Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כל חובב רכב קלאסי מכיר את חווית מבחן הרישוי (הטסט) הדו-שנתי, ולאחרונה גם נפתחו מספר שירשורים בעניין.

כעיקרון, רכב תקין אמור לעבור את הבדיקה ללא בעיות, אבל מפעם לפעם בעלי הרכבים נתקלים בבעיות שנובעות מהשינויים בטכנולוגיה שחלו בעשרות השנים האחרונות.

דוגמאות:

• עוצמת התאורה ברכבים בעלי מערכת חשמל 6V יכולה להיות גבולית עבור מכשירי הבדיקה שקיימים כיום, ומפעם לפעם יש כשלונות של רכבי אספנות על הסעיף הזה.
  • במערכות בלימה לא הידראוליות ("ברקס שטנגה"), או מערכות מיושנות עם בלמי תוף מקדימה קשה לעיתים להגיע לאחידות הבלימה הנידרשת ע"י מתקני הבדיקה הממוחשבים.

וועד המועדון מעוניין לנתח את הנושא, ולבחון האם ישנם "סעיפים קבועים" שבגללם נתקלים רכבי אספנות בקשיים במעבר הטסט. במידה ונזהה נושאים ספציפיים שבהם ניתן להקל או לקבוע סטנדרטים שונים לרכבי אספנות, נשקול פנייה מסודרת לרשויות לבדיקת אפשרות הטיפול בנושא.

לכן, בקשת המועדון היא לתאר בשירשור הזה (ואפשר גם בה"פ, לביישנים), את הסיבות שבגללן רכבי האספנות שלכם נכשלים בטסטים. במיוחד, חשוב לנו לשמוע על המקרים בהם "פער הטכנולוגיה" גרם לכשלון. במילים אחרות – סיפור קורע לב על כשלון בגלל גומיית גרמושקה קרועה אינו רלוונטי - שבעל הרכב יחליף גומיה וזהו...

עוד בקשה – בלי ציונים והערות לאישיותם של הבוחנים - אנחנו רוצים לטפל בעניין מההבט הטכני, כדי שהקריטריונים יהיו ברורים ולא יהיו תלויים במצב הרוח, או הסימפטיה של הבוחן לרכבי אספנות.

בתודה,

קובי

דובר מועדון החמש.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תמיד הם אומרים שיש בעיה עם האורות, תמיד. אני נותן להם לעשות סלטות עם מכשיר הבדיקה עד שהם אומרים לי - בסדר.

haters will hate

פורסם

בעיה שהיתה בעבר ברכב שלי , קשורה בפיזור אורות (אני מקווה שהגדרתי נכון),

ולפי מה שנאמר לי במכון הרישוי (שממש לא מנסה להחמיר איתי בדר"כ),זו בעיה שהיום ניתן לכוון אותה, אבל בסוג הפנס/מנורות האורגינליים שהיו לי אי אפשר.

בכדי לפתור את הבעיה ולא להתווכח בכל טסט, החלפתי את הרפלקטור והמנורות לסוג אחר חדש,

(אל תספרו לאף אחד), שניתן לטפל בו כמו בכל פנס עכשווי.

לא אורגינלי אבל מאיר טוב ובטיחותי.

שמעתי שיש בעיה של בדיקת ברקסים למכוניות עם גלגלי "שפיצים", לא יודע אם זה נכון.

התלונה של החבר היתה שבעצירה חזקה בזמן הבדיקה, כאשר הגלגל בין גלילי המכשיר הבודק,

עלולים השפיצים להתכופף.

יש את בעיית העשן הידועה בוודאי לרבים. על פי ניסיוני, לעיתים בודקים את הנושא

ביתר חומרה, ולעיתים "מעלימים עין" מהתקלה.

כל הכבוד על הקדשת הזמן לרעיון ולנושא.

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

שלום לכולם.

הלארק עברה טסט היום.

היה עליי להחליף 2 נורות אור גבוה. מצאתי אמנם לא ממש מקורי של הלארק, אבל מישתלב יפה. הוחלפו 2 בתי מנורה + נורות. לא ניתן היה להעביר אם המקוריות, הן לא פיזרו טוב את האור. חשבתי להחליף לתאורה צהובה אך מהר מאוד ירדתי מהרעיון. עד כמה שאני יודע, זה אור קסנון שהותקן אצלי.

הרכב עבר את הבדיקות הנדרשות להעברת טסט. רצוי ואף מומלץ לבדוק לפני הטסט את כל הגומיות ולגרז את כל פיטמות הסיכה באם ישנן כאלו, על מנת למנוע מצב של כשל בטסט. בעניין בלימה אחידה, המכונאי שלי יודע לכוון את כל 4 הגלגלים כך שתיווצר בלימה אחידה בכולם, בפער של אחוז עד 2 אחוז. סביל, אך לא יותר מיזה לפי הבוחנים.

