Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

החיפו שלי (1961 1200) צריכה לעבור טסט עד ה13/06 ויש לי מספר חששות ושאלות, בתור "ירוק" בתחום:

• אישור מוסך מורשה - כמה עולה? (100-120?), איפה עדיף להוציא באיזור חיפה? (מוסך שמתעסק בחיפושיות או דווקא להפך?).
  • מכון בדיקה - ברכב הקודם שלי הייתי עובר ב"אפק", אבל כשהייתי עם חבר בטסט לפני שבוע - הם הציקו, יש חלופות טובות?

יש כמה דברים גבוליים שצריך לסדר, עד כמה בודקים אותם?

• אור מעבר (נמוך) תמיד נשרף בנורה הימנית - האם רכב בשנה הזו מחויב להיות מצויד ב2 מצבי אורות? אם כן, מישהו יכול להמליץ לי על חשמלאי מצוין באיזור חיפה שיחווט לי מחדש?
  • הווישרים לא עובדים בכלל - אני יודע שלעיתים בודקים את טיב הגומי, גם בקיץ?
  • הפילטר דלק שלי הוא מתחת לרכב מקדימה, האם מישהו אי פעם דפק את הריצפה בבדיקה של הברקסים?
  • תאורת לוחית זיהוי לא מחוברת, אבל אני עובר ביום, ולא נראה לי שבודקים את זה (או שמים לב שזה לא עובד).
  • תושבת פגוש שמאלית התנתקה, והפגוש נשען על הבודי - מכשילים על דבר כזה?
  • הצמיגים ברשיון הם 155.5R15 על האוטו 165R15. הבנתי שניתן לשנות בלי בעיה, כמה עולה ומה צריך בשביל זה?
  • אין דיפונים על הדלתות, זה באמת משנה?
  • יש סך שמש רק בצד של הנהג. גם זה משנה?

אני בטוח שעוד משהו יצוץ, אז בנתיים איחלו לי הצלחה.

• במקרה ואני נכשל, כמה זמן יש לי הארכה? :puppydoge

בברכה,
    ניר סבירסקי וחיפו.

DSC01578.jpg

משכנתא זה קל

פורסם
שלום לכם,

החיפו שלי (1961 1200) צריכה לעבור טסט עד ה13/06 ויש לי מספר חששות ושאלות, בתור "ירוק" בתחום:

• אישור מוסך מורשה - כמה עולה? (100-120?), איפה עדיף להוציא באיזור חיפה? (מוסך שמתעסק בחיפושיות או דווקא להפך?).
  • מכון בדיקה - ברכב הקודם שלי הייתי עובר ב"אפק", אבל כשהייתי עם חבר בטסט לפני שבוע - הם הציקו, יש חלופות טובות?

• אור מעבר (נמוך) תמיד נשרף בנורה הימנית - האם רכב בשנה הזו מחויב להיות מצויד ב2 מצבי אורות? אם כן, מישהו יכול להמליץ לי על חשמלאי מצוין באיזור חיפה שיחווט לי מחדש?אני מאמין שחייב שני מצבי אורות ,גם אם לא ,טוב שיהיה לך.
  • הווישרים לא עובדים בכלל - אני יודע שלעיתים בודקים את טיב הגומי, גם בקיץ?כנ"ל ,גם בקיץ בשבילך כדאי שהוישרים יעבדו .
  • הפילטר דלק שלי הוא מתחת לרכב מקדימה, האם מישהו אי פעם דפק את הריצפה בבדיקה של הברקסים?לא נשמע לי סביר ,בכל מקרה תדאג שהוא יהיה מעל קו הריצפה ,שלא יחטוף איזה אבן בדרך.
  • תאורת לוחית זיהוי לא מחוברת, אבל אני עובר ביום, ולא נראה לי שבודקים את זה (או שמים לב שזה לא עובד).שוב ,גם אם לא יבדקו ,כל שוטר משועמם יכנס בך על זה.
  • הצמיגים ברשיון הם 155.5R15 על האוטו 165R15. הבנתי שניתן לשנות בלי בעיה, כמה עולה ומה צריך בשביל זה?
  • אין דיפונים על הדלתות, זה באמת משנה?
  • יש סך שמש רק בצד של הנהג. גם זה משנה?אם אני זוכר נכון זה תלוי בשנה .

