Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה,

לאחר בדיקה של בוחני ניידת ביקורת בדרכים של משרד התחבורה נירשמו בגב רשיון הרכב ליקויים בחותמת אדומה.

נכתב שיש לתקנם תוך שבוע.

לאחר התיקון , מה עושים ? למי פונים ?

לציין כי זאת לא הורדה מהכביש.

תודה

נתי

=================================

גם אני מגיע קבוע למפגש שישי הצפוני של מועדון ה-5, Outlet חוצות המפרץ קפה Greg :lol:

Classic car parts hunter

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שאתה צריך להוציא רשיונות חדשים ולגשת לטסט

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם
שאלה,

לאחר בדיקה של בוחני ניידת ביקורת בדרכים של משרד התחבורה נירשמו בגב רשיון הרכב ליקויים בחותמת אדומה.

נכתב שיש לתקנם תוך שבוע.

לאחר התיקון , מה עושים ? למי פונים ?

לציין כי זאת לא הורדה מהכביש.

תודה

נתי

נתי הי !! - מה קרה, מה מצאו שלא תקין להבנתם ברכב?

להבנתי - לאחר התיקון אתה הולך לעשות מבחן רישוי בשנית ע"מ שימחקו את הליקויים.

מצא

מצא משה

פורסם

OK

תודה לעונים.

לגבי מה מצאו "אסון", פשוט מאד: 1. יש להחליף 2 צמיגים אלק יבשים (פרופיל מצויין יכולים לנוע עוד 10 שנים)

2. להדביק פסים זוהרים.

לאחר חיפוש באתר ניידות משרד התחבורה באינטרנט מצאתי שאני חייב לתקן תוך שבוע, אין צורך לעשות דבר פרט לכך.

במידה ולא אתקן ויתפשו אותי שוב על אותן תקלות הרכב יורד מהכביש ויופעלו נגדי הדברים הכתובים החוק.

תודה

שלא תדעו עוד ניידות

נתי

גם אני מגיע קבוע למפגש שישי הצפוני של מועדון ה-5, Outlet חוצות המפרץ קפה Greg :lol:

Classic car parts hunter

פורסם

מזל טוב נתי, פגשת באיימת נהגי המשופרות - בוחן תנועה.

לצערי הבנאדם היחיד שאשם ב"מקרה" הזה זה אתה.

על הפסים הזוהרים אתה ידעת ולכן אין לך מה להיות מופתע.

על הצמיגים לצערי זה נושא כאוב ששמעתי כבר מספר פעמים מחברי המועדון ואני מקווה שהמועדון יקדם את ההסברה בנושא.

יש הרבה אנשים שחושבים שאם הצמיג לא מתייבש אז הוא עדיין תקין גם אם הוא עומד 10 שנים בחניה. אז זהו שלא, לצמיג יש אורך חיים מוגדר ואין דבר כזה צמיג שיכול להחזיק 10 שנים. אני מחליף צמיגים כל 3 שנים, גם אם הם חדשים לגמרי ולא נסעתי בהם. אני בכוונה לא קונה את הפירמה הכי טובה, גם בגלל שאני לא לוקח את הרכב שלי לתחרויות וגם בשביל שלא יכאב לי הלב לזרוק אותם.

אני ממליץ לך לעשות חיפוש קצר להודעות של אבי נוף, שעבר מקרה לא נעים שצמיג התפוצץ לו באמצע הנסיעה, למיטב זכרוני הצמיג כולה היה בן 4 שנים. עכשיו עם יד על הלב, שווה לך לסכן את בטחונך האישי ושלמות הרכב שלך בשביל סט צמיגים שעולה 1000 ש"ח? לפעמים הקמצנות של האנשים עולה על כל דימיון.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הבעייה דרך כלל היא עם צמיגים לא שגרתיים, שגם קשים להשגה וגם עולים יותר, לסובארו שלי אגב ארבעה צמיגים החל מ-600 ש"ח ועד ל-3200 ש"ח - בחרתי בקלבר 350 ש"ח לצמיג-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אני רוצה להבהיר משהוא מראש. אני אזרח שומר חוק, נורמטיבי לחלוטין וממושמע. כל זאת אפילו מעל ומעבר לממוצע הישראלי (אני עצמאי ומעולם לא העלמתי אפילו שקל אחד).

