Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם!

אני צריך עזרה/טיפים וכו' בתיקון מכסה המנוע שלי. אז ככה, מדובר במכסה של סיטרואן DS שנת 73' והוא כאמור עשוי מאלומיניום... העניין הוא שמרוב שהמכסה גדול הוא גם מאוד גמיש ואני לא רוצה לעשות עבודה מחופפת ואחר כך יתפוצץ הצבע... התכנון הוא לרתך את הסדקים ולעשות חיזוקים ולמנוע חלק מהגמישות שלו-השאלה היא האם זה אפשרי. זה הדבר היחיד שתוקע לי את השיפוץ אז אשמח לעזרה בהקדם האפשרי.

תודה, קובי

"החיים הם כמו קפה. כל יום שהוא לא שחור-זה נס"

פורסם

מיכסה המנוע של הds מהווה בעיה לא קטנה. אין לי עצה לגבי ריתוך. אני כן יודע שיש בעיה לעשות פחחות על אלומניום.

חשוב מאוד- מנגנון הנעילה של מיכסה המנוע עלול לתעתע, ולפעמים כנידמה שהוא נעול הוא למעשה לא, ואז הוא ניפתח בנסיעה. ואם זה קורה....חבל על הזמן. הלך המיכסה, ואז אי אפשר לתקן בכלל. קרה לי בעבר. יש להקפיד לנעול את תפס הבטחון.

ככה זה עם הds שום דבר אינו פשוט.

ומילבד זאת....שמח לראות שיש עוד חולים.

אריה

בעיקר סיטרואן,

טרקסיון 55

ds72

בקרוב הsm

פורסם

מה כול כך דחוף? הבהלת אותי עם הלחץ שלך.

רתך את הסדקים אצל בעל מקצוע טוב. עליו לקלוב היטב את המיכסה על מנת שלא יתעוות. עליו להקפיד לעבוד עם ציוד הלחמה מודרני, על מנת להימנע מחימום יתר של האיזור. מהצד השני של המיכסה רתך פיסות עבות יותר של אלומיניום לרוחב המכסה.

הקפד שהרתך יזהה היטב באיזה סוג נתך מדובר; יש הרבה סגסוגות של אלומיניום.

מבחוץ לטש היטב וצבע בפריימר מיוחד לאלומיניום.

לאחריו צבע כרגיל.

צור קשר עם פורומים של הרכב שלך - בחו"ל. אם מדובר בתופעה ידועה ברכב שלך - תוכל להתייעץ ולהרוויח.

כול הנאמר לעיל הוא מניסיון במיקרים אחרים - לא כמו שלך! אם היית פחות לחוץ ומעלה תמונות - היה הרבה יותר קל לעזור לך.

פורסם

לחבר שלום

באספנות אין דחוף !

בדוק מי מהפחחים מתמחה בהלחמת מכסה מנוע ומטען של מרצדס SEC או SL מהשנתונים 85 עד 89 או לנדרובר דיסקברי דיפנדר,יש להלחים בעזרת מכשיר MIG הקיים אצל כל הפחחים עם חוט של 1 ממ אשר מוזן מתוך האקדח ,ובעזרת גז ארגון או MIX

לגבי TIG איני אוהב כל כל עקב אותן בעיות אשר קודמי המלומדים העלו

המכסה חייב להיות מורכב על הרכב בשעת העבודה

לגבי חומר מילוי יש חומר פחחים הנקרא RAGE GOLD קיים בארץ ודי נפוץ ,מתאים ובעל מקדם אחיזה מצוין לאלומיניום ללא בעיה

במכסה מנוע יש לתת לחומר הפחחים להתייבש כשבוע עד להמשך עיבוד ,כדי להגיע למיצוק מלא

כמובן יסוד צורב (ערוך חיפוש) ומכאן כל התהליך כרגיל

יגאל

פורסם

קודם כל- אני שמח, שיש עוד DS, שלא הכרתי, שמשתפצת לה איפהשהו!:-D יש באוטו הזה קסם רב בעיניי- ואני מקווה, שיום אחד גם לי יהיה כזה. יש לך תמונות, שנוכל לראות אותו בינתיים, בשלבי השיפוץ?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

למה לא TIG?

גם בטיג אפשר לעבוד לאט ובהפסקות , בעיגון נכון אני לא חושב שיהיה עיוות משמעותי.

מעטים האנשים שתמצא אצלהם רתכת MIG עם הכנה לאלומניום ( בשימוש ).

פורסם

ממליץ לך לפנות לאבי שפייזמן חבר מועדון ה-5 שכבר עשה כמה וכמה עבודות על מכווניות מבוססות אלומיניום.

אשלח לך את הטלפון שלו בה"פ.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם כבר נשאלה השאלה, אני שוב שואל. איך נקרא פריימר לאלומיניום ואיפה קונים. שמעתי שיש צבעים שניתן להתיז ישר על אלומיניום ללא פריימר, האם זה נכון?

פורסם
למה לא TIG?

גם בטיג אפשר לעבוד לאט ובהפסקות , בעיגון נכון אני לא חושב שיהיה עיוות משמעותי.

מעטים האנשים שתמצא אצלהם רתכת MIG עם הכנה לאלומניום ( בשימוש ).

איך "לאט ובהפסקות"? הבחור בלחץ. הוא ממהר!

פורסם

חבר'ה, אני כבר למעלה משנתיים עובד על המכונית גם אצלי המילה "ממהר" היא יחסית... אבל המכסה מנוע מעכב את צביעת הרכב כולו ואני לא צריך לומר לכם כמה אני מפנטז על הרגע שהיא (ואני:wink:) נשוטט על גבי מפגעי מע"צ הידועים יותר בשם "כבישים"...אז אני רוצה למצוא מישהו שיוכל לעזור בקטע הזה או שאיאלץ להחליף את כל המכסה וזה יהיה סיפור למצוא אחד כזה וממש לא בא לי על האופציה הזאת:nono:

"החיים הם כמו קפה. כל יום שהוא לא שחור-זה נס"

• תוכן חדש...