Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני זוכר שעד לפני כמה שנים, בכל פעם שהייתי נוסע בכבישים הרריים בין עירוניים (כמו בדרך לחרמון לדוגמא) הייתי משקיף לצדדים ורואה הרבה גרוטאות חלודות שהדרדרו מהכביש לפני שנים רבות או נתקעו וננטשו או אלוהים יודע איך הגיעו למצב שהם ניצבות בראש פסגה ירוקה שני קילומטר מהכביש.

בשנים האחרונות אני כבר כמעט ולא נתקל בקישוטים החלודים האלה. עוד מישהו שם לב לתופעה? מה קרה לכל הגרוטאות? האם ייתכן שזה קשור לתעשיית גנבי המתכות שצמחה מאוד בשנים האחרונות? אפילו את השיירה של באב-אל-וואד הם גנבו. מצד שני, צריך להיות גנב מתכות מאוד מיומן ולהשיג מנוף מאוד משוכלל כדי לדלות חלק מפגרי המכוניות הללו, שלפעמים תקועות בתוך ואדי צר או מגולגלות באיזה מדרון תלול.

פורסם

גנבי הברזל דאגו לנקות את המדינה מכל חתיכת ברזל חלודה, כולל פגרי מכוניות נטושות בכל מיני מקומות מוזרים.

פורסם

אני גם זוכר את התקופה הזו, והיום באמת כבר לא נשאר כלום בדרכים ואפילו בחצרות פרטיות,

לגבי אופן הוצאת הרכבים הנטושים זה לא בעיה, כל גרר עם כננת יכול להוציא בקלות רכבים שבמדרונות ללא צורך במנוף,

אני חושב שבהרבה מיקרים אוספי (לא גנבי) הברזל עשו טוב לניקיון הארץ.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

בנחל תמר יש פג'ו מיסחרית (לא זוכר איך קוראים לדגם מקביל לטרנזיט ) תקוע חזק בנקיק.

קשה לי להאמין שגם היא נעלמה משם .

מה שחלוד ורואים מהכביש נעלם וטוב שכך ,זה היה די מכוער.

לצערנו גם הרבה דברים טובים נעלמו באותה שיטה .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

עד לפני כ-20 שנה ניתן היה לראות מכוניות שננטשו בצידי הדרכים, במקומות פתוחים ונטושים, והיו אפילו "גרוטיאדות" במזבלות שבהן כל אחד היה יכול לפרק חלקים כרצונו.

גם במדרונות ליד הים ביפו רבצו פגרי רכבים שהינם קלאסיים היום.

זה נעלם מנוף ארצנו עם כל החיוב והשלילה....

מוטי.

פורסם

בדרך לאילת בכביש מצפה רמון עדיין יש את אותם פגרים בצידי הדרכים, אומנם גם במספר מועט מבעבר אבל יש.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

אין איסוף ברזל באיזור הדרום, זה נפוץ יותר במרכז, גם באשדוד יש מלא זבל שלא ניקו (אני מדבר מנסיון כברזלן)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אני יכול להבין למה הרבה אנשים מרוצים ש"ניקו" את הדרכים, אבל אני אף פעם לא הסתכלתי על השאריות מכוניות האלה כמטרד סביבתי. תמיד עניין אותי איך המכוניות הצליחו להגיע למצב כזה. אני לא מדבר על חיפושיות שהתחממו בעלייה וננטשו בשוליים, אלא על רכבים שתקועים במנהרות, מכוניות שמדורדרות בלב יער או עוגנות בתוך נקיק נחל, כלי רכב שניצבים על פסגות מבודדות ורחוקות מכל כביש (איך אפשר לדרדר רכב כלפי מעלה? :) )

לגבי גרוטאות עתיקות מסויימות, שפתאום הייתי נתקל בהן אגב טיול בחיק הטבע, זה כנראה הכי קרוב שאני אגיע לאותן מכוניות. בתור ילדים היינו נכנסים לתוכן, משחקים, בודקים אם יש איזה משהו שעוד לא החליד ואפשר לקחת למזכרת.

נדמה לי שבדרך לחרמון עדיין אפשר למצוא פגרים. באיזור הכרמל, לעומת זאת, אני כבר הרבה זמן לא ראיתי שום גרוטאה נטושה.

יש חוק נגד איסוף מכוניות נטושות שניכר כי הן זרוקות כבר שנים רבות באיזה מדרון? האם זה נחשב לגניבת רכב?

פורסם
בנחל תמר יש פג'ו מיסחרית (לא זוכר איך קוראים לדגם מקביל לטרנזיט ) תקוע חזק בנקיק.

קשה לי להאמין שגם היא נעלמה משם .

מה שחלוד ורואים מהכביש נעלם וטוב שכך ,זה היה די מכוער.

לצערנו גם הרבה דברים טובים נעלמו באותה שיטה .

ראשית, ח"ח על הזיהוי, עם מה שנשאר שם זו מלאכה לא פשוטה.

שנית, יצטרכו לפוצץ את כל הצוק בשביל להוציא אותה משם, לא נראה לי כדאי בשביל 30 ק"ג המתכת שעוד נשארו שם.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אין איסוף ברזל באיזור הדרום, זה נפוץ יותר במרכז, גם באשדוד יש מלא זבל שלא ניקו (אני מדבר מנסיון כברזלן)

צודק.....

בגלל זה כבר לא נשארו מתכות כמעט בשטחי אש בדרום וצהל נלחם בתופעת הגניבות ע"י ביטון השלדות (כן כן, שופכים בטון בתוך הרכב כדי שלא יגנבו אותו)

שלא לדבר על השלטים שנעלמים בקצב מסחרר בשביל האלומיניום

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

מה הדרגה שלך?

פורסם

יש רכב אחד שלא יזוז ממקומו בשנים הקרובות -

מוביל הטנקים שנפל לפני כ-10 שנים בנחל עורבים, בתאונה קטלנית.

אני זוכר את ההפתעה כשטיילתי שם - משאית עצומה

שיושבת ממש בתוך הערוץ, ומחייבת אותך לטפס עליה כדי להמשיך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...