Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד מונדיאו.

Guy
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי לסוף שבוע הזה פורד מונדיאו מהשכרה, מהדגם החדש.

נהגתי על הרכב כמעט 400 ק"מ, הרוב בין עירוני.

אני לא מתכוון לכתוב מבחן יפה כי אין לי כוח (ואת הכשרון :lol: ) לכתוב מבחן איכותי, למרות שאני משער שאם אני יתאמץ יצא נחמד, אבל כאמור אין לי כוח ולכן אני כותב, מה שיצא יצא!

במהלך הכתיבה אני ישווה את המונדיאו לשני רכבים אשר נמצאים במשפחה והם פאסאט TDI (מתחרה ישירה) והאחות הקטנה - הפוקוס.

המונדיאו שאנחנו קיבלנו היתה בצבע כסף, לדעתי היא ניראית טוב, אולי הפאסאט ו ה 6 ניראות טוב ממנה, אך היא יפה יותר מה C5 לדוגמא. הרכב מצוייד בג'אנטים יפים למדי. פורד יכלו לעשות מלאכה מעט יותר ייחודת עם העיצוב, אבל סה"כ אין לי תלונות גדולות.

הרכב גדול! כמו כל הרכבים בקטגוריה הזו הוא ארוך למדי... לא שרכבי הפרטי הוא סופר מיני, ובכל זאת. הרכב מאוד מרווח, בהשוואה לפאסאט המאוד מרווחת (לדעתי לפחות) הוא מרווח יותר, בעיקר במרווח הראש ליושבים מאחור, אני 185 ס"מ והיה לי נוח מאוד לשבת במושב האחורי אחרי שכיוונתי את המושב הקדמי למידותי.

חבל שאין קצת יותר פאר פנימי... ריפוד המושבים מעט סתמי, אבל שוב תקין לדעתי. טוב במעט מבפוקוס אך פחות טוב מהפאסאט. בקרת האקלים נוחה לתפעול, אם כי פחות נוחה מבפאסאט.

הדשבורד יפה, יש איתורים של ניקל מסביב למכוונים, יש שאון אנלוגי שנראה קצת לא קשור לכלום. גלגל ההגה בגודל הנכון, וצורתו יפה.

יש מערכת נגד סינוור במראה האמצעית, בפאסאט שלנו אין את הרכיב הזה, הוא פועל באופן מצויין! (פעם ראשונה שנהגתי ברכב בו נמצאת המערכת הזו)

יש מקום בגג ליד המנורה הקדמית של תא הנוסעים למשקפיים - טריק נחמד.

נסיעה! - המונדיאו טובה מן הפאסאט בהמון. היא נוחה מאוד! נסעתי איתה גם עירוני וגם בן עירוני, הרכב פשוט מסרב להתרסק על מהמורות נוחות הנסיעה מצויינת בהשוואה לפאסאט ולפוקוס. מחוץ לעיר הרכב משייט באופן מרשים מאוד, הוא שקט מאוד, ונוח מאוד. כמו כן רכב מצוייד בקרת שיוט (cruise control) המערכת הזו מתפקדת נהדר, והיתה מאוד נוחה בשיוטים הארוכים שעשיתי. יש לציין לרעתה את העובדה כי הכפתורים שלה אינם מוארים ולכן קשה להפעילה בחושך, צריך להכניס את המערכת למצב ON בצד שמאל של ההגה, ואז SET+ בצד ימין מכניס אותה לפעולה. בחושך אי אפשר לבצע את הפעולה בנוחות (או יותר נכון כמעט ואי אפשר לבצע בכלל וצריך להדליק את האור הפנימי של הרכב)

קירקושים - לרכב ההשכרה היו כ 24K, והוא לא צייץ גנח או הוציא קולות אחרים למרות שלא בכל המקרים ננהג בעדינות :twisted: . הפאסאט שלנו כן מקרשת, אם כי לא בהיסטריה, קירקוש פה קירקוש שם.

למונדיאו הגה טוב! בהשוואה לפאסאט לפחות. לפאסאט הגה חסר תקשורת ומאוד מתוגבר, למונדיאו הגה טוב יותר ! אם כי לא טוב כמו ההגה המעולה בו הפוקוס מצויידת.

