Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידוע כי רוב בעלי האספנות המשפצים את רכבם, מעדיפים לשחזר כמה שיותר קרוב למקור.

מה לגבי רכבי ספורט שהיו מאז ומעולם פלטפורמה לשיפורים? להביא את האוטו כמה שיותר קרוב ליציאה שלו מהמפעל או שמא

בגלל היות הרכב רכב ספורט (דוגמת 911) גישתכם היא כמה שיותר קרוב למה שהיה מקובל " על הכביש"?

אגב, עולה שאלה על התייחסות המכס באם אתה מייבא רכב אספנות עם חלקים משופרים (מורכבים על הרכב) חדשים (כגון: בולמים,מושבים וכד'), או שאני מגזים והם לא עד כדי כך רעים?

פורסם

לדעתי האישיית שיפורים שהיו זמינים בזמן יצור המכונית והיו מקובלים בתקופה ההיא לצורך שיפור, הינם שיפורים קלאסיים, ואינם פוגעם ב"רוח" המכונית, אם זה מה שחשוב לך! שיפורים מודרניים שפוגמים במהות או בצורה, לדעתי פסולים ומורידים מערך הרכב.

שוב מדובר בדעה אישיית בלבד וכל אחד הטוב בעייניו יעשה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

מסכים לחלוטין עם רן, ובנוסף - המכס לא בודק את המכניקה של הרכב, אלא מבסס את ההערכה לפי מצבו החיצוני. במילים אחרות, אם המנוע שלך נראה גי'פה ומטונף, לאף אחד לא אכפת אם הוא משופר-רצח אחרי אוברול.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
ידוע כי רוב בעלי האספנות המשפצים את רכבם, מעדיפים לשחזר כמה שיותר קרוב למקור.

מה לגבי רכבי ספורט שהיו מאז ומעולם פלטפורמה לשיפורים? להביא את האוטו כמה שיותר קרוב ליציאה שלו מהמפעל או שמא

בגלל היות הרכב רכב ספורט (דוגמת 911) גישתכם היא כמה שיותר קרוב למה שהיה מקובל " על הכביש"?

אגב, עולה שאלה על התייחסות המכס באם אתה מייבא רכב אספנות עם חלקים משופרים (מורכבים על הרכב) חדשים (כגון: בולמים,מושבים וכד'), או שאני מגזים והם לא עד כדי כך רעים?

לדעתי האישיית שיפורים שהיו זמינים בזמן יצור המכונית והיו מקובלים בתקופה ההיא לצורך שיפור, הינם שיפורים קלאסיים, ואינם פוגעם ב"רוח" המכונית, אם זה מה שחשוב לך! שיפורים מודרניים שפוגמים במהות או בצורה, לדעתי פסולים ומורידים מערך הרכב.

שוב מדובר בדעה אישיית בלבד וכל אחד הטוב בעייניו יעשה-רן

הגישה לתת לרכב בן שלושים את הפוזה שאתמול יצא מפס הייצור, היא אמנם אחת האסכולות של האספנות, אך בשום אופן לא היחידה, כפי שהדוגלים בה מנסים ליצור את הרושם. עבורי האספנות היא משחק בלתי נגמר עם הרכב הישן, לשפרו, ליפותו, לשדרגו והעיקר, להביאו למצב שימצא חן בעיני, כמובן ברוח ואיבזור מהתקופה ההיא, יתרה מזו, מה רע בלהפוך רכב מרמת קסטום, שהיא הפשוטה לרמת סלון או אפילו ברוגהאם שהן היותר מפוארות ? מה רע בלקחת פריבילגיות של רכב מתקדם, ולצרף אותם לרכב שלא כולל אותם, אבל הם מתאימים ? מישהו יטען שהמקוריות נפגמה, מה שגם לא בטוח.

מכיוון שבפילוסופיה עסקינן, אשאל שאלה פילוסופית: מי יותר אספן ? זה שטורח שנתיים להביא את רכבו למצב אוטו, או זה שמשלם בוכטה אדירה ומביא רכב מוכן ומשופץ מחו"ל ?

