Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אשמח לשמוע מבעלי ניסיון מהם השלבים המומלצים והנכונים בביצוע פחחות לרכב,

האם השלבים הנ"ל נכונים בשיפוץ מרכב חיצוני?(אלו התוצאות אחרי חיפוש שערכתי).

1 פח נקי מצבע על ידי התזת חול או השחזה או טלאי ,מכל מתכת שהיא,

2 יסוד צורב.

3 פילר דו רכיבי (אין להתיז פוליאסטר ,שפכטל עדין ודומיו ישירות על היסוד הצורב) או בעגה קומפקט פילר ,או פילר חד רכיבי.

4 חומר מילוי ,בונדו ודומיו , במריחה או בהתזה.

5 פוליאסטר בהתזה או שפכטל עדין במריחה לחסכנים.

6 שוב פילר דו רכיבי לאטום את הכל .

7 צבע סופי.

שכחתי משהו?,

כמו כן,

אשמח לדעת על אילו חומרים אתם ממליצים והיכן ניתן לקנות את חומרים אלו בצפון הארץ.

תודה:-P

עידן.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

אם אכפת לך מהרכב כדאי שתחסוך ותכניס אותו לעבודה אצל פחח מקצועי, כמובן אלא אם יש לך נסיון ממשי בנושא אבל אז אני מניח שלא היית שואל את השאלות האלו.

פחחות זה לא כמו לעשות טיפולים לבד או להרכיב פלסטיקה וניקלים, זאת ממש אומנות ותהיה בטוח שפחחים טובים מחזיקים בנסיון ארוך של שנים עד שהצליחו להביא רכבים למצב פחחות איכותי - וסביר להניח שתעשה יותר נזק מתועלת.

גם אם תעשה את זה לבד, ובסוף העבודה תהיה הכי מרוצה שבעולם, לאחר שנה וחצי \ שנתיים מקס' תתחיל להתבעס כשכל הצבע יתחיל להתבקע ותתחיל לראות "גלים" בפח.

לדעתי, עדיף להכניס את הרכב לעבודת פחחות ב 5K שתוציא את הרכב אולי לא עם פחחות שתחזיק שנים על גבי שנים אבל לפחות כמו שצריך - זה פשוט אחד מאותם דברים שלא עושים לבד.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

blavie-קודם כול אני שואל כדי לדעת ליידע כללי מה הסדר נכון בביצוע פחחות,

שנית,פחח(אולי לא כולם) לא ייעשה לך עבודה כמו שתרצה,תמיד יהיו דברים שתמצא לנכון שלא יצאו כמו שציפית/רצית, לכן אם יש את היידע תמיד מומלץ לעשות לבד,כי אתה יודע שאם אתה עושה לרכב שלך אתה עושה מכול הלב,

ודבר אחרון,אני אודה לך אם תפנה אותי לפחח שייעשה עבודה טובה ב-5K.

עידן

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

פורסם

אסור להוריד את הצבע עם השחזה,כשמשחיזים מורידים יחד עם הצבע מתכת,מה שבסופו של דבר יוביל לגלים...

צבע בצורה הנכונה מורידים או בניקוי חול או באמצעות מסיר צבע\חומצות.

אני הורדתי את הצבע באמצעות מסיר צבע.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

אוקיי, פשוט קיבלתי רושם מההודעה הראשונה שאתה כביכול חסר נסיון בנושא ורוצה לבצע את עבודת הפחחות לבד - אם זהו באמת הנושא, ממליץ לך לוותר על זה - הכוונה שלי במשפט שציינת הייתה שבמידה ואתה אינך מנוסה, ותבצע את העבודה לבד בלי עזרת בעל מקצוע, גם פחח ב 5K יגיע לתוצאות טובות יותר.

ברור שבמידה ואתה מנוסה עבודה עצמית תצא גם הכי איכותית מכיוון שאתה תשקיע בקנה מידה אסטרונומי (הרבה יותר מאשר פחח שעושה את העבודה רק בשביל הכסף), וגם העבודה תצא בדיוק כמו שאתה רוצה.

אבל שוב, במידה ואין לך נסיון ואתה מתכן לבצע את עבודת הפחחות לבד כדאי שלפחות תעזר במכר כלשהו שהוא פחח במקצועו - לבד לגמרי אתה תגיע לתוצאות שלא ממש תאהב.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

נאלץ להסכים עם BLAVIE.

מילא אם כל הפח ישר והכל ואתה רק רוצה להוריד צבע ולצבוע , וגם אז אתה צריך המון כלים שחייבים להיות איכותיים ופשוט לא שווה לקנות אותם לפעם אחת או 2.

וצריך להכיר את החומרים ואת צורת העבודה.

וצריך מקום סגור וציוד מגן מתאים.

עמית , מה הבעיה להוריד עם מברשת ברזל עדינה מסתובבת(על דיסק/מקדחה )

שום גלים , במעט פחחות שעשיתי.

צריך לדעת לעשות זאת נכון בלי לחמם את המקום ואתה בסדר גמור.

פורסם

אין בעיה להוריד עם מברשת ברזל עדינה,הבעיה היא שזה יקח הרבה מאוד זמן,מה גם צבע יסוד טוב לא יורד כלכך מהר עם מברשת פלדה...

בכללי פחח מנוסה הוא פחח שידע איך ליישר את המכה בפחות זמן,פחח מתלמד יוכל להגיע לתוצאה זהה רק יקח לו הרבה הרבה יותר זמן.הדבר שחשוב שיהיה לשניהם הוא ראייה טוב שלא לכל אחד יש(ואני לא מדבר על 6/6).

כשריתוכים נכנסים למשוואה העסק הוא שונה,זו למעשה תורה בפני עצמה,את התורה הזאת לא הרבה פחחים(איפלו מנוסים) יודעים.

