Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נמצאה אחת מנפלאות בריטניה, הידוע כרולס רוייס,

ב-Ebay, עם הגה בצד שמאל,

השאלה שלי היא לידע בלבד, כי כרגע אין לי אפשרות[בן 17] לעמוד בדבר כזה.

האם ניתן לייבא אוטו, מבריטניה, בעלת תקינות בריטית, עם הגה בצד שמאל[להלן, הרולס רוייס], סילבר שאדו, כרכב אספנות לארץ?

בנוסף, לפי איזה חוברת מס הכנסה מחשב את העלות של הרכב?

ערב זח[בעצם בוקר טוב],

אבי

----

פורסם

אין לך אפשרות להביא רכב עם הגה בצד שמאל. תקנות התעבורה מבהירות כי לא ינתן רישיון לרכב כזה.

עשה חיפוש בפורום ותמצא לא מעט התייחסויות לנושא.

שברולט קאמרו 76, שברולט מליבו שוול הארדטופ 68.

שברולט בלייזר שנת 91, מפלצת שטח.

וואגוניר שנת 76 בהליכי בניה.

אלפא 164.

פורסם
אין לך אפשרות להביא רכב עם הגה בצד שמאל. תקנות התעבורה מבהירות כי לא ינתן רישיון לרכב כזה.

עשה חיפוש בפורום ותמצא לא מעט התייחסויות לנושא.

אתה יכול לייבא רכב רק עם הגה שמאלי, כך שמבחינת ההגה אתה מסודר.

מורן.

פורסם
נמצאה אחת מנפלאות בריטניה, הידוע כרולס רוייס,

ב-Ebay, עם הגה בצד שמאל,

השאלה שלי היא לידע בלבד, כי כרגע אין לי אפשרות[בן 17] לעמוד בדבר כזה.

האם ניתן לייבא אוטו, מבריטניה, בעלת תקינות בריטית, עם הגה בצד שמאל[להלן, הרולס רוייס], סילבר שאדו, כרכב אספנות לארץ?

בנוסף, לפי איזה חוברת מס הכנסה מחשב את העלות של הרכב?

ערב זח[בעצם בוקר טוב],

אבי

לא ניתן לייבא רכב עם הגה בצד ימין. צד שמאל זה הצד הנכון. בקישור הנ"ל תמצא תשובות לשאלות שלך.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=526346&postcount=3

ישראל

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

פורסם

ORI06010 התבלבל לך קצת, על אף שהבריטים טוענים שהצד הימני הוא הצד הנכון THE RIGHT SIDE, יש עוד "צד נכון" שהייתי מצמידה להם בעיקר לאקדמאים בינהם ועוד אי אילו ישראלים.

שמאל הוא הצד הנכון.

אירית

פורסם

אני לא רוצה לקלקל לזאב את ההפתעה אז אני אכתוב את התשובה בקטן - שאירית לא תראה.

האבירים, ש 93% מהם היו ימניים, היו מחזיקים את החרב ביד ימין, ולכן העדיפו לרכב בצד שמאל כדי שיוכלו להתעמת עם אביר שבא ממול. מעבר לזה, הנדן של החרב היתה תלוייה משמאל ולכן אפשר היה לעלות על הסוס רק משמאל, וכדי שלא לעלות מאמצע הדרך אלא מהשוליים, עצרו תמיד בשמאל.

הבריטים ידועים כמשמרי מסורת גדולים, לכן קשה להם להשתחרר מההרגל. מפתיע אותי שהם לא ממשיכים גם לנהוג עם חרב - בשם המסורת.

נמרוד

פורסם

אוהה זאב אני יודעת את זה מאז היותי עוללה

1.זה עוד מימים בהם נהגו גברים לרכוב על גבי סוסים ולהשתמש בחרבות. במצב של מלחמה, החרב נשלפה מצד שמאל והוחזקה ביד ימין. סביר להניח שכאשר הומצאו כלי הרכב, הנוהג להישאר בצד שמאל נמשך.

2. בעבר נהגו בכרכרות מובלות על ידי יותר מסוס אחד, הנוהג האירופאי היה לשבת על הסוס השמאלי, מכיוון שרוב האנשים הם ימניים (ובכלל שמאלי היה מוקצה), וישיבה על הסוס השמאלי איפשרה שליטה טובה על צד ימין. לכן, היה נהוג (בעיקר, בצרפת) בעת חליפת כרכרות בדרכים צרות, להיצמד לצד ימין ולאפשר מעבר. אצל הבריטים, מי שנהג בכרכרות, ישב על הכרכרה עצמה בצד ימין, ובמקרה של חליפת כרכרות, הוא בחר להיצמד לצד שמאל כמו היום הבריטים יושבים בצד ימין ונוסעים בנתיב השמאלי.