עופר בן צבי

פורסם

כן, יש מספר נושאים שהם סיבה לדאגה בכניסה לרישוי:

• אורות ראשיים(כפי שצויין).
  • חופשים קלים בתיבות הגה ברכבים ישנים (בורג וחילזון), שלא תמיד ניתן לחסלם ועל כך צריך "פתיחת חלון" של מרווח מותר.
  • חופש ב- King-pin, גם פה צריך "פתיחת חלון" של מרווח מותר.
  • ערכי CO, פרובלמה תמידית המחייבת פרוצדורה של סגירת ה- CO לפני הרישוי ופתיחתו לאחר מכן - צריך בשבילנו ערכים המתאימים לממוצע בנפחי מנוע שונים (עד 1.5, עד 2.0 ,עד 3.0 וכדומה).

עברתי טסט עם ה-520i ומחרתיים אכנס לעבור עם ה-2002, בתקווה שהכל יעבור בשלום.

מצא משה

פורסם

1. לא כל כך ברור, במיוחד תקני זיהום האוויר החדשים. ישנם דגמים, במיוחד במכוניות איטלקיות (מזרטי למשל) שמעט עשן כחלחל הוא טיבעי.
  2. בג'יפ ישן, יש חופש בהגה, כמו שאומר מצא. מידה מסוימת של חפש בהגה היא טיבעית ולא ניתן לבטלה לגמרי (בכל טסט יש לי ממש ריגעי חרדה ממענין הזה).
  3. כבר הכשילו אותי בעבר על פנסים שאינם אסימטריים בטרקסיון שנת 1955, ושלחו אותי להחליף פנסים. מובן שלא ניתן להחליף. אז לא ברור - האם רכב אספנות מהשנים האלה מחויב בבדיקה כזאת??? אני שומע שלא. כך גם כלי רכב אספנות שיובאו מארה"ב, שם התקן הוא פנסים סימטריים.
  4. בכלל, כל ענין אישור תקינות ממוסך מורשה הוא למעשה מן ישראבלוף . מניח שמי שהגה את התקנה הזאת ראה לנגד עיניו מכונית ישנה מגיעה למוסך, שם מפרקים את הגלגלים ועושים בדיקה למערכות הבלמים. ברוב המיקרים זה לא קורה. מה שכן קורה שמוסך שנותן אישור כזה מחויב לרשום את הרכב, ואם רשם, גם צריך לרשום תקבול, לגבות מע"מ...וכו וכו. כך שבעצם בדרך כלל אתה משלם פשוט על חתיכת ניר...ישראבלוף כבר אמרנו??
  5. כבר הכשילו אותי על כך בג'יפ 49 אין סך שמש. לא עזרו כל ההסברים שממילא אין גג, אז מה יועילו סכי שמש?
  6. תאורת מיספר לא ממש היתה בדגמים אלה.

אריה

פורסם

חברים שלום!

לדעתי ובטח הרבה פה יסכימו איתי שצריך לבטל את החוק שרכבי אספנות צריכים לעבור פעמים בשנה טסט. מהסיבה שרוב רכבי האספנות נוסעים הרבה פחות קילומטרים בשנה מרכבים רגילים.

וסיבה שניה שרוב בעלי רכבי האספנות דואגים לתחזק את רכביהם ברמה יותר גובהה מרכבים רגילים, לי ניראה שרוב רכבי האספנות מתוחזקים יותר טוב בארץ מרכבים יחסית חדשים שנעים פה בכבישים, בעל רכב שהוא רשלן בתחזוקת הרכב זה לא משנה אם הרכב ישן או חדש לגבי כמות הטסטים בשנה.

הנושא השני הוא הבדיקה במוסך לפני הטסט גם זה מיותר מכוון שבטסט בודקים אותו הדבר ויותר טוב ממוסך הרי למוסך אין אפשרות לבדוק בלמים כמו שצריך כמו בגלגלת, וחופשים בודקים אותו דבר.

לדעתי שני הנושאים האלה קשורים לדבר אחד והוא לעשות אלינו כסף !!!

אשמח לראות עוד תגובות ודעות בעניין.

טל

פורסם

אצלי ברישוי (שהיה מזמן )

אמר הבוחן

1 - צריך לצבוע את הרכב. (יש תמונות ברורות של רכבי עם כמה כתמי צבע יסוד.).

הפעם הוא מעביר אבל בפעם הבאה הוא לא יעביר .

2- חופש במסרק הגה.