למה אני מספר לכם את זה? כי לאחר פעמיים שניתקלתי בניידות ביקורת האלה ואח"כ אכלתי הרבה חצץ בשביל להחזיר את הרכבים לכביש אני יותר לא עוצר להם. מצידי שהשוטר ירדוף אחרי ויתן לי קנס ונקודות אבל למסלול שלהם אני לא נכנס!

אין בזה חו"ח שום מתן עצה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם הם כבר עצרו והם בדרך כלל עוצרים רכב שהם קצת ישנים או לא שגרתיים הם לא ירדו ממך עד שלא ימצאו "ליקויים " ולא משנה מה יהיה מצב הרכב .

לכן כדאי מאוד להמנע ממפגש איתם. אבל לנסוע עם רכב תקין תמיד!

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

לפני כמה ימים חברתי ואני נסענו לנו באוטוביאנקי (שרק עברה טסט בהצלחה ובגבורה לפני שבוע בדיוק) ועצר אותנו בוחן תנועה.

הספיק לו ללטוש כמה מבטים על הרכב מבחוץ ועל המנוע לפני שהכריז שהוא משלח אותנו לדרכנו תוך איחולי דרך צלחה.

כן, יש גם בוחנים כאלה :-)

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
מזל טוב נתי, פגשת באיימת נהגי המשופרות - בוחן תנועה.

לצערי הבנאדם היחיד שאשם ב"מקרה" הזה זה אתה.

על הפסים הזוהרים אתה ידעת ולכן אין לך מה להיות מופתע.

על הצמיגים לצערי זה נושא כאוב ששמעתי כבר מספר פעמים מחברי המועדון ואני מקווה שהמועדון יקדם את ההסברה בנושא.

יש הרבה אנשים שחושבים שאם הצמיג לא מתייבש אז הוא עדיין תקין גם אם הוא עומד 10 שנים בחניה. אז זהו שלא, לצמיג יש אורך חיים מוגדר ואין דבר כזה צמיג שיכול להחזיק 10 שנים. אני מחליף צמיגים כל 3 שנים, גם אם הם חדשים לגמרי ולא נסעתי בהם. אני בכוונה לא קונה את הפירמה הכי טובה, גם בגלל שאני לא לוקח את הרכב שלי לתחרויות וגם בשביל שלא יכאב לי הלב לזרוק אותם.

אני ממליץ לך לעשות חיפוש קצר להודעות של אבי נוף, שעבר מקרה לא נעים שצמיג התפוצץ לו באמצע הנסיעה, למיטב זכרוני הצמיג כולה היה בן 4 שנים. עכשיו עם יד על הלב, שווה לך לסכן את בטחונך האישי ושלמות הרכב שלך בשביל סט צמיגים שעולה 1000 ש"ח? לפעמים הקמצנות של האנשים עולה על כל דימיון.

צמיג לא מתפוצץ סתם כך , חיכוך עם המדרכה ,

אפשרות של לחץ אוויר נמוך בצמיג הורם להתחממותו ובהמשך לפיצוץ .

לחץ אוויר גבוהה מידי יגרום לשחיקה לא שווה , ואם ממש גבוה אולי גם סיבה לפיצוץ .

כך שהזמן לא עושה רע כל כך לצמיגים . באופל רקורד ה 59 שלי נסעתי עם צמיגי אליאנס 10 שנים ולא הופיעו כל סימני

שחיקה או ניפוחים בדפנות .

דרך אגב ,

האם הצמיג של אבי נוף נלקח לבדיקה ע"י דוד נמרי ?

אם כן - האם יש תוצאות ומסקנות מדוע התפוצץ ?

נסיעה בטוחה

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

דרור כתב: כך שהזמן לא עושה רע כל כך לצמיגים .

זה פשוט לא נכון!

הזמן ובעיקר האוזון שבאויר עושה עם הזמן נזק אדיר ובלתי הפיך לצמיגים

אפילו אם הם באכסנה יבשה...

הנזק לא נראה...והצמיג נראה אלסטי וחדש אבל הוא בעצם הופך קשיח ושביר

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

שלום לכולם

נכון אשמתי בגדתי שלא הדבקתי את הפסים הזוהרים שהיו ברכב מאז הטסט האחרון "אסון" עשרות הרוגים פצועים בשנה מסיבה זו.

