Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון מטרידה אותי שאלה שקשורה בעקיפין (וגם שלא בעקיפין) לשיפורים. לצורך הענין, נחלק את השיפורים הנעשים במכוניות לשני סוגים.

הראשון עוסק במנוע ומעלה את הספקו במאות אחוזים. השני מטפל בשלדה, בולמים, קפיצים, בלמים וכו'. עד כאן אין כל חדש.

וכאן נכנס הגורם האנושי, שהשפעתו, כידוע, רבה.

ההגיון שלי אומר שנהג "טוב" יוכל להתמודד במכונית מסויימת עם יותר כוח מאשר נהג "פחות טוב". הכוונה היא לנהיגה שלא בקו ישר ועל המגבלות.

כלומר, הנהג יכול באמצעות כישוריו לכפר על חסרונות בשלדה, בלמים וכו' המטופלים בסוג השני של השיפורים לצורך העניין. לעומת זאת, אותו נהג, "טוב" ככל שיהיה לא מסוגל להתגבר על חולשה של המנוע באופן משמעותי (אני לא מדבר על ניצול מקסימלי בתחום היעיל, אלא על תוספת כוח ניכרת).

לדוגמא, המכונית של תומר 106 ראלי שמשופרת הן מבחינת התנהגות והן מבחינת מנוע תתחרה בכביש מפותל עם 106 קיד, לה הושתל מנוע T16 הגודש בלחץ 2 באר (כמובן שנתעלם מהבעיות הטכניות, הדוגמא לצורך ההמחשה בלבד)

כאשר ב106 קיד יושב נהג "טוב" הרבה יותר מאשר זה שבראלי של תומר (אין כאן שום רמיזה). האם יש סיכוי שהקיד תשיג זמנים טובים יותר?

אם כן? מה זה אומר? ועל מי.

מקווה שיתפתח דיון מעניין,

דין.

אל תשכח מאיפה באת ולאן אתה הולך

פורסם

אם בKID הושתל רק מנוע אז מהר מאוד היא תצא מהמירוץ לדעתי...

יצרת רכב לא מאוזן , יכולות השילדה לא מתאימות ליכולות המנוע...חבל על הזמן...

:-)

פורסם

לKID יש *רק* מנוע חזק, והשלדה, קפיצים, בולמים, בלמים וכו' לא מכויילים היטב אבל נהג בעל יכולת מדהימה, לעומת זאת הראלי שמכויילת נפלא אך עם מנוע חלש בהרבה נהוגה בידי נהג בינוני. האם יש לKID סיכוי?

פורסם

במנחת האחרון...

זכה בחור נחמד בשם חן רוזן עם 206 XS בזמן נפלא , במקום השני אם אינני טועה היה ראם סמואל על 106 ראלי מכויילת להפליא...

אני מקווה שעניתי

פורסם
לKID יש *רק* מנוע חזק, והשלדה, קפיצים, בולמים, בלמים וכו' לא מכויילים היטב אבל נהג בעל יכולת מדהימה, לעומת זאת הראלי שמכויילת נפלא אך עם מנוע חלש בהרבה נהוגה בידי נהג בינוני. האם יש לKID סיכוי?

בוודאי שאין לה סיכוי בכביש מפותל.

בוא נניח לרגע שלקיד יש אפילו פי 2 כ"ס מלראלי. מצד שני היא פונה, עוצרת, ומתנהגת על המגבלות הרבה הרבה פחות טוב. אז בכל ישורת הקיד תיקח, אבל בסיבוב הראשון היא תאלץ לבלום מאוד מאוד מוקדם ולפנות מאוד מאוד בזהירות. אם הכביש מפותל - פשוט לא יהיה לה סיכוי.

כמובן שאם הנהג בראלי המשופרת גרוע, והנהג בקיד מעולה, יש לקיד סיכוי, כי הנהג שלה ידע לנצל היטב את מה שיש לו. אבל זה בהחלט לא מדע מדויק.

טיפ נידל בקיד שחזקה פי שתיים מהראלי, מול נניח אני בראלי, יהיה כנראה מהיר יותר. אבל זוהי רק דוגמה אחת מני רבות...

הבעיה היחידה בשאלה התאורטית שלך היא שהיא באמת תאורטית - אי אפשר ליצור קיד כזאת חזקה כמו שאתה אומר - היא תתפרק לך לחתיכות :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני זוכר סרט תיעודי על סאאב עם צילומים ממירוצי ראלי בשנות ה-60.

היו שם סאאבים 96 (אלה עם מנועי ה-2 פעימות).

הרכב הזה (לפי הסרט שאותו ראיתי), היה בעל אחיזת כביש מחורבנת בטירוף, עם זוויות גלגול על סף התהפכות. אבל כמה נהגים צפון אירופאים עשו בית ספר לכל העולם בכמה עונות עם המכוניות האלו.