אני בטוח שעוד משהו יצוץ, אז בנתיים איחלו לי הצלחה.בהצלחה

• במקרה ואני נכשל, כמה זמן יש לי הארכה? :puppydogeשבוע ,

בברכה,
    ניר סבירסקי וחיפו.

12345

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

לך לירכא אני הייתי עושה טסט שם ובמקרה הגרוע מתקן במוסך שלהם,הם גם דיי זולים.

לגבי האור,אם אתה נכשל על זה אתה מגיע לחשמלאי שלהם והוא מחליף לך את המנורה.

לא בודקים מנוע וישרים בודקים אם הוישרים יבשים.

תאורת לוחית רישוי כן בודקים,צריך שמנורה אחת תעבוד(לפחות).

וזהו,חוץ מזה לא יהיו בעיות,בהצלחה.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

• אור מעבר (נמוך) תמיד נשרף בנורה הימנית - האם רכב בשנה הזו מחויב להיות מצויד ב2 מצבי אורות? אם כן, מישהו יכול להמליץ לי על חשמלאי מצוין באיזור חיפה שיחווט לי מחדש? בדרך כלל זה אוטומט מחליף אורות 80ש"ח
  • הווישרים לא עובדים בכלל - אני יודע שלעיתים בודקים את טיב הגומי, גם בקיץ? תבדוק חייוט מהתא מיטען אם אתה צריך שירטוט תגיד
  • הפילטר דלק שלי הוא מתחת לרכב מקדימה, האם מישהו אי פעם דפק את הריצפה בבדיקה של הברקסים?מה לעזעזל הוא עושה שם ??? תעיף אותו מייד אם אתה רוצה להוסיף מסנן נוסף לאחורי שים אותו בתא דלק לפני הירידה לשסי
  • תאורת לוחית זיהוי לא מחוברת, אבל אני עובר ביום, ולא נראה לי שבודקים את זה (או שמים לב שזה לא עובד). בודקים את התאורה גם ביום
  • תושבת פגוש שמאלית התנתקה, והפגוש נשען על הבודי - מכשילים על דבר כזה? לא
  • הצמיגים ברשיון הם 155.5R15 על האוטו 165R15. הבנתי שניתן לשנות בלי בעיה, כמה עולה ומה צריך בשביל זה? מקבלים אישור במקום ללא תשלום
  • אין דיפונים על הדלתות, זה באמת משנה? לא משנה לטסט
  • יש סך שמש רק בצד של הנהג. גם זה משנה? תיקנה באוטו דיפו אוניברסלי עם פומפת שנידבקות לחלון

להלן תמונה של האוטומט אורות במקור זה יושב מאחורי הלוח שעונים בצמוד לאוטומט איתות (הארוך)

בהצלחה יוסי:lol:

IMG_1611.JPG

פורסם
שלום לכם,

החיפו שלי (1961 1200) צריכה לעבור טסט עד ה13/06 ויש לי מספר חששות ושאלות, בתור "ירוק" בתחום: למה אתה נזכר כמעט ביום האחרון?!

• אישור מוסך מורשה - כמה עולה? (100-120?), איפה עדיף להוציא באיזור חיפה? (מוסך שמתעסק בחיפושיות או דווקא להפך?).נסה במוסך "אוטו דן", רחוב חלוצי התעשיה 64 מפרץ חיפה, שפעם, בעברו היה מוסך מורשה פולקסווגן והוא בעל מקצוע מעולה.
  • מכון בדיקה - ברכב הקודם שלי הייתי עובר ב"אפק", אבל כשהייתי עם חבר בטסט לפני שבוע - הם הציקו, יש חלופות טובות? אני עובד עם מ.מ.מ. מול בתי זיקוק.

יש כמה דברים גבוליים שצריך לסדר, עד כמה בודקים אותם? כולם בודקים הכל וטוב שכך.

