיפים. אני מניח שאחרי יוסיפו עוד אנשים מרעיונותיהם. אני מאחל לך בהצלחה והרבה הנאה וסיפוק. אשמח לעזור בעתיד במשך התהליך, בכול דרך.

פורסם

חברה, הבחור אין לו אין את האפשרות והיכולת לשפץ לבד אז כל העצות לא רלונטיות .מה בסך הכל ביקש- המלצה לבעל מקצוע!

פורסם
הסיבה שאני מחפש מישהו שישפץ את האופנוע היא שאין לי את היכולות הטכניות לבצע את השיפוץ.

ללא מילים...

עמית.

פורסם

בוקר טוב לכולם,

גם אני מאותגר טכנית, בדיוק כמו המפרסם. לפני שנתיים בדיוק רכשתי הונדה cx500c במצב איום ונורא. מה לעשות, חלומות צריך להגשים גם אם הם נראים סיוט בהתחלה. היות וכפי שאמרתי אינני מכונאי ואין לי שום רקע טכני, החלטתי לנצל יתרון אחר שלי שלי והוא יכולת ארגון וכפייתיות רבה... ראשית הגדרתי תקציב, שנית חיפשתי מכונאי טוב שיש לו את היכולת והזמן להתעסק עם האופנוע שלי, רכשתי חוברות ומאמרים הנוגעים לכלי וקראתי כל מה שאפשר, ולסיום, ביליתי לילות רבים במסעות צייד ב-e-bay ורכשתי חלקים חדשים במחירים מצחיקים.

לאחר שנתיים והרבה מאוד הנאה מהעסק של הריצה למוסכים/צבעים/דואר ומכס, האופנוע במצב קרוב לתצוגה.

המסקנה העיקרית היא שאם ממש רוצים, אין שום סיבה שלא להגשים, גם אם אתה מאותגר טכני. נצל יתרונות אחרים, תהיה מוכן להתרוצץ בין בעלי המקצוע (עם הזמן תלמד שזה די נחמד ומכירים אנשים מדהימים ששמחים לעזור), נהל את התקציב שלך בתבונה אבל אל תקמץ, ובסוף תצא לך תוצאה מדהימה. התייחס אל העניין כאל בילוי, אל תתרגז בתור בדואר או במכס, צחק כאשר אתה מגלה שאיזה דרעק בחו"ל "שכח" לצרף איזה בורג לחלק שרכשת ממנו, ואל תילחץ מכלום כי הרי זה הבילוי שלך בלבד.

אם תרצה טיפים נוספים (אני יודע שהאופנוע שלך אנגלי ושלי יפני, לפחות את זה אני מבין...) הכרוכים בניהול השיפוץ, אני לרשותך.

שלומי

פורסם

כבעל כלי אספנות, גם למאותגר ידע מכאני, ישנה חובה בסיסית להכיר את הכלי שלו, אפילו רק למטרת חילוץ בסיסי מתקלה מביכה, אחרת החיים עם הכלי יהפכו לסיוט! שווה למצוא מוסכניק פנסיונר שעיתותיו בידו שיהיה מוכן תמורת סכום סמלי לעזור לך לתחזק את הכלי בעצמך, ולהדריך אותך בטיפול וההפעלה שלו, הסיפור פחות מסובך מהניראה לעין, ואם יש לך סבלנות וזוג ידים בריאות, אין סיבה שלא תוכל לבצע פעולות בסיסיות שישתכללו במשך הזמן עד שאפילו תפתיע את עצמך, המנועים האנגלים פשוטים ביותר, וצריך לדעת רק כמה עקרונות בסיסים, על מנת להינות מחילוץ מספק ותחזוקה שוטפת, שזו תמצית אהבת רכב אספנות! קרא חומר עזר באינטרנט וספרות טכנית ותגלה לפתע עולם חדש ככל שתדע יותר תפחד פחות והקשר עם הכלי שלך (האופנוע, לכל החרמנים) יתחזק! תמיד תוכל להתיעץ עם החברים בפורום וימצא מישהו שישמח לקפוץ אליך לעזרה הדרכה וסיוע בהצלחה ופרסם תמונות-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

ממליץ על מכונאי בחסד, בעל ידע רב בשיפוץ אופנועים, אמנם הינו יחודי לאופועי ב.מ.וו ,אבל מכיר ובקיא גם באופנועים בריטיים

(אצלו אני משפץ את הטריומף טייגר 100 שלי) - שמו עמי ונמצא בנווה מגן, פרטים נוספים תקבל בטלפון 052-2576056.

בכל אופן עליך יהיה לטפל בשליחת חלקי פח לצביעה וחלקים אחרים לניקל,כל מה שתרצה שיוחלף - דאג שיהיה שם למפרע והעיקר להתאזר בהרבה סבלנות ואורך רוח - בסוף התוצר יהיה מוצלח ותקין כראוי.

מצא משה

• תוכן חדש...