קטע מטורף לגמרי - כל פניה, אבל כל פניה בהחלקה של לפחות 2 גלגלים.

זה שלרכב לא הייתה אחיזה בגרוש לא מנע ממנו להיות יעיל בידיים הנכונות.

לא אומר שאם ככה אז עזבו שיפורים - לכו לקורס נהיגה ותתחילו להרביץ סטייג'ים עם טנדר טאטא, אבל בהחלט יש משקל למיומנות.

נהג מיומן יוכל לנסוע בדרך מפותלת מהר יותר מנהג לא מיומן עם רכב עדיף בהרבה. הוא פשוט יידע ויעיז להתקרב למגבלות הרכב הנחות ולהפיק ממנו יותר משנהג פחות טוב יידע להפיק מרכב טוב יותר.

פורסם

אני חושב שהקטע כאן הוא לא יכולות הרכב או יכולות הנהג - אלא השילוב ביניהם , רמת ההיכרות של הנהג עם הרכב .

נהג מצויין שמכיר טוב את הרכב שלו יכול להביא אותו למגבלות שלו , כשלדעתי המגבלות שיגיעו קודם ברוב הרכבים הסטנדרטיים יהיו המגבלות של הרכב (אני מדגיש - סטנדרטיים) ומכאן - אם הרכב יגיע לשיא קודם (KID) אז התוצאות יהיו טובות פחות...

הסתבכתי קצת....מקווה שתבינו :roll:

פורסם

נושא נחמד, אני ארחיב מעט את השאלה.אשמח לתשובות בעיקר מאנשים בתחום.

נניח ונקח 106 רגילה (1.1 ליטר) וראלי אחת, שתיהן סטנדרטיות.

האם יהיה יותר קל (כספית בעיקר) לשפר את הנהג ברכב הרגיל שינצח את הראלי או שעדיף לשפר את ה-106 הרגילה.

הכוונה היא כאשר שני הנהגים ברמה זהה, אף אחד מהם לא דפוק או חסר 4 גפיים.

מה יותר קל לשפר, נהג או רכב, איפה ביוק המגבלות המכניות יבואו לידי חשבון?

למשל נהג ראלי מקצועי בלאנטיס ינצח נהג אימפרזהGT רגיל (נגיד אודי) באשתאול? או שכאן ההבדלים ברכב כבר גדולים מדי?

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

שהנושא תלוי מאוד בבסיס הנהג ה"משופר". כלומר, נהג שיש לו שאסי, לדוגמא פלטינה ברגל, בחיים לא יגיע לרמת שלמות של נהג נקי מתאונת שלד. לכן, לפני שרצים לקחת כל נהג לקורס נהיגה מתקדמת, יש לבדוק היטב במכון בדיקה (לצורך העניין- בי"ח) ולא לוותר על צילומי רנטגן ואולטראסאונד.

פורסם

מה זה בדיוק "שיפורים" לנהג...קורסים קורסים ונסיון...

בוא נשווה את זה לכדורגל למשל...

כמה שבנאדם לא יתאמן זה לא יעזור לו אם אין לו כשרון...

אותו דבר כאן

תתאמן תתאמן, תהיה טוב , אבל אם אין לך כשרון אף פעם לא תהיה נהג מדהים.

נהג טוב, כן - מדהים ,לא!

פורסם

אני אחדד את השאלה.

אני בא להשוות דברים יחסית מקבילים. למשל משהו שאתה מכיר לאחרונה.

בולמים+קפיצים, זהו שיפור בסיסי וראשוני לאוטו. האם אתה (או אתם) חושב ששיפור הנהג בערך באותו הסכום יביא אותו לנהיגה יותר טובה מאשר הבולמים יכולים.

לדוגמא עלייך, האם אתה חושב ששיפור בולמים ב-2.5K ישפר את הנסיעה שלך יותר מאשר קורסים ב-2.5K? שאלה היפוטתית.

הכוונה לנהג הסביר/הממוצע (ולא לנהגת :wink: ). בקיצור מה השילוב הנכון בהשקעה הכספית, איפה יבוא לביטוי השיפור יותר, ברכיבים או בנהג?

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

יותר בשיפור הנהג, מה גם ששיפור הנהג ילווה אותו לכל רכב בוא ינהג ולטווח ארוך נראה לי משתלם הרבה יותר. אבל אין כמו שילוב של שניהם- כל אחד במינון הנכון לפי המקרה הספציפי.

סליחה מראש על הסיום הדיפלומטי, זה פשוט נכון לדעתי במקרה הזה.

דין.

• תוכן חדש...