Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם.

עקב שהות ממושכת בבית כתוצאה מפציעה, המוח החל לקדוח לכיוונים חדשים. כמו שבטח הבנתם- אספנות הוא אחד מהם.

תהיתי לעצמי, האם ניתן למצוא רכב במצב טוב שיענה על הדרישות הבאות:

מחיר קנייה נמוך יחסית.

מכניקה פשוטה המגובה ביכולת למצוא חלקים בקלות יחסית.

מהנה לנהיגה.

הסעיפים מעט אמורפים, אז אנסה להבהיר את כוונתי.

הכוונה היא למצוא רכב שלא ידרוש הרבה כדי להביא אותו למצב נסיעה, אלא אם כן הוא במצב נסיעה בכל מקרה.

הרעיון הוא ללמוד את המכונאות הבסיסית על הרכב- לשפץ מה שניתן לשפץ ולהחליף מה שכדאי.

הרכב לא ישמש לנהיגה יום-יומית, אך יהיה נחמד אם יהיה זמין לנסיעות מדי פעם עם יכולות אמינות סבירות. אבל שבכל מקרה יהיה זיק קטן של הנאה מהנהיגה עצמה.

כמובן שהמוח נודד כבר מספר ימים ועלו בראש הרבה רעיונות.

מיני מיינור נפסלה די מהר כי ראיתי שהמחירים שלהן בשחקים.

אלפות גם אני מבין שדי קשה- לא הייתי מתנגד לסוד (לא נראה לי שישנה לי 1.3 או 1.5).

פורד- קורטינה? אסקורט? (עדיף).

ב.מ.וו?? יש מצב למצוא משהו משנות ה-70?

אולי סאאב?

אין שום כוונה לשפץ את הרכבים למצב "חדש", לפחות לא בשלב הראשוני, כך שמכניקה קודמת לקוסמטיקה.

רק רוצה שניתן יהיה לנהוג ברכב- בעלות מינימלית יחסית.

כמו-כן, אני לא ממהר לשום מקום. הפרוייקט יתבצע לפי תזרים המזומנים (כמה כבר שיש לסטודנט) והזמן הפנוי.

אשמח לשמוע את דעתכם. הצעות נוספות לרכבים.

תודה מראש.

אייל.

פורסם

מחיר קנייה נמוך יחסית. = חיפושית

מכניקה פשוטה המגובה ביכולת למצוא חלקים בקלות יחסית. = חיפושית

מהנה לנהיגה = חיפושית?

לדעתי התשובה היא חיפושית על כל שלושת השאלות, אבל יש שלא יסכימו. בכל מקרה, אין דבר כזה מכונית אספנות זולה. היא יכולה להיות זולה לקניה, ולפעמים אפשר לקבל אותה אפילו במתנה, אבל ככל שתחזיק בה יותר תגלה שמדובר בבור כסף ללא תחתית.

מאחר ולא מדובר ברכב לתחבורה יומיומית, אפשר לפזר את ההוצאה, ולשפץ לאט לפי תזרים המזומנים, אבל מדובר על מותרות לא זולות (אבל הרבה יותר בטוחות מאופנוע)

נמרוד

פורסם
לדעתי התשובה היא חיפושית על כל שלושת השאלות, אבל יש שלא יסכימו. בכל מקרה, אין דבר כזה מכונית אספנות זולה. היא יכולה להיות זולה לקניה, ולפעמים אפשר לקבל אותה אפילו במתנה, אבל ככל שתחזיק בה יותר תגלה שמדובר בבור כסף ללא תחתית.

מאחר ולא מדובר ברכב לתחבורה יומיומית, אפשר לפזר את ההוצאה, ולשפץ לאט לפי תזרים המזומנים, אבל מדובר על מותרות לא זולות (אבל הרבה יותר בטוחות מאופנוע)

נמרוד

תודה על התשובה המהירה.

לא הכנסתי חיפושית למשוואה, כי כמו "האחרים" שציינת, אני לא מוצא בה עניין. מצטער.

