Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

positive & negative ground מה הכוונה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחיפושי אחרי מציאות ל MGA ב ebay ניתקלתי במושגים כמו - positive ground ו - negative ground

שמתייחסים לאלטרנטור,למפלג ולמשאבת הדלק.

למה התכוון המשורר?

ה MGA יוצרה במקור עם שני מצברים של 6volt האם ניתן לקנות בארץ ?

תודה,

ישראל

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

פורסם

זה מציין אם השלדה ושאר חלקי המתכת יחוברו ל(+) או ל(-) של המצבר.

המכלולים שהזכרת הם חשמליים וקוטב אחד שלהם הוא גוף (והשני מגיע בחוט) ולכן יש לכך חשיבות.

ניתן לקנות מצבר 6V בארץ אך דרוש חיפוש.

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

למיטב ידיעתי, כל ה-MGA (וגם ה-MGB הראשונות) היו עם Positive Ground. אם מצאת MGA עם חיבור שילדה למינוס, כנראה שהיא עברה הסבה. כפי שנאמר קודם, במכוניות כאלו צריך להיזהר עם רכיבים חשמליים שיש להם קוטביות, ותהיה כמובן בעיה להתאים רדיו או רדיו-דיסק. בעבר הרחוק היו מכשירי רדיו "תדיראן" עם מפסק לשינוי קוטביות, והיה לי אחד כזה ב-MGB הראשונה שלי - בתור מודל 1965 היא היתה עדיין עם Positive Ground. הבעיות התחילו כשרציתי לשדרג לרדיו-טייפ רודסטאר...

לגבי מצברים - אפשר להשיג בארץ מצברי 6 וולט, ולמיטב זיכרוני אפילו שנפ מייצרת אותם, אבל הם מאד יקרים. השטות הזו של שני מצברי 6V היתה גם ב-MGB עד שנת 1975, ואז הם הוחלפו במצבר אחד נורמאלי של 12V. במקור, הם רצו להשיג חלוקת משקל אידיאלית ימין/שמאל, וכל מצבר קיבל תא קטן משלו מאחורי המושבים.

אם אתה הולך על שיפוץ Concourse, יש אולי הצדקה לחפש זוג של 6V. אחרת, תעשה מה שרוב בעלי המכוניות האלו עושים (כולל עבדך הנאמן) - מקצרים תא אחד, ובתא השני מכניסים מצבר 12 וולט 55 אמפר/שעה קטן ומודרני, ובא לציון גואל. ממילא אף אחד לא רואה את זה - כדי להגיע למצבר הארור ב-MGB צריך להוריד את הריפוד מאחורי המושבים, ולפרק פאנל מפח עם 5 ברגי ביונט. נדמה לי שב-MGA זה אותו הדבר.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

לגבי העלות המצברים- לא יודע, מה אמור להיות ה-א"ש ב-MG, אבל לי במשאית במקור היו 4 מצברי 6 וולט 180 א"ש- אז ביררתי, וכ"א מהם עולה בשנפ כ-1300 ש"ח! כאשר, מצבר אחד של 12 וולט -120 א"ש (שבהחלט מספיק במקום 2 של 6) עולה בדיוק אותו הדבר! בקיצור- מסקנה- לא ממש שווה להתעסק עם מצברי 6 וולט, אם לא רוצים "מקוריות עד הבורג האחרון"- ומי כבר עושה את זה בארץ, ועוד בזה דווקא?:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

עד שה - MGA תגיע לארץ לא תהיה לי אפשרות לדעת אם היא עם קוטביות שלילית או חיובית.

זה אומר שלא כדאי לי לקנות כרגע חלקים שקשורים למערכת החשמל.

לגבי השיפוץ אני מעוניין להגיע לרמה של רכב כמו שיצא מפס היצור. אבל זה לא טאבו!

תודה,

ישראל

פורסם

אז באמת אל תקנה שום חלק חשמלי עדיין, חוץ מדברים כמו נוריות, שלא חשובה להם הקוטביות. ומצבר- שוב, שים אחד של 12, וגמרנו, לדעתי (אם לא עשו את זה עד עכשיו, ואני די בטוח, שכן).

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

בין יתר החלקים שכבר קניתי (חדשים) שלא שייכים למע' החשמל קניתי גם כוייל, לא נראה לי שזה קשור לקוטביות.

לפי דברי המוכרת ה MGA עמד במחסן משנת 1962 ארבע שנים לאחר שנרכש (הסיבה לא ברורה), לכן לא נראה לי שעשו בו שינויים.

היא קיבלה אותו מהגיס שלה לפני כמה שנים ולה אין שמץ של מושג בתחום. המצברים ב MGA יושבים אחרי המושבים

ומתחת לכסוי פח שמחובר עם ברגים, כך שלא ניתן לראות מה יש ללא פרוק כסוי הפח.

תודה,

ישראל

• תוכן חדש...