המכס לא בודק את המכניקה של הרכב, אלא מבסס את ההערכה לפי מצבו החיצוני. במילים אחרות, אם המנוע שלך נראה גי'פה ומטונף, לאף אחד לא אכפת אם הוא משופר-רצח אחרי אוברול.

שוב, מכיוון שבפילוסופיה עסקינן, אני רוצה לתקן, שהמכס מבסס את הערכתו על יושרו של האדם ועל בדיקות שהוא מבצע לאימות ערכו של המוצר. אם המנוע שלך נראה גי'פה ומטונף, אולי יחוייב כאחד כזה, אבל זה לא נכון שלאף אחד לא אכפת. מנוע משופר-רצח אחרי אוברול, מעלה את ערך הרכב וחייב מכס ומסים בהתאם.

פורסם

"מכיוון שבפילוסופיה עסקינן, אשאל שאלה פילוסופית: מי יותר אספן ? זה שטורח שנתיים להביא את רכבו למצב אוטו, או זה שמשלם בוכטה אדירה ומביא רכב מוכן ומשופץ מחו"ל ?"

זה שיש לו אוסף גדול יותר!

אין לזה שום קשר לפילוסופיה, או למהות האוסף, מי שיש לו 5 סוסיתות, הוא אספן גדול יותר מי זה שיש לו אסטון מרטין DB7 אחת.

אירית

פורסם

אילן

אין תחרות מי יותר אספן, יש אסכולות ויש העדפות, מי יותר מוזיקאי? בוב מראלי, ג'ניס איאן,לואי אמסטרונג, ארכדי דוכין, אום כלתום, או מוצארט?

מעצבי ומהנדסי הרכב תכננו ועיצבו רכב שהתאים לתקופה מסויימת, הרכב שידר ונתן את סממניו בתקופה והיה (או לא) גיבור תרבות בזמנו, מודל להערצה וחיקוי, ומושא תאוותם של רבים, לדידי כאשר מישהו רוצה להגשים חלום ילדות ולהיות הבעלים של חלום (שלו אישי) ראוי שיכוון לתוצר הראשוני ולכוונת מתכנני הרכב, ביננו, לקחת רכב ישן ולהפכו לרכב מרוץ יש בזה אומנם עניין ויופי, אבל גם החמצה של דבר אחר, ולכן כל אחד עושה את חשבון הנפש שלו מה מתאים לו ומה הוא אוהב! ההגדרה שלי לאספן, זה אחד שיש לו מספיק אהבה ויכולת, להחזיק מגוון רכבים בכל התצורות! באהבה כמו באהבה אין הגיון, אין מוותר ואסור ואין נכון או לא נכון, בסופו של דבר אנו אוהבים את האספן, בגלל מה שהוא ולא בגלל מה שיש לו!-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
בסופו של דבר אנו אוהבים את האספן, בגלל מה שהוא ולא בגלל מה שיש לו!

ואמרו "אמן".

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

השאלה היא מה מדבר אליך האספן ,הרכב או החוייה

אם נפלה לידך לנציה סטראטוס מקורית לחלוטין וזאת היתה חלום הילדות שלך בצבעי חב התעופה "אל איטליה" או פורש 911 משופרת בגרסת הדאקר בצבעי "רוטמנס" לך על זה

ישנם אנשים המתעסקים בענף בתור השקעה , וישנם מתוך אהבה איפה אתה נמצא ?

יגאל

פורסם

האמת היא שהחלום הוא במקור 930 אבל (וזה אבל די גדול) הוא גם יקר בקניה ובמחירון וגם טריקי מאד בנהיגה, שוב מזכיר כי היא הוגדרה "המאלמנת"!!!

לאחר חושבים עם עצמי הגעתי למסקנה כי עדיף לייבא 911SC "טורבו לוק" ולהביא אותו עם שיפורים אשר ישפרו את ההתנהגות.

פורסם

אם זה מה שאתה אוהב,לך על זה בלב שלם.

פעם גם אני חשבתי על ''מה יגידו?'',מה עדיף להם?''.