לגבי הצמיגים, כאשר נוהגים עם 172 כ"ס במהירויות גבוהוהות והצמיגים לא טיפ טופ יכולה להיווצר בעיית התחממות שתגרום בסופו של תהליך לפיצוץ (אבי נוף לא 172 כ"ס אבל גבוהוהות) אלו נגרמים גם כתוצאה מטראומה שעבר הצמיג כגון מכה או נסיעה על תקר.

כאשר נוסעים 1000Km בשנה עם 25 כ"ס במהירות מקס.80 קמ"ש עם רוח גבית וירידה זה דבר אחר לגמרי.

מנסיוני, צמיגים מאיכות סבירה שמתוחזקים טוב כולל ספרי סיליקון פעם בתקופה נשמרים בתנאי סביבה סבירים ולא בשמש הקופחת וקרני ה - uv יכולים לשרת בביטחה שנים רבות,המהדרין גם מזיזים את הרכב פעם בשבוע מספר סנטימטרים כדי למנוע הווצרות שטח פחוס לצמיג.

בדרך כלל הסדקים המיקרוניים הם קוסמטיים בלבד ואינם מגיעם לרובד החזק של הצמיג,וזה המצב אצלי. למרות שהבוחנים ובעלי הפנצריות בארץ ימהרו לדרוש החלפת הצמיג וכמובן על אותו סרן נדרש אותו סוג ופרופיל והגענו כבר ל2 צמיגים.

רב הציבור אינו מבין ו/או יש לו כסף ו/או אינו משלם מכיסו אז נמצא מובל ע"י בעלי אינטרסים וצמיגים מוחלפים לרב גם כאשר אין צורך בכך. נכון שקיימת גם תופעת הודו שבה מנצלים את כל שכבות הצמיג וברור שזה פשע, גם בעבודתי בהודו דרשתי מהנהג החלפת צמיגים במידה ולא ביצע החלפתי את הנהג והרכב.

לגבי הרכב שלי הבוחן הסתובב על המיטה המתגלגלת שלו 4 סיבובים סביב הרכב חיפש חיפש בדק בדק ומה מצא? 2 צמיגים יבשים ופסים זוהרים הרי אין לפטור ללא כלום ובפרט רכב בן 37 שנים.

מי יודע מהי הגדרת החוק בנושא צמיג יבש? יש הגדרה כזו ? אשמח לדעת כי לשחוק קיימת הגדרה של עומק חריץ וכו' ומה פה ? זה סוביקטיבי לחלוטין.

לסיכום, אין ספק שחובה עלינו לשמור על תקינות הרכב בכל ההיבטים כולל צמיגים כי אלו הם חיינו וחיי הסובבים אותנו אבל שלא ירדו עלינו סתם כי זה קל.

מי שנתקל בצמיגים 135X15 בבקשה שיודיעני.

נתי___________

תמיד חשוב חיובי *(+_+)*

Classic car parts hunter

פורסם
הלו, הלו, לא להתלהם...אני א

איזה א? מבית הנשיא או ממשרד התחבורה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כן... אני רציתי לצעוק קצת, אבל המחשב לא שיתף פעולה...

בקיצור, אני אחראי על בטיחותן של כ- 40 משאיות כבדות וקלות שמובילות חומ"ס. הניידות והשוטרים מתים למצא משהו לא תקין בכלים האלה וחורשים אותם מדי פעם (לא יותר מדי כי לרוב הם נראים טוב ולא מושכים את עיניהם) חריש עמוק.

במשך שלוש השנים האחרונות הורידו לי מכלית אחת (סמי-טריילר) מהכביש בגלל נזילת אוויר ביצוע לא נכון של חיבור אוויר על ידי

הנהג. זהו. והצמיגים לא כל הזמן חדשים, אבל חוקיים...

בשלושה מקרים זכינו גם לשבחים על רמת התחזוקה! אני חושב שברוב רוב המקרים החברה האלה יודעים להעריך רכב מתוחזק היטב, עוד יותר אם הוא לא נראה טוב חיצונית. לעומת זאת, הם כן יתלבשו על רכב שיגלה סימני הזנחה - ובצדק.

בקיצור, אני דווקא מצדיע לעבודת הניידות, שלא נעשית מספיק לטעמי, אני לא חושב שמדובר כאן במצב של הזנה מקיפה, אבל יכול להיות שבכל זאת הצמיגים הנ"ל היו במצב גרוע מדי למרות הטיפול המדוקדק שתואר למעלה?

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תוכן חדש...