Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרוייקט שיפוץ - ווספה GL 1965

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בשעה טובה לאחר חודשי חיפוש נמרץ מצאתי אותה " מתחת לאף" בחצר אצל השכן. שם שכבה לה ללא טסט כבר כ-8 שנים.

היא הניעה, האגזוז אינו מחובר והסחיבה חלשה אבל אורות וספידומטר עובדים.

ידיים נלחצו ומזומנים החליפו ידיים ובשעה טובה הועברה בעלות!!

אני בתחילת הדרך וזה לי הפרוייקט הראשון.

במקצועי אני רופא ואין שום קשר למכניקה אבל חלומות צריך להגשים!!!

מספר שאלות כלליות:

אני מבין שהשלב הראשון בשיחזור זה צבע טוב -

1. יש מספר נקודות חלודה במקומות אופייניים לווספות - האם "חייבים" התזת חול על מנת לבצע עבודה איכותית?

2. האם יש מוסך שעושה עבודת שיחזור/שימור וצבע טובה עם התמחות באספנות/ווספות?

3. מהי עלות סבירה לשלב הצבע?

האם יש עוד עצות כלליות לשלב זה של הפרוייקט?

תודה מראש,

אייל

vespa.zip

IMG_1848.jpg

IMG_1849.jpg

IMG_1850.jpg

פורסם

אם החלודה לא עמוקה מידי אז אפשר להסיר אותה ע"י מיברשת ברזל. אני ממליץ אחת ידנית כי היא לא "שורפת" את הברזל (מה שגורם לו להיתחמצן יותר מהר).

אם זה מישטח שיש גישה לשם אז להסיר ע"י דיסקית שיוף והרבה רגש.

אם החלודה עמוקה כבר, לא תהיה לך ברירה ורק חיתוך וריתוך.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

תתחדש. השלב הראשון הוא בדיקת בעיות בטיחות, סדקים וחלודה במונוקוק (גוף הוספה שהוא גם השלדה) עיוותים במזלג הקדמי וציר היגוי ותקינות מעצורים. אח"כ תקינות מכנית כולל חשמל ובסוף צבע וקוסמטיקה

ניקוי חול לא דורש מאמץ ומתאים לניקוי חלודה מפושטת , מאידך אתה צריך להביא למקום את החלקים ולהגן על אזורים עדינים כמו הברגות ומשטחי החלקה

העזר באתר הזה http://www.scooterhelp.com/ להתחלה

אם תרצה יש לי את ה haynes manual לוספה כמו שלך בפורמט דיגיטלי

פורסם

גילי , לא מסכים איתך , עבודה נכונה עם מברשת ברזל על מקדחה שהיא שונה במספר הסיבובים ממשחזה 4.5 ( קטנה פי 3 במקסימום של המקדחה! ) למשל היא איכותית ולא מחממת כמעט את משטח העבודה.

צריך לדעת לעשות זאת עם רגש ולא לחפור כמה שיותר מהר.

לא צריכה להיות בעיה , עבודה ידנית היא מתישה ובמקרה הזה כמו רבים אחרים - מיותרת לגמרי.

דיסק שיוף הוא ממש גרוע משום שהוא מוריד שכבה רצינית יותר של פח!

המלצתי היא רק מברשת ברזל או נחושת על מקדחה/מברגה.

בהצלחה בשיפוץ!

פורסם

תודה לכל המגיבים,

כיוון שאי טירון בתחום וברצוני להגיע לרמת שיפוץ גבוהה אני מתכנן להיעזר בצבע/פחח ומוסך ווספה על מנת לבצע את העבודה הראשונית:

1. ממה שאני מבין מקריאה (בעיקר scooterhelp) יש לפרק את המכלולים כדי לבצע עבודת ניקוי טובה וצבע טוב.

האם מישהו מכיר מקום שמתמחה בנושא ויעשה עבודה ברמה גבוהה?

