Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

FREEWHEEL? OVERDRIVE? מישהו מכיר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום!

שוב אני פונה אליכם בשאלה טאורתית אבל מאוד מעניינת אותי, מקווה לא לשעמם אותכם.

קראתי לאחרונה ספר ישראלי ישן(מאוד) על מכוניות, ועקרונות הפעולה של מכלולים שונים ובפרק

שמספר על תיבת הילוכים נתקלתי בשני מושגים או התקנים שלא שמעתי עליהם קודם

אף פעם. עם זאת אם הבנתי נכון את אופן פעולתם הם יכולים ממש לעזור ולהקל את

החיים למי שסובל מחוסר הילוך גבוה נוסף.

ובכן הראשון הוא - FREEWHEEL

התקן שמבטל את בלימת המנוע, שכפי שהבנתי ניתן להפעיל או לנתק אותו מתא הנהג.

השני הוא OVERDRIVE

שממש פועל כמו הילוך גבוה נוסף.

שניהם מותקנים מאחורי הגיר.

1.האם משתמשים בהתקנים הנ''ל עכשיו ואם לא אז למה?

2.האם השתמשו בעבר וכמה זה היה נפוץ?

3.איך ניתן לשדך את ההתקנים האלה לגיר, אם בכלל?

תודה, מקס.

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

פורסם

ה- overdrive היה נפוץ בסוף שנות השישים ותחילת השבעים ברכבים רבים.

כמו כן ניתן היה לבצע שדרוגים של רכבים ל- overdrive

גם כיום ניתן להשיג מערכות אלה לרכבים ישנים כדוגמת וולוו 120 וכו'

ידוע לי שבסדרה זו של רכבים ההתקן היה נפוץ בעיקר בדגמי סוף שנות השישים.

וולוו 122, שנת 68 2 דלתות מדהימה!!

וולוו 240, שנת 83

פורסם

ה- freewheel זוהי מערכת שהותקנה ברכבים בשנות החמישים, ועקרון הפעולה שלה הוא הפרדת המנוע מהגלגלים (כמו הקלאץ'), ללא שחיקה של הקלאץ' או של מיסב אחר כלשהו.

ניתן לשלב ולנתק את המערכת לפעולה מתוך תא הנהג, בעמידה עם מנוע פועל או תוך כדי נסיעה כאשר דוושת הגז לחוצה (לא כאשר הרכב משייט).

כאשר המערכת משולבת, ניתן להחליף הילוכים ללא לחיצה על הקלאץ', ובנוסף לכך - וזהו היתרון של המערכת - כאשר לא לוחצים על דוושת הגז, הטורים יורדים לאיזור ה- 500 סל"ד והרכב שומר על מהירותו (כאילו לחצת על הקלאץ' תוך כדי נסיעה), וכך ניתן לחסוך דלק.

החסרון של המערכת הוא שכאשר היא משולבת, אין לרכב בלימה של המנוע, כך שכאשר אתה מגיע לירידה ומוריד הילוך, הרכב ממשיך לצבור את התאוצה שלו.

בגלל החיסרון הזה הפסיקו להשתמש ב- freewheel.

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם

כל מה שנאמר נכון ומדויק רק תוספת קטנטנה

האוברדריו הופיע גם בולוו בשברולט ובלארק אם מנוע שברולט :lol:

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אך מכל הנאמר נובע שאין מצב לשדך אחד מההתקנים(בעיקר OVERDRIVE) לאסקורט שלי... :(

נכון? או שעשו איזה שדרוג?

פורסם

ראה את תשובתי המלומדת (כולל תמונה)בשרשור זה:

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=9014&start=0

בשלב הבא הייתי בודק את יחס ההעברה ברביעי באסקורט. רוב הסיכויים שאין כל צורך ב OVERDRIVE כי הרביעי מספיק ארוך בשביל ההספק של המנוע. לעומת זאת, אם אתה משפר את המנוע, כדאי לשקול החלפה של כל התיבה כך שתתאים מבחינת יחסי ההעברה להספק הגבוה יותר.

נמרוד

פורסם

גיר של סיירה הוא מעט ארוך יותר (3" או 7.5 ס"מ), אבל הוא מתאים ויש לו 5 הילוכים כאשר החמישי מהווה הילוך יתר.

מיקום ידית ההעברה (שהיא רחוקה מדי באסקורט) משתפר (קודחים חור חדש לידית וסותמים את הישן) ובכך למעשה פתרת את החסרון (או שני חסרונות) הכי מציקים ברכב הזה.

אני מניח שהאופציה הזו גם זולה.

ושני אתרים שבוודאי יעזרו לך בנושא הזה:

http://www.dominicbolton.freeuk.com/gearbox.html

http://www.domsat.co.uk/pages/gearboxes.htm

ירון זורע.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

נושא פעולת ה-OVERDRIVE הובהר לי ובעיקרון הבנתי אותו מהספר. אבל השאלה שלי יותר מעשית - האם היה אסקורט עם OVERDRIVE או האם אפשר לשדרג ל-OVERDRIVE. זה יודעים רק אנשים יותר מבוגרים ממני מן הסתם... :)

בקשר ליחסי העברה - הרבה בעלי אסקורטים בעולם שאני בקשר איתם סבלו מחוסר הילוך, כי ה-4 שהוא כמובן ישיר קצת קצר(קצת הרבה). בעיה נפתרת קלות ע''י החלפת ג'נטים או צמיגים גדולים יותר(ברשיון) אך עדיין בעיה נשארת - ב-90 המנוע צועק ומתאמץ.

רוב בעלי האסקורט בסוף מחליפים גיר לגיר של סיירה 5 הילוכים ובאנגליה העיניין פשוט וזול יחסית. אני עוד לא מרגיש מוכן לעשות את השינוי לבד, במוסך הסבה עולה כ-4000 שח(כולל גיר). בגלל זה בעצם כל העיניין.

אם יש רעיונות, אשמח לשמוע.

תודה, מקס.

פורסם

רעיון מצויין להוזלת עלות החלפת הגיר הוא קניית ספר היינס לאסקורט MK2.

הסיפור אגב לפי הספר (וגם לפי ההסברים בלינקים ששמתי בהודעה הקודמת) לא מסובך במיוחד.

אגב, כיום אין למכירה ספר לדגמים הרגילים של האסקורט אלא רק לספורטיביים, אבל המבנה כמעט זהה (מתלה קדמי, לוח מחוונים וראשי מנוע שונים), לכן הספר מומלץ ביותר.

חג-שמח.

ירון.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם
רעיון מצויין להוזלת עלות החלפת הגיר הוא קניית ספר היינס לאסקורט MK2.

הסיפור אגב לפי הספר (וגם לפי ההסברים בלינקים ששמתי בהודעה הקודמת) לא מסובך במיוחד.

אגב, כיום אין למכירה ספר לדגמים הרגילים של האסקורט אלא רק לספורטיביים, אבל המבנה כמעט זהה (מתלה קדמי, לוח מחוונים וראשי מנוע שונים), לכן הספר מומלץ ביותר.

חג-שמח.

ירון.

הספר בדרך אליי, כנראה בסוף אני כן אחליף לגיר של סיירה, אבל קודם צריך לשפץ את המנוע שיהיה במצב טוב, אחרת ההחלפה היא חסרת כל תועלת. יש ספר של היינס גם לדגמים רגילים של אסקורט, אני הזמנתי מדריך לשיפוץ אסקורט קלאסי(כן, כך זה נקרא...)

שנראה מאוד מבטיח. :wink:

• תוכן חדש...