ביום יום אני מתנייד על אופנוע, כך שזה לא ממש עוזר לי שרכב יותר בטוח (כפי שאתה מציין :wink: ), אבל גם אופנוע ישן לא יצא מכלל אפשרות.

הרעיון בכל הפרוייקט הוא יותר ההתעסקות במכניקה, כפי שציינתי קודם, לכן אני לא מתכוון לחדש את הרכב בשלב ראשוני, אלא יותר "להתנסות".

תיארתי לעצמי שתיאורי "בורות הכסף" יגיעו בשלב זה או אחר, אך בכל זאת אשמח לשמוע הצעות נוספות. גם דיעות של "רד מזה" יתקבלו, אם יש הסבר ראוי.

פורסם

על דודג'- דארט חשבת? -אני חושב, שאפשר למצוא משהו קצת מוזנח חיצונית- אבל עם מכניקה במצב סביר, במחירים לא בשמיים. וזה יהיה אוטו אמריקאי, גדול ועם מנוע חזק (אפילו עם 6 טורי). אני, לו היה לי מקום לעבוד עליו- הייתי מנסה לקחת את זה, ששמתי ב"ענתיקות" לפני כמה דקות, כמובן אם אפשר בכלל איכשהו לקחת אותו. אם הוא הועמד במצב נסיעה- אני די בטוח, שאחרי "טיפול" ראשוני הוא יניע, ואז יהיה צורך בפינישים מכניים בהתחלה בלבד. והמנועים האלה מאד פשוטית ואמינים יחסית. אבל שוב- זה רק אם יש לך מקום שקט לעבוד על האוטו ללא מגבלת זמן, וללא חשש להשאיר אותו מפורק תוך-כדי. ובהצלחה בצעדיך הראשונים בתחום!

לגבי האסקורט/קורטינה: יש אפשרות עדיין למצוא משהו במחיר לא בשמיים. הנהיגה בהם מהנה, למי שלא מבקש ביצועים מטורפים. אני אישית מאד נהנתי לנהוג באסקורט 1100, שהייתה לי, אפילו שהרבה יגידו שזו עגלה, וכנ"ל בקורטינה MK3 אוטומטית. אז, צריך לנסות, כדי להחליט, האם האוטו מתאים לך, או לא, אם אתה באמת מחפש משהו "לנשמה", ולא סתם כלי תחבורה, וזה הרי מה שאתה רוצה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

לחיפושית ולדארט (/וליאנט) הייתי מוסיף גם את הוולוו. דגמי 144 מסוף שנות הששים/תחילת שנות השבעים הם פשוטים לתחזוקה ומהנים לנהיגה, גם יום יומית.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

דו גלגלי מומלץ מנסיון: ווספה, BMW או יפני כבד מהשנתונים האמורים, למרות שהיפני יהיה קשה יותר לטיפול ואחזקה אבל המצב טוב יהיה לא פחות אמין ויותר שימושי.

לא הייתי פוסל את עניין החיפושית, למרות המראה הגמלוני משהו, השילוב של מנוע אחורי (משקל) והנעה אחורית מהנה מאוד בידים נכונות והיא מצליחה להפתיע לטובה, מנסיון מי שנכנס קצת לעיניין לעומק ומגיע לתחום מהכיוון רומנאטי ואהבת נהיגה, דווקא שם ימצא עצמו מופתע מאוד!

לחיפושית לא תתקשה למצוא חלפים ושיפורים, ולשפץ אותה על פי אהבתך ויכולתך, לחיפושית מועדון חברים פעיל ותוסס, כך שתמצא כרטיס כניסה מהיר וזול לעולם האספנות, וכאשר תרצה לשדרג למשהו אחר, תמיד תמצא מישהו שיאמץ את החיפושית שלך בשמחה.

בהצלחה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אצטרף להמלצה על הדארט/וליאנט ואוסיף לה גם אסקורט/קורטינה. שתיהן מכוניות בעלות הנעה (בחלק מהמקרים גם הנאה) אחורית, מנועים פשוטים וקלים לתחזוקה ובשתיהן יש מכלולים שיספקו לך לא מעט התעסקות ולמידה.

