Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

שנים שאני רוצה ויכול מבחינה טכנית לשפץ רכב ישן כמו למשל וולבו 240, אבל ההיתלבטות היא אם להתחיל אז לדעת ליקרת איזה סכום כסף אני עומד או איזה מכונית כדי יותר,מניסיוני הרב כל פרויקט שביצעתי קודם כל חישבתי עלויות.במיקרה הנ"ל קצת קשה לי היותואני לא קרוב לענף הרכב למרות שאני בקי מאד מכנית.

הגדרות השיפוץ.

1.פרוק המנוע ותיבת הילוכים,שיפוץ חריטה או החלפת סליבים,החלפת משאבת שמן,החלפת אטמים,שיפוץ ראש מנוע,שסתומים.שיפוץ תיבת הילוכים.

2.פרוק שיפוץ וצביעה מיתלה קידמי החלפת ציריות החלפת גומיות למשולש קידמי.

3.שיפוץ מע" בלמים החלפת גומיות.

4.החלפת מע" פליטה [אגזוז)

5.פרוק כל החלונות.

6.פרוק דשבורד זה קטע 'אני לא בטוח בו אם כידי.

מה שניקרה שיפוץ דרג א' מהסלנג הצבאי.

כל רעיון או עצה תיתקבל בברכה,יפה שעה אחת קודם.

יש לי שתי חניות מקורות בבית משותף גם לזה אשמח היתיחסות.

תודה מראש אודי.

פורסם

בתיאור שאתה מתאר, סכומים רבים יושקעו . הנה הטיפ הראשון: דאג להשקיע ברכב שבסיום השיקום הוא יהיה שווה משהו.

בדגם כמו שציינת, לא משנה כמה תשקיע, זה רכב שרק אם יהיה בן 50-60 יהיה שווה ובגלל הגיל ולא בגלל הסוג. אז פשוט מיותר, צריך להשקיע באחד מהדגמים הפחות "לא מעניינים" , במילים אחרות, בדגמים מענינים יותר!

ולכן נעבור לטיפ השני: עבור לפורום אספנות ותתיעץ איתם:לחץ_כאן!

הנושא מועבר לפורום אספנות.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אם נעשה חישוב גס, השיפוץ מורכב משני פרמטרים עיקריים, עלות חלפים ועלות עבודה. שני אלה אלמנטים קשים לחישוב בגלל הבדלי מחירים, ויכולת בין אדם לאדם ומקום למקום, הקשרים שלך, יכולת התמקחות שלך, יכולת העבודה האמיתית שלך, כמו כן יש להוסיף סעיף נוסף הכולל בתוכו את עלות ההובלות, בירוקטיה, והוצ' משנה. קיימות עבודות שתאלץ להוציא החוצה בכל מקרה, לשם קבלת אישורים וחוקיות, כך שבפועל יהיה לא רציני להגיד לך סכום ואפילו הערכה כללית, כיוון שהיא תלויה ב"עומק" השיפוץ וסוגו (לתצוגה, לנסיעה יום יומית, מקוריות, חליפית, עבודה עצמית, קבלנות, וכו.....) אם יש לך תמונה של המועמדת לשיפוץ ובנוסף לשיפוץ המכלולים שנתת, תתן גם את ה"אני מאמין שלך" בנושא השיפוץ המטרה וכד, הרצון למקוריות, תוכל לקבל הערכה, עליה יש להוסיף 50% ולהשאיר עוד קצת להפתעות-בהצלחה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

רק אחרי שתפרק את הרכב לגורמים ותעשה חשבון של חלקים חסרים ותוכל להעריך את הסכום.

וגם אז הייתי מוסיף עוד 25% למחיר על כל מקרה.

בברכה,

נאור

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

ראשית תודה

דבר נוסף שלדעתי חסר זה שאני אמור להיתמש ברכב ביום יום,אני מעריך 15K ק"מ שנה. אין להעריך שיפוץ מנוע?להיות בערכה הקשה יותר לכל השיפוץ להיות בערכה הקשב יותר.

ושוב אף תודות אודי

פורסם

אודי 785

קשה לענות אבל הנה כמה תשובות.

עלות אובורול מנוע וגיר אני מעריך סדר גודל של 10,000 ₪ אם בעל מקצוע עושה את העבודה. זול יותר לחפש משומש.

פרונט שוב תלוי מי עושה, אם אתה עושה לבד גג 2000 ₪ וגם יכול להיות 500 אם אתה עושה לבד ואין צורך בהרבה חלקים.

יש בד"כ צורך לסדר בלמים. גם כאן תלוי מי עושה ומה צריך? האם צריך משאבות חדשות וכמה, מה מצב המשאבה המרכזית האם תקינה או צריכה שיפוץ? מה מצב הבוסטר. כאן התחום בין 500 ל 2,500 ₪

מה מצב צנרת המים, צנרת ה"וואקום" וכל יתר צינורות הגומי גם כאן ניתן להוציא בין 100 ₪ ל 2000 ₪.

מה מצב החשמל האם יש מצבר? האם הפנסים תקינים?

מה מצב הגומיות בחלונות ובדלתות.

מה מצב הריפוד - זה בד"כ דבר יקר 3000 ₪. מה מצה השטיחים?

על פחחות וצבע לא דיברת פחחות וצבע אצל בעל מקצוע רע 3000-5000 ש"ח זה זול.

פחח/צבע בינוני יעלה 8-10,000 ₪. שוב יתכן ותוכל למצוא רכב תורם ולחסוך בפחחות.

פחח/צבע טוב זה כבר סיפור אחר והשמים הם הגבול.

אם תעשה את רוב העבודה לבד המחיר הוא 25%-35% מהנ"ל ותצטרך לשלם רקעבור חלקים ועבודות חוץ כמו חריטות, ניקוי חול, אם צריך.

שפץ רק רכב שאתה אוהב. מה איכפת לך מה האחרים אומרים בין כה וכה זה שיגעון ולכולם יהיה מה לומר.

מהיכן אתה בארץ?

בוא למפגשים תכיר חברים עם נסיון וידע ותוכל לקבל תמונה ברורה יותר.

אם אתה רוצה להרוויח תשקיע בבנק בחסכון ואת זמן השיפוץ בלה בעבודהוקבל שכר עבורה. תחביב זה לתת את הנשמה והקופה בלי הרבה הגיון ועם הרבה הנאה.

בהצלחה!

שלמה דן גדרון

פורסם

oldcar vbmenu_register("postmenu_1347422", true);

תשובה מענינת עם הרבה מחשבה.

בכל מיקרה תודה רבה לפחום אני יודע שזה לא 100K

אודי אני ממודיעין והיתי פעם באיזה פגישה ליד האוניברסיטה בתל-אביב.

• תוכן חדש...