3. בתקופת הרומאים נמצאה הוכחה לכך שהם נהגו בצד שמאל. וזאת על פי זה שמצאו שבצד שמאל החריצים בדרך עמוקים יותר וכך הסיקו שהרומאים בתקופת האימפריה הרומית נסעו בצד שמאל. אם כך מדוע כל אירופה נוסעת בצד ימין, למעט אנגליה ועוד מספר קטן של מדינות? נפוליאון אשם: במדינות אליהן נאפוליאון לא הגיע, נשאר הנוהג לנסוע בצד שמאל, אך במדינות אליהן נפוליאון פלש, הונהג חוק חדש: נסיעה בצד ימין. למה? כי ככה! נפוליאון עשה "דווקא" ורצה לכפות את החוקים שלו והחליט שנוסעים בצד הנגדי.

מישהו עוד סובל מסינדרום נפוליאון?

זאב כמו שאני מכירה אותך לך יהייה הסבר עסיסי יותר שיגלגל אותי מצחוק כרגיל, להתראות במפגשישי

שבת נפלאה

אירית

פורסם
אני לא רוצה לקלקל לזאב את ההפתעה אז אני אכתוב את התשובה בקטן - שאירית לא תראה.

נמרוד

אירית רואה הכל, ויודעת הכל, אמנם לא תמיד בזמן אבל בסוף כן

אירית

פורסם
אוהה זאב אני יודעת את זה מאז היותי עוללה

1.זה עוד מימים בהם נהגו גברים לרכוב על גבי סוסים ולהשתמש בחרבות. במצב של מלחמה, החרב נשלפה מצד שמאל והוחזקה ביד ימין. סביר להניח שכאשר הומצאו כלי הרכב, הנוהג להישאר בצד שמאל נמשך.

2. בעבר נהגו בכרכרות מובלות על ידי יותר מסוס אחד, הנוהג האירופאי היה לשבת על הסוס השמאלי, מכיוון שרוב האנשים הם ימניים (ובכלל שמאלי היה מוקצה), וישיבה על הסוס השמאלי איפשרה שליטה טובה על צד ימין. לכן, היה נהוג (בעיקר, בצרפת) בעת חליפת כרכרות בדרכים צרות, להיצמד לצד ימין ולאפשר מעבר. אצל הבריטים, מי שנהג בכרכרות, ישב על הכרכרה עצמה בצד ימין, ובמקרה של חליפת כרכרות, הוא בחר להיצמד לצד שמאל כמו היום הבריטים יושבים בצד ימין ונוסעים בנתיב השמאלי.

3. בתקופת הרומאים נמצאה הוכחה לכך שהם נהגו בצד שמאל. וזאת על פי זה שמצאו שבצד שמאל החריצים בדרך עמוקים יותר וכך הסיקו שהרומאים בתקופת האימפריה הרומית נסעו בצד שמאל. אם כך מדוע כל אירופה נוסעת בצד ימין, למעט אנגליה ועוד מספר קטן של מדינות? נפוליאון אשם: במדינות אליהן נאפוליאון לא הגיע, נשאר הנוהג לנסוע בצד שמאל, אך במדינות אליהן נפוליאון פלש, הונהג חוק חדש: נסיעה בצד ימין. למה? כי ככה! נפוליאון עשה "דווקא" ורצה לכפות את החוקים שלו והחליט שנוסעים בצד הנגדי.

מישהו עוד סובל מסינדרום נפוליאון?

זאב כמו שאני מכירה אותך לך יהייה הסבר עסיסי יותר שיגלגל אותי מצחוק כרגיל, להתראות במפגשישי

שבת נפלאה

אירית

ן...גם בארצנו נוהגים בצד שמאל ועוקפים מימין....יום טוב לכולם.

עמוס.

פורסם

נו טוב , זה עבר לחלק בגנים עוד מימי הבריטים פה

על אף שהבריטים שנכנסו לארץ רק במלחמת העולם הראשונה כבר היו מכוניות וכלי רכב אחרים שנהגו בצד ימין, כנהוג באמפריה העותומנית.

כמו כן הבריטים לא התיחסו לארץ ישראל כאל קולוניה, אלא כאל ארץ תחת מנדט זמני. בתור ארץ מנדטורית הם לא ניסו ליצא את התרבות והחוקים שלהם.

מזל אחרת הייתי צריכה לסבול את ה"פיש אנד צ'יפס" בחתונות.

אירית

פורסם

יש איזה רכב כחול שמגיע למפגשים, יש לו הגה בצד ימין ומיספר מוזר.

נ.ב יש את המשאיות שמנקות כבישים גם אים הגה בצד ימין.

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם
יש איזה רכב כחול שמגיע למפגשים, יש לו הגה בצד ימין ומיספר מוזר.

נ.ב יש את המשאיות שמנקות כבישים גם אים הגה בצד ימין.

למשאיות שמנקות כבישים יש הגה גם בימין וגם בשמאל.

ישראל

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

• תוכן חדש...