Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, חד משמעי!

אבל, הן יצריכו טיפולים ותשומת לב יותר קפדנית ממה שרכב אספנות "רגיל" מצריך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מסכים עם בגירה.

כמובן שתלוי מצבו של הרכב והתחזוקה.

המלצה: על כל צרה שלא תבוא - עשה מנוי לגרר כי במקרים שאין ביטוח מקיף,

ואז כמובן אין "גרר באופן אוטומטי", נוטים לשכוח לבצע מינוי לגרר בנוסף לצד ג'.

בהצלחה

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אני השתמשתי בדרך קבע במרצדס 280 שנת 76 בעליות והירידות המזעזעות של סנטיאגו, צ'ילה (וגרתי בחלק העליון), בנוסף לנסיעות מעל האנדים לארגנטינה פעם-פעמיים בחודש. לא אמורה להיות בעיה אם הרכב תקין.

פורסם

אני נסעתי עם פורשה 924 79', במשך שלוש שנים, באיזור כפר ורדים, כרמיאל, מעלות ומה שביניהם, כולל תקופה של נסיעות לת"א וחזרה...מחזק את המלצתו של אבי כי אם לא היה לי מנוי לגרר לפחות פעמיים הייתי נשאר זרוק אי-שם, הבעיה היא בימים חמים במיוחד בעליות קשות.

יחד עם זאת פעמיים בשלוש שנים, ועוד בימים חמים מעל הממוצע...זה לא נורא!

ארנו.

פורסם

אני נסעתי עם פורד קורטינה שנת 1969 כ 11000 ק"מ בשנה במשך 4 שנים ללא בעיות

חורף וקיץ לכול מקום בארץ

עופר

בפייסבוק- "המפגש הצפוני לרכבי אספנות"

היום רנו פואגו 1983 :-)

פורסם

עליתי להרי הטטרה בסלובקיה ולאחר מכן להרי האלפים באוסטריה עם אלפא ג'וליה שנת 1974 והראתי את אחוריה לרוב המכוניות החדשות בדרך (בשנת 2006)...

לא הזדקקתי למזלי לגרר, הם לא מדברים אנגלית :lol:...

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

אני נסעתי בחיפושית. באזור ירושלים ובכלל במשך כשנתיים ללא תקיעה (כזו שמצריכה גרר לפחות...).

הרכב כמובן היה מתוחזק היטב.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אני לא הייתי רץ לקנות חיפושית או מיני מיינור בעקבות התשובות שקבלת. אולי אם אתה הבעלים הראשונים של הרכב, ונהגת עליו בזהירות ובעדינות בשלושים השנים האחרונות... בעצם אם זה היה המצב לא היית צריך לשאול את השאלה.

כל חומר ישן מתעייף, זוהי תכונה פיזיקאלית של חומרים שהפיתרון היחידי זה החלפת החלק העייף. מתי אנחנו יודעים שהוא התעייף? כאשר הוא נשבר. ברכב אספנות מטופל ככל שיהייה ברגע שתפעיל אליו מאמץ מעבר ליכולתו לשאת, חלקים יתחילו להשבר ולא חשוב איזה שמן הכנסת לו בטיפול האחרון או איזה פילטר שמת. אם אתה מתעקש על אספנות, עדיף לדעתי לקנות רכב עם מנוע גדול שיתאמץ פחות בעליות אותן אתה מתעתד לעלות.

ארז רונן

פורסם

נתחיל ככה:

כלי הרכב נועדו בסופו של דבר לשרת את האדם לשימוש כלשהו, לחלק שימוש תעבורתי נטו ולחלק הם מביאים ערך מוסף כלשהו מלבד "להגיע מא' ל-ב'"

גם המיני וגם החיפושית היו עד לפני כמה שנים מכוניות "עממיות" - וזאת המטרה שלשמה הן יוצרו - לנסוע. נכון שלא צריך "לקרוע" את הרכב ולאמץ אותו יותר מדי, אבל עם תחזוקת "מנע" נאותה, המיני, החיפושית, הוולבו וה404 ינסעו כמו גדולות.

אני ירדתי עם הפיאסטה שלי לאילת (היה חם, אין מזגן), לערד (ולקינוח הייתה ג'ימקאנה קצרה), ולרמת הגולן (כולל חרישה לארוכה ולרוחבה + נסיעות בדרכים לא סלולות שהזריקו לי כמויות של אדרנלין). ומתוכננת לה גיחה לי-ם בירתנו הנצחית ע"מ לעשות כבוד לירושלמים בשישי (רן - לטיפולך).

בכל הפעמים האלו שנסעתי, יצאתי לדרך בלב שלם כי סמכתי על המכונה שלי. אם הרכב שלי לא היה יכול לקחת אותי לאן שאני רוצה מתי' שאני רוצה - הוא פשוט לא היה הרכב שלי.

תמונה 063.jpg

IMAG0021.jpg

P1010028.JPG

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

כל רכב אספנות היה פעם חדש,

וכשהוא היה חדש לא הייתה מתעוררת שאלה מסוג זה.

לכן אם רכב אספנות מתוחזק ברמה הנכונה אין שום סיבה שהוא לא יעשה את מה שעשה לפני 30 שנה.

אומנם הוא אולי יעשה זאת בצורה פחות טובה מרכבים חדישים אבל בכל זאת הוא יעשה זאת.

וכן ברור שרכבים שלא בדיוק יכלו להתמודד עם כך גם כשהיו חדשים,לא יכלו לעמוד בזה גם היום כרכבי אספנות.

מי כן ומי לא אני כבר לא יודע...

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
אני השתמשתי בדרך קבע במרצדס 280 שנת 76 בעליות והירידות המזעזעות של סנטיאגו, צ'ילה (וגרתי בחלק העליון), בנוסף לנסיעות מעל האנדים לארגנטינה פעם-פעמיים בחודש. לא אמורה להיות בעיה אם הרכב תקין.

לפחות עצרת לטייל ב puente del Inca ולעשות סקי ב Penitentes ?

• תוכן חדש...