• אור מעבר (נמוך) תמיד נשרף בנורה הימנית - האם רכב בשנה הזו מחויב להיות מצויד ב2 מצבי אורות? אם כן, מישהו יכול להמליץ לי על חשמלאי מצוין באיזור חיפה שיחווט לי מחדש? ממליץ על "פיקס אור" שד' ההסתדרות 200 ליד מוסך און.
  • הווישרים לא עובדים בכלל - אני יודע שלעיתים בודקים את טיב הגומי, גם בקיץ?ממליץ על "פיקס אור" שד' ההסתדרות 200 ליד מוסך און.
  • הפילטר דלק שלי הוא מתחת לרכב מקדימה, האם מישהו אי פעם דפק את הריצפה בבדיקה של הברקסים? האם המתלה הקדמי שלך בסדר?
  • תאורת לוחית זיהוי לא מחוברת, אבל אני עובר ביום, ולא נראה לי שבודקים את זה (או שמים לב שזה לא עובד). ממליץ על "פיקס אור" שד' ההסתדרות 200 ליד מוסך און.
  • אין דיפונים על הדלתות, זה באמת משנה? יתכן, אבל אם תסביר שאתה בשיפוץ אולי יתחשבו. אם אתה רוצה גרוטאה אז יכשילו.
  • יש סך שמש רק בצד של הנהג. גם זה משנה? יתכן, אבל אם תסביר שאתה בשיפוץ אולי יתחשבו. אם אתה רוצה גרוטאה אז יכשילו.

• במקרה ואני נכשל, כמה זמן יש לי הארכה? :puppydogeבד"כ שבוע, שבועיים אם זה לא משהוא ממש רציני שאז זה רק לנסיעה למוסך.

בברכה,
    ניר סבירסקי וחיפו.

ניסים, אם אתה רוצה לחיות ולא לההרג או להרוג בתאונה אז עדיף לך שהרכב יהיה בסדר.

אם לא איכפת לך אז עדיף לי ולכל השאר שיורידו את הרכב מהכביש.

רכב אספנות זה לא כניסה להפקרות. ההיפך הוא צריך להיות דוגמא לרכב שמור.

בהצלחה.

שלמה דן גדרון

פורסם

היי ניר.

כתבת שאתה זקוק לתמיכה נפשית - אז קח לך כזו ממני, מכל הלב. :wave2:

ובקשר לתיקון:

אינני חיפאי כידוע לך, ואיני מכיר מוסכים באיזור.

אך כמו שכתב לך מר גדרון בתגובה הקודמת, חשוב שהרכב יהיה תקין.

חשוב לך, וחשוב לאחרים.

לכן, אל תנסה ללכת למקומות שבהם "מחפפים" בכוונה,

כי מי שלבסוף עלול להינזק זה אתה ולא המכון.

לך לטסט ועבור אותו בשלווה, וללא התרגשות מיותרת.

אם יאמרו לך שיש לתקן דברים מסויימים - תקן אותם,

ואז אני בטוח שיהיה לך כייף לנסוע ברכב תקין שעבר טסט כמו גדול...

אל תילחץ לשוא מטסט ברכב אספנות, זה לא יותר קשה מטסט לרכב רגיל.

אני מחכה לך במפגש ברעננה, לאחר שתעבור את הטסט בהצלחה.

הקפה עלי.

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

• אחראי פורום
פורסם

אתה עדיין בכרמיאל על בסיס יומי?

אם כן, יש שם חשמלאי מעולה שעבד על כל הרכבים שהיו לי (כולל החיפושית,רצוי לקבוע מראש),

ואת אותה חיפושית העברתי פעמיים טסט במכון שצמוד למוסך שגב (שנמצא במקרה באותו רחוב של החשמלאי).

בטסטים הבוחן היה ענייני ולא התרגש מהגרוטאה שהתגלגלה לו למסלול :-D

החיסרון היחיד הוא שאם חס וחלילה תיכשל - תיאלץ לחזור לשם. לשיקולך.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