2. הווספה כעת מניעה ונוסעת ויש אורות כלומר מנוע וחשמל ללא חוסרים קריטיים לכן לשלב ההרכבה לאחר צבע שוב - בעזרת מוסך ווספה.

יש המלצה על מקום טוב עם "נשמה" באיזור תל אביב.

שוב תודה,

אייל

פורסם

פירוק והרכבה אני ממליץ לך לעשות לבד.

וזאת משום שזאת הדרך היחידה להכיר באמת את כל מכלולי הווספה ולהבין מה קורה שם ואיפה כל דבר, לטובתך.

לא מדובר על פעולה מסובכת ברוב המקומות משום שאתה מפרק רק חיצונית ולא כל רכיב לגורמיו( לא פותח מנוע/גיר וכו...).

חובה מספר גדול של שקיות ניילון, מדבקות לרישום ועט - כך כל קבוצת חלקים נכנסת לשקית / קופסא ומקוטלגת ואז אין ברדק ולא נשארים עם ברגים ביד בסוף השיפוץ.

עבודה מסודרת היא חובה.

אבל ראשית תמצא מוסך שמוכן לעשות את שאר העבודות , כי חבל לפרק ולאחסן לזמן לא יודע.

פורסם

שבת שלום לכולם,

ביום ה עברתי מבחן נהיגה ולכן אני רשאי לנהוג בווספה!!

אחרי 17 שנות נהיגה ב"קופסאות" סופסופ אוכל ליהנות מעולם הדו"ג.

רן - לפי רשיון הרכב הווספה היא מודל GL

בניקל קטן על האיזור הקדמי כתוב "VESPA GL"

לכן אני מניח שהיא ווספה GL.

לפי מה שקראתי זו השנה האחרונה שייצרו אותה תחת שם זה ולאחר מכן היא נקראה SPRINT אבל אני מבין שזה כמעט אותה ווספה.

המשך תולדות השיפוץ - המשימה הבאה תיקות הבלמים וחיבור האגזוז...

שבת שלום לכולם,

אייל

פורסם
שבת שלום לכולם,

ביום ה עברתי מבחן נהיגה ולכן אני רשאי לנהוג בווספה!!

אחרי 17 שנות נהיגה ב"קופסאות" סופסופ אוכל ליהנות מעולם הדו"ג.

רן - לפי רשיון הרכב הווספה היא מודל GL

בניקל קטן על האיזור הקדמי כתוב "VESPA GL"

לכן אני מניח שהיא ווספה GL.

לפי מה שקראתי זו השנה האחרונה שייצרו אותה תחת שם זה ולאחר מכן היא נקראה SPRINT אבל אני מבין שזה כמעט אותה ווספה.

המשך תולדות השיפוץ - המשימה הבאה תיקות הבלמים וחיבור האגזוז...

שבת שלום לכולם,

אייל

כמה עולה לעשות רשיון בימינו?

אני גם רוצה ברגע שאסיים עם החיפושית לשפץ לי איזה ווספה ולהגשים עוד חלום...

פורסם

בדיקה נוספת עם גורם מוסמך - הדגם הוא ווספה GL בוודאות - כמו כן נמסר לי שמדובר בדגם נדיר יחסית בארץ האם למישהוא יש יותר מידע??

שבת שלום,

איל

פורסם

רן,

תודה על ההפניה לאתר - למעשה לא מצאתי שם את הדגם שמכונה GL - אני מניח שזה אחת מנפחי 150 עם פנס מלבני או פשוט מכונה ספרינט במודל 1965.

בדיקה ראשונית מראה כי הווספה כנראה עברה תאונה והחלק הקדמי של השלדה/מונוקוק אינו בזווית נכונה.

כלומר אזדקק ל"מתיחת שלדה" במקביל לפחחות - נשמע פרוייקט מסובך.

יש למישהוא מידע לגבי מומחה בנושא ועלות אפשרית?

תודה,

אייל

• תוכן חדש...