מנוע + גיר. האמת שבהתחשב ברכב בו אני נוהג ביום יום הייחס שלי לכוח הוא בעייתי... ועדיין המונדיאו הרגישה בסדר. לא חזקה, לא חלשה. חזקה יותר מן הפוקוס (בעלת מנוע 1.6 אך גם שוקלת פחות) וגם חזקה יותר מהפאסאט (110HP דיזל). תיבת ההילוכים חסרת תחכום, תן גז היא תוריד הילוכים, תעזוב ושניה אחרי זה היא תעלה. בנהיגה ספורטיבית זה מעיק. כמובן שאפשר לשחק ידני עם הבורר וכו'.

מסקנות:

המונדאו רכב מוצלח מאוד, טוב בהרבה מהפאסאט. חבל שאין לי רכבים אחרים להשוות אליהם מניסיון אישי (כגון מאזדה 6 או C5 אומנם נהגתי לא מעט על 626 אך בניגוד לאנשים אחרים HINT אני לא יגיד שבגלל שהלגאסי נוחה גם ה B4 נוחה...)

המונדיאו נוחה, מהירה (למדי) והשאלה היחידה היא האם לא יפחדו לקנות אותה בגלל עבר מפוקפק של פורד בישראל... לדעתי מי שלא מכניס את הרכב לרשימת המתחרות שלו פשוט מפסיד.

אלו היו רשמי הלא מחייבים וכו' לגבי הפורד מונדיאו, אני משער שיש טעויות פה ושם ,אבל ככה אחרי יום לימודים ארוך זה מה יש, בשאיפה שלא השתעממתם למוות.... גיא.

8)

פורסם

:mm_yeah:

איך האחיזה וההתנהגות, אם הספקת לבדוק?

שי, שהיה שמח לסיבוב על המונדיאו החדשה, אבל בדלק לא מרשים (מגבלת גיל של 24...)

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

לא ממש הספקתי לבדוק.

ממה שכן הספקתי... השוואה לפאסאט - המונדיאו טובה בהרבה, לפאסאט יש נטייה חזקה מאוד לזוויות גלגול גדולות בסיבובים, והיא ממהרת לאבד אחיזה. המודיאו במעט הסיבובים שכן ניסיתי אותה הראתה אחיזה מרשימה למדי, אם כי כאמור לא נסיתי אותה הרבה... אני נסעתי בעיקר בעיקולים מהירים במהירות בה לא הייתי מנסה בפאסאט. סה"כ מבחינה דינמית הרכב טוב לדעתי, כמובן בהתייחס לזה שהוא רכב מנהלים , הפוקוס עולה עליו לדעתי. והוא עולה על הפאסאט. רק פעם אחד הגעתי למגבלות אחיזה, הזנב נתן פסיעה קלה, וזהו. אבל מכיוון שלא נסעתי לבד רוב הזמן, לא היה נעים לבחון יותר מדי דברים... (נוסעים תמימים לא אוהבים את זה)

*הינו 2 אנשים ברכב ולא 4...)

פורסם

למיטב ידיעתי זה המצב, אם כי שאלתי בסוכנות כ"ס בלבד.

אם אני לא טועה, גם לרוני עשו בעיות עם הפוקוס...

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

יותר נכון, פשוט לא נתנו לי. בטלפון לא אמרו כלום על הגיל, כשהגעתי גם לא אמרו כלום, רק כשהלכנו לכיוון האוטו הבנאדם פתאום שואל בן כמה אני, אז עוד לא הייתי בן 21, אבל אמרתי 21. הוא מיד אמר שיש להם ביטוח למעל 24 בלבד, מה שבטוח לא נכון. בקיצור - סתם ניפנפו אותי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
יותר נכון, פשוט לא נתנו לי. בטלפון לא אמרו כלום על הגיל, כשהגעתי גם לא אמרו כלום, רק כשהלכנו לכיוון האוטו הבנאדם פתאום שואל בן כמה אני, אז עוד לא הייתי בן 21, אבל אמרתי 21. הוא מיד אמר שיש להם ביטוח למעל 24 בלבד, מה שבטוח לא נכון. בקיצור - סתם ניפנפו אותי.

רוני

למה בטוח?

ביטוח מעל גיל 24 זול משמעותית, במיוחד לרכב נסיעות מבחן...

נשמע לי הגיוני, במיוחד לרכב שקהל היעד שלו בד"כ נמצא מעל

גיל 24.

פורסם

על קליאו ספורט לפני שנה בערך. לא שאלו אותו בן כמה אני... התקשרתי , אמרתי שאני רוצה נסיעת מבחן, קבעו לי לאותו היום, חצי שעה בפקקים... לא התרשמתי מהאוטו כי בקושי נסעתי ,אבל לפחות נתנו נסיעה מבחן... :roll:

• תוכן חדש...