נתון חשוב נוסף שעליך לקחת בחשבון הוא זמינות חלקים. חשוב שהרכב שתמצא יהיה מיוחד כמו שאתה רוצה אך לא מיוחד מדי, שכן תוך זמן קצר ההמתנה לחלקים שמגיעים מחו"ל תייאש אותך...

בכל מקרה, בהצלחה!

שתי כתבות שאולי יעזרו קצת:

שיפוץ רכב קלאסי - מאיפה מתחילים?

המדריך השלם לרכישת רכב קלאסי

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

אז ככה.

אופנועים זה בעייתי- בטח ובטח ב.מ.וו שנשכרים במחירים מטורפים. אם כבר אז איזה גוצי נחמד. אבל לא חושב בכיוון כרגע. מעדיף את האופנוע ככלי תחבורה יומי.

לגבי המכוניות- חיפושית פשוט לא עושה לי את זה. אם אין חיבור לרכב אז מה הטעם?? :?

אסקורט דור ראשון או שני- נשמע לי מגניב.

דודג'- לא הייתי שולל על הסף- נבדוק את העניין לעומק.

וולוו- גם מעניין.

השאלה כיצד שלושת האופציות הללו נראות מבחינת זמניות חלפים וכדומה??

ואשאל שוב, אם לא אכפת לכם- מה לגבי גרמניות כמו ב.מ.וו או אודי??

סאאב? כיצד ממוצבות?

תודה לעונים.

פורסם

אאודי- יותר נדירות, לדעתי, לא יודע בדיוק בעניין החלקים. יש אג שניים כרגע בלוח פוקוס- דווקא מעניינות, אם כי לא במחיר אטרקטיבי במיוחד...

במוו- יש, אבל שאלה- מה המחירים, ושוב- לא בטוח, שיהיה קל/זול להשיג חלקים, לפחות קוסמטיים.

פורדים, דודג'ים ווולוואים- הכי קל לתחזק מכל הבחינות- גם פשוטים, וגם יש זמינות חלקים די סבירה.

סוסיתא- קודם צריך למצוא במחיר סביר... תלוי גם, איזה דגם. אישית- אין על דגם עם מכניקה של פורד.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אני הייתי מחפש פיאט 131, הנעה אחורית, מנועי 1600 חזקים, פנים מפואר, גיר רגיל ורכב שכבר לא רואים כל יום.

חלפים לא יהוו בעייה (בטורקיה יש הרבה טופאס) והרכב יפה ושימושי

יש כמה למכירה ביד 2

Fiat%20131%204.jpg

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

שלום שלום,

אני הלכתי ישירות על קורטינה MK3 .

רכב פשוט ותענוג לנסוע איתו ,זה לא אומר שלא הייתי מעדיף גם אמריקאיית ,,

אבל לדעתי נדירות ויהיה קשה לך עם החלקים גם אוכלות דלק לא שותות .

גם מרצידס מעולה אבל :roll: לא יודע...

לך על קורטינה .

את שלי אני לא מוכר אבל יש לי אחת בשבילך,

מבן אדם מבוגר טוב שיתמוך בך כי גם הוא חולה קורטינה.

להתראות

פורסם
שלום שלום,

אני הלכתי ישירות על קורטינה MK3 .

רכב פשוט ותענוג לנסוע איתו ,זה לא אומר שלא הייתי מעדיף גם אמריקאיית ,,

אבל לדעתי נדירות ויהיה קשה לך עם החלקים גם אוכלות דלק לא שותות .

גם מרצידס מעולה אבל :roll: לא יודע...

לך על קורטינה .

את שלי אני לא מוכר אבל יש לי אחת בשבילך,

מבן אדם מבוגר טוב שיתמוך בך כי גם הוא חולה קורטינה.

להתראות

תודה רבה.

כרגע אכן מסתמן כיוון לפורד.

אולי ברנדה?

לא שולל גם וולוו.

בכל אופן, אני מושבת פיזית לזמן הקרוב, אז אין כ"כ על מה לדבר, אבל אחזור להתייעצויות ברגע שהעניין יהיה רלוונטי.

תודה רבה.

• תוכן חדש...