אבל הבנתי שאני זה שנוסע ברכב,והרכב צריך להיות מושלם בשבילי,ובשבילי בלבד!

אני לדוגמא,אוהב לשלב בין חדש לישן.יש לי מערכת חדשה,ויש לי הגה לא מקורי ומזגן וכו' וכו'.

אם היה לי רכב יותר ספורטיבי,הייתי משפר גם את הבלמים,מנוע ,מושבים ועוד.

כל עוד הרכב נשאר זאב בעור של כבש,אני מבסוט.:-)

תעיין בשירשור של ליאור ברוך על ה HOT ROAD,דיברו שם הרבה על סוגייה דומה.:wink:

פורסם
"מכיוון שבפילוסופיה עסקינן, אשאל שאלה פילוסופית: מי יותר אספן ? זה שטורח שנתיים להביא את רכבו למצב אוטו, או זה שמשלם בוכטה אדירה ומביא רכב מוכן ומשופץ מחו"ל ?"

זה שיש לו אוסף גדול יותר!

אין לזה שום קשר לפילוסופיה, או למהות האוסף, מי שיש לו 5 סוסיתות, הוא אספן גדול יותר מי זה שיש לו אסטון מרטין DB7 אחת.

אירית

כלומר מספר המכוניות קובע ? אני לא בטוח, אני חושב שמי שיש לו אסטון מרטין אחת 4 מחסנים של חלקי חילוף, שנרכשו ע"י פרוק אסטונים מרטינים אחרים, שני חדרי מלאכה משופעי כלים, ספרות רבה על הנושא וידע אישי בשיפוץ, עדיף באספנותו על בעל 5 סוסיתות. יש בנושא זה משתנים רבים שיש לקחת בחשבון, שלצערי עד היום לא הצלחתי לרכז זאת לכלל מגובש, וכאן הבעיה.

לכולם

אני מבין שמה שכולם אומרים שאספנות טובה זה "תעשה מה טוב ורצוי לך". אכן זו דרך נחמדה, דמוקראטית ונוחה, להגדיר את העניינים, אבל, מנסיוני, אין שום מערכת ללא כללים מנחים ו/או קובעים, אז מבחינה זו, היכן אנו עומדים ? הרי בפילוסופיה אנו עוסקים, אז אפשר קצת להפליג.

פורסם

לדעתי זה מאוד תלוי ברכב.

אם מישהו יקח סברה, וישים לה איזה מנוע שיתלוש ממנה את המרכב,לדעתי הוא מפספס את הנקודה(שזו זכותו בעקרון).

אם מישהו יקח פרינץ ויבנה אותה מחדש בגירסת מרוצים שהייתה קיימת בעבר זה אומנות (אאא אפשר סיבוב?).

אם מישהו יקח פורשה 911 וישפר אותה עם עוד כמה סוסים בלמים בולמים ושאר ירקות ,אז היא עוד פורשה משופרת,מגניב אבל ללא ערך אספנות קלאסיקה.

לאומת זאת אם מישהו יקח סברה וישפץ אותה כמו שהיא יצאה מהמפעל ,ויקח פרינץ ולא יעשה איתה כלום כי אנחנו מדברים על ספורטיביות,ויקח 911 נושנה וישפץ אותה ברוח התקופה ,זו אספנות לשמה.

אני חושב שצריך להבדיל בין אספנות לקלאסיקה.

אומנם ברישוי כולם יקראו אספנות אם הם עברו 30 שנה והוסבו לאספנות ,בתחלס אני יכול גם לאסוף האמרים כמו מושל קליפורניה...

זה אוסף ,אבל אחר.

(עלק יכול הייתי מת...)

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אוסף משמעותו יותר מפריט אחד ולכן למי שיש אוסף הוא אספן ללא קשר לאיכות או נדירות וזו לא פילוסופיה, רוחניות או רגש (זה אחד מהטריגרים, כמובן יש גם אחרים כפי שציינו פה- כמו למשל השקעה ) נקודה.