קבל כמה כללי ברזל שיסייעו לך לעבור כל מבחן בשלום: בשלב הראשון אתר כמה מוסכים שאתה סומך עליהם על יד הבית. חשוב להכיר את בעל המוסך והעובד בשם, למד להכיר מי מביניהם הוא בעל סבלנות ומתי! כל מוסך משתדל לעזור ללקוח קבוע ולא פעם אינו גובה תשלום בעבור דברים קטנים או הדרכה! ראה מי בעל מקצוע מצויין, לדברים קשים ומסובכים, ועל מי ניתן לסמוך בקטנה. לאחר סינון זה תרגיש בטחון להיכנס אליהם ולהגיד שלום. יהיו בעלי מוסכים שיסכימו להראות לך איך לטפל ברכב שלך לבד וגם ידריכו (בעלי סבלנות אמרנו) אותך, ויכוונו אותך לבעיות ופתרונן. גם תוכל לדעת איזה חלפים ניתן לרכוש והיכן. אל תגיע לטסט בידיעה על תקלות! אתר את כולן, תקן אותן ביחד עם בעל מוסך או לבד. לפעמים בכדי לקבל אישור לטסט, תאתר עם בעל המוסך ליקויים שיוכל לתקן במקום, ובעל המוסך יחשב לך את התיקון ביחד עם מחיר האישור! חשוב להגיע לטסט עם רכב שניראה ונישמע טוב. למראה הרכב ותקינות הראשונית, יש חשיבות פסיכולוגית אדירה. אם במכון ידעו שאתה פדאנט בקשר לרכב, הבדיקה תהיה מחמירה פחות. גם לגבי מכון הרישוי יש חשיבות למקום קבוע - לומדים להכיר את הדינמיקה של המקום והנפשות הפועלות, והם מכירים אותך! זה תמיד עוזר! תקן את הבעיות הגדולות: תושבות, גומיות, מסרק הגה, ווישרים. רצוי שאלה יהיו שלמים ונקיים יחסית, ואם יש אפשרות אפילו חדשים! גומיית צירייה עולה פרוטות והמראה של גומיות חדשות עושה פלאים אצל הבודק במכון! שטיפה של הרכב כולל שטפת מנוע ותחתית הרכב, מעידה על רמת אחזקה טובה והבוחנים מתרשמים מכך. לפעמים בהשקעה מזערית ניתן לשפר את הרושם של הרכב שמגיע לבדיקה, כך שהם מעלימים עין מנפילות קטנות - אם תירצה אתה מוזמן לתאם איתי ולהגיע לי-ם לביקור אצל אנטולי, לקבלת אישור, טיפול ברמה אחרת, הדרכה אמיתית ומקיפה! ומעבר בטסט-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
אתה עדיין בכרמיאל על בסיס יומי?

אם כן, יש שם חשמלאי מעולה שעבד על כל הרכבים שהיו לי (כולל החיפושית,רצוי לקבוע מראש),

ואת אותה חיפושית העברתי פעמיים טסט במכון שצמוד למוסך שגב (שנמצא במקרה באותו רחוב של החשמלאי).

בטסטים הבוחן היה ענייני ולא התרגש מהגרוטאה שהתגלגלה לו למסלול :-D

החיסרון היחיד הוא שאם חס וחלילה תיכשל - תיאלץ לחזור לשם. לשיקולך.

איתי על איזהחשמלאי אתה מדבר?,החשמלאי שהפנת אותי אליו?,אם כן,הוא מעולה,ויש לו סבלנות לאספנות-ממליץ.

על המכון טסטים שאיתי הפנה-אני לא ממליץ.

ניר,אם אתה בכרמיאל קפוץ לבקר.:wink:

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

:)

אני מצטער שלא הובנתי כשורה, הרכב מטופל כהלכה ופנתר אמיתי.

בסופו של דבר נכשלתי קלות, על דיפוני דלתות לא תקינים, גומי יבש במגבים ותאורת לוחית זיהוי לא עובדת.

קיבלתי הארכה, ועד ה19/06 (למרות כל הלחץ בלימודים) הרכב יהיה עם מדבקה של 2008.

איתי, תמיד אשמח לשמוע על בעל מקצוע טוב. שלח ה"פ.

משכנתא זה קל

פורסם

סיפור מצחיק, כשבאתי עם הסקודה שלי למכון הטסטים לא עברתי את הטסט כי.... היו מושבים בארגז האחורי :|

עוד יותר מצחיק היה שהבוחן ראה את זה. מי שמכיר אותי יודע שאני אספן זבל כרוני והארגז של האוטו שלי תמיד מפוצץ בדברים. עד הגג... מוזר איך הבוחן ראה את זה. ניחא.