לאחר התעקשות שלי, וירידה לבור ביקשתי שירכיב אינדיקטור לבדיקה .

לאחר דין ודברים הוחלט שלא להכשיל אותי בבדיקה זאת.

3- בבדיקת בלמים היתגלה אצלי דבר משונה .

הבוחן ביצע 6 פעמים את בדיקת הבלמים האחוריים.

לשאלתי מדוע הוא בודק כך ואם יש תקלה ?

נאמר לי כי הרכב שוקל יותר מרכב רגיל והוא צריך לכייל עת המערכת.

(יש לציין כי עבר את הבדיקה).

4- כאן הגיע הלוקש

גומיות לקפיצי העלה האחוריים.

הרכב נכשל בטסט לאחר שכמעט עבר את כל מסכת העינויים .

ירון מאיר

פורסם

כפי הידוע,כיום אסור לייצר רכב עם הגה מעץ ואסור להתקין הגה שכזה.

אלא שבמכוניות ישנות הדבר אינו כך ולא מעט יוצרו עם הגה עץ,לספיידר שלי יש הגה עץ מקורי מהיצרן. במכון מסויים אליו הגעתי רצו להכשיל אותי על ההגה ורק ויכוח עיקש ואחרי שכמה "מבינים" מסביב אישרו שלספיידר הגה עץ במקור,הרפה הבוחן והעביר את הטסט.

אגב,מחר אני ניגש לטסט עם ה-238 שלי ואני מקווה שלא יהיה לי מה לספר לכם...

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

לטל חסיד ולכל שאר החברים - הנושא של השירשור אינו מספר הטסטים בשנה - העניין הזה מטופל בנפרד ע"י מועדון החמש.

אני מבקש להתמקד בנושא של סיבות לכשלונות בטסטים.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

צמיגים,הרבה רכבים ישנים הם בעלי צמיגים שכבר קשה להשיג ואם יש להשיג הם יהיו ברמה נמוכה(כי אין ממש צורך לפתח את המידה הזאת).

אצלי לדוג' בוולוו המידה היא 165 על 15 והצמיגים היחידים שהצלחתי להשיג בזמנו היו של אליאנס,עם כל הכבוד לאליאנס הצמיג עם התבנית שיוצרה בשנות ה70\80 כבר לא נראה לי עדכנית...

בקיצור יש להתאים לגאנטים של רכבים ישנים מידות צמיגים חדשים הזמינים היום בפנצריות.

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

יש בעיה עם נזילות שמן.

היום מקובל שרכב חדש נקי ויבש מנזילות.

בעבר מנועים ותיבות הילוכים נזלו ולא ניתן להגיע לרמה של רכב חדש.

פגשתי לפני זמן מה אדם שעבד כמכונאי במוסך מורשה של מיני מיינור שאמר לי כי עוד בתקופת האחריות המנועים היו נוזלים...

הנשם שלי אטמוספרי והאדים יוצאים מתחת לרכב והכל שמנוני וחלק.

בשנות החמישים והשישים דרשו לפני טסט לרחוץ את השסי בקיטור כי הוא היה מכוסה בשמן ובאדי שמן ובוץ. לפני כל טסט היו רוחצים שילדה בקיטור כדי שהטסטר יוכל לבדוק אם אין סדקים בשילדה.

ישנם בוחנים המקפידים בענין.

עוד דבר שנובע מבורות הוא מוט קישור קפיצי שיש בו חופש מתוכנן. קרה לא פעם שטסטר הכשיל אותי בגלל מוט קישור כזה ונדרש הסבר והסבר ועוד הסבר עד שקיבלו את הענין.

בד"כ מכוניות מתוחזקת עוברת.

שלמה דן גדרון

פורסם

1. בהמשך לצמיגים, לאחר הטסט של הפורד אנגליה (שלא עברתי אותו) הפקידה אמרה לי שצריך להתאים צמיגים חדשים, ובדקה בספר שלה איזה צמיגים אני יכול לשים. כמובן שלא היה שם ערך "פורד אנגליה שנת 1963" אז היא אמרה לי שהכי קרוב שיש לה זה פורד אסקורט שנת 1984 ולפי זה נקבע WTF!? צריך לעשות ממש פרויקט לגבי עניין הצמיגים.

2. פסים זוהרים, זה דבר שרק מכער את הרכב ובטח שאני לא רוצה לשים אותם על טמבון ניקל. אולי רכב שמוגדר כאספנות יוכל לקבל מהם פטור.

3. המושבים של הפורד אנגליה מורכבים באמצעות ברגים לרצפה של האוטו, בצורה כזו ששמים את האומים מתחת לרצפה, וכמובן שהבוחן רואה אותם בבור. דבר זה נחשב בעיני הבוחנים כליקוי של "שלדה - חורים", על אף שכך הרכב יצא את שערי המפעל לפני 45 שנים.