לגבי איכות ונדירות יש לזה תיעוד וגושפנקא, כאשר הטריגר הוא הרגש, לאספן לא ישנה מה הגושפנקא או התיעוד, בשבילו זה הכי טוב והכי כדאי שיהייה לו וכמה שיותר.

להיות בעל אסטון מרטין DB7 וואנטאג' אחד זה לא נקרא אספן, זה בעל טעם טוב, לדעתי.

אירית

פורסם
אוסף משמעותו יותר מפריט אחד ולכן למי שיש אוסף הוא אספן ללא קשר לאיכות או נדירות וזו לא פילוסופיה, רוחניות או רגש (זה אחד מהטריגרים, כמובן יש גם אחרים כפי שציינו פה- כמו למשל השקעה ) נקודה.

לגבי איכות ונדירות יש לזה תיעוד וגושפנקא, כאשר הטריגר הוא הרגש, לאספן לא ישנה מה הגושפנקא או התיעוד, בשבילו זה הכי טוב והכי כדאי שיהייה לו וכמה שיותר.

להיות בעל אסטון מרטין DB7 וואנטאג' אחד זה לא נקרא אספן, זה בעל טעם טוב, לדעתי.

אירית

באחד מביקורי הארצות ניכר פגשתי בחובב רכבים ישנים, בוב שמו. הוא הבעלים הגאה של 911 ושל מיני קופר (ועוד כמה מכוניות "פשוטות")...

כששאלתי אותו מה דעתו על קלאסיקות כגון ה DB5/4 וה AC COBRA הוא ענה "כדי ליקנות את אחת מהן אתה לא צריך להיות אספן רכבים, אתה פשוט צריך פינקס צ'קים מכובד..." (נישמע יותר טוב כשזה בא מבחור אוסטראלי מגודל ;))

בקיצור, יש הבדל עצום לדעתי בין מה שרובינו עושים כאן, וזה להילחם בשיניים על כל בורג, בין אם הוא מקורי או בין אם הוא סתם "בורג חלומותיינו" לבין מישהו שרואה אוטו חביב ורושם את הצ'ק ללא כל היסוס.

אנחנו חיים את החוויה, את התלאות, את ההגשמה. חבלי לידה אני קורא לזה... לאותו בחור האוטו הזה הוא עוד גחמאה, פריט נוצץ באוסף המכובד שלו שהוא יכול להיתרברב בו במישחק הגולף היומי שלו מול חבריו...

עכשיו לשאלתך, האם שיפורים גורעים מהרכבים או מהאוטנטיות שלהם? כן... בטח... במובן מסויים.

עכשיו דע לך, שיש חברות שמיתמחות בשיפורי רכבים ישנים, במיוחד קלאסיקות כגון ה DB. ה DB הבטיחה הרבה הבטחות וקיימה מעט. החברות האילו עושות את הקסם שאוסטין לא קיימו.

היופי שבכל העניין שהמכוניות הללו מצויידות בטכנולוגית "קצה" אבל ניראות כל כך אמיתיות, אוטנטיות, שה"שיפורים" לא ניראים.

DB "משופרת" כזו עלולה לעלות פי כמה וכמה מ DB "רגילה" משופצת כראוי.

עכשיו נישאלת השאלה, איזו DB היית רוצה לקבל? רכב שנוסע ממוסך למוסך, תוך כדי שהוא מגיר את נוזלייו בדרך, בחום נוראי כי אין מיזוג, ומיסתמך על בלמים קפריזיים? או שהיית רוצה לינסוע באותו רכב גם לנסיעת סוף שבוע ארוך, בלי לשנן בעל פה את מיספר הטל' של הגרריסט האהוב עליך?

רומנטיקה או ראליזם?!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

שיפורים ברוח התקופה דבר מבורך לדעתי.

למכוניות הספורטיביות כדוגמת אלפא GTV משנת 1972 הייתה גם גרסת מרוצים מופחתת משקל ומתוגברת מנוע (GTA, GTAm), אז מה רע להוסיף סוסים למנוע בסגנון של אז???

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

• תוכן חדש...