Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חידת זיהוי קלה מאוד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוזר, אבל זה נראה כמו תערובת של RAF רוסי וסאאב! זה בטח לא זה ולא זה- אבל ככה זה נראה!:-D

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

זה נכון כמובן.

חזרתי השבוע מטיול בצ'כיה, אפשר עדיין לראות שם את המכוניות האלו בעיקר בכפרים ובפריפריה.

עכשיו נעבור לזיהוי הרכב האדום:idea:

פורסם

אם אני לא טועה הרכב האדום זה סקודה 120

אגב במזרח אירופההרבה בכפרים ובפרברי הערים עדין ניתן לראות מסחריות ישנות מאוד תוצרת אירופה

אני זכר שהייתי בפולין היה בכפרים עדין מסחריות ישנות מתוצרת פיאט, סקודה ופולקסוואגן שעדין שימשו בתור רכבי עבודה

מה שעוד זכור לי שהיתה מסחרית של דייהו בשם דייהו לובלין, שלפיע השם נראה שהיא יוצרה עבור פולין, שאני הייתי שם בסוף 2003 היה אפשר עדין לראות את המסחריות חדשות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

ייצור הסקודה מסדרת MB החל בשנת 64' עם ה MB 100 שהיו לה מנוע והנעה אחוריים.

סקודה השתמשה אז בתצורת הנעה שהיתה מקובלת מאד בתחילת שנות ה 60',ובתיכנונה דמתה מאד לסימקה 1000.

הסידרה כולה יוצרה עד 92', והדגם המעניין ביותר היה הראפיד 136 קופה שכונתה "911 לעניים".

בשנת 84' עברו סקודה לשימוש במיתלה אחורי ניפרד מלא מסוג זרועות עוקבות, שהחליף את המיתלה המיושן בסיגנון החיפושית, בעל מיפרק בודד(ביציאה מהדיפרנציאל), מה ששיפר לאין ארוך הן את נוחות הנסיעה והן את היתנהגות הכביש.

באותה היזדמנות הוחלף גם ראש המנוע שהיה עשוי ברזל, בראש אלומיניום.

אולי זה נשמע שיגרתי ומוכר, אך המעניין הוא שבלוק המנוע היה עשוי אלומיניום!

מנועה של ה 136 המשיך בשינויים קלים לשרת את הפייבוריט שהוצגה בסוף 88', המשיך הלאה לפליסייה, וגירסת 1.4 שלו שירתה גם את הפאבייה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כשהייתי ביוון (ליתר דיוק- באיים קריטיים)- ראיתי שם מלא מסחריות יפניות ישנות. טויוטות, דאטסונים וכ"ד, ועוד כל מיני ייצורים בלתי-מזוהים, חלקם עם שלושה גלגלים...:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
ייצור הסקודה מסדרת MB החל בשנת 64' עם ה MB 100 שהיו לה מנוע והנעה אחוריים...

אם כבר התחלנו לדבר על שקודה MB, יש לי כמה תוספות מעניינות :

בגדול מאוד אפשר לחלק את כל הסדרה שכללה הרבה דגמים, לשני דורות עיקרים - 100/110 עד שנת 76 וְ- 105/120/125 משנת 76 עד 92.

בשנות ה 70 שקודה פיתחו דגם מחליף לדגמי מנוע אחורי המתיישנים. זה היה רכב בעל מנוע והנעה קדמיים, עם עיצוב רבוע שהיה מקובל באותה תקופה.

אבל עקב אילוצים שונים דגם זה לא הגיע לייצור. יותר נכון רק העיצוב החיצוני שלו הגיע לייצור.

הרכב של שקודה לשנות ה 80 נשאר עדיין עם מנוע והנעה אחוריים. יש גירסה, שאומרת, שממשלת צ'כיה לא נתנה אור ירוק לפרוייקט, כי היא לא רצתה לייצר מכונית מתקדמת יותר מלאדה, בשביל לא "להרגיז" את רוסיה.

בסדרה 105/120/125 מיכל דלק שהיה קודם בתא מטען קידמי הועבר למקום מקובל ובטיחותי יותר-מתחת למושב האחורי.

יחד עם זאת, רדיאטור עבר קדימה, אל מאחורי הגריל הקידמי.

השקודה הזאת היא המכונית בעלת מנוע אחורי היחידה שאני מכיר, שאין לה שום סימנים חיצוניים לכך שהמנוע ממוקם מאחור. שום כונס אוויר, שום פתחי איוורור, שום דבר - ראו בתמונה הימנית.

כמו שכתב חן, היו בשתי הסדרות דגמי 2 דלתות "ספורטיביים". בדור הראשון קצת מזכירים פיאט 850 ספורט, ובדור השני אלפא ספרינט :shock:.

120.jpg

100.jpg

110.jpg

130.jpg

• תוכן חדש...