בפעם השניה שניגשתי רצו להכשיל אותי על נזילות שמן. אמרתי לבוחן בחיוך "זה סקודה, אם הוא לא נוזל הוא לא תקין"...

ואז הוא קורא לי לבור ומראה לי את ה"זוועה"... ובקטע של גילוי נאות הסברתי לבחור שאף פעם זה לא היה ככה, ושזה שמן שנישפך לי בבוקר כשמיליתי שמן. מה שהיה די נכון.

בכל אופן, יש להם כל מיני פרמטרים להכשלה, ואחד מהם זה ניקיון של המנוע.

אישית, אני לא הייתי מעביר את האוטו שלי טסט. לא ביגלל שהאוטו דפוק, אלא ביגלל שהבעלים דפוק! :lol:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

בגלל שטויות כאלו אני מעלה את הרכב על מדרכה גבוהה לפני טסט ועם ג'רניק (למכירה ) מרסס לו את הגחון.

ככה אין תירוצים וסיבה להכשיל על כל מיני דברים שוליים.

כי ככה זה עם רכב ישן , מחפשים ומחפשים.

פורסם

יש טסט! :-D

אענה לעצמי:

שלום לכם,

• אישור מוסך מורשה - כמה עולה? (100-120?), איפה עדיף להוציא באיזור חיפה? (מוסך שמתעסק בחיפושיות או דווקא להפך?). 120 ש"חים במוסך "המועיל" בדרך הדשנים קרית אתא! כולל גירוז וביטול חופשים.
  • מכון בדיקה - ברכב הקודם שלי הייתי עובר ב"אפק", אבל כשהייתי עם חבר בטסט לפני שבוע - הם הציקו, יש חלופות טובות? לא, אפק היו נחמדים וקפדניים. מן שילוב מאוד מוצלח.

• אור מעבר (נמוך) תמיד נשרף בנורה הימנית - האם רכב בשנה הזו מחויב להיות מצויד ב2 מצבי אורות? כן, ואפילו בודקים ומכוונים. אם כי לוקח הרבה זמן למצוא את המיקום והפיזור הנכון. אם כן, מישהו יכול להמליץ לי על חשמלאי מצוין באיזור חיפה שיחווט לי מחדש? במכון הטסטים " אפק" יש חשמלאי מהאסכולה הישנה, אומנם לא בדקתי אותו לעבודות רציניות. אבל הוא זול ויכול לעשות עבודות פשוטות יחסית.
  • הווישרים לא עובדים בכלל - אני יודע שלעיתים בודקים את טיב הגומי, גם בקיץ? גם בקיץ! אם כי רק את טיב הגומי ולא פעולת הווישרים.
  • הפילטר דלק שלי הוא מתחת לרכב מקדימה, האם מישהו אי פעם דפק את הריצפה בבדיקה של הברקסים? לא קורה, והכל בסדר בהנחה והגלגלים מנופחים והמתלה טוב.
  • תאורת לוחית זיהוי לא מחוברת, אבל אני עובר ביום, ולא נראה לי שבודקים את זה (או שמים לב שזה לא עובד). בודקים עם הצללה של היד, כדאי לבדוק ולגשת לחשמלאי לפני הבדיקה.
  • תושבת פגוש שמאלית התנתקה, והפגוש נשען על הבודי - מכשילים על דבר כזה? בדקו לי, ואישרו שזה לא נורא.
  • הצמיגים ברשיון הם 155.5R15 על האוטו 165R15. הבנתי שניתן לשנות בלי בעיה, כמה עולה ומה צריך בשביל זה? לא יודע, לא נטפלו לזה.
  • אין דיפונים על הדלתות, זה באמת משנה? כן, צריך שיהיו דיפונים עם ידיות לצאת מהרכב בשעת חירום.
  • יש סך שמש רק בצד של הנהג. גם זה משנה? תלוי בשנה, אך בודקים לפחות בצד של הנהג.

• במקרה ואני נכשל, כמה זמן יש לי הארכה? :puppydogeשבוע בדיוק.

נשתמע לקראת אמצע דצמבר. :wink:

ניר.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...