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

אשמח לשמוע עוד המלצות על שלבי העבודה וחומרים מומלצים.

תודה,

עידן.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

פורסם

קודם כל בהצלחה,

ומצתרף לבקשות עזרה,

אני מתכנן גם לנסות לצבוע לבד ובזהירות ,יש את הכלים, אבל מהם השלבים לצביעה?

פחחות על כל המקומות שצריך יש,האוטו ישר, אבל יש מקומות עדיין שצבועים,

הבנתי שיש לשייף בעדינות את הצבע ,השאלה היא אם להגיע לפח?או להוריד רק שכבה דקה שלא יהיה מבריק(תלכה)?

אני יודע שהשלבים לאחר מכן שהכול חלק הוא התזת פילר,שיוף עדין וחזרה עד שהכול ישר וחלק,ואז התזת צבע ואז לכה(מטאלי).

אני מתכנן לקנות השבוע את הצבע בחנות בתל אביב,והוא אמר בעבר שקניתי ממנו וצבעתי מראות וידיות,שיסביר לי במידה וארצה את כל השלבים וייתן טיפים,אבל אשמח גם לעצות מכם.

וכמה הכרחי תנור?

אם אני צובע בחד סגור לגמרי ,ייקח קצת יותר זמן אבל יתפוס נכון?וכמה זמן בערך לוקח לצבע להתייבש?

תודה מראש,גם אם נשמע ילדותי משהו:-P

פורסם

חשיבותו של תנור היא שבעזרתו לא יהיו לך נזילות, ה"תנור" הוא בעצם חדר שבו מתבצעת סירקולציה של אוויר מהרצפה אל התקרה ככה שאדי הצבע לא יצטרפו לשכבה שצבעת ויצרו "דמעות", מה שאתה ממש לא רוצה.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

חשוב מאוד אם אתה מתכוון להכניס את הרכב לתוך חדר גדול מאוד שיש לך בחצר או משהו בסגנון תשטוף תרצפה לפני אחרי ששטפת תשפוך מים על כל הרצפה בשביל שאם יהיה אבק אז הצביעה לא תלך לך כי אז האבק יעלה לך על הצבע והכל הלך לך

פורסם

אני הגעתי למצב של התלבטות,אני נראה לי אוותר ואתן לצבעי אין לי כוח לשטויות האלו, אני מאמין שאני יכול ,אבל לא רוצה שבסוף אתבאס,גם אם יילך כולה מחיר של צבע שזה שולי,מה אתם אומרים?

אני יודע תשלבים בגדול ולא כל כך מכביד עליי,אבל לא רוצה סתם לעשות,

אפשרי לעשות טוב לבד?

ההוא המוכר מהחנות צבע,אמר לי פעם שהוא צבע ככה בלי תנור גג שלם ויצא כמו חדש.בלי תנור.

פורסם
חשיבותו של תנור היא שבעזרתו לא יהיו לך נזילות, ה"תנור" הוא בעצם חדר שבו מתבצעת סירקולציה של אוויר מהרצפה אל התקרה ככה שאדי הצבע לא יצטרפו לשכבה שצבעת ויצרו "דמעות", מה שאתה ממש לא רוצה.

אתה מתבלבל עם חדר צבע,

תנור הוא בדר"כ גם חדר צבע,אבל לא כל חדר צבע הוא גם תנור.

תנור תפקידו העיקרי הוא לייבש את הצבע מהר יותר ע"י חימום,חוץ מזה אין לתנור שום יתרון על חדר צבע ללא תנור.

חשוב שיהיה בחדר צבע הזנה לאויר לנשימה,אם זה ע"י משאבה המספקת אויר או אם זה שואב השואב את אדי הצבע הרעילים...

עמית.

פורסם

שלום לכולם

מעניין מאוד עידן, אני בכלל גם רציתי לדעת את השלבים.

אני לא צבעי רכב ,אבל מגדיר את עצמי תודה לאל קודם כאומן.

אני שיפוצניק אבל יש לי ידיים ועין :shock::wink: .

אני לא אסמוך על אף אחד שיצבע לי את המקאנאזמה שלי.

אם חושבים שאתם יכולים תעשו זאת .

זאת אחת חביות רכב האספנות לפי דעתי,

תשב לך במרתף במחסן בחצר תמרח פעם , תשפשף פעם. כך זה...

תודה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
שלום חברים,

אשמח לשמוע מבעלי ניסיון מהם השלבים המומלצים והנכונים בביצוע פחחות לרכב,

האם השלבים הנ"ל נכונים בשיפוץ מרכב חיצוני?(אלו התוצאות אחרי חיפוש שערכתי).

1 פח נקי מצבע על ידי התזת חול או השחזה או טלאי ,מכל מתכת שהיא,

2 יסוד צורב.

3 פילר דו רכיבי (אין להתיז פוליאסטר ,שפכטל עדין ודומיו ישירות על היסוד הצורב) או בעגה קומפקט פילר ,או פילר חד רכיבי.

4 חומר מילוי ,בונדו ודומיו , במריחה או בהתזה.

5 פוליאסטר בהתזה או שפכטל עדין במריחה לחסכנים.

6 שוב פילר דו רכיבי לאטום את הכל .

7 צבע סופי.

שכחתי משהו?,

כמו כן,

אשמח לדעת על אילו חומרים אתם ממליצים והיכן ניתן לקנות את חומרים אלו בצפון הארץ.

תודה:-P

עידן.

האם "יסוד צורב" הכוונה לממיר חלודה? החומר שהופך להיות שחור כשבא במגע עם מתכת עם מעט חלודה...?

• תוכן חדש...