4. תיבת הגה ותפוחי הגה עשו בעיות גם כן. עדיין לא סידרתי אותם ואני לא יודע מה בדיוק היתה הבעיה, אבל ראיתי שזה נאמר כבר לפני.

זהו לגבי הפורד.

שחר

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

הרכב שלי עבר טסט בחודש שעבר בפעם השלישית מאז עלה לארץ לפני כשנה

הטסט הראשון לפני שנה עבר סביר, הבוחן זיהה בעייה באורות הגבוהים אבל הבחור שמחליף נורות ומספרים נירתע מלהתעסק ברכב והעביר, בנוסף נתן לי פסים זוהרים להניח בתא המטען..

הטסט השני באמת עבר חלק - במוסך שלי מצאו פתרון לבעיית האורות הגבוהים.

ובחודש שעבר בטסט השלישי נגמר המזל - שוב חזרה תופעת האורות הגבוהים (ידית "רגישה" קופצת לבד לגבוהים) ונכשלנו לראשונה בסיבוב הראשון, לגבי הפסים הזוהרים - במוסך מצאו לי פתרון מקורי - הדביקו את הפסים הזוהרים על מגנטים דקים (כמו אלו של הפרסומות של אינסטלטורים\פיצה וכו' שמדביקים על המקרר), שמו לטסט והורידו מיד אחרי.. - תקראו לי לא שפוי או איך שתרצו, אבל על הרכב שלי אין מדבקות.. - לא פסים זוהרים, לא של מועדונים.. וגם לא זו של הטסט... (וכן, גם על המקרר אצלי בבית לא תמצאו מגנט או ציור של הילד :|)

פורסם

נושא שירשור מבורך .

קודם כל אני רוצה לענות למי שכתב כאן לגבי בדיקות של המוסכים לפני הטסט .

אני גם כמו כולם מקבל את האישור הזה פעם בשנה , המוסכניק מוריד גלגלים

בודק רפידות ואת משאבות הגלגל (בלם) לוודא שאינן תפוסות , בודק נזילת שמן בלם - מקווה תמיד שאין,

בקיצור, לומר שזה בלוף - חס וחלילה.

אם אתה לא בודק לפני במוסך, נניח שרפידות הבלם שלך דקות מאוד. בבדיקה בטסט במהירות אפס

הרפידות האלו אולי יעברו, אבל בנסיעה של 70, 80 קמ"ש, ואולי בירידה רפידות אלו יתקשו לעצור

את הרכב. כך שמראה בעין מומלץ מבחינתי. מיותר לציין שאני אישית בודק את הדברים לפני שאני ניגש לטסט

ואם יש צורך כבר מתקן, אבל לא כולם מטפלים במע' הגה ובלמים ומבחינתי הבדיקה הזו מבורכת.

הטענה שהרכבים לא נוסעים הרבה לא תמיד תורמת לרמת בטיחות של מע' הבלמים. משאבות נתפסות

לעיתים יתכנו הזעות יתר מהמשאבות בגלל שהן עומדות ולא זזות!

כך שוב, הבדיקה בעין לטעמי מוצדקת מאוד! בלי כל קשר מומלץ שהרכבים יסעו יותר מאשר יעמדו.

דבר נוסף וחשוב: אישור מוסך מורשה לפני הטסט.

ברשיון הרכב כתוב פעם בשנה "חייב אישור מוסך מורשה" זה מופיע פעם אחת בשנה לפי התקנה.

מגיע מצב בו אנו מוסרים את האישור הזה ובטסט הבא הבוחן מבקש שוב אישור זה למרות שלא מופיע ברשיון

כלל הערה כזו. פעם שאלתי למה - הרי לא מופיע שצריך (זה רק פעם בשנה) אמר לי הבוחן, כדי שאראה

שבטסט הקודם היה לך אישור. צלם ותביא לי את האישור הקודם.

איזה קישקוש . נכון שעל מנת שלא להתווכח איתם אנו מצלמים את האישור אבל זה סתם מסורבל והם

מכבידים עלינו דבר נגד התקנות. פשוט ממציאים את החוק שלהם.

נושא בדיקות עשן: לא ברור לאיזה כלי רכב מאיזה שנה בודקים עשן פליטה. כל מכון מחליט על שנה אחרת

אחד רכב 72 כבר בודק לו עשן, וברוב המקרים מכשיל או מעיר על מנת שתקנה תוסף לדלק ....

אחר יבדוק משנת 74 וכ'ו וכ'ו .

צריך לעשות סדר בעניין זה.

בהצלחה

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

• תוכן חדש...