Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני אתחיל בכך שלא הצלחתי לחשוב על כותרת מתאימה ואם אחד המנהלים קורא את הדיון הזה ועולה על אחת אני אשמח אם תערכו כדי שאנשים יבינו

בעקרון אני בן 18 מתל אביב עם רשיון כבר חצי שנה +

מכוניות עיניינו אותי עוד מגיל אפס ובמיוחד מכוניות קלאסיות

העיניין הוא שגדלתי בבית שאף אחד לא יודע ולא מתעניין במכוניות ובכך שלימדתי את עצמי לבדוק שמן מנוע הפכתי לבן אדם הכי בקיא ברכב במשפחה שלי (אני חושב שהבנתם את גודל הבורות)

אני בעקרון מחפש אדם עם מכונית קלאסית שאני אוכל לעזור לו בטיפולים בה או כל דבר אחר שהוא צריך וככה אני אהנה ואלמד בתהליך עד שיום אחד אני אוכל לקנות מכונית קלאסית בעצמי ולתחזק אותה ברמה סבירה (אני לא מדבר על לשפץ מנוע לבד אבל דברים קטנים נניח)

אז אם יש מישהו שצריך עוד זוג ידיים או מישהו שיזחול מתחת למכונית במקומו.ויש לו סבלנות להסביר דברים פשוטים מאד אני אשמח מאוד לעזור

אני לא יודע אם זה מקובל או לא אבל אני חושב שזה יועיל לשני הצדדים. אבל שוב פעם אני בא ממקום של חוסר ידע אז אם אני טועה....

אין לי שום העדפה לסוג מכונית אבל מכוניות מעניינות אותי ולא אופנועיים (במקרה שיש אדם אם שניהם לא תהיה לי בעיה לבוא ולעזור בשניהם)

בכל מקרה זאת הדרך היחידה שאני רואה את עצמי מקבל יכולות טכניות בכל מה שקשור במכוניות ואם הרעיון שלי לא טוב או מקובל אבל יש לכם רעיון אחר שבעזרתו אני אוכל ללמוד שלא מעורב בו קורס או קריאת מדריכים בלי שום דרך ליישם את מה שכתוב בהם אני אשמח להצעות

יש ברשותי רכב אז אין בעיה להגיע לכל מקום כל עוד הוא לא רחוק בצורה מוגזמת מהמרכז

אני עומד לסיים את הבגרויות שלי בקרוב מאד ויהיה לי הרבה מאד זמן פנוי

תודה לכל מי שעונה :)

פורסם

שלום וברוך הבא. אני לא יודע מה אתה כבר יודע לעשות, אבל יש שתי דרכים אפשריות לדעתי לרכוש ידע במכונאות.

דרך ראשונה זה לקנות רכב כלשהו, לא יקר, ולהתחיל להתאמן עליו לבד. להתחיל מדברים קטנים ולאט לאט להתפתח לדברים גדולים יותר. בשביל זה צריך קצת כסף, ידיים טובות, ומישהו שאפשר לשאול אותו שאלות או להעזר בו כגלגל הצלה אם יש בעיות.

אפשרות שניה זה לעבוד במוסך. לבקש להתקבל כפועל לא מיומן, וללמוד תוך כדי העבודה. בשביל זה צריך כמה חודשים פנויים (אי אפשר לבוא יום כן יומיים לא) ובעל מוסך שמוכן לקבל אותך.

אני עשיתי את שני הדברים. בתיכון החזקתי גרוטאות שונות והתעסקתי איתם לבד, ובתקופה אחרת, לאחר לימודי באוניסרסיטה, לקחתי שמונה חודשים חופש ועבדתי במוסך. משני הדברים למדתי המון.

אני לא בטוח שלהיות שוליה של חובבן זה משהו שילמד אותך יותר מידי. עדיף ללמוד מאיש מקצוע אמיתי.

נמרוד

פורסם

שלום

תודה רבה אבל בדברים שאתה אמרת יש כמה בעיות

א' את החודשים הפנויים לעבודה במוסך אין לי

ב' את המקום להחזיק כזה אוטו כרגע גם אין לי (אני גר במרכז תל אביב....יש לי מזל גדול שיש לי מקום להחזיק את האוטו שלי) וכשאתה מדבר על להתעסק איתו אני היום לא ברמה של אפילו לפתוח מכסה מנוע ולהתמצא כמו שצריך.

הלימוד מחובבן זה רק שלב מאד ראשוני ואני לא רוצה לקחת על עצמי פרוייקט כי אני מתגייס עוד כמה חודשים ולא יהיה לי זמן.

אז כרגע לעזור למישהו להחליף מצתים ולנקז שמן זה בערך מה שאני מחפש

:)

האספנות זה רק כי המכוניות האלה יותר מעניינות אותי. אם לאבא שלי הייתה גרוטאה שהוא צריך לטפל בה כדי שהיא תרוץ כמו שצריך זה היה יופי אבל עם המכוניות של היום אם משהו מתקלקל הסיכויים שתוכל לטפל בזה לבד אפסיים בגלל השילוב של המחשב במכוניות אז אני "נתקעתי" עם מכונית יפנית שלא מתקלקלת לאמא שלי יש יפנית אחרת שלא קורה לה כלום אף פעם ולאבא שלי יש אופל שאם כן קורה לה משהו אף אחד חוץ ממוסך אופל לא יכול לגעת בה.

פורסם

מוסך זו הדרך הכי טובה ללמוד.

כשתתגיס אתה תשכח הרבה וזה סתם חבל עדיף עכשיו תהנה קצת ליפניי הצבא.

אני עבדתי במוסך לפניי שנתים ונהנתי מכל רגע ולמדתי הרבה אבל מאז לא עשיתי כלום ולצערי שחכתי הרבה.:cry:

עוד סיבה למה בכלל מוסך עדיף זה בגלל כמות המכוניות השונות, אתה תראה שם הרבה מכוניות מכל מיני שנים וסוגים ותוכל להרחיב את מאגרי המידע שלך לגבי תיקונים ומכוניות.

וגם אם אין לך הרבה זמן עד הגיוס אבל אתה בכל זאת רוצה ללמוד לך למוסך תדבר אם המנהלים.

אולי גם יסכימו לקחת אותך לתקופה קצורה. אם אתה באמת רוצה אתה תצליח!

בהצלחה לך וגם גיוס טוב שהיה לך.

• תוכן חדש...